aangereden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Flora * JaxFlora * Jax

honden foto van Flora * Jax

Halllo allemaal,

Mn lieverd is gisteren aan gereden en ben helemaal van slag. Hij is bij de oppas ontsnapt en toen geschept door een auto. Zij is ook naar de dierenarts geweest.

Hij heeft een zenuwbreuk boven in zn staart en ik moet nog afwachten of zn blaas goed functioneert. Heeft iemand hier ervaring mee? De arts zei dat het zelden voor komt dat zo'n breuk herstelt dus dat de staart geamputeerd moet.

Het is een sheltie en lijkt me zo erg als zn staart eraf moet. Ik ben hartstikke blij dat alleen dat het is hoor. Het had zoveel erger kunnen zijn. Maar het is zo'n vrolijk hondje die altijd kwispelt met zn mooie lange staart en dan heeft ie hem straks niet meer. Merkt hij daar veel van?

Bedankt voor jullie hulp!

Groetjes Flora

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Vreselijk. Waar is je hond nu?

Ik kan je geen advies geven maar wou je wel heel veel sterkte wensen en een goed herstel.

 

honden page profiel Flora * JaxFlora * Jax

honden foto van Flora * Jax

Dank je wel Blaise!!

Hij is gelukkig wel thuis. Hij heeft de hele nacht dicht tegen me aangekropen gelegen op bed. Dat doet ie anders nooit dus mn hart brak helemaal toen :'(

honden page profiel EssieEssie 3 doggies

Weet hoe het is, is ook eens met mijn hond gebeurd. Was toen heel lastig om in de spoed een goede kliniek te vinden. Echt iedere dierenarts verwees me naar een andere kliniek! Ben uiteindelijk bij een supergoede kliniek gekomen en heb dat nummer nu altijd in mijn telefoon (http://dierenziekenhuizen.nl/). Hij is daar ook geopereerd en gelukkig is alles uiteindelijk weer helemaal goed gekomen. Sindsdien hoe ik hem bij de weg altijd aan de lijn..

 

Moest hij niet in de kliniek blijven? Veel succes!

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Oh wat zielig. En hoe verder? Heeft je arts aangegeven wat te doen? 

Fijn dat je een link van een goede dierenkliniek van Essie hebt gekregen, heb je altijd wat achter de hand.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Een kennis van mij heeft de staart van zijn Mechelaar 1/2 moeten laten amputeren. Hij zat tussen de deur. Er is vanalles aan geprobeerd om de staart te behouden, maar door infecties e.d. was het niet mogelijk. Toen de stomp eenmaal geheeld was knapte de hond toch op. Eerder leek het dat hij er niet veel last van had, maar achteraf was het toch beter. Het enige was dat de hond eraan moest wennen dat hij de staart niet helemaal meer kon gebruiken wanneer hij een scherpe bocht nam. Dan dient de staart blijkbaar als een soort roer en evenwicht. Maar daar zie je nu helemaal niets meer van: hij rent en springt als vanouds. Het ziet er alleen wat vreemd uit, zo met een kortere staart.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Mijn tante heeft de staart van haar 10-jarige hond moeten laten amputeren. Het dier had en gezwel net aan de basis van de staart dat is weggenomen, maar ze hadden zo veel huid moeten wegnemen, dat ze het gat niet meer dicht konden krijgen zonder de staart af te spannen. Toen heeft ze advies gekregen om die te laten amputeren en dat is gebeurd. Buiten dat het een raar zicht is, een Shi-tzu (weet niet of ik het juist schrijf) zonder staart, is het nog steeds hetzelfde, vrolijke hondje.

Onze hond, Sasha, is toen ze anderhalf was ook aangereden. Ze lief los in de tuin van bekenden, tot ze de kat zag. Kat nam de benen, hond erachteraan, recht onder een auto. De auto is over haar twee voorpoten gereden. De ene poot diepe schrammen, de andere was haar voetje zo goed als verbrijzeld. Bij die poot hebben ze alle kraakbeen tussen de botten verwijderd, platen bevestigd en de hele voorpoot tot 1 been laten vergroeien. Ze kan haar pols en haar handbeentjes dus niet meer gebruiken en heeft een stijve poot...

Toch zien de meeste mensen niet dat ze eigenlijk gehandicapt is, zo loopt onwaarschijnlijk goed en wil zelfs nog springen (mag ze niet omdat ze geen gewrichten heeft in die poot om de schok op te vangen, maar ze land gewoon op haar 'goede' poot)  Honden passen zich ongelooflijk aan.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Oh ja, 

Helemaal vergeten,

Sterkte! Je moet ongelooflijk geschrokken zijn en je hondje zal best wel pijn hebben en in schok zijn. Ik herinner me dat machteloze gevoel maar al te goed.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Zo, wat een schrik! Ik denk dat de hond niet veel last heeft van een gecoupeerde staart. Tenslotte zijn er meer rassen die met gecoupeerde staarten rondlopen, of liepen, zoals de boxer. Ik heb nooit een hond gezien, die er last van had. Het zal minder fraai er uit zien, maar ik denk niet dat zijn leven er anders uit ziet, daardoor.

Sterkte!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Mijn buurvrouw heeft een hond uit het buitenland waarvan de staart eraf is. Je ziet alleen een knotje. De hond lijkt er geen last van te hebben. Wanneer hij blij is zie je het knotje heen en weer gaan. Je kunt er nog signalen aan aflezen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Jeetje wat erg! Gelukkig is het nog zo 'goed' afgelopen! Heel zonde als de staart eraf zou moeten, maar als het niet anders is... Als hij op een mooie lengte wordt ingekort krijg je een beetje hetzelfde effect als bij australian shepherds die zonder of met een korte staart geboren worden. Daarbij vind ik het nog best mooi, misschien staat het je sheltie ook wel :) 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou me absoluut niet druk maken over die staart.

Het zou jammer zijn als ie geamputeerd zou moeten worden maar het is niet van belang.

Of je had moeten willen gaan fokken?

 

Lijkt mij veel belangrijker dat die blaas goed functioneert.

Heb je goed overlegd met de dierenarts of er dingen zijn die je zelf kan doen?

Bijv. bepaalde vitamines, homeopathische producten enz.

honden page profiel Flora * JaxFlora * Jax

honden foto van Flora * Jax

Hallo allemaal,

Super lief alle reacties en steun! Hij is net wakker en ik heb hem getilt naar het grasveld. HIJ HEEFT GEPLAST :-D :-D en veel ook! Gelukkig werkt alles dus goed. Hij heeft zelf terug gelopen.. is maar een paar meter. Ging ook redelijk goed. Beetje wankel is ie nog. Mn moeder kwam langs en hij was meteen enthousiast dus dat gaat ook goed.

Zn staart hangt er sipjes bij maar merk al meteen daar hij er last van heeft dat het zo hangt. Ach wie weet wordt hij nu een stoere vent straks met zn stompje. Iedereen denkt nu dat het een vrouwtje is omdat hij verwijfd loopt met zn staart. Ben blij te horen van jullie reacties dat hij is in ieder geval geen last van heeft zonder staart. Hij heeft dan ook maar 9 maanden van zn leven kunnen genieten met staart.. O-)

honden page profiel Flora * JaxFlora * Jax

honden foto van Flora * Jax

Ik heb wel de hele nacht elk uur gecontroleerd of hij nog ademde. Man man man wat een shock..

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat zal dat schrikken zijn geweest. Veel sterkte voor jullie!

honden page profiel Flora * JaxFlora * Jax

honden foto van Flora * Jax

" Weet hoe het is, is ook eens met mijn hond gebeurd. Was toen heel lastig om in de spoed een goede kliniek te vinden. Echt iedere dierenarts verwees me naar een andere kliniek! Ben uiteindelijk bij een supergoede kliniek gekomen en heb dat nummer nu altijd in mijn telefoon (http://dierenziekenhuizen.nl/). Hij is daar ook geopereerd en gelukkig is alles uiteindelijk weer helemaal goed gekomen. Sindsdien hoe ik hem bij de weg altijd aan de lijn..

 

Moest hij niet in de kliniek blijven? Veel succes! "

 



Dank je wel! Ik heb ze net gebeld en zit erover na te denken om hem daar te laten behandelen!

honden page profiel GerardGerard 2 doggies

honden foto van Gerard

Ojee, ik kan alleen zeggen: sterkte in de komende tijd!

Volgende forumvraag: help hond moet geopereed worden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^