Flexi

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Hallo allemaal.

 

Ongv 2 maanden geleden kocht ik een flexi riem de originele. 

Vandaag is het touw hiervan zomaar door midden gesprongen tijdens een wandeling met Fingo.

Fingo zag een konijn en rende die richting uit, ik riep hem maar aan het einde van de riem schoot deze los. Riem kapot dus!

Dit mag toch niet kunnen?? Ik vind een flexi namelijk best prijzig.

Hebben meer mensen dit mee gemaakt? Iemand tips wat ik hiermee kan doen? Heb helaas het bonnetje niet meer. 

 

Ps. Fingo weegt 10 kg maar flexi was voor honden tot 25 kg meende ik. In ieder geval meer dan hij weegt.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Contact opnemen met de fabrikant of terug (contact) naar de (web) winkel waar je hem kocht

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Het gewicht wat op de riem staat is niet het gewicht wat de hond weegt. Maar de trekkracht die de riem max. kan hebben. Ik verwacht dat de trekkracht van je hond makkelijk over de 25 kg is gegaan toen hij dat konijn in zicht kreeg.

 

Ik zou wel terug naar de winkel gaan.. Het verhaal uitleggen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

op de originele flexi zit volgens mij garantie; dus terug naar de leverancier.

Neem je een nieuwe flexi, kies er dan een met lint in plaats van koord.

Het koord wordt nl. zo scherp als een mes als er veel spanning op staat; daar zijn al ongelukjes mee gebeurd.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou terug gaan naar de dierenwinkel, waar deze gekocht is. Of is deze via internet besteld ? Dan kun je een mail sturen naar de klantenservice. Ook zonder rekening heb je meer rechten, dan je zou denken. Je zou kunnen vragen of ze de transactie nog kunnen terugvinden. Zij sturen de riem gewoon terug naar de fabrikant en zij krijgen het bedrag gewoon terug of er wordt een nieuwe flexriem opgestuurd. Dus voor hen maakt het niet uit. Voor jou wel ! Als ze zeggen, dat ze zonder bonnetje niets kunnen, niet opgeven en zeggen dat je lid bent van Kassa of Radar. Of zeggen dat je de rechtsbijstand inschakelt. Dat helpt gegarandeerd. .Succes ! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Het gewicht wat op de riem staat is niet het gewicht wat de hond weegt. Maar de trekkracht die de riem max. kan hebben. Ik verwacht dat de trekkracht van je hond makkelijk over de 25 kg is gegaan toen hij dat konijn in zicht kreeg.
 
Ik zou wel terug naar de winkel gaan.. Het verhaal uitleggen. "

 Heh nee hoor, het aantal kg. wat er op staat is niet de trekkracht, maar het gewicht van de hond. Ze gaan van de gemiddelde trekkracht van een hond van dat x-aantal kg uit (25 kg in dit geval dus). Een klein hondje kan namelijk al makkelijk een trekkracht van 60 kilo uitoefenen, dus wat je zegt klopt niet helemaal

 

Dat zo'n lijn losschiet met zoveel kracht zou in principe inderdaad niet horen (al helemaal niet bij een hondje van 10 kilo aan een flexi voor max. 25 kilo). Ik zou eens contact opnemen met de winkel/webshop/fabrikant en je verhaal doen. Misschien is het een fabricagefout o.i.d.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

"  Heh nee hoor, het aantal kg. wat er op staat is niet de trekkracht, maar het gewicht van de hond. Ze gaan van de gemiddelde trekkracht van een hond van dat x-aantal kg uit (25 kg in dit geval dus). Een klein hondje kan namelijk al makkelijk een trekkracht van 60 kilo uitoefenen, dus wat je zegt klopt niet helemaal
 
Dat zo'n lijn losschiet met zoveel kracht zou in principe inderdaad niet horen (al helemaal niet bij een hondje van 10 kilo aan een flexi voor max. 25 kilo). Ik zou eens contact opnemen met de winkel/webshop/fabrikant en je verhaal doen. Misschien is het een fabricagefout o.i.d. "

 Bij ons is in de winkel dat zo vertelt. misschien wouden ze ons de grootste en duurste aansmeren.... (die hebben wij ook niet gekocht)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

@ Linda: oh, dan heb je wel een 'interessante' verkoper gehad die er niks vanaf weet. De grootste flexi is voor honden tot 60kg volgens mij. Als dat trekkracht zou zijn, dan wil ik wel eens een hondje met een maximum trekkracht van 60kg aan die flexi zien. Dat krijg je een mooi bungee-jump effect waar de hond zo'n beetje teruggelanceerd wordt naar het rolgedeelte

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" @ Linda: oh, dan heb je wel een 'interessante' verkoper gehad die er niks vanaf weet. De grootste flexi is voor honden tot 60kg volgens mij. Als dat trekkracht zou zijn, dan wil ik wel eens een hondje met een maximum trekkracht van 60kg aan die flexi zien. Dat krijg je een mooi bungee-jump effect waar de hond zo'n beetje teruggelanceerd wordt naar het rolgedeelte "

 Hahaha picture it.. Ik dacht in de winkel ook.. he?? Maar de verkoper zal het wel weten. We hebben tot 50 kg gekocht uiteindelijk.. Dus goed

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Het gaat om het gewicht van de hond als je de lijn tot 12 kg hebt heeft de lijn een productiegewicht van 160kg 

 

 

Volgende forumvraag: loopsgedrag na sterlisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^