KVV? hoe?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

JD (Gast)

Hallo, ik heb een vraag. Ik heb gelezen dat brokken voor een hond slecht kan zijn door de tarwe enzo. Ik heb dan gehoord over KVV en ik vraag me af wat dat precies is en hoe dat allemaal in mekaar zit. Waar kan ik dat krijgen in België? Kan ik mijn hond daar dagelijks mee voeren en dan uiteindelijk geen brokken meer te geven? En hoeveel moet ik mijn hond dan geven (hij weegt 3.5 kg en het is een Maltezer) Kun je misschien helpen? Alvast bedankt

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Brokken zijn niet per definitie slecht. Sommige honden doen het op een granenbrok zelfs beter dan op een goede brok als Wolfsblut bijvoorbeeld.

 

KVV geef je gewoon ontdooid en rauw, dus niet bakken of op andere manier verhitten.

In KVV zit in principe alles wat nodig is, geef je meerdere diersoorten dan zit je helemaal goed.

 

Hoeveel je moet geven staat er vaak wel op, gemiddeld wordt 2% van het lichaamsgewicht aangeraden (voor volwassen honden, pups krijgen 5%), maar je moet vooral voeren op het oog. Moet je je hond voort rollen, dan geef je minder, waait ie weg tijdens storm, dan geef je wat meer.

 

Maar er zijn ook genoeg honden die het niet lekker vinden of die het er niet zo goed op doen.

 

Waar je het koopt durf ik zo niet te zeggen, ik woon niet in België 

JD (Gast)

Dankjewel Cindy,

mijn hond heeft wel tandsteen en bruine tanden, kan dat afkomstig zijn door de brokken of zijn er daar andere oorzaken van? En kan je dat wegkrijgen door gewoon zijn tanden dagelijks te poetsen of moet hij daarvoor een speciale behandeling hebben?

Alvast bedankt.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat ligt er weer aan hoe erg het gesteld is met het gebit. Mellow heeft een slecht gebit, is begin maart gereinigd, sindsdien poets ik elke dag. Het ziet er nog steeds netjes uit, maar is wel iets wat in het systeem moet komen. 

Bij honden met een normaal gebit is het weer anders, Mellow heeft weinig tot geen glazuur, dus dat vergt wat meer aandacht.

 

Maar vlees hielp hier niet om de boel stralend wit te houden 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Brokken zijn "per definitie" slecht door de koolhydraten die erin zitten ;) Men heeft zetmeel houdende producten nodig om een brok niet uit elkaar te laten vallen. Al die koolhydraten heeft een hond normaliter niet nodig.

 

KVV is gemalen, rauwe diepvries voeding. Je laat het idd ontdooien en voert het dan aan je hond. Je geeft dan minimaal 5 diersoorten KVV, waarvan 1 diersoort vette vis is. Vette vis geef je 5 tot 10% van het weekmenu.

Afhankelijk van de hond en de KVV merken die je geeft, kun je ook kiezen om 0 tot 15% gepureerde of gekookte groente erbij te geven.

 

Er is zeer veel verschil tussen de merken onderling. De betere merken zijn wat mij betreft Haaksbarf en Carnivoer. Bij KVV word het aangeraden om merken af te wisselen.

 

De meeste honden zitten op 3% van hun lichaamsgewicht. Dat is bij 3,5 kilo lichaams gewicht 105 gram per dag. Dus zeg maar 100 gram per dag en dan daarbij 35 tot 70 gram vette vis per week.

 

Op www.voerwijzer.com vind je ook veel info.

JD (Gast)

Dank je wel Cindy en Roosje.

Ik ben al heel wat wijzer geworden nu 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tandsteen komt vaak van granen voeding en/of snacks, maar niet altijd. Sommige honden krijgen tandsteen zonder granen te eten. De ene hond is er dan ook gevoeliger voor als de andere.

Tandsteen kan vaak door de trimster verwijdert worden met een speciaal haakje. Anders kan de dierenarts het met een haakje.

Mocht het zo danig ver zijn dat een haakje niet meer voldoende werkt, dan kan de da een reiniging onder narcose aanraden, maar dat zou ik echt als laatste adviseren.

 

KVV kan helpen tegen de ontwikkeling van tandplaque, maar hoeft niet. Veel honden hebben dan toch meer nodig.

Geef je hond eerst 8 weken 100% KVV. Daarna kun je rustig aan beginnen met een kippennekje, eendennekje of een hele kwartel. Als dat goed gaat, kun je eventueel naar andere knaag dingen kijken.


Let wel op: Het geven van extra bot dient met mate gedaan te worden om de percentages niet uit balans te halen. Het beste zou het zijn om hele kwartels te voeren. Een hele kwartel (met ingewanden) heeft namelijk van nature de juiste percentages. Een kwartel zou voor jouw hond voor ongeveer 2 dagen aan eten zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dankjewel Cindy,

mijn hond heeft wel tandsteen en bruine tanden, kan dat afkomstig zijn door de brokken of zijn er daar andere oorzaken van? En kan je dat wegkrijgen door gewoon zijn tanden dagelijks te poetsen of moet hij daarvoor een speciale behandeling hebben?

Alvast bedankt.

  "

 



de ene hond heeft wat meer last van tandsteen dan de ander.... zorg voor goede botten voor je hond, biofood of farmfood botten, de witte, of een bullepeesje.

brok zonder graan is heel goed , en wat betreft kvv. als jij zorgt voor goede variatie van vleessoorten ook goed. maar een brok kan je blijven geven , zo min mogelijk granen erin. moet zijn diersoorten.....zo veel mogelijk variatie van diersoorten , drie zeker in de drie weken.

Volgende forumvraag: geur Darf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^