Hotspot Ja of Nee? Twijfels. Met foto!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hallo 

 

Tijdje geleden heb ik hier een topic geplaatst ovrr de hotspot bij mijn mopshondje. Omdat ik toch twijfel over et verloop van de hotspot open ik dit topic.

 

Hij heeft het nu al 3 weken. Ik ben al 3x bij de dierenarts geweest omdat het zich had uitgebreid. Ze hebben toen weer haren weggeschoren. De behandeling blijft hetzelfde. 2x per dag met betadinescrub schoonmaken en hydrocortiderm erop. Omdat hij geen open wond heeft of iets dergelijks krijgt ie geen antibiotica.

 

Ik maak et elke dag trouw schoon maar de "wond" blijft rood. Er zitten soms wat korstjes maar meer niet. Het is gewoon echt heel erg rood. En dit rode heeft ie al 2 weken. Daarvoor was er wel een wondje te zien. Van ongeveer 5 cm. Hier kwam een korstje op en dit werd erna ook rood. Daarbij heeft et zich dus enorm uitgebreid. Nu is et ongeveer 15 cm.

 

ik twijfel erg of dit het normale verloop van een hotspot is. Als ik op internet zoek zie ik fotos van open wonden. Dit heeft hij niet. Het is droog maar rood. 

Hij heeft overigens ook een jeukstillende spuit gekregen. Krabben doet ie dus nauweljjks. Soms legt ie zijn nekje in het koude gras buiten. OF op de koude tegels.

 

Ik twijfel gewoon heel erg of een hotspot zo lang rood blijft? OF zou het toch wat anders zijn. Beide ouders van ons hondje hebben dit nog nooit gehad (stel het zou geen hotspot zijn).

Zoals de dierenarts zegt moeten we gewoon doorgaan met de behandeling en kan dit heel lang duren. Toch blijft die twijfel bij mij en vandaar dit topic.

Ik heb een hotspot ook nog nooit meegemaakt dus ken het verloop ervan ook niet.

 

Verdere informatie: We hebben een pup van 4 weken. Dit zal er niks mee te maken hebben maar ik las wel iets op internet van stress factoren. Misschien dat dit er iets mee te maken heeft.

Mijn vraag is dus, ziet een herstellende hotspot er zo uit? bljjft de roodheid ook zolang aanhouden? Misschien herkennen sommige mensen het zoals het op de foto eruit ziet. Voor mij een iets geruster gevoel als dit zo is, dan weet ik dat het niks anders is.

 

bedankt!,

 

een heel ongerust baasje

 

 

http://uploadenfoto.nl/show-image.php?id=50cd3beaacfd5a363a27da74dd033b02

jeannette (Gast)

Ik ben geen dierenarts maar heb als trimster en werk bij een asiel al heel wat hotspots gezien. Maar deze zagen er nooit uit zoals bij jouw hondje.  De hotspots die ik heb gezien waren altijd rond rood en nat.  Misschien is dit een andere variant.  Ik zou voor een second opinie gaan bij een andere dierenarts als je zelf sterke twijfels hebt.

Beterschap toegewenst voor je hondje.

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het geeft mij ook niet echt als eerste indruk hotspot. Maar ik heb de begin fase niet gezien.

Maar gezien het groter word ondanks de behandeling en de arts de behandeling niet aanpast of verder onderzoekt of het niet toch wat anders is, zou ik er ook voor k8ezen er een andere dierenarts naar te laten kijken.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een hotspot begint hier meestal met een kleine ronde plek. Nat, vochtig, en vuurrood. Doe je niks, dan wordt hij groter. Ik heb wel een keer gehad op een plek die niet heel erg opviel dat de hond ineens een plek had ter grootte van een vuist.

 

Bij kaalscheren van de vacht er omheen gaat het drogen. Afhankelijk van hoe ernstig de hotspot is kun/moet je medicatie erbij gebruiken. Er komt dan een gelige natte korst op (is mijn ervaring). Die komt uiteindelijk los, en daarna begint de plek pas echt goed te genezen, met een rood korstje er overheen. Dat moet dan ook weer loslaten, en dan blijft er rode nieuwe huid onder zitten. Maar dat duurt echt even, zeker als de plek de kans gehad heeft te groeien. Onze eerste hond heeft er ook wel eens meer dan 2 weken mee gelopen.

 

Als dit een beetje lijkt op wat je hebt gezien, is het misschien toch een hotspot. Lijkt het totaal niet, dan zou ik eens naar een andere dierenarts stappen.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

http://freebits.nl/images/2014/08/23/image.jpg

 

Zo zo is het begonnen.

er heeft zich in het begon een kleine natte plek gevormd. Hier kwam een korstje op. Ze hebben toen nog wat haren weggeschoren. Je zag toen een rode huid met gedeeltelijk korst en daaromheen gewoon normale huid. Ze hadden et extra groot weggeschoren.

2 dagen later was die witte huid ook rood geworden.. Ben ik weer terug gegaan en hebben ze weer weggeschoren. Met weer nieuwe witte gezonde huid eromheen. Ook na 2 dagen werd die huid rood. 

Er vormen zich dus geen nieuwe open wonden. Alleen de wond blijft gewoon heel rood. 

 

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Zou het dan geen reactie op het scheren zijn?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Lijkt eerder op een contactallergie. Geef je vlooienmiddelen zoals vlooienband of pipet in de nek? Dan zou ik daar een andere minder schadelijke oplossing voor zoeken.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hij heeft inderdaad frontline gehad. Een pipetje omdat de pup een vlo had. Frontline combo als ik et goed heb. Maar hij heeft al eens eeder frontline gehad. Alleen niet die combo.

Het scheren zou het inderdaad ook nog kunnen zijn!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik gebruik nooit chemische middelen, ook niet bij pups. De kans is aanwezig dat die pipet de trigger is geweest. Het scheren rondom de wond heen kan zeker extra irritaties veroorzaken. Zelf scheer ik een hotspot liever niet, maar trek de haren op en rondom de plek eruit met een pincet.

Je hebt een pup van 4 weken, schrijf je? 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

4 weken niet... heb je net 4 weken

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

TS schrijft: We hebben een pup van 4 weken.

Vandaar mijn verwarring.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Begrijp ik vandaar dat ik de vraag stelde alleen vergat het vraagteken  4 weken oude pup in huis lijkt me wat onlogisch, vandaar.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Nee nee sorry haha.

we hebben sinds 4 weken een pup in huis.

pup is nu 14 weken ;)

 

ik ik dacht misschien dat het daar iets mee te maken kon hebben. Onze mops is wat terughoudend naar em en het is natuurlijk allemaal even wennen, zo een druktemaker in huis. Dus ik dacht misschien aan stress en dat het daarom zo langzaam geneest of iets dergelijks.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als je naar hotspot kijkt zijn er vele zaken die oorzaak kunnen zijn.

Irritatie van de huid, door allergie of lichte beschadiging door kat of pup, vlo voedsel  allergie, vachtbroei kan hotspot veroorzaken.

Ook stress kan veel met een hond doen. Ik ben van mening dat het wel langzamer zou kunnen herstellen door bijvoorbeeld stress, maar als jij behandeld zoals voorgeschreven zou het mijn inziens niet groter mogen worden. En een frisse blik van een andere dierenarts kan soms tot nieuw inzicht brengen. Een arts die al een diagnose heeft gesteld kan zich op de diagnose blindstaren en daardoor uit het oog verliezen dat er toch iets anders nog kan zijn.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik vind het zelf zorgwekkend dat het uitbreid.

Ik zou echt een second opinion kiezen bij een andere arts.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Oké. 

We zijn 3 x hiermee terug geweest en bij de dierenarts waar we zitten werken er nogal veel en we hebben dus ook 3x een andere dierenarts gehad. Dan was die ene er net niet en kregen we weer een andere. Hierdoor heeft dus geen van hun allemaal gezien hoe et verslechterd is. Ik ging ook de 2e en 3e keer erheen met de mededeling dat de hotspot groter werd. 

Ze scheerde dan weer haren weg en legde nog een keer uit hoe ik et behandelen moet. Dit heb ik ook echt zo gedaan. De derde keer toen ik ging ben ik weer gegaan met de mededeling dat het verergert was. Weer een andere dierenarts en zij zei dat het gelukkig maar oppervlakkig was. Toen een spuit gekregen tegen de jeuk voor 4-6 weken. En weer hetzelfde doorgaan met behandelen was het advies. Het zou binnen een aantal dagen beter moeten worden, dit wordt het gewoon niet. Daarom twijfel ik nu inderdaad heel erg of het wel een hotspot is.

 

ik weet nu inderdaad niet of ik maandag et beste terug kan gaan weer naar hun en dan met de mededeling dat ik twijfel of het wel een hotspot is ?! Terwijl ik eigelijk vind dat hun dit zouden moeten weten...

of inderdaad een andere dierenarts en het daar gaan navragen.

 

ik vraag me ook af of ik wel door moet gaan met behandelen. Ik maak et sochtends en savonds schoon met de betadine scrub en doe er dan hydrocortiderm op. Ben aan het denken het vanavond eens niet te doen.

Trisha (Gast)

Inderdaad niet zo fijn als je steeds met verschillende dierenartsen te maken krijgt. Komt de helderheid van de diagnostische beeldvorming in zijn totaliteit (meestal) niet ten goede - is mijn ervaring althans.

 

Plek ziet er niet uit als een hotspot, maar eerder als een allergische reactie op iets. Misschien een reactie op de hydrocortidermzalf? Hoe lang ben je daarmee al aan het zalven? De zalf mag volgens de gebruiksaanwijzing maximaal veertien dagen worden gebruikt. (Maar liefst korter als dat mogelijk is).

 

Kortom: zou in jouw geval maar eens te rade gaan bij een andere dierenarts.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als je alle keren een andere dierenarts kreeg zou ik zorgen dat ik een afspraak kreeg met de eerste dierenarts waar je was dus die het begin heeft gezien en dus ook ziet hoe het uitgebreid is en dat de huidige behandeling ofwel niet goed is ofwel de diagnose verkeerd is gesteld.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Oké. 
We zijn 3 x hiermee terug geweest en bij de dierenarts waar we zitten werken er nogal veel en we hebben dus ook 3x een andere dierenarts gehad. Dan was die ene er net niet en kregen we weer een andere. Hierdoor heeft dus geen van hun allemaal gezien hoe et verslechterd is. Ik ging ook de 2e en 3e keer erheen met de mededeling dat de hotspot groter werd. 
Ze scheerde dan weer haren weg en legde nog een keer uit hoe ik et behandelen moet. Dit heb ik ook echt zo gedaan. De derde keer toen ik ging ben ik weer gegaan met de mededeling dat het verergert was. Weer een andere dierenarts en zij zei dat het gelukkig maar oppervlakkig was. Toen een spuit gekregen tegen de jeuk voor 4-6 weken. En weer hetzelfde doorgaan met behandelen was het advies. Het zou binnen een aantal dagen beter moeten worden, dit wordt het gewoon niet. Daarom twijfel ik nu inderdaad heel erg of het wel een hotspot is.
 
ik weet nu inderdaad niet of ik maandag et beste terug kan gaan weer naar hun en dan met de mededeling dat ik twijfel of het wel een hotspot is ?! Terwijl ik eigelijk vind dat hun dit zouden moeten weten...
of inderdaad een andere dierenarts en het daar gaan navragen.
 
ik vraag me ook af of ik wel door moet gaan met behandelen. Ik maak et sochtends en savonds schoon met de betadine scrub en doe er dan hydrocortiderm op. Ben aan het denken het vanavond eens niet te doen. "

 

Dit soort plekken behandel ik nooit met hydrocortidermzalf. Dit is een hormonale zalf dat bij langdurig gebruik de huid dunner maakt. Zeer goede ervaringen met Vertargil Groene leem zalf en De Groene Os Wondpasta. Ook goede wondzalf is Espree 3 in 1 Healing Cream en Espree Hot spot foam. Herstel bij dit soort smetplekken treedt vrijwel snel in door de helende componenten uit de leem en etherische oliën.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het er niet uitzien als een hotspot. Voor nu zou ik het wassen en zalven eens een dag of twee overslaan om te zien wat er dan gebeurt.
En geen enkele chemische middeltjes gebruiken. De wond als ie nat wordt afdeppen met een schoon gaasje.
En bij dierenarts bezoek regelen dat je dezelfde kunt krijgen.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Ja we zijn nu dikke 2weken zeker al bezig met et smeren van hydrocortiderm. Dit ook op advies van de dierenarts. Ik had ook gelezen dat je dit maar 2 weken mocht smeren. Zij gaf aan dat niks uitmaakte en je er mee kon doorgaan. Vond dit al vreemd maar goed, ik hoopte gewoon dat het beter werd. Maar helaas,

ik stop met zalven en ook even met de scrub. Dan kijk ik eens morgen hoe et dan uitziet. 

Et zou inderdaad best van de zalf kunnen zijn. 

Maandag maar afspraak bij een andere dierenarts.. 

 

Als ie maar snel beter wordt, maak me zo druk om hem Pff 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Is het dan misschien een idee dat ik hem eens ff afspoel in bad. Even alle zalf eraf wassen voorzichtig met water. Dat het weer lekker fris is. Je ruikt het ook heel erg die zalf.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier altijd de hotspot foam in huis voor als..... een hotspot kan besmetting van de ene plek naar de andere plek gaan, ook als er geschoren wordt, de hotspot foam inmasseren, en verder zo laten, de jeuk verdwijnt ala minuut en als het een hotspot is is het binnen een paar dagen geheeld en zit er een korstje op.

ik heb de hotspot foam van espree. een fantastisch middel.

zorg voor een goede weerstand, lage weerstand dan krijgt men ook snel een hotspot. kijk daar eens naar.
en waar loop je ? is er geen irritaties van velden, hoog gras wat de huid beschadigd heeft ?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou eerder denken dat het een reactie is op de scrub. 

Zeker als ie er niet meer aan krabt. 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Met dit soort dingen is het handig om foto's te maken. Dan kan je laten zien hoe het was als je een andere dierenarts krijgt. En ook voor jezelf zien of het erger is geworden of juist beter. 

 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Jaa fotos heb ik gemaakt. Van et begin tot nu. En daarpp zag ik ook dat et niet beter werd.

In et begin was et twijfelachtig omdat het een open wondje was en daar kwam een korst op. Dus genezing zou je zeggen. De huid eromheen bleef rood en dat is wat nu ook blijft en zich uitbreid.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

kan scheerbrand zijn of een allergische reactie op de zalf....

ik zou er precies is een paar dagen nix meer opsmeren en kijken wat het dan doet...

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

hebben ze ook getest op demodex of schimmel?

want het kan ook een huid probleem zijn

 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Nee hij is nergens op getest omdat ze eerst meteen zeiden dat het een hotspot was en de andere dierenartsen gingen hierin mee. Maar ze hebben denk ik ook niet verder gekeken omdat de 1e dierenarts et als een hotspotzag. Wat natuurlijk niet correct is. Want als et goed is zou een hotspot allang weg moeten zijn.. of in ieder geval beter.

Scheer brand, dat ga ik eens opzoeken.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Nee hij is nergens op getest omdat ze eerst meteen zeiden dat het een hotspot was en de andere dierenartsen gingen hierin mee. Maar ze hebben denk ik ook niet verder gekeken omdat de 1e dierenarts et als een hotspotzag. Wat natuurlijk niet correct is. Want als et goed is zou een hotspot allang weg moeten zijn.. of in ieder geval beter.
Scheer brand, dat ga ik eens opzoeken. "

 scheer brand, zo noemen wij dat in het trimsalon als een hond reageert op de tondeuse dan krijg je ook een soort van huiduitslag en dat duurt soms ook een tijdje voor het weg is

pagina 1 van 4 12 3 4
^