Vitamine D tabletten of druppels heeft iemand ervaring hiermee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SproetjeSproetje

Hoi,

Mijn hond heeft de ziekte van cushing en heeft hiervoor medicatie gehad maar helaas werd die daar alleen maar zieker van. Dus we laten het verlopig op het beloop. Nu blijkt dat ik zelf een tekort heb aan vitamine D en als die niet opgelost kan worden ik waarschijnlijk ook zelf de ziekte van cushing heb. Ik had zelf erge last van mijn spieren en veel last van krampen. Bij mijn Beagle zie ik veel spiermassa verlies en hij heeft ook last van spieren dus. Dus ik vroeg me af als ik hem vitamine D ga geven voelt die zich misschien beter althans kwa spieren en wie weet hoe goed het hem doet.
Heeft iemand ervaring in vitamine D geven aan een hond wat gebruik je en heeft het geholpen?

Groetjes Linda

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het verlies van spiermassa is het gevolg van de cushing. Geen vit d gebrek. Wordt je hond behandeld?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het supplementeren met synthetisch vitamine D kan bij honden (of andere dieren) meer schaden dan dat het baadt. Je kunt dan beter kijken naar de samenstelling van de voeding. Bij verse voeding bijvoorbeeld krijgt een hond alle belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine D, die goed moet corresponderen met mineralen calcium, magnesium en zink, in de juiste hoeveelheden binnen die ook volledig opneembaar zijn. Een overschot zal in die zin nooit extra schade veroorzaken. Verder zijn er een aantal gerichte voedingssupplementen die weer corresponderen met de genoemde mineralen en een belangrijke rol spelen in het reguleren van cortisol en 'voeding voor de spieren' zijn, zoals vitamine B complex. De hoeveelheid tryptofaan, aminozuren, EPA/DHA zijn ook van belang voor het goed functioneren van het endocriene systeem. Kijk dus goed naar de voeding en indien nodig kan het erg nuttig zijn om te supplementeren met de juiste voedingssupplementen. Gerichte kruiden kunnen o.a. de werking van de bijnierschors en lever verbeteren, verlies van spiermassa ondersteunen en de hond in het algemeen in balans brengen. Een goed holistisch dierenarts kan veel met deze problematiek. Pas op met vitamine D suppletie. Bij Cushing is vaak voeding en stress een veroorzaker. Een hond met Cushing wordt regulier vaak behandeld met prednison, zonder dat vooraf diagnose duidelijk is. Prednison ontrekt veel calcium aan het lichaam, een overschot van vitamine D (dat is bij honden in synthetische vorm al snel aan de hand) door middel van suppletie kan dan de gehele mineralenhuishouding van een individu ontregelen. Dat moet je niet willen.

honden page profiel SproetjeSproetje

@ Wendy Nee niet meer we zijn gestopt met de behandeling van de tabletten. Hij werd er zo ziek van dat hij niet meer kon lopen en steeds omviel rare aanvallen kreeg. Ik was op het punt dat ik hem wilde laten inslapen zo erg was die er aan toe. Af en toe wist die niet eens maar die was of wie wij waren. Maar dit is terug te vinden in een eerder topic van mij.

Toen we gestopt waren met de medicatie zagen we hem weer terug komen hij kon weer lopen hij had weer zin in het leven. Hij at weer want hij was gestopt met eten. Hij werd steeds meer de oude Billy hij werd hier weer de baas in huis. Want eerder had mijn andere hond hem aangevallen over eten. Nou die durft het nu echt niet meer. Billy werd al vanaf het begin ziek van de medicatie maar ik moest even doorzetten tot de eerste bloedtest. Aangezien die pas de minimale dosis kreeg had het geen zin meer om verder te gaan met de medicatie in overleg met de dierenarts zijn we gestopt. Billy geniet nu nog van de dagen die hij heeft met ons. Hij heeft het echt naar zijn zin. Het nadeel is natuurlijk het vele drinken en plassen en ook heb obsessief bezig zijn met eten. Maar ja als alles is voor de rest is hij zijn vrolijke zelf weer. De dierenarts denkt dat de ziekte al te ver was bij Billy.

Billy heeft een gezwel op de hypofysie hier is niets meer aan te doen een operatie is te duur en veroorzaakt weer andere problemen waarvoor die behandeld moet worden. De medicatie kon hij niet verdragen. Hij heeft altijd goede voeding gehad en stress heeft die helemaal niet hij is juist de meeste relaxte hond die ik ooit heb gehad. Hij heeft gewoon pech gehad. Ik heb stukjes gelezen over mensen die de hond kruiden geven maar zelf geloof ik hier niet in. Het is goed zo we hebben er vrede me nu. Mocht de tijd komen dat Billy zich ongelukkig gaat voelen of meer klachten gaat krijgen dan laten we hem vredig inslapen. Maandag neem ik wel contact met mijn DA eens kijken wat hij vindt.

In ieder geval bedankt voor het reageren.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het is geen kwestie ergens in te 'geloven'.........kruidengeneeskunde is een geneeswijze die kan worden ingezet om te ondersteunen waar conventioneel ophoudt, op verschillende vlakken. En veelal werkt het gewoon met wat zo'n arts qua doelstelling wil bereiken, al is het maar om bijwerkingen van medicatie op te vangen. Maar goed, als duidelijk is dat het een hypofyse tumor is, dan is dat in elk geval iets waar je mee verder kunt. Mijn advies, laat je goed informeren: http://www.huisdierendokter.nl/cushing.html

De effectiviteit hiervan is gerichter dan suppletie met vitamine D.

Sterkte er mee. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een hond met Cushing wordt regulier vaak behandeld met prednison, zonder dat vooraf diagnose duidelijk is.

 Waar heb je dat vandaan? Of heb je het over iatrogene cushing?

honden page profiel SproetjeSproetje

Ik zal die kruidenmedicatie eens bestellen kijken hoe Billy zich erbij voelt bij hem zat het echt in de hypofyse.
Ik wil er nog bij zeggen dat het medicijn wel deed wat het doen moest dus Billy ging minder plassen en drinken maar hij kon er echt niet tegen. Bij hem waren de bijwerkingen te erg om er mee door te gaan.

Ben benieuwd of Billy er baat bij heeft maar dat laat ik nog wel weten.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Waar heb je dat vandaan? Of heb je het over iatrogene cushing? "

 

Ja, iatrogene cushing........daarbij is mijn ervaring dat het om bijniertumoren gaat en niet zozeer hypofyse tumor. Ik schrijf het erg onduidelijk, ben ik met je eens.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik zal die kruidenmedicatie eens bestellen kijken hoe Billy zich erbij voelt bij hem zat het echt in de hypofyse.
Ik wil er nog bij zeggen dat het medicijn wel deed wat het doen moest dus Billy ging minder plassen en drinken maar hij kon er echt niet tegen. Bij hem waren de bijwerkingen te erg om er mee door te gaan.

Ben benieuwd of Billy er baat bij heeft maar dat laat ik nog wel weten. "

 

Ik wil je niet een kant op drukken die je niet op wilt, maar ik adviseer enkel uit ervaringen. Er zijn dus goede mogelijkheden buiten conventionele medicatie om. Informeer bij Esther en maak aan de hand daarvan een beslissing. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  
Ja, iatrogene cushing........daarbij is mijn ervaring dat het om bijniertumoren gaat en niet zozeer hypofyse tumor. Ik schrijf het erg onduidelijk, ben ik met je eens. "

 Een iatrogene cushing gaat over als je er geen cortico's meer instopt. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Een iatrogene cushing gaat over als je er geen cortico's meer instopt.  "

 

Zo'n uitspraak wil ik niet doen, aangezien de ervaringen daarin anders zijn. Blijvend bijnierfalen is ook bij iatrogene cushing van toepassing, zowel bij mensen als bij dieren. Het gaat dus niet altijd over als er geen cortico's meer in worden gestopt. Dan kan overigens wel goed aangestuurd worden met voeding en gerichte supplementering, indien je niet in kruiden 'gelooft'.

honden page profiel SproetjeSproetje

Laten we het zo zeggen ik had over dingen "kruiden" gehoord en gelezen maar kon niets lezen over verbeterde resultaten. Ik ken de site niet welke je hebt doorgestuurd maar ben wel geintreseert geraakt. Dus ik ga zeker contact opnemen en bestellen. Baat het niet dan schaad het niet. En alles wat ik kan doen om mijn hond het makkelijker te maken ga ik zeker proberen. We hadden het al met de dierenarts over injecties om hem op te peppen. Maar ook hier had de dierenarts zo weinig resultaat in gezien dat hij het eigen afraden.

Bedankt voor de info.

Volgende forumvraag: Oplossing?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^