Hond wegdoen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

Beste leden,   Mijn vriend heeft een hond, namelijk een bull terrier, van 6 jaar. Toen hij nog thuis woonde kreeg hij hem voor zijn vejaardag. Allemaal heel leuk? Maar toen woonde hij dus nog bij zijn ouders.     nu woont hij 2,5 jaar op zichzelf. Met de hond. En ik heb nu 2 jaar een relatie met hem. Het is sindsdien een hartstikke lieve hond, vriendelijk, speels en kindvriendelijk, onderdanig en doet geen vlieg kwaad. Het is echt een schat van een hond. Alleen er staan heel veelnegatieve dingen tegenover.   Om te beginnen werkt mijn vriend fulltime, 6 dagen in de week van 9 tot 5!! Ook ik studeer lange dagen en ben lang onderweg om weer thuis te zijn. De hond is meer alleen dan samen, hartstikke zielig.    Maar ik ik heb ook moeite met hem. Hij luistert slecht, dat is niet eens zo erg. Maar er moet om de dag schoongemaakt worden omdat de haren op de meubels vastgeplakt zitten, samen met z'n kwijl. Ik word er een beetje ongelukkig van om schoon te maken als ik thuis kom. Het is thuiskomen, koken, schoonmaken tot je er dood bi neervalt en naar bed. Als er visite is is het nooit helemaal schoon.  Zelf ben ik eerlijk gezegt elke dag doodongelukkig als ik in zon vies huis thuis kom, en word er snibbig, gestresst en gehaaid van. Maar ik ben bang dat ik egoïstisch geboden word, wat ik zou kunnen begrijpen.   We3 hebben er al overna gedacht om een hondenhok buiten voor hem te bouwen. We wonen namelijk heel klein maar we hebben een grote tuin. Maar als hij in de tuin is blaft hij iedereen bij elkaar dus we denken dat idat geen optie is.... En dan is hij alsnog elke dag overdag alleen thuis.    Ik ben nog steeds van mening dat je moet nadenken voordat je iemand een hond cadeau geeft en ook dat je hem aanneemt , als je weet dat je fulltime gaat werken over een paar jaar, maar dat is helaas niet terug te draaien.    Ik ik ben benieuwd naar jullie mening wat het beste is vor ons en wat het beste is voor de hond. 

Anoniem (Gast)

Thuis komen, koken, schoonmaken en naar bed is de dagelijkse sleur voor velen dus niet mekkeren maar aanvaarden. Als je niet kan leven met die hond trek je conclusies.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind een hond al niet eens echt iets wat je als verjaardagscadeau geeft, maar dat is mijn persoonlijke mening.

 

Wel ben ik het met je eens dat de hond veel te veel alleen is. Wordt hij ook tussendoor niet uitgelaten?

Wat vindt je vriend van de hele situatie? Helpt hij je wel mee in het huishouden?

Doen jullie ook leuke dingen met de hond?

 

Het schoonmaken... tsja, dat hoort erbij. Toen wij alleen poes Puk hadden stofzuigde ik 1 of 2 keer in de week, tussendoor eens met de Swiffer.

Nu we Mellow hebben stofzuig ik om de dag en soms zelfs elke dag (is maar net waar ik zin in heb). Tussendoor pak ik dan wel af en toe de Swiffer (kopje koffie zetten en even vlug de Swiffer over de vloer). 

De leren bank is voorzien van gezellige strepen 

 

En weet je: ik vind het heerlijk! Maar goed, ik werk halve dagen, dus denk wel dat dat heel veel scheelt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja je zegt het zelf al, je moet beter nadenken vóór je een hond koopt. 

 

Maar hij is er nu en kan niet zomaar weggeschoven worden .

Geeft dat ras nu echt zoveel vuil van haren af ? Kwijl is dat niet alleen als hij snoep krijgt ?  

Allemaal hebben we vuil van onze huisdieren, is normaal hoor . En wat is vuil ? beetje haren , dan laat je hem alleen in zijn mand slapen ? 

 

Wat vind jouw vriend zelf van de hond en zijn "overlast" ?  Je hebt wel je vriend genomen toen hij de hond al had. Voor mij wilt dit dan zeggen. In lief en leed.

Eind reactie. 

 

 

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik begrijp het van jouw kant wel, want jij hebt al het schoonmaakwerk terwijl jij niet voor deze hond gekozen hebt. Ik vind het zelf niet erg, maar mijn honden maken ook niet zoveel troep, moet alleen wat vaker stofzuigen.. Heel veel hondeneigenaren zijn heel fel tegen herplaatsen, ikzelf vind dat herplaatsen een hele goeie optie kan zijn als het leven van de hond hiermee drastisch verbetert. Als de hond namelijk happy is op zijn nieuwe plek is hij die oude zo vergeten. Als de hond meer alleen zit dan dat hij bij jullie is, is herplaatsen misschien wel een oplossing. In de tuin is hij namelijk nog net zo alleen als in huis. En als hij veel blaft valt die optie inderdaad sowieso al af. Let wel heeeel goed op als je gaat herplaatsen, want er komen ook zoveel slechte mensen op af. Zeker bij dit soort honden. Misschien is er wel een speciale stichting die zich richt op dit ras of soortgelijke rassen? Zo heb ik ooit mijn sheltie herplaatst, via een speciale stichting voor shelties, die de perfecte plek voor hem gevonden heeft. Via Marktplaats had ik nooit gedurfd. Wij konden hem gewoon echt niet bieden wat hij nodig had, na zo'n beetje alles geprobeerd te hebben. Hebben jullie al gepraat over manieren om de situatie te verbeteren, voor het herplaatsen? Want dat moet wel echt een allerlaatste redmiddel zijn..

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Hebben jullie al eens gedacht aan een dagopvang voor de hond?

 

Hij blij want hij is geen hele dagen meer alleen.

Jij blij want je hebt minder schoonmaak werk.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Het is zijn hond...Hoe gaat je vriend om met de hond verder? Ik ben het met je eens dat je een hond niet cadeau doet inderdaad. 

Ik vind de "problemen" die jij noemt horen bij het hebben van een hond en daar zul je (vind ik, en ik bedoel het niet zo lullig als het op een forum kan overkomen) je bij neer moeten leggen/zelf makkelijker over proberen te denken. Ik zou het heel sneu voor de hond vinden als dit de reden moet zijn om de hond weg te doen!

Hoop dat jullie zullen gaan denken aan andere oplossingen en dat de hond niet weggedaan wordt... En ikhoop dat je wat meer de leuke kanten in kan zien van dehond en het hebben van de hond.

Succes.

Anoniem (Gast)

Dat ik niet zo moet mekkeren vind ik erg kort door de bocht. Ik ben hier voor tips, niet om zo kort uitgekafferd t worden, daar schiet ik toch niks mee op?

 

Bedankt voorderest voor jullie reacties. Om te beginnen word hij tussendoor niet uitgelaten helaas. We hebben niemand die dit voor ons kan doen, omdat de hond zo vreselijk sterk is. Ik vind het al moeilijk om hem in z'n eentje uit te laten. Dus voor z'n werk word hij uitgelaten, na z'n werk of als ik uit school kom (rond 4) en voor we gaan slapen.

 

wel wonen we vlakbij een park dus we lopen wel lekker met hem. Als m'n vriend thuiskomt van werk heeft hij de puf niet echt om nog meer te werken en vind t wel goed zo. M'n vriend vond het aan de ene kant wel zielig, maar volgens hem is die hond het gewend. Volgens mij komt de hond gewoon beweging en aandacht te kort.  Vooral bij zon jaloers en beweeglijk ras! 

 

Het is echt niet normaal hoeveel zijn hond verhaard. Als je door het huis loopt vliegen de haren tot he t shirt al in het rondte. Heb een tijd in een dierenwinkel gewerkt dus verschillende kammen en verschillend soort voer geprobeerd, maar het blijft altijd even erg. Met vuil bedoel ik echt dat je witte haren meer op de meubels, houten vloer en kleding zit dan op de hond.. :p

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Bedenk goed dat het verharen ook kan komen door stress...

Anoniem (Gast)

Hoi Joyce,

 

bedankt voor he opmerking! Heb je enige voorbeelden wat je precies bedoeld met andere oplossingen?? 

 

Kim

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

"  Je hebt wel je vriend genomen toen hij de hond al had. Voor mij wil dit dan zeggen. In lief en leed.
Eind reactie. 
 
 
  "

 Dat is hier ook. Chica was er eerst en daarna pas mn vriend en aangezien hij totaal niks met honden heeft was dat ook nog wel eens lastig. Ik zeg altijd als ie loopt te "mopperen" (wat ie eigenlijk de laatste tijd niet meer doet en hij ook steed meer onderneemt richting Chica) Je hebt voor mij gekozen en Chica krijg je er gratis bij. Wil je dit niet dan moet je iemand anders zoeken

honden page profiel LieslLiesl

honden foto van Liesl

" Ja je zegt het zelf al, je moet beter nadenken vóór je een hond koopt. 
 
Maar hij is er nu en kan niet zomaar weggeschoven worden .
Geeft dat ras nu echt zoveel vuil van haren af ? Kwijl is dat niet alleen als hij snoep krijgt ?  
Allemaal hebben we vuil van onze huisdieren, is normaal hoor . En wat is vuil ? beetje haren , dan laat je hem alleen in zijn mand slapen ? 
 
Wat vind jouw vriend zelf van de hond en zijn "overlast" ?  Je hebt wel je vriend genomen toen hij de hond al had. Voor mij wilt dit dan zeggen. In lief en leed.
Eind reactie. 
 
 
  "

 

Even ter info: ik heb mijn man ook leren kennen mét Boerboel en ondanks dat ik een beestenmens ben en vroeger katten en dwergpoedeltjes had thuis, heb ik mij serieus moeten aanpassen aan dit leven. Ik ben ondertussen minder gaan werken om mijn huis schoon te maken omdat ik het ook niet trok en vind dat onze vrije tijd naar de honden (en katten) moet gaan (er is ondertussen wel een tweede bij gekomen, schoonmaken moest ik toch al :-)), een sociaal leven heb ik ook niet, sporten doe ik ook niet meer. 

 

Maar om even op het vuil en haren terug te komen, onze Boerboel kwijlt heel de dag door (in principe heeft ie gewoon constant natte wangen zoals iedereen maar met hangwangen is alles nat waar hij zijn kop neerlegt) en gaat dertig keer per dag ergens anders liggen, vooral met warm weer zoekt ie elke keer een koel plekje op de vloer op. En dus kom ik elke dag thuis bij laminaat dat onder de opgedroogde kwijlvlekken zit...... De twee honden spelen ook met elkaar dus dan regent het haar ;-) Bliss ruift het hele jaar door lijkt het wel, daar kan je wekelijks een kussen mee vullen van wat er op de grond ligt.

En dan heb je nog regenachtige dagen of in-de-tuin-liggen-rollebollen-dagen dus dan vind je nog meer leuke presentjes binnen :-)

 

Het verschil tussen de dwergpoedeltjes en wat ik nu heb, is als dag en nacht! Ik zie mijn beestjes allemaal doodgraag en heb er alles voor over maar ik begrijp heel erg goed wat ts wil zeggen. 

 

Ik vrees enkel dat er voor ts ook niks anders opzit dan ermee leren leven, eventueel je leven erop aanpassen. Als je je er elke dag aan ergert en er tegenop ziet, ga je een hekel krijgen aan de hond. Je kan het best proberen om het te aanvaarden en blij zijn als het redelijk schoon is ;-) Wij hebben geluk, wij krijgen bijna nooit visite (met dank aan de Boerboel ;-)) dus ik zorg dat het ergste dagelijks weg is en twee keer per week dweil ik (met de stoomreiniger, ideaal voor kwijlvlekken). Als we al eens een keer visite krijgen, doen mijn man en ik een paar uurtjes vantevoren alles grondig schoonmaken en de honden even in hun mand proberen houden. En voor de rest moeten mensen maar begrijpen dat we beesten in huis hebben :-)

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Misschien is er een dagopvang in de omgeving waar hij heen kan? Toch iemand in vertrouwen nemen om te komen uitlaten in de middag. Of kan je vriend tussendoor naar huis van zn werk (of is dat te ver)? Wat huishouden betreft: maak samen een taakverdeling zodat de ergenissen die je nu hebt van de hond niet allemaal op jou  neerkomen? Wat betreft verharen als ie dat zoveel doet... ik heb ergens ooit eens gelezen dat dat kan liggen aan voer.. maar daar heb ik niet heel veel verstand van maar het is een idee waar dat aan zou kunnen liggen. Of wat vaker de hond buiten kammen zodat er minder haren binnen uitvallen?

Heb je wat aan deze tips?

Anoniem (Gast)

Dagopvang zeker ook al aan gedacht, zou de hond ook van opknappen.. Maar de enige inkomen komen van hem en hebben het geld er simpelweg niet voor.. Het is echt niet zo dat we het niet voor hem overhebben, want het is een schat van een hond en als ik ook een beetje rust krijg thuis en onze hond ook normaal kan bewegen per dag zou dat prachtig zijn. Maar we komen elke maand net uit.

 

als we al beslissen om hem over te plaatsen zal dat natuurlijk nooit gebeuren via marktplaats. Vreselijk als mensen daar anderen op dieren laten bieden.. Maar toch bedankt voor de tip.

Anoniem (Gast)

zijn werk is in de detailhandel dus hij kan nooit weg van zijn werk. Ik ga nu inderdaad hem gewoon elke dag kammen en kijken wat er dan veranderd. Bedankt!

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

een hond, die maakt inderdaad veel vuil. Ofwel wil je een proper huis en maakt je iedere dag of om de dag schoon. ofwel leg je er bij neer en maak je een keer schoon per week.

 

Volgens mijn verveeld de hond zich vreselijk de hele dag. Ik zou op zoek gaan naar een dagopvang, hondenspeelweide oid (kijk eens op pawshake of laat de regio waar je woont hier achter, mss hebben we tips.) Je huis blijft properder, je hond is 's avonds uitgespeeld. Langs de andere kant vind ik dit geen leven voor een hond, maar het zou jullie situatie wel eenvoudiger maken.

 

Ten slotte wou ik nog kwijt: je zegt lange dagen op school en je bent iedere dag rond 4u thuis. dat zijn absoluut geen lange dagen! ook 9 tot 5 zijn geen extreem lange dagen. er zijn nog uren over. de dag duurt 24 uur, waarvan je er 8u werkt, 8u slaapt, dan blijft er nog 8 uur over voor de hond, studeren, hobby's, het huis aan de kant te hebben...

 

Wat we nog steeds niet weten is hoe je vriend hier tegenaan kijkt....

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik lees nu je laatste opmerkingen pas, een deel van mijn tips vervallen hierdoor.

 

Volgens mij stimuleer je door kammen de haaruitval. misschien reageert hier straks nog een trimmer of anders even een toipic over haaruitval openen.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Als het vooral de haren zijn, zou ik ook proberen om hem elke dag (buiten dan misschien, in de tuin) te borstelen.

Misschien ook eens wat supplementen proberen voor een gezonde vacht?

Of inderdaad een andere voeding.

Ik zeg maar wat.

Kan maar helpen.

Zou gewoon wat gaan proberen en een tijd kijken wat het doet.

 

Maar verder sluit ik me ook aan bij de stelling dat het zware verharen ook wel een teken van mogelijke stress kan zijn.

Als de hond bv. zijn energie niet kwijt kan, omdat hij de hele dag alleen binnen zit, kan dit stress veroorzaken.

 

Kan je niemand vragen om tussen de middag bv een wandelingetje te doen en even te spelen en aandacht te geven.

Iemand uit de buurt, familie, vrienden?

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Kan iemand de hond niet in de tuin laten overdag? maar niet de hele tijd, zoals je aangeeft gaat hij dan blaffen, maar gewoon dat de hond toch wat kan rondlopen/spelen.

 

Onze vorige hond was niet sociaal naar andere honden, daardoor kon ik niemand vinden die hem wou uitlaten/ik het vertrouwde. maar we hebben een grote tuin. dus als ik een lange dag moest werken liet onze buurvrouw de hond in de tuin rondlopen. beetje met de bal spelen. 

 

 

Met wifi heb ik nu met een andere hondenbezitter in straat de afspraak dat we mekaars honden regelmatig uitlaten. zij werkt met late shiften, dus ik laat de hond met de avondwandeling uit. ik werk overdag, dus zij neemt mijn hond 's middags mee...

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Misschien dat je eens aan een hondentrimmer in de buurt kan vragen wat je het beste met deze vacht doet? Ondanks dat het korthaar betekend dat niet dat dat geen verzorging nodig heeft. Zalmolie is bv heel goed voor de vacht.

Heb je er al eens over nagedacht om naar de hondenschool te gaan dat hij beter naar jou leert luisteren en je er een betere band mee krijgt?

Hij zit inderdaad wel lang alleen, maar eventueel zijn er ook uitlaatservices die de druk er een beetje af kunnen halen.

Ik denk als jullie echt willen er zeker oplossingen zijn.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Mee eens wat de trimster betreft.

Mijn hond wordt getrimd om de 9 weken en ik heb eigenlijk helemaal niet zoveel haren in huis van de hond. Veel meer haren van de kat die niet getrimd wordt.

Wel andere vacht uiteraard, maar dat zou misschien toch ook verschil maken?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Pfff, hier word ik weer niet vrolijk van   Een hond is geen wegwerpartikel ! Ik vind niet dat je een hond als geschenk geeft, dat is een levend wezen waar je dingen voor over moet hebben en dingen voor moet laten. Ook hij heeft rechten.

 

Je schrijft dan over een hok in de tuin, de hond zou dus maar buiten moeten en daar ongelukkig zitten wezen ? ik hoop dat je wel beseft dat een hond een roedeldier is.

 

Dat gezegd zijnde, ik sluit me aan bij hetgeen anderen reeds zegden, ik denk dat jullie hond ook stress heeft en zijn energie absoluut niet kwijt kan, dus dan gaat hij nog harder verharen. Ofwel is het zaak om een liefdevol baasje voor hem te zoeken met meer tijd (maar dan wel bijzonder goed uitkijken en hem niet aan de eerste de beste geven en dit echt als allerlaatste optie) ofwel proberen om mensen te vinden die hem willen uitlaten als jullie werken zijn. Soms zijn er mensen die zelf geen hond mogen of kunnen houden, maar het wel leuk vinden om eentje te kunnen helpen verzorgen. 

 

Maar ik moet zeggen, ik begrijp het niet, maakt een hond dingen vuil, ja absoluut, maar dan poets ik maar wat meer en de hond geeft er zoveel liefde en trouw voor terug, dat ik het er graag voor over heb (en ik werk ook fulltime voor je denkt dat ik enorm veel tijd heb). Het is een kwestie van prioriteiten stellen. De uren van jouw vriend zijn betere uren dan de mijne ! Maar ik sta s's morgen vroeger op om eerst een grote wandeling te maken, 's avonds, moe of niet, terug een wandeling. De hond hoort erbij, punt uit.

 

Ok, jullie hond is gegeven als geschenk, maar daar kan de hond niets om + hij was er al en nu is het eigenlijk jullie verantwoordelijkheid om hem een goed leven te geven.

Anoniem (Gast)

Bedank, ik ga zeker volgende week even langs bij een trimmer in de buurt. Misschien dat hen hem kunnen helpen of andere tips hebben.

 

Hoe m'n vriend er tegenaankijkt; we hebben het samen al over buitenkennel en evt herplaatsen gedacht als het echt moet dan moet het maar hij wil hem natuurlijk niet wegdoen. Maar hij zit erniet echt mee dat die hond niet meer doet dan alleen hier en daar een dutje doen overdag. 

 

Ik ik snap dat studeren tot 4 uur niet lang is op een dag van 24 uur. Maar ik doe een zware studie en dat haal ik niet met alleen naar school gaan, maar ook thuis keihard werken. Dus uiteindelijk maak ik wel hele lange dagen en ben ik uitgeput na studeren en schoonmaken.. 

 

toen de hond een pup was is mijn vriend met de bull naar verschillende trainers en acholen gegaan. Ze hebben allemaal niet de hond wat aan kunnen leren toen, en zelfs 1 trainingsbroek heeft hem eggestuurd omdat de hond niets te leren was en de training verstoorde vor andere pips (?!?!?!) ik geef toe dat het lastig is om sommige honden wat te leren maar dat ligt dan toch meer aan de trainers dan de hond?

 

'7 is hij natuurlijk 6 jaar en volwassen, zou hij nog wat kunnen leren? Dab ga ik gewoon met de hond zelf naar een training. Dacht alleen dat volwassen honden al helemaal niks meer te leren zijn?? Weten jullie daar meer van of meer ervaring over het trainen van volwassen honden?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Elke hond, hoe jong of oud kan je nog wat leren als je de hond maar op de juiste manier weet te porren 

Het moet wel iets zijn wat de hond leuk vindt om te doen.

 

Het probleem is dat jullie een terriër in huis hebben.

Die hebben uitdaging nodig en die gaan ook zeker niet gelukkig zijn in een buitenkennel.

Daar hebben ze ook de vacht niet voor!

 

Dus ondanks dat je naast je studie en hij naast zijn werk genoeg zouden doen zit je nog steeds met de dagen dat hij uren alleen zit.

Dat gaat gewoon niet.

 

Dus jullie zullen toch voor overdag een oplossing moeten zoeken of hem herplaatsen.

Hij is niet gelukkig zo.

Misschien dat jullie toch zelf ergens op kunnen bezuinigen zodat hij naar een dagopvang kan of op zijn minst met een uitlaatservice mee kan overdag.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Heel zeker kan je ze nog veel leren!

Misschien met ietsje meer geduld maar ik weet zeker dat het kan.

Een volwassen hond is trouwens (meestal) een stuk rustiger dan een onstuimige pup.

 

Buitenkennel zou je kunnen doen maar misschien wel op voorwaarde dat hij dan 's avonds, als jullie thuis zijn, terug binnen mag.

Om een hond die jaren bij jullie woonde nu voorgoed naar buiten te zetten, zou ik echt niet doen, dat is gewoon zielig.

 

 

honden page profiel --

Hoi kim

 

waar ergens wonen jullie? 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Onze vorige hond was 7 toen we hem adopteerden, toen kon hij nog niet zitten op bevel. Op 6 maanden kende hij alle standaardbevelen en nog enkele leuke truucjes. dus ja, je kan perfect met een volwassen hond op cursus. zeker als je een leuke neemt zoals sport en spel.

Kim (Gast)

Wij wonen in Rotterdam centrum/Rotterdam noord...

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik ben ook van mening dat dit zeker kan!
Meeste hondenscholen geven 1 of 2 lessen gratis, dan kan je zien wat jou het meeste bevalt.
Een hondenschool waar je word weggestuurd wil je ook niet zijn... Wat een onzin! Dat ligt echt niet aan jullie of aan de hond, je komt daar toch om te leren zeker.

honden page profiel --

Dat is helaas heel ver. Anders had ik je wel willen helpen qua oppas of uitlaten.

Misschien kun je via facebook een oproepje plaatsen daarvoor? Of marktplaats.. Een uitlaat onderbreking op de dag zou al enorm schelen denk ik.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: akita of samojeed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^