Hond geadopteerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hond geadopteerd (Gast)

Hey allemaal, ik heb een golden retriever die setta noemt. Ze is 8 jaar. Nu heb ik een hondje geadopteerd waarvan ze dachten dat hij geen chip had en een kruising was nu blijkt hij een engelse stafford te zijn. Maakt allemaal niet uit maar ik wou vragen hoe ik ze aan elkaar kan laten wennen? Als ik er niet ben zijn ze braaf en ze slapen ook samen zonder problemen, nu als ik er ben is dit niet zo ik kan de stafford geen aandacht geven als de retriever er is. Ze begint te grommen als hij een beetje dichterbij komt ook speelgoed dat zij nooit moest hebben mag hij noet aanraken, hij mag dan wel weer in haar mand gaan liggen. Moet ik mij zorgen maken of niet? Daarstraks zijn ze mekaar in de haren gevlogen tot ik riep dat ze moesten stoppen en doorging. Moet ik iets doen of dat gedrag negeren en mij geen zorgen maken? 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou alle speeltjes, botjes en dergelijke weghalen om te voorkomen dat er een conflict ontstaat. En ook ze apart houden als ze alleen zijn, want je kan niet ingrijpen als je er niet bent. Het kan zomaar zijn dat de nieuweling op een gegeven moment het gegrom niet meer pikt en er echte problemen ontstaan.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom had je een hond geadopteerd?

Omdat je een 2e hond wilde of kwam het toevallig op je pad?

 

Wie is er dan achter gekomen dat hij wel een chip heeft en een Engelse Stafford is?

 

Je retriever is gewend om alle aandacht alleen te hebben.

Dat is plotseling allemaal veranderd.

In haar ogen heeft ze het volste recht om de indringer op z'n plaats te zetten.

Probeer je retriever veel individuele aandacht te geven.

Probeer te zorgen dat het niet escaleert, een stafford kan hond intolerant worden en dan zit je ook weer met een probleem.

SettaRocky (Gast)

Ik heb een hond geadopteerd omdat ze altijd zo alleen zat er was vroeger haar broertje maar is 2 jaar geleden overleden en ze zat er altijd zo triestig. Ik heb hem via via overgenomen en mee naar de dierenarts geweest en zo kwam ik het te weten. Ze gaan goed met elkaar om alleen als ik er bij ben loopt het eens mis. Ik geef de retriever het meeste aandacht en mijn vriend de stafford, zodat ze toch niet zo jaloers word. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang zitten de honden dan alleen overdag?

 

Eerlijk gezegd vind ik het niet echt een goede reden om een 2e hond te nemen.

Nu heb je 2 honden die alleen zitten en niks aan elkaar hebben.

En staffords staan er juist om bekend dat ze hond intolerant kunnen worden, dus er kan een punt komen dat je ze gescheiden van elkaar moet houden.

 

Wat doen jullie dan verder met de honden?

Wandelen, cursus, training?

SettaRocky (Gast)

Ze kan in het algemeen goed overweg met andere honden ik zie dat ze dan helemaal opfleurt. Daarom een nieuwe hond. Ik ga 4 keer per dag wandelen. Ik kom tijdens mijn pauze op het werk naar huis om te gaan wandelen dus ze zitten zo een 6 uur alleen per dag met een pauze tussen. Ik kan ook niet te ver wandelen want de oudste heeft artrose. Mijn vriend gaat dan 2 maal de toer doen met de stafford dat ik doe met de golden, 

honden page profiel BlaiseBlaise

Als je al een hond hebt moet je dubbel goed uitkijken naar de soort hond die je neemt, het moet "matchen". Dit is hier duidelijk niet het geval, dit is wachten op problemen die je had kunnen zien aankomen. Negeren is je kop in het zand steken en je honden overlaten het zelf uit te zoeken....nooit doen, JIJ bent en blijft altijd verantwoordelijk. 

Wil je dit zo houden? Dit zal op den duur voor grotere problemen zorgen dan je nu al hebt.

Settarocky (Gast)

Dankuwel voor alle negatieve commentaar.. Maar de honden komen trouwens super overeen nu.. Liggen samen in 1 mand terwijl er 3 staan enz.. Dus ik denk dat ik de problemen niet heb uitgelokt zo blijkt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik begrijp je wel hoor, je wou gewoon gezelschap voor je oudje :-)
Een stafford is echter niet de juiste keuze geweest , jouw oudje gaat echt eronder lijden en dat is nooit je bedoeling geweest, dat weet ik wel.
Maar wat nu ?
Je gaat ze aprt moeten houden binnenkort ,denk ik toch.
Misschien reageren er nog echte stafford baasjes. Hopelijk neemje hun advies goed op, het is ook goed bedoeld.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Dankuwel voor alle negatieve commentaar.. Maar de honden komen trouwens super overeen nu.. Liggen samen in 1 mand terwijl er 3 staan enz.. Dus ik denk dat ik de problemen niet heb uitgelokt zo blijkt. "

 

Dat vind ik een vreemd antwoord.

Uit je openingspost laat je blijken dat de honden onderling problemen hebben en dat ze veel alleen thuis zijn.

Maar zolang het goed blijft gaan, zou ik ervan genieten, zou ik zeggen.

 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Blij te horen dat het nu zo goed gaat tussen de honden ! Vaak is er gewoon een beetje geduld nodig, beiden even wennen aan de nieuwe situatie ! Voor de Golden zal het natuurlijk aanpassen zijn geweest, een nieuweling waarmee de aandacht moet worden gedeeld.

 

Om er hier dan nu meteen weer bij te sleuren dat een Engelse Stafford hond intolerant kan worden, is er wat over. Als ik het goed las,  kwam het in het begin toch van de Golden, ook zij kunnen soms wat intolerant zijn, zoals ik maar al te goed weet.

 

Ik duim dat het verder goed mag gaan !! En leuk dat je voor een herplaatser ging !!

Volgende forumvraag: domme daad?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^