Puber husky van 8 maanden pikt alle ruimte (ook slaapplaats) en botjes af van kleine oudere hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Mijn 8 maanden oude husky gunt mijn 8 jarige kleine hondje het licht in de ogen niet. Hij pikt de slaapplaats in, waar die ook gecreëerd wordt. Hij pikt ook de botjes af. Dit wordt niet beter. Ik dacht dat de machtsstrijd beslecht was. De kleine (pittig type) was de leider en alles ging rustig. Maar de husky pikt alle bestaansrecht in van de kleine. Ik heb al een bench voor de kleine besteld, zodat hij rustig kan genieten . Maar het is niet de bedoeling dat dat beestje in die vierkante meter zijn leven moet slijten.

Wie weet raad?

honden page profiel SaruSaru

Hoi Marina,

Mijn ervaring is dat dit typisch gedrag is voor een hond die van mening is dat hij niet voldoende aandacht krijgt van de baas. Hij zit natuurlijk ook precies op een leeftijd waarbij hij ineens veel meer aandacht nodig heeft.
Het is effectief gedrag, want hij slaat hiermee twee vliegen in één klap: hij intimideert de andere hond doordat zijn bestaansrecht een beetje wordt ontnomen, en omdat jij ingrijpt krijgt hij direct ook van de baas aandacht.
Dit is vaak heel eenvoudig op te lossen, dus probeer dat eerst maar eens:
Meer met hem gaan doen! Meer/langer wandelen (zeker vanwege zijn ras!) en meer spelletjes en gehoorzaamheidsoefeningen. Je doet dit allemaal zonder de andere hond erbij. Die kun je op andere momenten, bv als de pup slaapt of ergens anders tevreden alleen is, weer zijn quality time geven. Ze hebben het echt nodig.
Je ziet binnen 3 dagen effect. Zo niet, dan is er meer nodig om het gedrag te stoppen. Probeer het eens, ik ben benieuwd hoe dit uitpakt! :-)

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ik ga het proberen Saru. Ik ga zelfs een boekje met ideeën kopen voor spelletjes. Maar ik ga met mijn husky iedere dag een lange wandeling maken en ook fiets ik 's avonds met hem... Maar misschien is het meer op het geestelijke vlak. Het denkwerk. Zou kunnen. Bedankt voor je tip!

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ik heb net gelezen dat het ook echt te maken kan hebben met zijn leeftijd. Hij pubert behoorlijk en gaat op deze leeftijd opnieuw de rangorde in de roedel bepalen. Hij gaat proberen een hogere status te verwerven t.o.v. de andere roedelleden. Vandaar het "pesten" van mijn oudste, kleine hond.

Volgende forumvraag: Puppy is er, tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^