panty(voet)kousje door maltezerpup opgegeten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ladylady

Hoi allemaal,

 

Hier een "drama".....gisteren heeft Luna een pantykousje opgegeten..voordat ook maar iemand kon reageren had ze deze al doorgeslikt. Op internet gekeken...tip van ontbijtkoek..dat al snel daarna gegeven..ook de dierenarts gebeld. Kon komen voor injectie..zou ze gaan braken..maar geen garantie dat het sokje mee zou komen of afwachten en hopen dat het op natuurlijke manier eruit zal komen. Voor de tweede optie gekozen. Komt het niet dan zal het operatief verwijdert moeten worden...zo sneu voor zo'n klein ukkie. Weet iemand of zo'n kousje er in stukjes zal uitkomen (als het komt) of in zijn geheel (ik denk het laatste..maar heb ik het juist?)..kijk nu steeds goed haar ontlasting na.

 

Maar zit mij helemaal niet lekker...vannacht op de bank naast haar bench geslapen...Luna heeft goed geslapen...vanmorgen gelijk pate door haar brokken..eet ze beter..een lange wandeling..maar wel diarree maar geen sokje...ze is vrolijk en je merkt niets aan haar..maar dat klopte ook zei de dierenarts..de problemen komen later.

 

Heeft iemand nog een "gouden" tip wat ik kan doen dat dit sokje er "natuurlijk" uitkomt..dierenarts was tegen zout geven..kan heel slecht zijn voor een hond en volgens haar zelfs dodelijk zijn bij teveel binnenkrijgen..dus dat niet durven geven..zag die tip wel vaak voorbij komen op internet. Luna is 5,5 maand.

 

Hoop echt op een "sokjevrije" tip....ben echt bezorgd...ben zo dol op dit hondje..bedankt alvast voor het meedenken.

 

Groetjes Lydia

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat je nu niets meer kunt doen dan wachten en kijken wat ze uitpoept.

Zout ook zeker niet doen, levensgevaarlijk (echt zo'n tip uit het jaar kruik...)

 

Zo'n injectie om braken op te wekken moet gelijk gegeven worden, nu is het kousje al veel te ver gezakt in maag/darmkanaal, dus dat is sowieso geen mogelijkheid meer.

 

Hoe komt ze eigenlijk aan een pantykousje?

honden page profiel ladylady

Hoi....mijn dochters van vakantie terug...mijn ene dochter doet haar gympen en pantykousjes uit in de kamer...en ging naar boven..ze weet dat ik alles opgeruimd wil hebben..maar ja..moe van de reis en even niet over nagedacht en hoppa...Luna pakt het sokje en eet het in drie bewegingen op..dus voordat wij bij haar waren was het al opgegeten..vind het zo erg!!

 

 

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ongelukken gebeuren, daar kan je niets aan doen. Hoop dat je dochter zich niette schuldig voelt.

nu is het wachten op de natuurlijke weg. Ik hoop dat het goed komt. Hou lady goed in de gaten.

 

 

honden page profiel ladylady

Zeker ongelukken gebeuren..maar hoop wel dat dit een les is geweest voor mijn dochter..ik zeg al zovaak tegen haar..laat niets slingeren..want Luna pakt alles. Ik zal haar zeker goed in de gaten houden..ze is deze ochtend lekker speels...wil steeds spelen...dus ze merkt nu zelf er nog niets van.

 

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Ik hoop dat het kousje er snel uit komt. Nu kun je alleen nog afwachten. Ik zou wel even aan de dierenarts vragen hoe lang het mag duren voordat het op de normale manier naar buiten komt. Misschien kunnen ze foto's maken om te zien waar het nu zit. Pfff eng hoor. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Daarnaast goed in de gaten houden dat of je pup normaal zijn hoopjes doet en normaal blijft eten en drinken.. Of te wel in de gaten houden dat er geen verstopping ontstaan.

Ik heb het vaker gehoord en soms moet er een dierenarts aan te pas komen om het eruit te halen maar het komt ook voor dat ze het er gewoon netjes uit poepen.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ik zou naar de DA gaan om zo'n spuitje om over te geven.

Moest het er niet natuurlijk uitgaan, is het veel makkelijker te opereren als het nog in de maag zit i.p.v al in de darmen. Dus ik zou niet afwachten.

 

 

honden page profiel ladylady

Bedankt voor alle reactie's...een "braak"spuitje kan niet meer...moet binnen 4 uur na inname gebeuren. Ze heeft nu juist erge dunne ontlasting maar nog steeds geen kousje..maar ze eet en drinkt goed. Dus ik hoop dat ze het toch "uitpoept".

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Goed in de gaten blijven houden en als je het niet vertrouwd of twijfelt naar de dierenarts.

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Als het diaree is moet je ook op letten, want als er nu een verstopping zit kan natuurlijk alleen het natte langs de verstopping dus let daar op.

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Is het panty sokje er al uit? 

Anoniem (Gast)

Hoi berhty....ben zo blij en opgelucht. .vanmorgen heeft Luna sokje uitgebraakt. Alle dagen speels en lief. Veel hondenpate door brokjes gegeven..elke ontlasting nagekeken...nu na het eten vanmorgen via overgeven...was echt ongerust..duurde zolang....maar ZO BLIJ.

Iedereen bedankt voor meeleven en reacties. 

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Ohh gelukkig is het eruit!!!!!!! Dan is het sokje toch ergens blijven hangen in de maag ofzo. Gelukkig is het eruit!!! Pfff wat een opluchting. Ik weet hoe je je hebt gevoeld. Coco had een zinken bloempot te grazen genomen toen ze nog maar 4 maanden was. Haar poep werd zwart en stonk naar ijzer. Ik dacht dat het beestje helemaal kapot zou zijn van binnen. Röntgen foto's laten maken maar er zat niets meer in. Toen vond ik in haar poep wel 5 stukjes zink. Dat was ook een enorme opluchting. Ben blij voor je !!!!!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Luna en jullie hebben geluk gehad.

Ik zou voortaan in dergelijke gevallen geen enkel risico nemen en zonder uitstel naar de dierenarts voor een spuitje om te braken na ontdekking dat Luna bijv. een kousje opgegeten heeft, 

Anoniem (Gast)

Lief je mee leven berthy..maar coco dus ook een spannende tijd..gelukkig ook goed gekomen.

 

Loesje. Ik had gebeld met dierenarts. .maar die spuit gaf geen garantie tot uitbraken kousje..daarom gekozen voor de natuurlijke weg...maar met veel spanning. 

Volgende forumvraag: tandjes eruit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^