Seizoenen topic. De Herfst met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

die namen ook, hahaha, klopt dat de namen even verwisseld zijn, zal het niet meer doen. :-D

maar wil graag op ieder even persoonlijk reageren en ja zou dat dan toch de leeftijd zijn , of is dat een excuus ? hahaha

hier is het vanmiddag grauw geworden, jammer, maar lekker zacht weer, en windstil....

hopen dat morgen de zon toch echt weer terug keert. die hebben we toch nog even nodig hoor.

Bamse is blond geworden deze zomer, ze ligt dan niet in de zon maar heel veel buiten, als het even mee zit zal ik morgen eens een foto maken, vind het wel leuk, en mooi, ze zit prachtig in haar vacht, en dat moet dan nog winter worden. O-) het is vooral de zijkanten van haar die gewoon blond zijn. echt zomers.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben net thuis gekomen van de training, en ach arme, Bamse is natuurlijk binnen als ik er savonds niet ben en als het donker is, maar wat is het warm voor dr, hijgend kwam ze met mijn slippers aan, en ik haar snel naar buiten gedaan, ze had het warm.

nu afgekoeld, en weer binnen, heb niet graag dat ze in het donker buiten ligt, de nazomer is heerlijk echt waar, maar van mij mag het wat kouder hoor.

het is nog ruim 17 graden buiten, te warm, en binnen is het ook voor haar te warm, hijgen. niet leuk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het blijft de hele week warm, voor de tijd van het jaar, a.s. zondag gaat het weer waarschijnlijk om.
ook de nachten zijn warm, vannacht kwam hier de temperatuur buiten niet onder de 17 graden, warm.





Overgang naar wisselvalliger weer




Zeist (weeronline.nl), 30 september 2014 - De maanden lijken dit jaar hun eigen karakter te hebben: op een droge en zonnige juni volgde een warme juli en een natte augustusmaand. September was vooral rustig en droog, de weerkaarten voor oktober lijken depressies en buien voor ons in petto te hebben. Het is eerst nog vrij warm en rustig, in het weekend wordt het wisselvalliger en windrijker.








Vanochtend is er vrij veel bewolking en op verschillende plaatsen nevelig. Vooral in het noordoosten kan een beetje regen vallen.

Vanmiddag breekt vanuit het zuidwesten vaker de zon door en krijgen we een afwisseling van bewolkte en zonnige perioden. Vooral in het noordoosten kan lokaal ook een buitje voorkomen. Het waait matig uit zuidwestelijke richting en het wordt 19 of 20 graden.

Vanavond zwakt de wind af en krijgen we brede opklaringen. Op veel plaatsen blijft het droog, maar enkele lichte buitjes blijven hier en daar mogelijk. In de opvolgende vrij heldere nacht ontstaat her en der mist en nevel. De minimumtemperatuur ligt tussen 10 en 14 graden.

Morgen start de dag op veel plaatsen met mist of nevel. Helaas is het vervolgens niet de zon, maar de bewolking die het weerbeeld domineert. Helemaal afscheid van de zon nemen we echter zeker niet. Bij een matige zuidwestenwind ligt de temperatuur rond een graad of 20. Later op de dag neemt vanuit het westen de kans op wat buiige regen toe.

Donderdag komt her en der een enkel buitje voor, maar is het vaker droog. Er is bewolking met soms een beetje zon. Qua maximumtemperatuur verandert er weinig, maar de matige wind komt deze dag uit het noord(oost)en.

Daarna volgt op vrijdag een droge dag met meer zon. In het weekend neemt de buienkans weer toe en vanaf zondag wordt de 20 graden waarschijnlijk niet meer gehaald. Het vooruitzicht voor volgende week laat meer bewolking dan zon zien met elke dag kans op (lichte) buien..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hij komt hij komt die goede herfst die komt ....... :-D

toch niemand nog de kachel aan he, wat zullen we een hoop terug krijgen ? ik verwacht een boel, in januari krijg ik meestal de afrekening, nou echt ik verwacht heel veel terug. ;-)


Volgende week herfst
Van onze weerman



soest -
De nazomer maakt na het weekeinde plaats voor een meer herfstig beeld! Er komt in ons land een westcirculatie op gang waarmee onstabiele luchtmassa's vanaf de Atlantische oceaan hun pijlen meer en meer op West-Europa richten. Dat betekent een overgang naar veel minder stabiel weer en vooral ook lagere temperaturen. De maxima komen volgende week uit op een graad op 14-16. Ook de nachten worden frisser. Bovendien neemt de kans op neerslag sterk toe.

Voor het zover is, hebben we nog een aantal fraaie dagen voor de boeg. Vandaag schijnt de zon en zijn er af en toe wat wolkenvelden. Het is overwegend droog en het kwik doet met 19-21 graden goede nazomerzaken.

Ook morgen is het een lekkere dag. Het is droog, de zon schijnt en later neemt de bewolking toe. Het wordt opnieuw een graad of 20. Morgenavond kan er wat regen vallen.

Later in de week wordt het nog iets warmer, vrijdag mogelijk 22-23 graden. In het weekeinde is het ook nog droog, af en toe is er zon afgewisseld door wolken. Het kwik daalt stilaan naar een graad of 17. Na het weekeinde neemt de kans op herfstweer verder toe.

Zo bar en boos als in het zuiden van Frankrijk is het hier dus nog niet. De regen komt daar momenteel met bakken uit de hemel. In Montpellier zijn complete straten volledig ondergelopen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Het begon hier vandaag een beetje druilerig...maar nu komt de zon er toch doorheen

 

 

*wat me de laatste dagen is opgevallen 's morgens is het nog langer donker...en 's avonds weer vroeger donker....veertien dagen geleden was het nog om 20.00 redelijk helder...maar nu niet meer.

 

(ik hoop dat het toch nog een beetje droog blijft aankomende dagen...want er komt nog nieuw graszaad in de wei...maar wanneer is nog even de vraag want diegene die het komt doen is nu druk met vrachten mais rijden)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

beloofde fotoos van Bamse, verkleuring door de zomer, meer dan anders. hebben we toch heel veel zon gehad. straks nog even een kleine rui , dat het dekhaar ruit, en dan van de winter weer donkerder, maar nu een mooie blonde griet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Petra, toch opschieten, oktober kan nog best gezaaid worden, maar als de nachten te koud zijn, en de dag temperatuur niet meer zo hoog is groeit het niet al te best nog, dus... opschieten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Bamse is blond geworden deze zomer, ze ligt dan niet in de zon maar heel veel buiten, als het even mee zit zal ik morgen eens een foto maken, vind het wel leuk, en mooi, ze zit prachtig in haar vacht, en dat moet dan nog winter worden.


het is vooral de zijkanten van haar die gewoon blond zijn. echt zomers. "

 




zie boven de beloofde fotoos.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Mooie Bamse

(zou willen dat Sadi zo mooi in haar vacht zat).

Hopelijk trekt Sadi haar vacht al wat bij nu we de prednison aan het afbouwen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams is loops, en hormonaal geruid voor de loopsheid, heel normaal, de vacht komt dus nu prachtig weer bij.

en ja nu straks de winter, en straks toch nog een lichte dekhaar rui, wat heel normaal is, dan is het blonde eraf, en krijgt ze weer een donkere vacht.

bruine honden verkleuren in de zomer veel meer dan de zwarte newfoundlanders, er zijn mensen die het niet mooi vinden dat verkleuren, maar tegenhouden ? nee ze gaat lekker de hele dag gewoon naar buiten hoor. hahahahaha

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Het beste gazon wordt gezaaid in september, als de nachten nog warm zijn. Mijn tuin is al drie weken geleden bijgezaaid, en het nieuwe gras staat al mooi hoog. 

Stilaan je tuin winterklaar maken.  Dat is zeker een hele mooie tijd die er aan komt.

Hoop alleen dat we nog kerstverlichting buiten mogen hangen. 

In. Belgie gaan er tijdelijk stroomonderbrekingen zijn  Maar ach de extra kaarsjes staan al in de kast. 

 

Weet iemand of teken in de winter dood gaan ? Heb gisteren de eerste teek nog gevonden bij Lance. Gelukkig helemaal kunnen verwijderen met tangetje. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Er was een tijd dat teken s'winters ineens weg waren, maar tegenwoordig overleven steeds meer teken ook de winter.

De winter is geen garantie meer dat je hond geen teek oploopt. Ook al is de kans wel minder als in t hoogseizoen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

stroomonderbrekingen in België, met wat voor doel?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Weet iemand of teken in de winter dood gaan ? Heb gisteren de eerste teek nog gevonden bij Lance. Gelukkig helemaal kunnen verwijderen met tangetje.  "

 




bij een temperatuur van ongeveer 3 a 5 graden gaan ze zich terugtrekken, onder 0 zijn ze even verdwenen, maar ook in de winter zijn ze er hoor, alleen niet in grote getale. ze trekken zich terug en gaan schuilen voor de koude.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bamse haar vacht ziet er prachtig uit.

Zo glanzend ook, het lijkt wel een beetje op een berenvacht.

 

Freggle heeft dit jaar 2 teken gehad, dat is veel voor hem want de afgelopen jaren heeft hij nooit teken gehad.

Het zijn echt van die smerige dingen.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

In de anderhalf jaar dat chica bij mij is heeft ze pas 2x een teek gehad.. Rotbeesten idd!

 

Pfoe inderdaad Petra! Het blijft alweer langer donker Sochtends en savonds ook weer eerder... dat vind ik altijd erg wennen...

Kan dan maar lastig mn bed uit als ik om 7u moet beginnen. Dat betekend namelijk om 6u op de fiets met chica en die heeft echt zoiets van, ben je wel helemaal wijs nu al fietsen

Temperatuur is nog wel tussen de 16&20 graden... dat mag echt wat minder van mij..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch nog even genieten hoor, volgende week zitten we denk ik echt in de herfst, en zal het toch wat ander weer worden, van mij mag het ook kouder worden hoor, hier is het ook te warm, zeker voor bamse, en snachts helemaal.

glanzende vacht, ja nu Bamse loops is maakt ze zich mooi. hahahaha

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" toch nog even genieten hoor, volgende week zitten we denk ik echt in de herfst, en zal het toch wat ander weer worden, van mij mag het ook kouder worden hoor, hier is het ook te warm, zeker voor bamse, en snachts helemaal.

glanzende vacht, ja nu Bamse loops is maakt ze zich mooi. hahahaha "

 Dan wordt het zeker weer warmer en hebben we een zeer zachte winter.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Het voordeel van dit weer is dat de paarden nog op het land staan.

Normaal rond deze tijd van het jaar gaan ze overdag op het zand omdat ze anders het land kapot lopen.

Maar nu is het nog zo droog dat ze nog op het gras kunnen staan.

 

Zaterdag ga ik met Black naar de Boerenlanddag in Nunspeet 

Daar staat de hondenschool ook waar ik met Black bij ben.

En ze heeft een paar mensen gevraagd om deel te nemen met de hond.

Met Black ga ik met met nog wat anderen meedoen met een demonstratie behendigheid voor jonge honden. (dus zonder springen vanwege de leeftijd van de honden).

Lijkt me heel leuk, ook weer een goede ervaring voor Black.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Vanmiddag zonder jas gelopen en vanavond begonnen met jas aan, maar die ging na 5 minuten uit. Toch best vreemd, dat je op de laatste dag van september om half zeven 's avonds nog zonder jas kunt lopen.

 

Zie ook best veel mensen al met best dikke jassen en/of sjaals. En ik... ik heb het alleen maar warm elke keer 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik vind Mellow juist heel,mooi,met haar tuigje hoor. Een dame loopt nooit volledig naakt 

Je zou zo te zien helemaal niet zeggen dat ze soms een angsthaas is. Op deze fotos lijkt ze me heel stabiel en rustig.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Toen ik voorbij fietste leek ze ook rustig en stabiel.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft een beetje 2 kanten. In het bos (en heel soms hier in de wijk) is ze gewoon heerlijk relaxt. Maar als ik straks met haar naar buiten zou gaan dan kom ik met een beetje geluk de voortuin uit...

En dat is dus de ándere Mellow...

 

Van mij mag het dus gaan regenen en stormen, dan gaat het vaak een stúk beter met haar 

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

heerlijk weer vandaag. niet te warm en niet tekoud en wat ook belangrijk is geen wind althans hier bij mij.Kobus.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Blgggg...vanmorgen opgestaan met veel gerommel in mijn buik en ja hoor bingo rennen naar de wc.

Ik moest werken .....niet zo'n succes want moest regelmatig naar de wc.

Tussen de middag maar even een beschuitje gegeten... de "oppashonden" bij mijn dochter moest ik ook uitlaten.

Helaas een lange wandeling is het niet geworden.

Dus vanmiddag maar even kalmpjes aan.

(Baal er wel van paar weken terug had ik dit ook al...en nu weer,ben vorige week bij de huisarts geweest omdat ik vreemde bultjes op boven mijn borst had met stekende pijn bleek dus gordelroos te zijn...lichaam is dus een beetje uit balans) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sylvia, wat leuk, a.s. zaterdag ? misschien wat fotoos hier plaatsen ?

Cindy, smorgens vroeg heerlijk fris en koel, daarna broeierig en te warm voor een dikke jas, van mij mag de winter ook komen hoor, zeker voor Bamse.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Blgggg...vanmorgen opgestaan met veel gerommel in mijn buik en ja hoor bingo rennen naar de wc.

Ik moest werken bij de peuterspeelzaal......niet zo'n succes want moest regelmatig naar de wc.

Tussen de middag maar even een beschuitje gegeten... de "oppashonden" bij mijn dochter moest ik ook uitlaten.

Helaas een lange wandeling is het niet geworden.

Dus vanmiddag maar even kalmpjes aan.

(Baal er wel van paar weken terug had ik dit ook al...en nu weer) "

 




Petra... Tasectan in huis halen, alleen verkrijgbaar bij de apotheek, een heel goed middel, voor iedere leeftijd zelfs voor baby,s. een middel dat direkt de darmen aanpakt, kijk maar eens op internet wat het doet.

in huis halen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

"  


Petra... Tasectan in huis halen, alleen verkrijgbaar bij de apotheek, een heel goed middel, voor iedere leeftijd zelfs voor baby,s. een middel dat direkt de darmen aanpakt, kijk maar eens op internet wat het doet.

in huis halen. "

 

 

Mag er niets voor innemen (had net even contact met assistente) want het moet vanzelf overgaan.

Wanneer ik iets inneem dan blokkeer je het en komt de virus/infectie er niet uit.

Het beschuitje heeft weer een klein bodempje gemaakt.... maar nog wel krampen.

(De bultjes van de gordelroos zijn bijna weg...misschien is dit een reactie/nasleep heb geen idee)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is al ruim anderhalf uur bezig met een stuk runderkophuid. Lekker in de tuin, het is best lekker buiten, al gaat het nu wel enorm betrekken.

Het is niet te warm, niet te koud, gewoon aangenaam.

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

1½ uur? respect... (hoe groot was ie)

 

Stuk van rond de 27 cm of zo is hier binnen een half uurtje weg.

Volgende forumvraag: benauwd momentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^