Platinum

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel flowvawartflowvawart

honden foto van flowvawart

Hallo allemaal,

Ik lees al een paar weken mee maar ben wel nieuw op het forum, aangezien onze hond nog maar 4 maandjes oud is.
Ik heb het voer Platinum chicken en ben benieuwd of iemand ermee bekend is.
Het is een Duitse brok, ik vind dat ze het er goed op doet maar binnenin kan je niet kijken natuurlijk.

Gr marleen

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 2 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Ik ken de brok niet, maar ik geef je een upje.


Wat voor ras is je hond?

 

Ik zou opletten of er veel granen inzitten en welke soorten dierlijke producten. Heel veel honden zijn/ of worden allergisch voor kip en rund. Sommige rassen zijn ook wat gevoeliger voor het krijgen van allergiën. De vacht van je hond vertelt veel en zijn ontlasting. Poept hij veel? Dan is de brok ook minder geschikt voor hem. 

 

Ik voerde onze hond een tijd Prins en dacht dat hij er mooi uitzag, nu voer ik Naturis glutenvrij en dan zie je toch dat de vacht mooi glanst en dat hij ook echt mooi in de vacht zit, beter dan met de Prins.

honden page profiel judithjudith 2 doggies

honden foto van judith

Van harte welkom hier op het forum! Ik ken de brokken ook niet, maar je zou inderdaad de samenstelling kunnen bekijken. Verder kun jea an de buitenkant toch ook wel heel veel zien. Glimt de vacht mooi.. Verliest je hond niet teveel haar, heeft die genoeg energie, niet teveel ontlasting, niet te dunne ontlasting.. Enz.. 

 

 

honden page profiel flowvawartflowvawart

honden foto van flowvawart


Hallo en bedankt voor de reacties. Onze hond is een hovawart (zwart bruin) haar vachtje is echt mooi en glanst behoorlijk.
Nou heeft ze wel veel ontlasting maar goed van structuur.
Ik vind het wel apart dat honden dus een allergie kunnen krijgen voor kip, voor pups is er alleen de variant kip. Op het voedingsschema staat dat ze tot een jaar de puppy brok kunnen eten.

http://www.platinum.com/de/platinum-trockenfutter/produkte-trockenfutter/welpenfutter-puppy-chicken/inhaltsstoffe-puppy-chicken.html

honden page profiel judithjudith 2 doggies

honden foto van judith

Ik vind het hier trouwens wel aardig goed uitzien:

www.voerwijzer.com/hondenbrok/platinum-natural-adult-chicken

 

Graanvrij en een aardig vlees percentage

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 2 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Heel veel ontlasting duidt er op dat er heel veel stoffen in het voer zit die de hond niet gebruikt en dus niet nodig heeft. Dat hadden wij met voeding van enjoy. Hij ging heel extreem 's morgen 2 tot 3x, 's middags nog 1x en 's avonds nog 2 x. Dit is uiteraard heel extreem, dus dat was het signaal dat we toch op andere voeding moesten.

 

Nu doet onze hond 2x zijn nr.2 op een dag. Wat heel normaal is.

 

Het klopt dat in veel brokken rund en kip verwerkt zijn. Dit zijn goedkope producten die de prijs mooi laag houden. Het is ook een hel om brokken/ beloningssnoepjes/ kauwbotten te zoeken waarbij 100% gegarandeerd kan worden dat dit er niet in zit. Granen zitten overigens ook in veel soorten brok verwerkt. Hoe veel of hoe weinig dat verschilt wel.

honden page profiel flowvawartflowvawart

honden foto van flowvawart


Als je in de wereld van hondenvoer duikt kan je helemaal kopje onder gaan, daarom hebben we voor hetzelfde voer gekozen als ze bij de fokker (in Duitsland) kreeg.

Ik was benieuwd of het hier überhaupt bekend was bij iemand. Op voerwijzer komt het inderdaad best aardig uit de verf.

Eddy (Gast)

Wij gebruiken al zeker 6 jaar Platinum. Onze honden showen en werken. Vele malen kampioen in diverse landen. Onze pupkopers gebruiken het ook al jaren. Nooit problemen....

 

Volgende forumvraag: eten pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^