Verhuizen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Vriendlief en ik hebben een grote mensen huis gekocht, we verhuizen van een (klein ) appartement naar een groot huis, met tuin! Kan Bo lekker naar buiten :)

 

Maar nu mn vraag....ik heb nog nooit eerder verhuist met een hondje...zijn er dingen waar ik op moet letten, rekening mee moet houden?

Bo had veel moeite met alleen zijn, nu maanden later gaat dit redelijk, maar gek is ie er niet op..

 

Hoe kan ik hem het beste laten wennen aan een nieuw huis?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben er zelf destijds met Beauty voor gekozen haar er in te betrekken.

Dus we namen haar mee als we in het nieuwe appartement bezig gingen. En ze was er ook bij als we thuis alvast dingen inpakten. Ook bij het over huizen was Beauty erbij hoe het huis werd leeg gehaald en hoe we daarna in de nieuwe woning alles een plek gaven.

 

Je kan er ook voor kiezen op de dag van verhuizing zelf te regelen dat de hond even elders wordt opgevangen. Het mooiste is als de hond na het over huizen zo snel mogelijk rustig alles kan verkennen en zijn eigen plekje met eigen spulletjes (ongewassen) klaar staan. Zodat het echt nog het plekje van je hond is.

 

Het alleen zijn in het nieuwe huis moetje weer even terug opbouwen gezien in elke nieuwe omgeving en huis andere geluiden zijn daar zal Bo echt de tijd moeten krijgen daar weer aan te wennen, die geluiden (en geuren) gewoon te worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je naar het nieuwe huis gaat, schoonmaken of wat , mee nemen, en laat maar rondlopen daar, neem alvast een vetbedje mee, of kleed waar die normaal op ligt, niet wassen, zodat zijn geur daar aanwezig is.

wanneer je daar bent, in verband met schoonmaken, uitlaten in de buurt, en laat de omgeving maar zien.

honden gaan voor de baas, katten voor het huis, als je steeds de hond mee neemt, is tie zo gewend, de eerste nachtjes gewoon bij je houden snachts, op een vetbed bij je op de kamer, even voor jullie onwennig maar ook voor de hond, en dan wat later als er goed gewenning is kan je de plek van je hond steeds verder bij je vandaan doen, waar je uiteindelijk de hond wilt hebben snachts.

het alleen laten, ga even naar de douce, en laat de hond in de woonkamer, zeg, ik ben zo terug, even is dat maar, de hond ziet dat je weer terug komt, vertrouwen... heel veel plezier in jullie grote..mensenhuis. :-D

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^