Wanhopig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FayaFaya

Onze Jack Russel van 3 jaar is absoluut niet zindelijk. 

 

We hebben onze Jack Russel veel te vroeg gekregen (6 weken) en sindsdien ook al bang voor de riem. Dus wat er met haar gebeurd is weten we niet. We hebben dit opgelost door haar op te tillen. Op de kast/tafel te zetten en dan pas de riem te pakken en haar dan de riem om te doen. Dit ging altijd goed. Echter zijn we nu sinds kort verhuisd en zodra ik haar oppak laat ze haar plas gewoon lopen. Waardoor ik dus regelmatig een flinke plas op de vloer, en ook vaker op mezelf heb liggen. 

 

Ook vaker uitgaan helpt niet. Want als we te vaak gaan doet ze niks om vervolgens binnen iets te doen. Het maakt haar ook niks uit of het de vloer is of haar mand. Zodra ze opgepakt wordt laat ze alles lopen. (We dragen haar ook altijd naar beneden), wonen in een appartement. Echter deden we dit in de oude woning ook. 

 

Weet iemand misschien nog raad?

 

groetjes een wanhopig Jack Russel eigenaar. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Aan wat ik nu lees lijkt het me een bange onzekere hond. Hoe is ze anders nog van gedrag?

En als ze toch niet onzeker of bang is zou ik gewoon opnieuw proberen om haar zindelijk te maken. Om de drie uur oppakken en buiten zetten tot ze haar behoefte doet. Ook al moet je daar bij wijze van spreken een hele dag staan, heel goed belonen met e koekje en een knuffel en een zachte lieve stem. Mijn honden waren na 1 week bij mij al zo goed als zindelijk. Je moet er wat voor overhebben als je ze zindelijk wilt. Eerst ging ik om de 2 uur naar buiten, dan om de 3 dan 4 enz... en mijn chihuahua deed haar behoefte ook in de kattenbak ( heb ik haar nooit aangeleerd wss gezien van de kat ofzo? ) toen ze pupje was.

Mss kan je beginnen met dat ?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Kan ook zijn door de verhuizing, mss heeft ze het moeilijk om zich aan te passen?

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Lijkt idd erg op bang en onzeker.
Ik zou toch proberen om haar iets minder vaak op te pakken ( alleen als het echt niet anders kan ) ze vind dit duidelijk niet fijn.
Verder sluit ik me aan bij Elena .

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Zoals Jaimie heirboven zegt: zo min mogelijk optillen.

Naast het feit dat ze het blijkbaar niet fijn vind, bevestig je tevens de angst.

 

Ik denk ook dat de verhuizing stress met zich mee heeft gebracht en dat ze daarom plast.
Ik heb nu 2 weken een opvanghondje, die plaste de eerste 3 dagen ook in huis, puur uit stress, daarnaast dronk ze ook veel door de stress.
Wanneer zijn jullie verhuisd? 

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co

honden foto van Sylvie & co

En als je ze buiten oppakt? Ik zou eerder iets medisch denken...dus mss vooraleer van alles te proberen eerst een bezoekje bij de dierenarts...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk ook aan stress en angst. Daarover is moeilijk advies te geven vanaf hier. Je kunt kijken naar een goede hondenschool die jullie kan helpen.

Je zou dap kunnen aanschaffen bij de da. Dat doe je in het stopcontact. Wij ruiken het niet, maar de hond wel. Het werkt voor de hond rustgevend.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou ook een DAP aanschaffen voor in het stopcontact en de hond niet meer op tillen.

 

Een DAP verspreid rustgevende feromonen uit die alleen je hond ruikt.

Het is geen wondermiddel maar een ondersteuning.

Je zult dus met geduld moeten werken met je honden en de positieve dingen belonen en de negatieve negeren.

 

Ga gewoon op de grond zitten bij je hondje om haar riem om te doen.

Dan ben je ook al aardig op haar niveau.

 

Wat je eventueel ook zou kunnen doen, maar ik denk niet dat ze iets mankeert, is een keer de urine naar de dierenarts brengen om die na te laten kijken. Dat kan nooit kwaad.

Zorg er wel voor dat de ondergrond (dus je vloer) zo schoon mogelijk is anders krijg je een vertekende uitslag. Zuig met een pipetje de urine op, doe het in een bakje met een deksel en breng het gelijk naar de dierenarts. Hoe verser de urine hoe beter.

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co

honden foto van Sylvie & co

Onze rottweiler was zo mishandeld en zware littekens en wonden in haar hals (ik vermoed een ingegroeide ketting) dat we niet bij haar hoofd en hals konden komen in het begin...ze stak haar hoofd overal weg.
In het begin was toen de omheining er nog niet en dus was het frequent een wandelingske om te plassen...(nu is het gewoon de deur open en ze kunnen gaan)...
Tegen dat ik eindelijk die band omhad was het al te laat ook omwille van de stress..dus hebben wij haar band de 1 ste tijd gewoon altijd aangelaten...gewoon aanlijnen en,naar buiten...ook hebben wij dikwijls zonder dat zij naar buiten moest of ging aangelijnd en beloond...zo zijn we dan ook met haar band gaan werken....band uit, band aan enz...
Nu staat ze te springen als ik nog maar naar de bak met riemen kijk...

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Doe haar buiten de riem om ,evt in de tuin  (als je dat hebt )Als straat te gevaarlijk is

Niet teveel aandacht eraan geven of zeker niet boos worden en stoppen met honden op te tillen om een riem aan te doen . Lukt dit niet laat haar langzaam aan riem wennen hier zijn wel filmpjes over te vinden op you tube .

 

aanvulling: Ga je hond niet optillen om naar buiten te gaan ,loop zelf naar buiten en roep vrolijk je hondje evt weer belonen als hij buiten plast. Alles weer rustig opbouwen ,je hond moet weer zelfvertrouwen krijgen .

Spelletje om zelfvertrouwen op te bouwen is ook goed en dan flink belonen met je stem

honden page profiel FayaFaya

Ik ga aan de slag met jullie tips en inderdaad niet meer op tillen. Daarnaast ga ik DAP aanschaffen. Is dit alleen bij de da te krijgen of bij meerdere drogisten. Heb geen DA in de buurt. :-( 

 

een tuin heb ik helaas niet. Woon in een appartement. 

 

Dankjewel voor jullie advies. Ik houd jullie op de hoogte. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik ga aan de slag met jullie tips en inderdaad niet meer op tillen. Daarnaast ga ik DAP aanschaffen. Is dit alleen bij de da te krijgen of bij meerdere drogisten. Heb geen DA in de buurt. :-( 

 

een tuin heb ik helaas niet. Woon in een appartement. 

 

Dankjewel voor jullie advies. Ik houd jullie op de hoogte.  "

 



Sommige dierenwinkels verkopen het en anders via internet. Het is de DAP verdamper.

Succes!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Misschien kan ze zelf leren om trap te gaan lopen?

 

Als dat geen optie is, misschien kun je zo'n draagtas kopen? Als je haar dan leert dat dat de nieuwe manier van dragen is voor op de trap, dan kan dat veel prettiger zijn dat steeds te moeten tillen.

Deze tas kun je dan wel het beste eerst even aanleren (met snoepjes erin, en oefenen met kort optillen van de tas, steeds belonen bij blijven zitten enz..) voordat je echt de trap ermee afgaat, zodat ze er niet per ongeluk ineens uitspringt of zo.

 

Zoiets bijv. € 19.90 bij zooplus.nl:

Het is alleen lastig als je bijv. een portiektrap hebt, dan zou je de tas ook mee naar buiten moeten nemen. Bij alleen een binnentrap kan de tas gewoon daar blijven staan tot jullie weer terug komen.

 

Verder denk ik ook dat de verhuizing een grote impact op haar heeft gemaakt en dat ze nog tijd nodig heeft om overal opnieuw aan te wennen.

 

Gr. Alexandra 

 

 

 

 

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Als ik jou was zou ik contact opnemen met een gedrags deskundige. Ik ben met mijn jack nu ook bezig en dat bevalt me goed (die kan niet alleen zijn, en komt uit het asiel en heeft vroeger niks geleerd) Deze mensen hebben verstand van zaken en werken vanuit kennis en ervaring.

Ik hoop voor jou en je Jack dat het snel opgelost is!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Mijn Poppy was ook zo bang het 1e jaar en ook niet zindelijk te krijgen en inderdaad zij liet haar plas dan ook lopen.ik heb haar door de dierenarts laten onderzoeken en een dorsttest gedaan maar alles was gewoon goed.ze was ergens bang voor en ik wist niet wat.toen ben ik haar heel anders gaan benaderen.gewoon met een heel hoog stemmentje en heel vrolijk.laatst is ze geholpen en het geplas is opgehouden.ik heb haar nooit opgetild.maar vond het zo sneu voor haar.maar goed het heeft me bijna 2 en een half jaar gekost om haar zover te krijgen en nu is ze niet meer bang.en word ze in januari alweer 5 jaar.maar heel veel succes met jou jack. :-D

Angela (Gast)

Ze plast omdat ze angstig en onzeker is. Zou haar met halsband en riem minuutje door de kamer laten lopen en dan de riem weer af doen. Dit langzaamaan steeds langer doen. En stukje kaas of worst geven als je het riempje om doet en ook als je het af doet. Let erop dat je niet boven haar hoofd komt. Riempje vast doen aan de onderkant van haar kin en niet over haar heen hangen. zijn allemaal dreigende signalen. Al zie je maar hele kleine verbeteringen, iedere verbetering is er 1. Al kan het lang duren. Geduld is een heel schone zaak bij dit soort angst gedrag.

Angela (Gast)

Oja en plassen heeft niets met zindelijkheid te maken hoor. Zeker niet straffen, dan wordt ze nog onzekerder.
Verhuizen geeft ook veel stress voor de hond. Ze begrijpt niet wat er gebeurt en moet aan alles wennen. Ze kan niets beinvloeden en alleen maar "mee gaan" in wat jullie doen.
Doe veel leuke spelletjes met haar, koekjes verstoppen en haar laten zoeken in huis, trekspelletje, vertrouwen kweken is belangrijk. succes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^