Dagindeling puppy + vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal,   Ik heb een labrador puppy van 13 weken oud, zij is nu 6 weken bij ons in huis. Mijn dagindeling met haar ziet er ongeveer zo uit:   05.00/06.00 uur: Ik hoor haar zachtjes piepen in de bench, ga naar beneden en laat haar plassen en/of poepen in de tuin. Na ongeveer vijf minuten gaat ze terug de bench in en ga ik weer naar boven om verder te slapen.   07.00 uur: Ze is weer wakker, mag ongeveer 30 tot 45 minuten in de tuin spelen, krijgt eten en gaat weer in de bench.   09.00 uur: 45 minuten tot een uur in de tuin spelen, wat oefeningen doen of binnen met haar speeltjes spelen. Hierna weer in de bench.   11.00 uur: Rondje wandelen in de buurt (ongeveer 15 minuten), hierna thuis weer spelen. Eten en na ongeveer een uur totaal weer in de bench.   15.00 uur: Rondje wandelen in de buurt of even naar het bos (10 minuten met de auto heen, 15 tot 20 minuten lopen/snuffelen op het veld, 10 minuten met de auto terug). Hierna weer in de bench. Wanneer we alleen een rondje in de buurt lopen mag ze daarna weer thuis spelen tot ze 45 minuten tot een uur wakker is.   17.00/18.00 uur: Vaak wordt ze wakker op het moment dat wij gaan eten. Ze mag dan zelf spelen terwijl wij eten (tenzij ze dingen doet die niet mogen, dan blijft ze in de bench met een kong/kluif) en krijgt hierna zelf eten. Hierna weer in de bench.   19.00 uur: Rondje wandelen door de buurt, soms nog even spelen of wat oefeningen doen. Na ongeveer 30 tot 45 minuten weer in de bench.   21.00 uur: Laatste rondje wandelen door de buurt, laatste keer eten. Rond 22.00 uur weer in de bench.   23.00 uur: Laatste keer in de tuin om te plassen, zo'n 5 minuten.   Wat vinden jullie van deze dagindeling? Als ik het schema zo bekijk lukt het wel aardig haar twee uur in de bench te hebben en dan weer één uur er uit. Wanneer ze korter slaapt (bijv. maar een uur) laat ik haar vaak maar een half uur er uit. Ook kijk ik goed naar hoe ze zich gedraagt. Wanneer ze erg gaat bijten of druk gaat doen gaat ze gewoon de bench weer in, ookal is ze er pas 20 minuten uit.   Waar ik regelmatig opmerkingen over krijg is dat ik er 's ochtends rond 05.00 uur nog uit ga om haar te laten plassen en/of poepen. Ik krijg te horen dat ze er op deze manier aan went dat ze er dan nog uit mag, en uiteindelijk wil je dat niet meer. Ik ben het hier zelf niet zo mee eens. Ik ben blij dat ze rustig maar duidelijk aangeeft wanneer ze naar buiten moet door zachtjes te gaan piepen (ik slaap gewoon boven, de kamerdeur van de woonkamer en mijn slaapkamerdeur staan open dus ik hoor haar vrijwel meteen) en dat ze vertrouwen in mij heeft dat ik er op tijd zal zijn om haar er uit te laten.   Wat is jullie mening hier over? Ze zal naarmate ze ouder wordt toch vanzelf langer door kunnen slapen, of moet ik nu al beginnen met haar steeds iets later naar buiten laten gaan? En verder ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie mening over mijn dagindeling en hoe jullie dag met je pup er uit ziet!   Groetjes!

Anoniem (Gast)

Oh ik zie dat al m'n enters verdwenen zijn.. Dit leest niet zo prettig. Weet iemand of en zo ja hoe ik mijn tekst nog aan kan passen?

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Er is niks mis met je tekst hoor, leest prima.

Weer on-topic: Als je alleen naar beneden gaat als ze piept, geeft dat niks. Ik ben het helemaal eens met je beredenering daarover. Je zal zien dat ze vanzelf langer gaat slapen. Ik ging er ooknog uit hoor, op die leeftijd.

En wat fijn als je je zo aan een schema kunt houden. Als je allebei (onregelmatig) werkt en al 3 kinderen in huis hebt (zoals wij), werkt dat helaas niet...

Doe je ook dingen om haar te socialiseren? Bv een rondje over de markt, stukje met de bus en de auto, bij een schoolplein met spelende kinderen....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een strakke indeling heb je gemaakt 

Dat lijkt me prima als je je er zo aan kan houden en de hond het accepteert.

 

Hier is de pup (nu 6 maand) alleen de eerste weken 's nachts in de bench geweest.

En wij zijn er de eerste weken ook nog 's nachts uit geweest om hem te laten plassen.

Toen hij wat ouder werd hoefde dat niet meer, dat merk je vanzelf wanneer hij daar aan toe is.

 

Overdag is hij nooit in de bench geweest. 

Hij deed meerdere keren over de dag verdeeld zijn slaapje.

Ene keer op zijn mat, andere keer onder de tafel, net waar hij ging liggen.

We hebben nooit zo gelet op dat tijdschema.

Als hij druk werd doordat hij moe werd legden we hem op zijn mat in de bijkeuken en even een minuut de deur dicht, dan ging hij meteen slapen.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Wel grapPig hier ook een labrador pup van 13 weken. Mede ook door mijn werk en dat de hond dan bij de vaste oppas is hou ik me niet aan strakke schema s overdag. Snachts zit hij in de bench van 22.30 tot 8.30 en soms zelfs langer in het weekend. Smorgens kom ik dan bij de bench en meneer zit zeker nog 10,min te gapen en te, rekken alsof hij midden in de nacht wakker moet worden. Als ik thuis ben mag hij lkkr rond lopen buiten en in huis. Ga ik weg gaat hij in de bench zorg wel dat ik met 3, uur weer thuis ben. Ook dan nog een ernstig slapende pup aantreffend. Alfa hij moe is gaat hij zelf in de bench liggen of onder de tafel op een vloerkleed. Mag ik vragen waarom je zon strak schema er op na houdt met je pup? En doe je ook dingen om hem te socialiseren zoals puppy cursus, spelen met andere honden, mee in de auto of winkel., op visite bij familie enz? Ik vind het zelf wel prettig als hij zelf zijn dagje een beetje mag indelen.

Anoniem (Gast)

Dank voor jullie reacties!

 

Ik heb dit schema niet van te voren zo bedacht, eigenlijk is het vanzelf zo ontstaan. Ik wist van te voren wel dat twee uur in de bench, één uur uit de bench een beetje de 'regel' is, maar of dat in de praktijk ook zo zou gaan wist ik natuurlijk niet van te voren. Gemiddeld slaapt ze gewoon twee uur achter elkaar waarna ik weer wat met haar ga doen. De bench is wel echt nodig, ze zal niet uit zichzelf ergens gaan liggen om een slaapje te doen.

 

Socialiseren doe ik ook zeker! (Of tenminste, zij, niet ik haha). Als ik een rondje met haar door de buurt ga probeer ik vaak naar nieuwe plekken toe te gaan. Soms draag ik haar eerst een stukje zodat we wat 'verder' kunnen. Zo komen we regelmatig andere honden tegen, speeltuintjes met kinderen, bruggetjes, sloten, fietsers, scooters, auto's etc. Ook gaat ze steeds wat vaker een stukje mee met de auto en heeft ze ook al heel wat andere mensen ontmoet (bezoek bij ons thuis en op straat). Ik heb me ingeschreven voor een puppycursus dus daar hoop ik eigenlijk komende week mee te kunnen beginnen.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Het klinkt alsof je het prima doet. Niemand kent je hondje beter dan jijzelf. Dus weet jij het beste wat ze nodig heeft.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een foto, maar dan moet je denk ik eerst een account aanmaken.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ziet er prima uit zo! Geniet ervan!

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Prima schema hoor!!

V.w.b. dat slapen, wij hebben een pup van bijna 6 maanden in huis en een teefje van ruim 2. Die laatste begint 's morgens rond 6 uur te piepen, heb t idee dat ze wat misselijk is, ze loopt dan continu te smakken (ik geef haar al te eten voordat we naar bed gaan, maar dat heeft niet veel veranderd); ik laat ze even plassen in de tuin en geef ze te eten, waarna ze gewoon weer in de bench/op plaats gaan, in het weekend kunnen we dan gewoon uitslapen tot 9 uur.

ik denk dat jouw pup het t.z.t. ook gewoon gaat verleggen hoor en zal hij ws steeds wat later wakker zijn.

Genietse!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^