Leed straathonden help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn alinea's zijn een beetje foetsie... Telefoonwerk weer haha.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik vraag me af of een straathond beter af is in nederland, en er niet op een andere manier een goede oplossing te vinden voor straathonden hoe het beter voor hun kan.
Waarom? Om het feit dat straathonden de straat gewend zijn. Ze hebben hun leven geleerd om te survivelen, en weten daarom niet beter hun leven zo te nemen.
Een straathond weet niet hoe het is om een baasje te hebben, te wonen in een huis, hoe de maatschapij voor honden met mensen er uit ziet.
Ze zijn daar niet bewust van.
Het is de mensen emotie die hun zielig vinden, omdat ze geen baasje hebben, altijd opzoek moeten naar eten.
Ik vraag me af of het dan werkelijk goed is, om een hond te vangen, en in de rollercoaster te zetten richting een huis met baas.
Iets wat voor hun eigenlijk niet normaal is, en in een situatie worden gezet wat ze niet kennen.
Dit roept voor de hond heel veel emoties op, en ze weten nou eigenlijk niet wat ze moeten. Ze worden uit hun "normale" leven getrokken en hoppa in een hele vreemde situatie gezet, waar ze meteen allerlij regeltjes moeten leren. (Zitten, niet op de bank, niet plassen in huis).
Ik snap je goede bedoelingen, en goed dat je er voor inzet.
Maar ikzelf probeer altijd de andere kant van het verhaal te zien.
Want zelf vind ik het meer mensen emotie dat het zielig is voor de straathonden. Maar ik zou kijken naar andere oplossingen. "

 

Ik ben dus gelukkig niet de enige die er zo over denkt. Waarom zou deze hond ineens drie keer per dag aan een lange lijn uit leuker/fijner vinden dan hele dagen met de roedel buiten leven. Ze zijn niet anders gewend. Hebben zich prima weten te redden. 

 

Hoe vaak zie je niet dat zo'n hond dezelfde dag nog ontsnapt bij het adoptiegezin?! Ik vind het te vaak. Het is toch enorm sneu dat zo'n hond die gewend is buiten te leven, meestal in een roedel, ineens in een asiel zit, van daaruit op een vliegtuig wordt gezet, dan wordt opgehaald en in een auto moet en dan in een huis in een mand of bench mag. Ik vind het niet zo vreemd dat zo'n hond dan de benen neemt. Triest dat ze de hond even later dood langs de kant van de weg terug vinden, of helemaal nooit meer terug vinden/zien. 

 

En ja, ook ik begrijp de goede bedoelingen en inzet van TS.

 

Edit. Een zin, twee woorden zijn verwijderd aangezien dat de enige zin uit dit hele stuk tekst is waarover gedicussieerd kan worden. Jammer dat het onmogelijk is een reactie in zijn geheel te lezen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

En de discussie over straathonden.... Ik denk wel degelijk dat ze hier gelukkiger zijn. Het is een omschakeling ja. Maar is dat niet hetzelfde voor een Nederlandse asielhond? Zit altijd maar in een kennel, poept ook waar hij staat, aan de riem trekken is geen probleem, blaft er flink op los met de rest en ook een gevecht is hem niet vreemd. En dan ineens in een huis moeten waar je je moet gedragen? Ik vind het niet meer dan logisch dat een hond moet wennen aan zijn of haar nieuwe situatie. Zo ook een straathond. Honden denken niet in het verleden, maar in het heden. Ik weet zeker dat mijn ex-straathond nu niet denkt: "Poeh wat heb ik een rotleven op deze bank... Ik zou willen dat ik nog los rond kon rennen in Roemenië..." Een gewenningsperiode duurt even, zo ook bij buitenlandse honden. Helaas houdt niet iedereen er rekening mee dat buitenlandse honden erg angstig kunnen zijn door mensen die stenen etc naar ze hebben gegooid. Extra opmerking: Mijn Roemeen had het absoluut niet overleefd in Roemenië, zo ook zijn gezinnetje niet. Hij was met 8 maanden nog maar 9 kg, dus hij had nog hooguit 2 maanden kunnen doorleven en dan was het klaar.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Europa hoort toch bij elkaar? We zijn toch een? Mijn honden heb ik uit Duitsland.... Dat is 15 minuten hier vandaan. Ik snap niet wat mensen daar erg aan vinden. Als ik in New York zou wonen en een hond in LA zou halen is er niks aan de hand. Wat is dan het verschil?
Ik vind dat mensen die d'r hond niet uit het asiel hebben eerst naar d'r zelf moeten kijken, want waarom een nieuw hondje op de wereld laten zetten terwijl de asielen in Nederland zo vol zitten? 
 
Het maakt mij niet uit hoor, iedereen moet zelf weten wat ie doet maar ik snap deze discussie niet. Ik snap niet wat er mis is is met een hond in nood helpen. De meeste mensen weten denk ik niet dat Europa een is.... De grenzen zijn open, voor Polen en Bulgaren dus ook voor Honden!!!!!!
 
  "

 

Waarom een nieuw hondje op de wereld zetten??

 

Waarom worden er nog steeds zoveel pups vanuit het buitenland naar Nederland gevlogen? Waarom zijn er stichtingen die nestoverschotten van de broodfokkers daar overkopen? Waarom is het prima dat daar nog iedere dag enorm veel pups geboren worden en dan "gered" worden en de adoptiegezinnen hier dus een pup adopteren. 

 

Ja, er zijn teveel honden. Veel teveel. Maar ligt dat aan de fokkers van de rashonden? Ik wil alleen een hond van een fokker die pas een nestje gaat plannen als ze voldoende aanvraag heeft. Ben ik dan slecht? Had ik dan een hond uit het buitenland moeten adopteren waar ik helemaal niks geen geschiedenis van ken? En nee, ook ik heb geen garantie dat mijn honden nooit ziek zullen worden of geen HD, ED enz zullen krijgen.

 

Ik vind dat de problemen daar aangepakt moeten worden. Dat dit niet gebeurd vind ik erg triest en ook heel jammer. Ze zijn niet achterlijk toch? Ze weten toch dat honden pups kunnen krijgen? 

 

Dat gezegd hebbende......lijkt het alsof ik enorm tegen adoptie ben. Nee, dat ben ik niet. Ik ben er alleen niet heel erg voor. Ik zie heus wel de honden die geadopteerd zijn en een geweldig fijn leven hebben samen met hun gelukkig baasjes. Geweldig!! En....je zal mij nooit horen zeggen dat de asiels hier al overvol zitten. Punt 1 is dat niet zo en punt 2 is de keus vaak niet heel groot. Of je moet graag een Jack, stafford, Mechelse herder willen. Verschil is denk ik ook wel dat de honden die in de asiels zitten vaak ook erge gedragsproblemen hebben. Maar dat is een hele andere discussie.

 

Punt blijft voor mij dat ik vind dat iedereen die zich inzet voor de dieren, in dit geval honden, heel goed werk doen. Zeker als ik alleen al denk dat ze een dodenkennel in gaan om te kijken welke ze daaruit gaan redden. Zelf zou ik dat denk ik niet kunnen..... Zo'n dodenkennel? Dan kun je mij bij elkaar vegen.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Rare opmerkingen zie ik voorbij komen als je van honden ( dieren) houd, dan kies je toch niet voor een rashond die bij voorbaat al gefokt word, maar dan laat je je hart spreken.

Ik heb me aangemeld voor PIXIE. "

 




respect voor jou, maar jouw respect voor mensen die voor een ras hond gaan is ver te zoeken.

als je van honden houd, dan kies je toch niet voor een rashond. ik hou van dieren en ja ik kies voor een rashond, vandaar , ik heb respect voor jou maar jij niet voor mij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zie deze berichtjes voorbij gaan, vele hebben hier een hond geadopteerd van een ander land, niets mis mee, helemaal niet, daar heb ik respect voor.

nu worden forummers die voor een ras gaan, en dat in huis halen, betiteld van, niet van honden houden, de asiels en buitenland zit vol van honden die een mand nodig hebben, zeker dat dat waar is.

gisteren in de krant, bijna 5000 honden afgemaakt, omdat er rabiës in dat land heerst, 100.000 honden ingeent ... we kunnen niet iedere hond hierheen halen.

asiels hier zitten boordevol, zeg ook niet tegen jullie van.... haal eerst deze honden eens op voor je naar het buitenland gaat. nee ik heb respect voor iedereen die een arme hond een mand geeft, maar heb respect voor de forummers die voor een rashond kiezen, en dan niet met het verhaal aankomen, je houdt niet van dieren als je voor een rashond gaat.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Klopt Willemijn, ik heb ook mijn klein verwend scheetje bij fokker gekocht. Had mijn persoonlijke redenen, moest erop kunnen rekenen dat hij klein bleef. Ik ga me nu niet verdedigen hoor.

 

Asjeblieft mensen veroordeel niet de fokkers of de baasjes van rashonden. Ieder heeft toch recht om te kopen wat hij wil. Met bv alle fokkers te laten stoppen ga je het asielprobleem niet oplossen hoor.

En mentaliteitsverandering in die landen, gaan wij zeker niet meer meemaken. Misschien nooit komt dat,  zo zie ik het dan weer.

Het is nu eenmaal niet dé ideale wereld. 

 

Maar niemand houdt mij tegen om in de korte tijd dat ik op deze wereld ben, als ik even kán , van gelijk welke hond in nood ,  proberen een beter leven te geven. Wáár ook die zich bevindt. Amen en uit. 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik veroordeel geen van beiden 

Maar vind wel dat al die zielige hondjes hierheen halen en dan bedoel ik niet een paar maar heel veel, wel dweilen is met de kraan open, terwijl ook hier genoeg voor dieren nog niet op orde is.

Ik zou het liefst zien dat de problemen met honden honden en slechte zorg, geen zorg, op straat schoppen noem maar op in de landen zelf aangepakt moet worden, de omstandigheden daar moeten beteren. 

Want zolang daar niks verandert is het dweilen met de kraan open. Wat heel sneu is voor de hondjes die er daar bij blijven komen.

 

En natuurlijk zitten ze daar onder erbarmelijke omstandigheden, en hebben ze recht op een beter leven en alles. Maar het mooiste zou zijn als het daar opgepakt wordt. Om alles te verbeteren.

 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ik veroordeel geen van beiden 
Maar vind wel dat al die zielige hondjes hierheen halen en dan bedoel ik niet een paar maar heel veel, wel dweilen is met de kraan open, terwijl ook hier genoeg voor dieren nog niet op orde is.
Ik zou het liefst zien dat de problemen met honden honden en slechte zorg, geen zorg, op straat schoppen noem maar op in de landen zelf aangepakt moet worden, de omstandigheden daar moeten beteren. 
Want zolang daar niks verandert is het dweilen met de kraan open. Wat heel sneu is voor de hondjes die er daar bij blijven komen.
 
En natuurlijk zitten ze daar onder erbarmelijke omstandigheden, en hebben ze recht op een beter leven en alles. Maar het mooiste zou zijn als het daar opgepakt wordt. Om alles te verbeteren.
 
  "

 Toevoeging: Feitelijk voor mij maakt een rashond of een hond van de straat niet uit in die zin ze zijn er al.. en dus moeten verzorgd worden. Hebben recht op een thuis.

Maar de wijze waarop dit nu moet/gebeurt terwijl de oorzaak/het probleem niet wordt aangepakt dus het blijft in stand. En dat is vreselijk jammer omdat dieren keer op keer weer in die situatie terecht komen terwijl het niet nodig zou hoeven zijn.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ik veroordeel geen van beiden 
Maar vind wel dat al die zielige hondjes hierheen halen en dan bedoel ik niet een paar maar heel veel, wel dweilen is met de kraan open, terwijl ook hier genoeg voor dieren nog niet op orde is.
Ik zou het liefst zien dat de problemen met honden honden en slechte zorg, geen zorg, op straat schoppen noem maar op in de landen zelf aangepakt moet worden, de omstandigheden daar moeten beteren. 
Want zolang daar niks verandert is het dweilen met de kraan open. Wat heel sneu is voor de hondjes die er daar bij blijven komen.
 
En natuurlijk zitten ze daar onder erbarmelijke omstandigheden, en hebben ze recht op een beter leven en alles. Maar het mooiste zou zijn als het daar opgepakt wordt. Om alles te verbeteren.
 
  "

 Toevoeging: Feitelijk voor mij maakt een rashond of een hond van de straat niet uit in die zin ze zijn er al.. en dus moeten verzorgd worden. Hebben recht op een thuis.

Maar de wijze waarop dit nu moet/gebeurt terwijl de oorzaak/het probleem niet wordt aangepakt dus het blijft in stand. En dat is vreselijk jammer omdat dieren keer op keer weer in die situatie terecht komen terwijl het niet nodig zou hoeven zijn.

honden page profiel --

Oooh daar gaan we weer hoor.. Echt sommige mensen. Are you freakin serious??

 

Ze zullen het idd onwijs naar hun zin hebben op straat. Ziek, zwak en ellendig. Wat een onwijs geweldig leven!!

 

En zielig hoor. Mn hondje. Onwijs zielig dat ie nu een mand, liefde, zorg en rust heeft. Wat doe ik hem aan met mn domme hoofd Veel beter had ik m in zn kouwe kennel laten zitten!! En daarvoor een dure sjieke raspup gekocht. Want wat kan mij dat nou schelen. Manneke moest hàrtstikke happy zijn daar, ziek mager en zwak. Echt wel!!

 

 

honden page profiel --

"Ach af en toe een steen naar hun hoofd of een schop, zijn ze toch al gewend"  my god!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Oooh daar gaan we weer hoor.. Echt sommige mensen. Are you freakin serious??

 

Ze zullen het idd onwijs naar hun zin hebben op straat. Ziek, zwak en ellendig. Wat een onwijs geweldig leven!!

 

En zielig hoor. Mn hondje. Onwijs zielig dat ie nu een mand, liefde, zorg en rust heeft. Wat doe ik hem aan met mn domme hoofd Veel beter had ik m in zn kouwe kennel laten zitten!! En daarvoor een dure sjieke raspup gekocht. Want wat kan mij dat nou schelen. Manneke moest hàrtstikke happy zijn daar, ziek mager en zwak. Echt wel!!



 

  "

 




hier oordeelt niemand , er wordt aangehaald dat je geen rashond moet nemen maar een hond van verre die het slecht heeft, laat ieder in hun waarde, de honden die in asiels en van verre komen, hebben het zeker niet goed, iedere hond verdiend een mand, maar om dan te oordelen dat forummers een rashond verkiezen boven deze honden dat kan en mag toch niet ?

laat ieder het voor zich zelf oplossen, neem een hond uit het asiel of van verre, je vraagt advies en raad en hulp, zelf heb ik geschreven hier, dat de hulp ter plekke geboden moet worden, hoeveel zijn het er daar ? duizenden en duizenden, hoeveel mogen er naar hier ? los het daar op. anders blijft het verder en verder gaan, vele duizenden komen er dagelijks weer bij, voorlichting daar geven, de mensen mobiliseren dat er niet zomaar een hond genomen moet worden, daar voorlichting geven, daar een plan van castratie opzetten . en niet al deze duizenden honden die op ons zitten te wachten hier naar toe laten komen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" "Ach af en toe een steen naar hun hoofd of een schop, zijn ze toch al gewend"  my god!!! "

 




waarom doe je zo lelijk ? waarom schop je hier ? nergens voor nodig toch ? dat de een het met je eens is okee, maar als er anderen zijn die kiezen voor een andere aanpak, moet je daar toch niet boos om worden ?

en wat je daar nu aanhaalt...... stenen gooien ? dat doet niemand toch ? iedereen wilt helpen, alleen niet altijd op de manier die jij wenst, en dat kan toch ook niet. zijn dieren belangrijker dan mensen ? wij mensen helpen ook mensen in een ander land. niet iedereen kan hier komen, geld ook voor dieren.

honden page profiel --

"  


hier oordeelt niemand , er wordt aangehaald dat je geen rashond moet nemen maar een hond van verre die het slecht heeft, laat ieder in hun waarde, de honden die in asiels en van verre komen, hebben het zeker niet goed, iedere hond verdiend een mand, maar om dan te oordelen dat forummers een rashond verkiezen boven deze honden dat kan en mag toch niet ?

laat ieder het voor zich zelf oplossen, neem een hond uit het asiel of van verre, je vraagt advies en raad en hulp, zelf heb ik geschreven hier, dat de hulp ter plekke geboden moet worden, hoeveel zijn het er daar ? duizenden en duizenden, hoeveel mogen er naar hier ? los het daar op. anders blijft het verder en verder gaan, vele duizenden komen er dagelijks weer bij, voorlichting daar geven, de mensen mobiliseren dat er niet zomaar een hond genomen moet worden, daar voorlichting geven, daar een plan van castratie opzetten . en niet al deze duizenden honden die op ons zitten te wachten hier naar toe laten komen. "

 

Een beetje stichting werkt lokaal aan voorlichting, castratie/sterrilisatie en bewustmaking van de locale bevolking. Dàt is alleen in een land als spanje met de mentaliteit tov dieren een beetje moeilijk..

 

En ik reageerde voornamelijk op angelique en nog een paar. Niet oordelen? Ze beseffen niet gewoon mensen te kwetsen met zulke opmerkingen!!

honden page profiel --

"  


waarom doe je zo lelijk ? waarom schop je hier ? nergens voor nodig toch ? dat de een het met je eens is okee, maar als er anderen zijn die kiezen voor een andere aanpak, moet je daar toch niet boos om worden ?

en wat je daar nu aanhaalt...... stenen gooien ? dat doet niemand toch ? iedereen wilt helpen, alleen niet altijd op de manier die jij wenst, en dat kan toch ook niet. zijn dieren belangrijker dan mensen ? wij mensen helpen ook mensen in een ander land. niet iedereen kan hier komen, geld ook voor dieren. "

 

 

Helaas is de post gewijzigd van degene die zei dat de honden toch al gewend zijn stenen naar hun hoofd te krijgen en geschopt worden. Dus dat kan je niet meer lezen Willemijn.

honden page profiel --

Ik zie dat er een aantal posts gewijzigd zijn waardoor het nu allemaal een stuk genuanceerder is. Vanmorgen dit topic ook gelezen met de originele posts en daar stonden een paar opmerkingen in die nogal kwetsend zijn.

 

Iedereen moet zelf weten wat hij doet. Of je een rashond wil of een straathond. Laat iedereen in zn waarde.

 

Maar gaan stellen dat het "slecht" is een buitenlandertje.. Dat ze zelfs zielig zijn omdat ze niet gevraagd hebben om een warm mandje.. Dat ze "toch al gewend zijn mishandeld te worden" Met zulke opmerkingen kan je mensen echt kwetsen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Oooh daar gaan we weer hoor.. Echt sommige mensen. Are you freakin serious??
 
Ze zullen het idd onwijs naar hun zin hebben op straat. Ziek, zwak en ellendig. Wat een onwijs geweldig leven!!
 
En zielig hoor. Mn hondje. Onwijs zielig dat ie nu een mand, liefde, zorg en rust heeft. Wat doe ik hem aan met mn domme hoofd Veel beter had ik m in zn kouwe kennel laten zitten!! En daarvoor een dure sjieke raspup gekocht. Want wat kan mij dat nou schelen. Manneke moest hàrtstikke happy zijn daar, ziek mager en zwak. Echt wel!!
 
  "

 

Het moge duidelijk zijn dat het echt niet zo is dat ik die hondjes het niet misgun natuurlijk gun ik ze een gouden mandje. Maar op dit moment gebeurt het extreem massaal terwijl de problemen daar ter plekke niet oplost worden dus het blijft maar voortgaan daar gaat het om.

honden page profiel --

Maar hoe trek je dan de conclusie dat het daar niet opgelost word? Denk je dat de stichtingen dat niet weten?Adoptie is slechts een deel van het werk he. Net zo goed educatie, bewustmaking van de locale bevolking en castratie programmas. De mentaliteit van een heel land verander je alleen niet zomaar en dat is wat het zo moeilijk maakt het probleem dààr op te lossen....

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Maar hoe trek je dan de conclusie dat het daar niet opgelost word? Denk je dat de stichtingen dat niet weten?Adoptie is slechts een deel van het werk he. Net zo goed educatie, bewustmaking van de locale bevolking en castratie programmas. De mentaliteit van een heel land verander je alleen niet zomaar en dat is wat het zo moeilijk maakt het probleem dààr op te lossen.... "

 

Dat weet ik niet.

Het enige dat ik zie is dat er eerder via stichtingen hier en daar honden werden aangeboden en tegenwoordig staat het overal vol  met deze zielige honden dus voor mijn gevoel geeft dat aan dat de problemen ter plekke niet opgelost worden.En er dus steeds van deze zielige hondjes bij komen. 

 

Ik weet dat er een hoop bij komt kijken om het op te lossen. En dat dat niet zo even opgelost is. Maar ik zie ook geen percentages langs komen bij stichtingen hoeveel er wordt besteed aan het hierheen halen en hoeveel er daadwerkelijk wordt ingezet om het ter plekke allemaal te verbeteren. Ik vind het vreselijk verdrietig hoe er in diverse andere landen met dieren wordt omgesprongen. En dat moet stoppen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ginder is geen educatie mogelijk in die landen op dieren gebied. Misschien binnen honderd jaar ? 

Het zijn zelfs meestal  de kinderen uit de scholen die nog altijd met stenen gooien of katten doodschoppen. 

De ouderen lopen fier met hun oeps hondjes over de paseos.

Waw zeg, kijk eens hoe goed ze het hebben.....en maar verder tetteren ...straat oversteken, hondje moet maar lichten kennen , weten en volgen. Een voortdurende kwelling telkens ik ze zie aankomen. Ik kijk bewust al de andere kant op maar het piepen van banden ...als ze al stopen.....je moet het zelf horen hoor. 

Dan kan je zeggen , de mensen leren het wél. Juist NIET! 

 

Neen ginder terplaatse zal nooit iets veranderen.

 

 

 

 

Dan best al de honden maar doden in de asiels....gaan ze veel en voortdurende jobs kunnen creeren. 

Al de opgenomen honden castreren ? Wie gaat de opvang blijven betalen ? 

 

Net als broodfok ...het gaat maar door.

 

 

honden page profiel --

"  
Dat weet ik niet.
Het enige dat ik zie is dat er eerder via stichtingen hier en daar honden werden aangeboden en tegenwoordig staat het overal vol  met deze zielige honden dus voor mijn gevoel geeft dat aan dat de problemen ter plekke niet opgelost worden.En er dus steeds van deze zielige hondjes bij komen. 
 
Ik weet dat er een hoop bij komt kijken om het op te lossen. En dat dat niet zo even opgelost is. Maar ik zie ook geen percentages langs komen bij stichtingen hoeveel er wordt besteed aan het hierheen halen en hoeveel er daadwerkelijk wordt ingezet om het ter plekke allemaal te verbeteren. Ik vind het vreselijk verdrietig hoe er in diverse andere landen met dieren wordt omgesprongen. En dat moet stoppen. "

 

 

Ik begrijp wel dat je het zo ziet want slechts honden hierheen halen en daar niks doen gaat niet opschieten.

 

Ik heb genoeg documantaires gezien om op de hoogte te zijn van de situatie inmiddels ookal ben ik er nooit zelf geweest. En er zijn zelfs busjes die rondrijden in die landen om de dieren terplekke te castreren zodat ze maar niet verder fokken. Er wordt les gegeven op scholen. Geprobeerd de jeugd wat in te prenten. Er word met mensen gepraat die een hond weg willen doen. 

 

Het probleem is dat de mentaliteit in een land als spanje tov honden afschuwelijk is. Een hond is een wegwerp product. Een ding. Wat je mag slaan schoppen en weg gooien. Er worden massaal pups gekocht. En is de pup niet leuk meer? Weg ermee en een nieuwe. 

Honden worden voor de jacht gebruikt. 1 stuk brood per week want ze moeten honger hebben. Klaar? Ophangen in het bos en de chip eruit snijden. Of gewoon aan een paal binden. Of naar het dodings station. Met 1 spuitje gedood. Geen 2 dat is te duur.

 

En dat is wat er moet stoppen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

hoe ?????

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat moet zeker stoppen.

 

 

honden page profiel --

Wisten we het maar Anny...

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk door wereldwijde aanpak. 

Wereldwijd vaste strikte regels voor het houden van honden, verzorgen van honden.

Maar ook wereldwijd opleggen van verbod om dieren te houden als er niet goed mee om word gegaan. En in geval van broodfok onverantwoorde fok hoge boetes en dier houd en verzorg verbod op te kunnen leggen.

 

Maar zolang onverantwoorde fok oogluikend wordt toegestaan wordt er al een verkeerde basis gelegd. Straat honden en katten verplicht helpen zodat ze niet kunnen blijven aan jongen.

 

Het zal wel een hopeloze droom zijn...

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Een beetje stichting werkt lokaal aan voorlichting, castratie/sterrilisatie en bewustmaking van de locale bevolking. Dàt is alleen in een land als spanje met de mentaliteit tov dieren een beetje moeilijk..
 
En ik reageerde voornamelijk op angelique en nog een paar. Niet oordelen? Ze beseffen niet gewoon mensen te kwetsen met zulke opmerkingen!! "

 

Robyn, het is zeker niet mijn bedoeling om je te kwetsen of iemand anders te kwetsen. Ik denk er anders over dan jij. Jij maakt daar een probleem van. Ik zeg helemaal niet dat jij iets fout hebt gedaan of dat je geen hond mag adopteren. Ik geef mijn eigen mening nav mijn gevoel hierover. Als dat al niet meer mag?!

 

Als je zou weten waar alles op gebaseerd is en hoeveel ik gezien heb en meegemaakt heb. Zelf een hond heb gehad van een geweldige stichting. Geen grote, eentje die heel goed bekend staat en alleen maar ellende heb gehad. 

 

Wanneer je ziet hoeveel (vooral podenco's) gelijk de eerste de beste dag al de benen nemen omdat er nu eenmaal gezinnen zijn die altijd alles beter weten dan de uitleg van een stichting volgen, en dus toch de hond los laten....even later dood aan de kant van de weg liggen, of onderschatten en even later in een asiel dumpen....in laten slapen vanwege leishmaniose, enzenz. Misschien kun je je dan een heel klein beetje plaatsen in mijn gedachten.

 

Net zoals ik mij heel goed kan plaatsen in jou gedachten gang. Is het nu echt nodig om zo te ontploffen omdat mijn mening/gevoel afwijkt van de jouwe?

honden page profiel --

Dat is zelfs in nederland een utopie...

 

De wetten worden steeds maar aangescherpt. Maar naleven? Dat hoeft niet... Alles word via de achterdeur gedoogd. Geld voor dodingsstations toegestopt. Het is hopeloos.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Er zijn wel degelijk neutralisatie projecten en scholings projecten.

Een samenleving veranderen kost jaren.

Echt verwilderde groepen worden hooguit geneutraliseerd en teruggezet.

 

Misschien leuk om daar eens aan te doneren..als boete doening voor je aanschaf van een rashond 

Dan bespaar je 1 straat teef 2 nestjes per jaar en heb je de wereld al snel 84 pups bespaart

 zeg 7 jaar x 2 nestjes x 6 pups=84 en dan de pups van de pups nog ect

 

 

De meeste straat honden zijn weggegooide huishonden en die hebben het zwaar ivm aan mensen gewend en, veel mishandeling

 

Jeff is in het asiel terecht gekomen door een vrouw die niet meer aankon zien hoe er met hem gevoetbalt werd door de lokale jeugd

 

Nederland mag blij zijn met mijn sociale lieverds ze maken ons land een stuk mooier dan al die leuke onopgevoede(en overprikkelde) labradors/chihuahua's/jack russels ect van gezinnen zonder tijd voor de hond.

Daar komt een deel van in het asiel terecht ivm moeilijk met...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

 

Helaas is de post gewijzigd van degene die zei dat de honden toch al gewend zijn stenen naar hun hoofd te krijgen en geschopt worden. Dus dat kan je niet meer lezen Willemijn. "

 



ai, dat heb ik niet meegekregen, sorry.

en nee dat mag zeker niet wat je daar schrijft, en overal in de landen om ons heen zijn honden, zwerfhonden die willen we allemaal zeker helpen, maar soms kan dat niet, hoe erg dat ook is, dagelijks komt het op t.v. ons voorbij, en nee niemand sluit daar zijn ogen voor, maar ga niemand veroordelen als die geen hond uit het asiel of van een verland haalt.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: pup met groei-achterstand?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^