Nestgenootjes ook kans op leishmaniose??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik ken het verhaal van iemand in NL, die een hond uit het buitenland heeft geadopteerd. Deze hond heeft LM, dat elke keer weer de kop opsteekt en elke keer enorme spanning of het hondje wel zal overleven. Hondje komt uit Zuid Europa. Ik weet niet welk land.

 

Leishmaniasis dient zeker niet onderschat te worden.

 

studie uit 2008 betreft mensen en honden enkele quotes

 

Dit wordt duidelijk geïllustreerd door een recente prevalentie-studie uitgevoerd bij 100 honden (hoofdgastheer) op het eiland Mallorca. 13% van de honden vertoonden typische symptomen maar 67% bleken positief te testen (via serologie of PCR) (4).

 

In Frankrijk stelt men de laatste jaren vast dat het verspreidingsgebied zich noordwaarts aan het uitbreiden is. Er werden zandvliegjes gemeld tot in de Champagnestreek en zelf in de Belgische Ardennen (2). De opwarming van de aarde wordt hiervoor verantwoordelijk geacht.

 

350 miljoen mensen leven in endemisch gebied. Men schat dat er 12 miljoen zieken zijn met jaarlijks 1 à 2 miljoen nieuwe gevallen en ongeveer 70000 jaarlijkse overlijdens (1, 3).

 

unquote

 

Bron http://www.mcharts.be/artsen/Documenten/Labomailing/042008lm.pdf

 

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

" Scalibor band is ook ideaal tegen teken. "

 Klopt Wilma,maar er zijn veel honden die de band niet kunnen verdragen.

Mijn(overleden) Cavaliers konden er niet tegen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Het is schandalig dat er heel veel stichtingen zijn die zeggen;1 pilletje per dag en dan is er goed mee te leven;.
Ik raad iedereen aan zodra je een hond uit een land adopteert waar de vliegjes voorkomen,meteen een dierenverzekering afsluiten!
De bloedonderzoeken zijn heel duur en als blijkt dat je hond ML heeft(kan ook na jaren de kop opsteken)en je hond gaat aan de medicijnen dan moet je om de zoveel tijd een bloedonderzoek laten doen .Het is sowieso belangrijk om elke 2 jaar een bloedonderzoek te laten doen voor het geval dat.
Sommige behandelingen zijn heel belastend voor de hond en zijn vreselijk duur.Bekenden van mij hebben 3 jaar geleden 2 honden uit Spanje geadopteerd,beiden met LM .Dit wisten ze toen ze de honden adopteerden. Wat ze niet wisten dat was dat 1 pilletje per dag op den duur niet voldoende was en buiten het dagelijkse pilletje er regelmatig een bloedonderzoek moet worden gedaan,dit om de dosering te kunnen aanpassen en of de nierfunctie,enz,nog goed is.Buiten de kosten van meer dan 3000 euro is de stress en het verdriet in geen geld uit te drukken.3 weken geleden hebben ze één van de honden moeten laten inslapen .De andere hond is hierdoor behoorlijk gestrest waardoor de ziekte weer erger is geworden.
Mijn advies,je reserveert een hond uit een risico land ,laat dan een bloedtest doen en als je alle behandelingen niet zou kunnen betalen, begin er dan niet aan,want je kunt voor een hond met LM geen dierenverzekering afsluiten.
 
 
http://sphoek.com/medisch-2/leishmania-behandeling.html
 
 
Na de behandeling
Ook al is uw hond na de behandeling "genezen" verklaard, je moet er altijd rekening mee houden dat het een chronische ziekte is en dat de symptomen dus kunnen terug keren.
De ziekte is als het ware weer in slaap gebracht en kan altijd weer wakker worden.
Houd uw hond dus goed in de gaten.
(al zegt men dat na een juiste behandeling met Glucantime de ziekte niet meer terug hoeft te komen)
Gaat de hond weer symptomen vertonen begin dan meteen weer met de behandeling van Allopurinol/Glucantime of Milteforan. Het kan zijn dat dit al na enkele maanden is, maar de ziekte kan ook weer jaren weg blijven.
 
Stress verlaagt de weerstand van de hond waardoor de LM wakker kan worden. Probeer erge stress situaties voor de hond te voorkomen. Geef de hond een stabiele rustige omgeving.
 
Ook het gebruik van cortisonen (zoals prednison) vermindert de natuurlijke weerstand van de hond waardoor de ziekte kan terug keren.
Probeer daarom het gebruik te voorkomen. Gebruik het alleen kortdurend of als het echt niet anders kan.
Ook narcose kan de weerstand ernstig verlagen. Laat dat alleen doen als de hond weer stabiel is of als het echt niet anders kan. Ook een hond enten is een risico. Dit tast de weerstand aan waardoor de ziekte weer actief kan worden. Ik geef het advies om niet te enten als de hond nog niet stabiel is. "

 

Hai Ria, 

 

Ik begrijp het. Wat ik dan niet begrijp is dat in de meeste links over LM te lezen is dat iedere hond gestoken zal worden door een zandvlieg en dus besmet raakt. Dus dan kan je ervan uitgaan dat wanneer je een hond adopteerd uit een land waar deze zandvlieg voorkomt altijd LM heeft?? Maar de hond er niet ziek van hoeft te worden?

 

Het kan nl pas de kop opsteken als de hond 7 jaar is. (incubatietijd tot 7 jaar!) of het blijft altijd "in slaap"?

 

Is dit nu in de praktijk echt zo? 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Mijn vorige reu heeft zijn hele leven met mij op Kreta geleefd, geen Scalibor band voor hem gebruikt en hij werd zijn leven lang op de entingen na sporadisch ('preventief') voor wormen, vlooien ed. behandeld.  Hij is op 12,5 jarige leeftijd gestorven. Veel van mijn vrienden met honden daar hebben nooit problemen gehad. Binnen 'mijn kring' hebben van 2 verschillende vriendinnen elk 1 hond LM waarbij het bij de ene 'slapend' is (puur door testen achter gekomen) en de ander na ziekteverschijnselen en testen ad medicijnen zit.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik ben zo ongelooflijk boos!! Zoals ik al vertelde is de eigenaresse van de hond een rare. Zo lang wachten om terug naar de dierenarts te gaan en ze vertelde al dat ze geen zin heeft in een zieke hond.

 

Afgelopen weekend of vandaag heeft ze de uitslag gekregen van het bloedonderzoek. Een vriendinnetje belde mij en vertelde dat ze had gezegd dat haar hond een allergie had. Verder niks aan de hand. Maar ze ging het niet laten behandelen. Hierop zei ik dat ik het niet kon geloven. De hond heeft echt alle verschijnselen van leish. 

 

Daarnaast, als de hond een allergie heeft en zo vol met plekken en korsten zit...kilo's afgevallen is en het is maar een klein hondje (lijkt een beetje op een kruising met een Jack) wat voor een baasje ben je dan om te zeggen dat je geen behandeling gaat doen. Arme hond.

 

Krijg ik net een berichtje dat ze de hond morgen laat inslapen. Hij heeft nl wel leish. Precies wat ik al zei. In laten slapen?? Sorry hoor..... Omdat je geen zieke hond wil? Nog meer sorry....maar waarom adopteer je dan een hond uit het buitenland waarbij het risico toch wel een stukje hoger ligt op een zieke hond dan bv eentje van een fokker uit Nederland. (hiermee wil ik niet zeggen dat de honden van een fokker nooit wat mankeren)

 

Ik begrijp zulke mensen niet en kan ze ook nooit begrijpen..... Zal me niks verbazen als ze intussen alweer een ander hondje op het oog heeft en misschien al wel gekocht heeft. Haar vriendin had een Amerikaan Bull. Nu 8 maanden. Werd toch wel groot. Ze ging op vakantie, iemand in de wijk heeft op de hond gepast. Ze kwam terug van vakantie, ging de hond ophalen bij de oppas en had al een nieuw pupje in de auto zitten. Een Cocker spaniël. De Amerikaanse B is naar België gebracht.....

 

De Cocker heeft ze voor haar dochtertje gekocht. Haar dochtertje is 3!!!! Ik zou denken, begin eens met een goudvis. Grrrrrrrrr.....hier krijg ik toch wel bepaalde neigingen van.....

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Gatver! Wat een naar mens! Wat sneu zeg, voor het hondje. :(
Word hier heel verdrietig en boos van. Waarom begint zo iemand toch aan een hond?! Bah!

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

Weet je toevallig van welke stichting ze dit hondje heeft , dan zou ik die bellen of mailen zodat ze het hondje terug kunnen nemen!

Vaak wordt de stichting niet op de hoogte gehouden en is het te laat als ze een DA vind die dat ook nog eens doet.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Weet je toevallig van welke stichting ze dit hondje heeft , dan zou ik die bellen of mailen zodat ze het hondje terug kunnen nemen!
Vaak wordt de stichting niet op de hoogte gehouden en is het te laat als ze een DA vind die dat ook nog eens doet.
  "

 

Degene die het zusje heeft heeft gebeld met de meneer van de stichting. De eigenaar van de zieke hond had geen contact opgenomen en hij wist dus niet dat de hond ziek is. Meer weet ik niet. Of er meer besproken is, weet ik ook niet. Ik denk dat als het een "goede" stichting zou zijn, de hond al opgehaald was.

 

Maar ja......vandaag is het dus D-day....:-(

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

Dan ga ik maar flink duimen dat de stichting snel in actie komt.

Wat een achterlijk volk heb je toch dat zo met hun hond omgaat.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Dan ga ik maar flink duimen dat de stichting snel in actie komt.
Wat een achterlijk volk heb je toch dat zo met hun hond omgaat.
  "

 

Erg hè dat er zulke mensen bestaan......

 

Ik heb nog geprobeerd haar te bellen maar ze neemt de telefoon niet op. Jammer....wilde vragen wat er toch allemaal aan de hand is enzo.  Als anderen bellen hier uit de wijk neemt ze niet op maar mijn nummer kent ze niet. Jammer genoeg had ze terug gebeld toen ik aan het bellen was en heeft ze mijn voicemail gekregen en niet ingesproken. Gelijk teruggebeld...nee hoor....niet opnemen. Toen wist ze natuurlijk mijn nummer...grrrrrr 

 

Met een paar anderen nog gesproken wat we kunnen doen. Eventueel de hond weghalen bij haar... Maar we hebben zelf allemaal al honden en ja...niet gekozen voor nog een hond en dan er eentje bijnemen omdat degene zelf er niet voor wil zorgen... 

 

Ik ben ook echt heel boos dat ze 20 weken een behandeling heeft gedaan met pipetjes en zag dat het erger werd maar gewoon doorgaan hè....niet naar de dierenarts terug...ben je gek. In die 20 weken had de hond al behandeld kunnen worden met medicatie tegen LM. 20 weken! Dat is lang lijden voor zo'n hondje. 

 

Wij maken ons nu heel boos en tegelijk verdrietig en zij trekt zich nergens iets van aan. Krom hè?

Nog niemand gesproken verder vandaag maar waarschijnlijk is het hondje niet meer......

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Overigens bewijst ook dit voor mij weer dat er toch wel veel waardeloze stichtingen zijn.

 

In de hele periode dat beide dames de honden hebben nog nooi gehoord dat er iemand langs zou komen. Zelfs niet voordat ze beide een hond gingen adopteren. En nu......reageren ze zelfs niet nadat de eigenaresse van het zusje gebeld heeft. Ja, alleen met:" nou, ze heeft ons niet gebeld hoor, wij wisten niet dat hij ziek is" 

 

Misschien ben ik gek (wel voor behandeld hoor, maar heeft onvoldoende geholpen denk ik ;-) )

Maar na zo'n telefoontje zou toch een stichting op z'n minst telefonisch contact opnemen met de eigenaresse van de hond met LM? Wat heb ik toch een hekel aan al die stichtingen, opvang, etc die overal uit de grond gestampt worden en alleen maar zoveel mogelijk verschillende honden/pups van straat halen, nestoverschoten van broodfokkers in die landen opkopen, enzenz dus puur voor het geld gaan. Bah!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

 Tekst verwijderd!

 

 

 

juanita (Gast)

demotex gaat niet over op mensne of oudere honden wel by pups die geen weerstand hebben als je demotex aantreft op je dier geef dan stronghold en kuur en dat geneest ik vang enkel demotex honden op en vele zyn kaal ik heb nooit demotex overgehad en dat is wel goed te behandelen laat je niets wysmaken over demotex het is nies zoals schurft wie info wil over roemeense hondne en of adoptie of demotex vraag gerust

 

 

mailadres verwijderd door modteam,

 

je kunt het beste een profiel aanmaken zodat mensen in pb contact met je op kunnen nemen.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 september om 15:28 --

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" demotex gaat niet over op mensne of oudere honden wel by pups die geen weerstand hebben als je demotex aantreft op je dier geef dan stronghold en kuur en dat geneest ik vang enkel demotex honden op en vele zyn kaal ik heb nooit demotex overgehad en dat is wel goed te behandelen laat je niets wysmaken over demotex het is nies zoals schurft wie info wil over roemeense hondne en of adoptie of demotex vraag gerust [email protected] "

 

Dank je wel. De hond heeft geen demodex maar leishmaniose en is gisteren ingeslapen.

Demotex heb ik nog nooit van gehoord overigens. Kan natuurlijk iets nieuws zijn.

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

" De hond komt van stichting dierenmissies.
 
Gisteren is hij ingeslapen.
 
Stichting gaf niet thuis.  "

 sorry voor de late reactie maar moest helaas werken. Ik vind dit echt zo erg! Mijn 3 honden komen ook va deze stichting en is best kleinschalig ( max 50 honden en gemiddeld net zoveel per jaar geadopteerd) Ook krijgen de honden met leishmania standaard 3 weken glucantime injecties. Misschien dat de leish weer opgelaaid is door de vliegreis. Ik weet alleen dat ze 2 september weg waren naar Spanje om een paar honden op te halen. Weet jij toevallig hoe het hondje heette? Kan het bijna niet geloven en zo zie he maar dat niet alles lijkt wat het is. Vind het in en in triest voor dit hondje.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  sorry voor de late reactie maar moest helaas werken. Ik vind dit echt zo erg! Mijn 3 honden komen ook va deze stichting en is best kleinschalig ( max 50 honden en gemiddeld net zoveel per jaar geadopteerd) Ook krijgen de honden met leishmania standaard 3 weken glucantime injecties. Misschien dat de leish weer opgelaaid is door de vliegreis. Ik weet alleen dat ze 2 september weg waren naar Spanje om een paar honden op te halen. Weet jij toevallig hoe het hondje heette? Kan het bijna niet geloven en zo zie he maar dat niet alles lijkt wat het is. Vind het in en in triest voor dit hondje. "

 

Doe ik via Pb oké 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  sorry voor de late reactie maar moest helaas werken. Ik vind dit echt zo erg! Mijn 3 honden komen ook va deze stichting en is best kleinschalig ( max 50 honden en gemiddeld net zoveel per jaar geadopteerd) Ook krijgen de honden met leishmania standaard 3 weken glucantime injecties. Misschien dat de leish weer opgelaaid is door de vliegreis. Ik weet alleen dat ze 2 september weg waren naar Spanje om een paar honden op te halen. Weet jij toevallig hoe het hondje heette? Kan het bijna niet geloven en zo zie he maar dat niet alles lijkt wat het is. Vind het in en in triest voor dit hondje. "

 

 

Ik wil even zeggen dat de stichting wel mee wilde werken maar door alle verwarrende emailberkeer een totaal verkeerd beeld is voorgeschetst over het hondje. Heeft dus niks te maken met niet willen.... Fijn dat ze gereageerd hebben. Al was dit privé. Maar het is dus geen slechte stichting. Dat wil ik wel even gezegd hebben.

Dierenmissies (Gast)

Helaas is nimmer aangetoond dat de betreffende hond Bikkel Leishmania had. Omdat de kans op Leishmania vrijwel uitgesloten was hadden we afgesproken dat wij de laboratoriumuitslagen van de Leishmania test zouden krijgen die dierenarts van het baasje had laten doen. Deze werden angstvallig achter gehouden en kregen we niet meer te zien. Een goede Allergietest had ons inzien beter geweest.

Het feit alleen dat het een broertje is, is geen reden om te laten testen op Leishmania.

 

  

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Wij hebben elkaar telefonisch gesproken toen. 

Het klopt dat zij jullie geen uitslagen heeft laten zien.

Dit heeft ze wel aan een kennisje van mij laten zien.

Maar het is ook niet helemaal te voorkomen en dat is best logisch

Er zijn zoveel honden die naar Nederland komen en wel drager zijn, waarbij het of later uitbreekt of helemaal nooit.

 

Edit. Het blijft echt heel verdrietig en compleet gestoord dat ze Bikkel heeft laten inslapen. Hoop echt dat ze nooit geen hond meer krijgt/neemt.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik merk dat zandvliegjes en zandvlooien door elkaar gehaald worden, hier in Nederland kan je gewoon veilig naar het strand hoor, De zandvlieg ik eigenlijk een hele kleine mug en je ziet ze bijna niet.
In Belgie, Duitsland en Limburg zijn de zandvliegjes al voorgekomen.
Nu meer de zachte winters hier, zullen ze binnen een paar jaar ook hier kunnen voorkomen.

het is belangrijk als je inderdaad denkt dat dat zusje ook de ziekte kan hebben, of gewoon een ander buitenlandse hond, is het goed om wat extra vitamine te geven, in Spanje beginnen ze met B vitamine voordat ze gaan behandelen, daar komt de ziekte vaker voor en er word ook anders behandeld dan hier, ik weet er het fijne niet meer van maar ik zou het zomaar opgeslagen kunnen hebben.
Ik ga eens zoeken....

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welkom Jenna
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^