Voorzichtige conclusie artrose...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mir (Gast)

Hallo,   Ik kom weer putten jullie uitgebreide kennis en ervaring.   Gisteren hadden we de kans om een lichamelijke check up te doen van onze dalmaat bij een osteopaat (voor hond en paard).   De eerste vraag van haar was of we wel eens pijnklachten bij de hond hadden opgemerkt (antw: nee, maar hij is wel hard voor zichzelf). De tweede vraag was zijn leeftijd (antw: bijna 2).   Haar voorzichtige conclusie van deze (voor haar) routinematige check up was dat er een kans bestaat dat onze hond misschien artrose heeft in enkele achterste ruggenwervels. Maar om dit zeker te weten raadde ze aan om foto's te laten maken. Dat is de enige manier om het echt zeker te weten, al klonk ze vrij zeker van haar zaak. Aan artrose was in principe niks te doen behalve op een gegeven moment pijnstillend geven. Ze vroeg of de hond al last had met poepen of zijn staart wel eens laag droeg (antw: dat is nog niet het geval). De osteopaat baalde dat ze ons dit 'misschien slechte nieuws' moest geven, maar ze wilde graag eerlijk zijn. Natuurlijk waardeer ik dat enorm. Daarvoor zijn we ook geweest.   Natuurlijk ga ik deze week een afspraak maken voor foto's! maar als het dat echt is: wat betekend dat voor de toekomst? Kan hij er oud mee worden? Gaat hij veel pijn hebben? Hij is geestelijk nog zo jong en jolig af en toe, gaat dat straks samen met zijn lichaam?  Hoe kunnen of moeten wij ons aan hem aanpassen (met alle plezier natuurljk! Maar hoe erger voorkomen?)   is is dit hetgeen waarom hij wegrent als ik met het harnass aan kom zetten en vrolijk komt wanneer ik zijn Halsband toon?   En als het dat misschien toch niet is, wat dan wel?    Ik ik geloof deze osteopaat zeer zeker... Want eerder heeft een man met zijn handen een blokkade geconstateerd op dezelfde plek. Alleen vond ik dat nogal zweverig, nu krijgt het een plaats...   Zo veel vragen heb ik nu......   pfff    

Mir (Gast)

Ohja, ik heb wel een Hp account, maar kan die niet activeren op de iphone?

Mir (Gast)

As woensdag hebben we een afspraak voor röntgenfoto's... Spannend en Fingers crossed...

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hallo Mir,

Wat vervelend allemaal zeg!
Ik moet eerlijk zeggen dat artrose niet vaak gezien wordt bij zulke jonge dieren. Daarbij is het vaak secundair, dus als gevolg van een andere aandoening.
Er bestaat ook nog zoiets als een soort groeivertraging van de groeischijf, iets wat meestal gezien wordt bij grote hondenrassen die te snel groeien en teveel Ca, P of Vit.D in de voeding krijgen.
Maar dit komt dan weer juist vaker voor bij de heupen/schouders.

Ik zou als ik jou was even het bezoekje van aan de DA afwachten. Zodra die een goede diagnose heeft gesteld kan je is gaan kijken wat je kan doen.

Succes woensdag!

Anoniem (Gast)

Dank je wel!

spannend wat het echt is...!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^