Cadeautje! Poep in de gang!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Dan kom je thuis, zitten er heel leif 2 hondjes op je te wachten in de gang!

Super leuk, maar iets klopt hier niet...

Achter deze 2 lieve hondjes ligt namelijk een hele mooie drol (inmiddels al verspreid over 1m3) en de halve inhoud van de kattenbak...

 

eerst dacht ik, dit zie ik niet goed, ze zullen wel de kattenbak leeggehaald hebben... toen zwaaide Odie met zijn staart erdoor en toen dacht ik.... Shit, Dit zie ik wel goed, er heeft een hond in huis gepoept!!!!

Honden op balkon, poep opruimen, vloer schoonmaken, alles stofzuigen (overal kattenbakkorrels) en alles gedweild, kattenbakken verschoond en vervolgens maar uit met de hondjes...

 

Nou weet ik eigenlijk wel heel zeker dat het mijn hond Odie was die in huis heeft gepoept en niet onze logeerhond Tazz (die sinds 2 weken bij ons verblijft)... Zij krijgt namelijk ander voer en daardoor is haar poep veel lichter dan die van Odie...

Maar wat ik zo raar vind is dat toen ik de honden na het hele schoonmaak festijn uitliet, Odie nog even een mooie drol draaide!

ik had de hondjes om 14:00 nog uitgelaten (toen heeft Odie inderdaad niet gepoept, maar dit doet hij zelden s'middags) en ik ging om 15:00 weg om boodschapjes te doen en was om 16:00 weer thuis. Hij had tijdens de ochtend wandeling ook gewoon gepoept... Waar komt al die poep vandaan!!!!!!

 

En een nog betere vraag, waarom poept mijn hond die inmiddels al meer dan een jaar zindelijk is (19 maanden oud) ineens in huis???? Dit doet hij NOOIT!!!! Zelfs toen hij nog niet zindelijk was heeft hij nooit in huis gepoept!

Heeft iemand enig idee??? Ik hoor het graag!

 

groetjes

willemke

 

honden page profiel HalloHallo 3 doggies

Haha sorry willemke maar ik moest toch wel lachen om de manier waarop je dit beschrijft. Het is natuurlijk niet leuk, maar erg grappig geschreven 

Misschien heeft hij een beetje stress?

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

SHIT HAPPENS !

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

soms moet je gewoon....roep der natuur.

 

kijk het even aan.
Gebeurd het (bijna) elke dag opnieuw....dan kan er meer aan de hand zijn.

 

is het een eenmalige gebeurtenis.....dit kan gebeuren.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Zou me niks verbazen als het te maken heeft met jullie logé. Hoe regeren de honden op elkaar en merk je ook dat jullie eigen hond over de plas van de logé heel plast? Of tegen plekken wrijft waar de andere hond net heeft gelegen of tegenaan heeft gestaan?

Ben ook erg benieuwd waar de drol lag in de hal. In het midden, bij de muur, bij een deuropening etc.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien wat van slag door de loge of wil die iets duidelijk maken.

Zo heeft Sadi ooit 1x in de auto gepoept (doet ze anders nooit, en voelde best wel boos) maar die dag was alles anders als anders voer was savonds al afgewogen ipv vaste routine wakker worden, koffie aan zetten, hond uit laten eten voor de hond en de katjes afwegen. Door verandering in dagritme... En vroeg weg moeten voor familiedag etc te laat wakker. Ze wou geen hoopje doen. Op weg naar fam wel in de auto. Maar wat bleek bij thuiskomst. Hasr voer van de ochtend die ik voor 1x de avond ervoor had afgewogen heb ik door alles wat anders ging als anders vergeten te geven (geloof me dat vond ik een vreselijke ontdekking... Maar begreep wel gelijk dat kadootje in de auto)
Jij iets vergeten.. Ik zal je krijgen... En duidelijk was ze.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

spanning werkt op de darmen..ik zeg nerveus ivm alleen met logee 

Kan best zijn dat spanning van de logee dit los heeft gemaakt 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dit doet hij nooit, nee nimmer nooit. :-D

er zal een hond toch nodig gemoeten hebben, dat kan niet anders, een mooie drol ? geen diaree ? als het een mooie drol is, vast, dan heeft de hond hoognodig gemoeten.

en nooit, zeg nimmer nooit. :-D

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

" Zou me niks verbazen als het te maken heeft met jullie logé. Hoe regeren de honden op elkaar en merk je ook dat jullie eigen hond over de plas van de logé heel plast? Of tegen plekken wrijft waar de andere hond net heeft gelegen of tegenaan heeft gestaan?

Ben ook erg benieuwd waar de drol lag in de hal. In het midden, bij de muur, bij een deuropening etc. "

 

Ze gaan heel goed met elkaar om!

Onze Loge is wel vrij dominant maar Odie neemt gewoon een wat onderdanige rol aan...

Buiten plast hij weleens over haar plasjes maar dat doet hij bij elk plasje wat hij tegenkomt.

het lag inmiddels al verspreid, ze waren er doorheen gelopen (zucht) maar wel een beetje in het midden.

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

" Dit doet hij nooit, nee nimmer nooit. :-D

er zal een hond toch nodig gemoeten hebben, dat kan niet anders, een mooie drol ? geen diaree ? als het een mooie drol is, vast, dan heeft de hond hoognodig gemoeten.

en nooit, zeg nimmer nooit. :-D "

 Dat zei mijn vriend ook al...

kan gebeuren! en het was inderdaad gewoon een goede stevige drol...

dus het zal wel nood zijn geweest!

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Als ie daana ook nog eens moest poepen zal het wel goed dwars gezeten hebben.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

O-) top, je bent kalm gebleven, ik zeg nimmer nooit, van mijn hond poept niet in huis, maar kan toch zomaar gebeuren toch ? :-D

misschien juist door delogee, wat opgewonden geweest en dat het is gaan werken, de darmen, en ja hoognodig moest, waar ? waar ? misschien heeft tie wel geroepen, van.... moet er uit, maar de deur is dicht. :-D

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

"  

Ze gaan heel goed met elkaar om!

Onze Loge is wel vrij dominant maar Odie neemt gewoon een wat onderdanige rol aan...

Buiten plast hij weleens over haar plasjes maar dat doet hij bij elk plasje wat hij tegenkomt.

het lag inmiddels al verspreid, ze waren er doorheen gelopen (zucht) maar wel een beetje in het midden. "

 


Ik ben wel nieuwsgierig waaruit blijkt dat Odie onderdanig is aan Tazz. Hoe reageert Odie waardoor jij die conclusie getrokken hebt? En waaruit blijkt dat Tazz vrij dominant is (voor de duidelijkheid, ik bedoel dominant in deze relatie met Odie en niet dat Tazz per definitie dominant is qua karakter)?

Over plasjes heen plassen... Tsja... Dat is niet onderdanig gedrag m.i. Het heeft te maken met communiceren in geuren. Tazz legt ergens haar geur neer ('Kijk, ik ben hier geweest!') en Odie plast eroverheen ('Kijk, ik ben hier ook en ik wil dat IK beter geroken word dan Tazz'). Ik heb ooit eens het voorrecht gehad een wandeling mee te maken met een hondenfokster en het viel me op dat één hond telkens over de plas van de andere honden heen plaste (dit was een teef). Dit bleek ook de ranghoogste te zijn in huis. Dat hoeft niks te zeggen over Odie hoor, alleen dat het iets is dat wel een rol speelt in de relatie tussen Odie en Tazz.

Als het een stevige drol was, was het in elk geval geen stress. Dat zo'n drol betekent dat de hond gewoon erg nodig moest... Tsja, dat hoeft niet... Zinlijkheid wordt vaak als vanzelfsprekend gezien zodra de hond het aangeleerd heeft maar we vergeten wel eens dat honden JUIST communiceren door ontlasting en waar ze dat deponeren. Een hond kan er simpelweg ook voor kiezen om níet zinlijk te zijn. Het kan best zijn dat Odie in een andere situatie het in zou houden tot jij thuis bent maar omdat hij 'in gesprek' is met Tazz heeft besloten 'het' te gebruiken als een stukje communicatie richting Tazz. En als het midden in de hal lag is het natuurlijk ook wel een baken van Odie's geur waarmee hij de hal eigenlijk als die van hem bestempelt. Het is jammer dat je niet hebt kunnen zien of Tazz op haar beurt weer over zíjn drol heen heeft geplast ;-).

Enfin, ik vermoed dat de gesprekken nog volop bezig zijn tussen die twee maar als ze tot een goede onderlinge verhouding komen door zo netjes met elkaar om te gaan is alleen maar mooi en toe te juichen ;-).

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^