Blafband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Leanne K.Leanne K.

Hallo iedereen,

ik heb een probleempje.. Keenai is nu 8 maanden jong en ik heb hem meegenomen vanuit aruba. Op aruba heeft hij altijd buiten los rond kunnen lopen.

als ik boodschappen ga doen of als ik snachts naar bed ga wil ik dat hij beneden in de bench gaat omdat hij al een paar keer de boel heeft vernietigd. Hij heeft speeltjes en een bot maar hier kijkt hij op de momenten dat hij alleen is niet naar om. Het enige wat hij doet is zijn deken vernielen.

ik heb alle tips gevolgd om hem zo goed mogelijk aan zijn kennel te laten wennen. Eerst erin lokken met een snoepje, dan belonen. Keer op keer uur na uur. Vervolgens erin en deurtje dicht (ik naast de kennel zittende en geen aandacht geven) maar dan al gaat hij door het lint. Diep hard en snel hijgen/piepen. Haalde hem er altijd pas weer uit als hij rustig was. Ging steeds beter en beter en op een gegeven moment bot erbij in en ging prima... Zo lang ik in de woonkamer ben en in zijn zicht.. Ik kan ook naar boven gaan dan piept hij af en toe maar geen blaffen.. Omdat dat goed ging ben ik steeds meer gaan oefenen om langer weg te blijven en ook van huis weg te gaan.. 2 minuutjes.. 5 minuutjes.. 8 minuutjes en zo steeds langer.. Ik zette mijn audio opname aan om later terug te kunnen horen hoe hij het deed en ook dit ging met piepen en af en toe blaffen. Maar goed.. Ieder normaal mens moet boodschappen doen en dan ben ik wel eens een half uur weg en als ik dan de audio beluister gaat hij als een dolle. Piepen blaffen huilen hijgen graven en zelfs aan de kooi aan het knagen. Maar het bot en de speeltjes kijkt hij gewoon niet om. Nu moet ik binnenkort beginnen met werken en zal ik hele werkdagen weg zijn. Dan is er verder niemand thuis. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij de buren niet gek maakt? Waarom dit gedrag? Hoe kan ik hem rustig houden? Hem ervan overtuigen dat ik hem niet achter laat? Kan ik meer doen om met hem te trainen? Is een blafband misschien iets? Hebben mensen ook ervaringen met zown band? Please, ik zit echt met mijn handen in mijn haar..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een blafband niet doen.

Daar maak je je hond die nu al zo gestressed is, juist helemaal knettergek mee.

Hij kan er dan juist echt helemaal aan onderdoor gaan, hij zou de eerst in ieder geval niet zijn.

 

Het is ook moeilijk voor een jonge hond die buiten leven is gewend om in een bench te zitten.

Daarbij, voor geen enkele hond is het fijn om hele dagen in een bench te zitten.

 

Hoeveel uur ga je straks werken?

Hij kan toch niet 's nachts in de bench en dan ook nog de hele dag?

Dat kun je geen enkele hond aan doen.

 

Hoe lang heb je de hem nu al bij jou thuis?

honden page profiel Leanne K.Leanne K.

Hij is nu sinds 3 weken bij mij in huis en slaapt nu nog snachts bij mij op de kamer maar omdat hij gaat rondlopen word ik wakker door zijn tikkende nagels op het laminaat. 

Ik krijg een heel onregelmatig werkschema. Ik zou hem het liefst ook loslaten maar en vertrouw hem nog voor geen meter. Elke keer als ik denk oke proberen doet hij weer iets waardoor hij het meteen weer verpest. Ik wil niet thuis komen na werk en dat hij het hele huis verwoest heeft :( ik weet niet meer wat ik moet doen :( anders dan dat is hij zown lieverd.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom heb je eigenlijk een hond meegenomen vanuit Aruba?

Een jonge hond die het buitenleven gewend is.

Dan kan hij 3 weken wennen in een heel ander land/klimaat.

En dan ga jij weer aan het werk en moet hij hele dagen alleen zijn?

En dan ook nog in een bench omdat hij anders gaat slopen.

Eigenlijk is het een onmogelijke opgave voor zo'n hond om dat allemaal op zo'n korte termijn te kunnen.

Kun je niet iets regelen, een oppas die hem kan uitlaten of waar jij hem heen kan brengen?

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Je zult iets voor hem moeten regelen voor overdag, opvang met veel losloopmogelijkheid. De bench zou ik in je slaapkamer zetten, of vloerbedekking nemen.

 

Gun je hondje wat meer tijd! Wat een cultuurshock voor hem.

 

En nee, geeeeen blafband natuurlijk, tenzij je doel is hem helemaal knettergek te maken.

 

Rachelle (Gast)

Hij is volkomen in paniek en gestrest. Als ik het zo hoor kan hij er volgensmij niet tegen om opgesloten te zitten. Mijn hond ook met verleden wordt gek in de bench of kofferbak.  Daar gaat hij dus ook niet in met het resultaat dat hij inderdaad het nodige gesloopt heeft maar beter dat en vertrouwen opbouwen dan een hond die volkomen in paniek is. Daarbij is het wettelijk niet toegestaan om een hond zonder toezicht langer dan 6 uur in een bench op te sluiten. Hoeveel uur ga je werken per dag? Ontruim desnoods een kamer wat voor hem wordt met een veilige plek zachtjes de muziek aan een Kong met super lekkers erin. Blafband absoluut niet doen daar wordt hij juist nog angstiger van en volgensmij moet je juist werken aan veiligheid en vertrouwen. Doe hem maar eens bij jezelf om onze nek is vergelijkbaar met die van een hond. Tsjaa en dat getik op het laminaat hoor ik hier ook wel eens maar als dat het ergste is... geef hem tijd om te wennen hij is pas 3 weken bij je vanuit een ander land altijd zich vrij kunnen bewegen. Kan die al mee wandelen Hoe voelt hij zich verder als hij niet alleen is? Veel succes

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Er is inderdaad wel erg veel veranderd in korte tijd. Dus logisch dat de hond meer tijd nodig heeft. 

Ik zou proberen een oppas te zoeken. Ook niet ideaal aangezien dat weer een verandering is, maar het lijkt me wel de beste optie.

Heb je vrienden of familie in de buurt die kunnen helpen? 

Of anders een dagopvang of een betaalde oppas?

 

Of misschien in een grote kennel in de tuin als hij zich daar beter bij voelt en die optie mogelijk is? 

 

Het is belangrijk dat je tijdens het opbouwen van het alleen zijn niet langer weg gaat dan het opbouwschema toe laat. Dus dit houdt in ook boodschappen doen als er oppas is en dus veel plannen. 

 

Ik hoop dat je snel een goede oplossing kan vinden. 

 

Edit: Ik ga er trouwens vanuit dat de genoemde oplossingen (oppas enzo) tijdelijk zijn totdat de hond hier helemaal gewend is en het alleen zijn en de bench rustig opgebouwd zijn. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan hem in de bench doen, tegen slopen, maar denk je dat hij zich dan prettig zal voelen?

Slopen kan komen door stres, verveling, spanning, dat doet hij niet om je te pesten.

 

Je hond voelt zich niet fijn en zolang dit zo is, zal hij absoluut niet alleen kunnen zijn.

Hele dagen naar een hondenuitlaat, waar hij veel buiten kan lopen, dat zal de enige oplossing zijn. Het liefst een met een groot eigen terrein. Zoals opvang Lassie.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Waarom heb je een hond genomen als je hele dagen werkt. En dan je hond de hele dag in de bench. Vind ik echt niet kunnen.Hij ziet de bench nu niet meer als een rust plek maar meer als een bedreiging en hij weet nu dat je weg gaat als jij hen in de bench doet hij ziet het als een straf.En een blafband daar moet je ook niet aan beginnen. Want hij kan er heel negatief op reageren en heel zenuwachtig van worden en als je weg bent kan je nooit zijn reactie zien.
Je moet er voor zorgen dat hij rustig is als je weg bent.Als jij al met een zenuwachtig gevoel weg gaat , voelt hij gelijk jou energie aan en dan word hij al zenuwachtig als je weg gaat. Bouw het op en beloon hem als hij even stil is.
Zo heb ik het ook gedaan bij onze hond en ik blijf nooit lang weg.Maar je kan het wel opbouwen, En je zegt dat je hem totaal niet vertrouwd. vergis je niet dat voelt hij ook aan hoor.Je moet hem gewoon lekker de vrijheid geven.En leer er zelf aan te wennen aan het getik op het laminaat daar wen je echt wel aan.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn vorige hond had verlatingsangst en kon ik ook echt niet opsluiten in een bench. Dan werd ze gek en beschadigde zichzelf, ze kreeg het zelfs voor elkaar om haar kop boven in de hoek van het deurtje erdoor te steken, dit was op mijn oude werk en ze moest gewoon echt even vast (hoe erg ze het ook vond) gelukkig kreeg ze dr kop e ook weer uit, flinke beschadiging op der voorhoofd. Maar wat als ze dr kopie net iets verder erdoor had gestoken? Dan zat ze klem en zie dam het deurtje maar eens open te krijgen! Ik deed haar al nooit in en bench omdat ze in pure paniek raakte. Maar vanaf toen heb ik haar echt nooit meer in een bench gedaan! Toen kreeg ik ander werk en kon ik haar niet meer mee nemen... Wat moest ik doen? Half uurtje was al een hel voor haar. Maar ja zoals jij al zegt: ieder mens moet boodschappen doen! In de winter en minder mooie dagen ging ik met de auto boodschappen doen (terwijl ik bijna naast de supermarkt woon) want in de auto vond ze meestal prima. Totdat ze in de auto ook een keer gestrest werd van een eng geluid en ze mijn hele interieur verbouwd had omdat ze door het kiertje van het raam wou...
Maar ik heb haar gelukkig bij een fantastische dagopvang kunnen onderbrengen waar ik haar elk moment van de dag kon brengen en halen, ik had de sleutel en de eigenaar, tevens gedragstherapeut nam haar altijd mee zin huis in omdat ze zo minder gestrest was. Helemaal fantastisch! Bambi was altijd gestrest en na jaren trainen en gedragstherapeuten gezien te hebben kwam ik bij een medicijn dat redelijk haar stress weg nam zonder dat ze sloom werd en zo kon ze haar laatste 3 levensjaren genieten van minimale stress, nog steeds veel stress, maar hel veel minder. De nam van de opvang zei ook al: zo'n hondje als Bambi heb ik nog nooit gezien. Terwijl hij haar niet eens zonder de medicatie heeft herkent.
Met andere woorden probeer er voor te zorgen dat je een alternatief vind voor je hond. Hij is blijkbaar in paniek en hoe meer hij dat ervaart hoe lastig het gaat worden om dat er weer uit te krijgen. Ik denk dat als je je hond op deze manier achter gaat laten dat je verlatinfsangst gaat creëren bij hem, als ie dat al niet heeft. Dit betekent dat je heel veel en met hele kleine stapjes dit moet gaan trainen en half uurtje boodschappen doen is eigenlijk al te lang voor hem op dit moment. Opsluiten in een bench werkt in zijn geval ook blijkbaar niet erg mee. Misschien optie om hem op te sluiten in en ruimte waar hij minder schade kan aanrichten? En misschien geen je wat aan de koektrommeltraining (google maar eens) schijnt aardig te werken bij honden die verlatingsangst hebben...

Hel veel succes ermee, is heel erg lastig en je moet bereid zijn om e hel veel tijd, geduld en geld in te steken. Geld bedoel ik voor als je aan opvang gaat doen!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Sorry voor de schrijffouten maar mijn telefoon denkt altijd beter Nederlands te kunnen...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ten eerste zou ik nooit maar dan ook nooit een blafband gebruiken; dit is een fysiek correctiemiddel, waar HP ook tegen is. 

 

Een hele onderneming om een jonge hond, die op Aruba los mocht lopen mee naar Nederland te nemen. Mocht hij ook in de knoek los rondlopen?

 

Ik zou jullie hond de eerste tijd dat je gaat werken naar een pension brengen of bij familie/vrienden brengen, die weten hoe met je hond om te gaan. Een jonge hond, die niet van pup af aan een bench gewend is, kan je zoals je merkt niet in een bench stoppen.  Bovendien wordt voor de meeste honden de bench alleen in de puppytijd gebruikt.

 

Ondertussen zou ik een Gedragstherapeut inschakelen om de problemen op de juiste manier aan te pakken.

 

Ik heb zelf ook op de Antillen gewoond, maar heb toen besloten om mijn Dingo-achtige hond niet mee te nemen. Mijn hond liep de hele dag los in de knoek, dat kon toentertijd. Hem in huis laten of op eigen terrein laten lopen, had geen zin, hij brak overal doorheen. Als ik voor de lunch en eind van de middag van mijn werk kwam, zat hij op een splitsing te wachten om vervolgens een stukje achter mijn auto aan te rennen naar huis. Mijn hond zou echt niet in NL hebben kunnen wonen; ik heb hem herplaatst bij Nederlanders, die ook op het eiland woonden.

 

Enkele jaren geleden kwam hier 3 huizen terug een stel wonen, die op St. Maarten hadden gewoond met hun hond. De hond - een Duitse Dog - was nooit aan de lijn geweest, nooit gesocialiseerd en nooit met andere honden in aanraking gekomen. De DD liep daar los op hun eigen woest stuk grond. In enkele maanden tijd heeft de DD drie honden in mijn straat flink te pakken genomen en verwond, waaronder mijn Kooikerhondje. De eigenaren wisten dit niet te voorkomen, lieten hun hond zelfs loslopen en wilden ook geen muilkorf gebruiken. De DD is gelukkig herplaatst op een boerderij. Dit moest ook absoluut niet langer duren.

 

Ik hoop dat je hond uiteindelijk aan de NL omstandigheden kan wennen en ook geruime tijd alleen kan blijven. Ik vind zelf trouwens dat ca. 5 uur alleen zijn het maximum voor een hond is.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik zou geen blafband gebruiken... je hond kan hierdoor meer stress ervaren.

 

Je vertelt dat je je hond hebt meegenomen vanuit Aruba en daar alle vrijheid had.

Hier in NL is het natuurlijk anders, je hond kan niet zomaar naar buiten heen, woont ineens in een huis... moet zich aanpassen.

Kortom: veel veranderingen voor de hond en veel nieuwe prikkels

 

Je hond heeft tijd nodig om te wennen.

Dit is niet binnen een week of 2 gebeurd, dit kan maanden duren.

Geef je hond ook de tijd om te wennen!!!

 

Je vertelt dat je fulltime werkt en onregelmatige diensten hebt.

Ik ben hier niet om te oordelen of je wel of niet een hond moet nemen als je fulltime werkt.

Ik zou je willen adviseren om de komende maanden opvang te regelen voor je hond, bij voorkeur in je eigen huis, zodat je hond daar vertrouwt raakt en zich veilig gaat voelen in je eigen huis.

Na een aantal maanden zou je het alleen zijn kunnen gaan opbouwen.

 

Daarnaast is het een idee als je hond helemaal gewend is om een hondenuitlaatservice in te schakelen of een kennis die het geweldig vind om met een hond te wandelen.

 

Heel veel succes... 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zou het niet een gevolg zijn van de vliegreis, dat de hond daar een trauma van heeft overgehouden?

 

Met anderen hierboven vraag ik me af of je er wel goed aan gedaan hebt deze hond, die zoveel vrijheid gewend was, mee te nemen naar NL. Zeker als je fulltime gaat werken.

 

Ik vrees dat je meer aan je zelf gedacht hebt dan aan je hond....

Misschien kun je voor je werkdagen een oppasadres vinden?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Waarom moet de hond in de bench? Is er geen mogelijkheid om hem ik een aparte ruimte te zetten? Hele werkdag in de bench vind ik NOT Done ... 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik heb bij Cisco de bench de eerste weken op mijn slaapkamer gezet met de deur van de bench open.  Want alleen in de woonkamer vond hij ook helemaal niks en dat wilde ik hem niet aandoen na alle stress wat hij heeft meegemaakt. Ik werkte toen ook fulltime en heb voor hem een oppas geregeld die in huis kwam. dit zou ik ook doen totdat hij uitgepuberd is. 
Verder moet je er gewoon voor zorgen dat er niks rond ligt dat hij kan slopen. 
Als hij bijgekomen is van de stress (en dat kan even duren) zou ik opnieuw proberen met de alleen zijn oefeningen. je zult even zijn vertrouwen moeten winnen en misschien is het wel gewoon een heel gevoelig hondje. 

honden page profiel mariannemarianne

wij hebben een tijdje met een blafband gewerkt voor erle,onze teckel(na en waarschuwing van de wijkpolitie vanwege het verschrikkelijk overdreven veel blaffen van erle,dag in-dag uit)en het hielp gewoon niet.erle nam het schokje(dat heus niet zo hard en vreselijk is als sommige willen geloven)er graag bij en blafte olijk verder....de hele dag in een bench zou ik inderdaad ook blaffen hoor,kan je geen stukje tuin afmaken?een kamer hondproof maken?niet makkelijk maar bij het ouder worden zal keenai wel wat kalmeren ;-)

honden page profiel RafRaf

Jantien, ik ben het helemaal met je eens. 

 

Wat een idee om een zwerver mee te brengen naar hier. Een hond met zo'n achtergrond stop je hier niet eventjes in een kooi. Hij is gewoon te "oud" om daar nog aan te wennen, zeker als hij zoveel maanden vrij geweest is. 

Ik zou er nog maar eens goed over nadenken en dat beestje een retourtje Aruba gunnen. Al leeft hij daar dan misschien maar een paar jaar, dan heeft hij toch een vrij leven gehad. 

Met een blafband ga je hem helemaal gek maken, de sukkelaar heeft het nu al zo moeilijk. 

 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

En nog een vliegreis en weer terug in de wijde wereld ? die overleeft nog geen paar weken ocherm.

Honden wennen best snel aan nieuwe situaties in ieder geval sneller dan mensen. 
Komt goed met je hondje maar wees geduldig. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een blafband is een martelwerktuig en daarmee maak je de stress alleen maar erger. Bij een hond die gewend is buiten los te lopen en in een vreemde omgeving in een bench gezet wordt, zal dit gedrag alleen maar toenemen. Is het niet mogelijk een deel van de keuken af te zetten en hem daar in laten ? Een hond die wil ontsnappen, als hij angstig is of stressvol en die gevangen zit in een bench, zal panisch worden. Je hebt de pup nu eenmaal en zul je moeten dealen met zijn gedrag. Is er niemand die de hond overdag op kan vangen, is er geen uitlaatservice ? Hij moet ook opgevoed worden, trouwens en is daar dan wel tijd voor ? De hond is niet schuld aan dit gedrag !

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

honden die altijd buiten geleefd hebben in het wild, kunnen bijna niet wennen aan een bench binnen.

Ze kunnen wel wennen aan in huis leven omdat ze dan toch nog veel vrijheid hebben.

 

Vaak slapen ze inderdaad bij hun mens op de slaapkamer, gaan overal mee naar toe omdat ze ook bij hun roedel willen blijven.
Hun overlevingsinstinkt is veel en ook veeeeeel sterker dan bij onze huis-honden.

 

Een opvangadres zal inderdaad de beste optie worden.
Eentje waarbij er altijd wel een mens thuis is.
Of een hondenopvang met zeer flexibele openingstijden (of in overleg met de eigenaar.)

 

Nog een andere optie is om een oude rot ook in huis te nemen.

Omdat de hond een roedeldier is, is een andere hond ook in huis nemen ook een optie.

Je moet dan een oude (wat is oud?) rot hebben die het al gewend is en niet van zijn balans af te duwen is.
Deze honden zijn zeer moeilijk te vinden.

Eentje die jou hond op sleeptouw neemt, rust in zijn lichaam heeft en weet dat een paar uur alleen geen probleem is.

De jonge hond, leert dan van de oude hond en daardoor kan de stress bij de jonge hond wegnemen.

Maar....het kan ook gebeuren dat de oude hond, het gedrag van de jonge hond overneemt en daardoor ook gaat blaffen.

 

De rustige hond die je vind in het asiel, die allermansvriend (of juist de dominante, eerlijke en rustige) in het asiel.

Eentje die altijd rustig is en stil tussen al het hondengeblaf.

 

Mischien is er wel een boer die je hond wilt opvangen als je aan het werk bent waar de hond lekker over het terein heen kan lopen.

 

Het zijn allemaal optie's.
Uiteindelijk zal je toch zelf de knoop moeten doorhakken.

 

Luister ook naar je gevoel...wat denk je dat de beste optie is?

honden page profiel BeeBee

honden foto van Bee

Ik heb een Bark-Free in huis aanstaan, wanneer ze blaffen, geeft dat ding een akelige pieptoon, omdat ze bij mij met meerdere hondjes zijn, is er altijd wel één die wat hoort, en aanslaat, en tja, dan blaffen ze allemaal!
Als ik ga werken zet ik dat ding aan, en ik weet dat het werkt, want normaal blaffen ze verschrikkelijk als ze me het pad op horen komen, maar als de Bark-free heeft aangestaan, dan blaffen ze nauwelijks.
Verder zijn er ook blafbanden met een citroenspray, daar kun je je hond mee trainen, maar ik zou de voorkeur geven aan de Bark-free.
Succes!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bee, dat blafkastje, dat je bedoelt, is ook een martelwerktuig. De toon die dit kastje verspreidt is zo ingrijpend voor de hond, dat het pijn doet aan de oren. Stel maar eens dat er twee of drie honden zijn, eentje blaft, het kastje het voor ons niet te horen geluid laat horen en niet alleen de hond die blaft, gestraft wordt, maar ook de andere twee, die niet blaffen. En dan werkt het averechts. Deze kastjes zijn gemaakt om er geld aan te verdienen, worden ook overal verkocht in dierenwinkels en die hebben totaal geen verstand van gedrag van honden. Ik ben tegen deze ondingen, maar ik kan me voorstellen, dat het niet meevalt, als je hond of honden blaffen en de buren gaan klagen. Als je weggaat kun je nooit inschatten, wat dit kastje doet en hoe de honden reageren.   

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hond is door het dolle heen, als jij weg bent en dan opgesloten zit in een kooi/bench.

 

vrijheid gewend en nu in deze bench moet zitten, het filmpje zegt genoeg, er zijn honden die niet opgesloten willen zijn, probeer het zonder bench.

 

wel in een beperkte ruimte, dus niet het hele huis ter beschikking geven, bijvoorbeeld een gang of desnoods een kennel buiten van 2 x 3 meter, uitkomend op de woonkamer, zodat je daar een ideaal verblijf kan maken voor je hond als je weg bent, langzaam aan laten wennen, muziek aan, speeltjes, en ga zelf een daar zitten met een boek , zodat de hond niet het idee krijgt dat tie opgesloten zit,

 

lukt dat niet buiten, dan misschien in de gang, los laten, of de keuken, maak het sloop proef, en laat de hond eens alleen daar als je thuis bent, vetbed daar , of droogloopmat, muziek aan, kijk eens of dat lukt, een hond wil niet altijd opgesloten zitten, en zeker niet als tie het niet gewend is, zolang jij er bent gaat het nog, hoewel het toch onder dwang is, ga je weg ja dan gaat je hond door het dolle, blafband ben ik in het geheel niet voor, de oorzaak wordt niet weggenomen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" wij hebben een tijdje met een blafband gewerkt voor erle,onze teckel(na en waarschuwing van de wijkpolitie vanwege het verschrikkelijk overdreven veel blaffen van erle,dag in-dag uit)en het hielp gewoon niet.erle nam het schokje(dat heus niet zo hard en vreselijk is als sommige willen geloven)er graag bij en blafte olijk verder....de hele dag in een bench zou ik inderdaad ook blaffen hoor,kan je geen stukje tuin afmaken?een kamer hondproof maken?niet makkelijk maar bij het ouder worden zal keenai wel wat kalmeren <img class=" /> "

 




Dus je bedoeld dat een blafband een goed middel is? ;-) Het is een martelwerktuig wat hier al gezegd word, bah om zo je hond af te leren blaffen. :'(


honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als een hond blaft doet hij dit niet zomaar. Het blaffen is een communicatie-middel van honden en zo tonen ze dat er iets aan de hand is. En dat "oplossen" met een kastje is heel erg, vind ik. Misschien zou een gedragstherapeut hier heel wat beter zijn. Die kijkt naar het gedrag van de hond, maar zeer zeker ook naar de baas. De hond die dit gedrag vertoont is hier niet schuld aan. Van de 100 honden met probleemgedrag, is dit

bijna voor 99% de schuld van de baas ! Doordat de baas hier niet mee om kan gaan, wordt dan zo'n middel ingezet. Ik begrijp niet dat baasjes dit doen en als het "helpt", dus de hond niet meer zoveel blaft, ontstaat er een nieuw probleem voor de hond. Stress en angst ! Een hond begrijpt hier totaal niets van  !  

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"  


Dus je bedoeld dat een blafband een goed middel is? ;-) Het is een martelwerktuig wat hier al gezegd word, bah om zo je hond af te leren blaffen. :'( "

 Wel eens een hond gehad die nooit, maar dan ook nooit stopt met blaffen?

Je wordt er stapel gillend gek van!

Echt gek.

 

Alle normaal te bewandelen wegen heb je al gehad, niet blaffen belonen, gedragstherapeut, noem de hele rits maar op.

Op een gegeven moment móet je wat.

En dan kan ik me voorstellen dat men in de radeloosheid naar een blafband grijpt.

(Die je niet alleen met stroom hebt, maar ook met pufjes lucht.)

Een blafband is dan misschien geen goed middel.

Wél een laatste middel.

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heb je een tuin? je kan in de tuin een kennel maken en de hond overdag wat te doen geven. regel je wel dat hij in de tussentijd uitgelaten wordt (uitlaatservice)? 

 

voor 's nachts kan je beginnen met de bench naast je bed te zetten en beetje bij beetje naar de plaats waar je hem hebben wil te verschuiven.

honden page profiel Lady & LolaLady & Lola

honden foto van Lady & Lola

Een blafband vind ik ook niks, bij een baby die de hele nacht en dag huilt doe je zoiets toch ook niet? 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Wel eens een hond gehad die nooit, maar dan ook nooit stopt met blaffen?

Je wordt er stapel gillend gek van!

Echt gek.

 

Alle normaal te bewandelen wegen heb je al gehad, niet blaffen belonen, gedragstherapeut, noem de hele rits maar op.

Op een gegeven moment móet je wat.

En dan kan ik me voorstellen dat men in de radeloosheid naar een blafband grijpt.

(Die je niet alleen met stroom hebt, maar ook met pufjes lucht.)

Een blafband is dan misschien geen goed middel.

Wél een laatste middel.

  "

 



Je hebt er idd hele erge blaffers tussen zitten en ik zou me voor kunnen stellen dat je uit laatste wanhoop naar een blafband grijpt. Maar deze hond is in paniek en een hond in paniek kan je niet straffen, ook niet met een blafband omdat je hond dan alleen nog naar meer in paniek zal raken. Dus nee in dit geval zal ik ten alle tijden een blafband afraden en zoeken naar andere oplossing!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^