trocoxil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel geronimogeronimo

honden foto van geronimo

Ik heb een vraag wie kent dit middel en wie is er tevreden over en wie is er tegen en wie kan mij zeggen wat het doet
Ik wil dit middel gebruiken voor lisa voor haar linkerheup daar ze in een vroeger leven mishandeld is schijnbaar en dat zich nu openbaart door slecht op te staan als ze lang gelegen heeft
ik wil dit gebruiken voor om ontsteking en pijnbestrijding en dergelijke tegen te gaan het is de border die naast mij zit

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "trocoxil" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bijsluiter Trocoxil:

http://diergeneesmiddelen.info/index.php/bijsluiters2/12-koorts-ontsteking-enof-pijnbestrijding-koorts-ontsteking-enof-pijnbestrijding/489-trocoxil

 

Men begint met een tablet te geven en de 2e keer na 14 dagen. Daarna 1 x per maand 1 tablet. Deze medicatie heeft dus een lange werking en daarom moet men een bepaalde tijd wachten voor een andere pijnmedicatie kan worden gegeven.

 

Ik heb, voor mijn inmiddels overleden Cavalier, in overweging genomen om Trocoxil te geven. Echter toen ik hoorde dat ik bij een eventuele neuropathische aanval bijv. geen Dexamethason of Prednisolon kon geven, ben ik hiervan afgestapt. Het feit dat ik door dit medicijn mijn hond niet zou kunnen helpen als zij ondanks de Trocoxil toch een pijnaanval zou krijgen, was voor mij niet acceptabel.

honden page profiel KarinKarin

Ik heb trocoxil jaren gebruikt voor onze cane corso (inmiddels overleden). Ik heb hier hele goede ervaringen mee. Onze hond had last van artrose en bleef manken. Na het maken van foto's bleek ze overal artrose te hebben. We zijn toen op advies van de dierenarts trocoxil gaan gebruiken. Het eerste jaar was ze volledig pijn vrij mankte ook niet meer. Het 2e jaar mankte ze soms. Het 3e jaar zijn we gestopt met trocoxil en overgestapt naar previcox. Ze heeft geen last gehad van bijwerkingen tijdens het gebruik van trocoxil. Hopelijk kun je hier iets mee.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat voor de een goed is .... bespreek het met je dierenarts.

het is een middel wat al heel lang toegepast wordt.


Trocoxil?


Trocoxil, de nieuwe innovatieve NSAID van Pfizer Animal Health, is met veel enthousiasme ontvangen door dierenartsen én eigenaren. Het is de enige NSAID die slechts éénmaal per maand hoeft te worden toegediend. De werkzame stof, mavacoxib, is een preferentiële COX-2 inhibitor (COXIB), die zeer geschikt is voor ononderbroken behandeling van pijn en ontsteking, geassocieerd met canine osteo-arthritis.

Ononderbroken, continue pijnbestrijding
Uit recente onderzoeksresultaten blijkt dat deze pijn niet alleen het gevolg is van osteo-arthritis, maar zelf ook oorzaak is voor de progressie ervan. Chronische pijnprikkels leiden nl. tot blijvende veranderingen in het ruggemerg, waardoor de perceptie van pijn verandert. Hierdoor neemt de intensiteit van pijn, zoals ervaren na pijnprikkels, steeds meer toe (sensibilisatie). Om dit proces te voorkomen is ononderbroken pijnbestrijding nodig, behandeling van alleen de acute opflikkeringen is niet voldoende.

Uitstekend veiligheidsprofiel
Trocoxil wordt toegediend als smakelijke kauwtablet in een dosering van 2 mg/kg. De veiligheidsmarge van Trocoxil is erg groot. Zelfs bij 7,5x overdoseren (15 mg/kg) werden gedurende een behandelperiode van meer dan een half jaar geen ernstige bijwerkingen gezien, alleen af en toe braken en zachte feces. In alle veldstudies bij patiënten met OA – inclusief een studie waarbij Trocoxil gegeven werd in een dosering van 4 mg/kg, het dubbele van de geregistreerde dosering – bleken aard, frequentie en duur van gesignaleerde (mogelijke) bijwerkingen identiek aan die van carprofen (Rimadyl).
Als zich bijwerkingen voordoen, blijken die na passende symptomatische behandeling niet aan te houden gedurende de volledige periode dat mavacoxib nog in het lichaam aanwezig is. Dit is vergelijkbaar met de ervaringen die inmiddels zijn opgedaan met het langwerkende antibioticum Convenia,. Bijwerkingen van Trocoxil zijn, net als die van NSAID’s in het algemeen, goed te behandelen met passende symptomatische maatregelen.

Voor meer informatie: Pfizer Animal Health BV; 010 4064600


honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de Gelatinaat die je nu voor Liza gebruikt, helpt tie niet ? ook dat is een goed middel, geen bijwerkingen.

Trocoxil is wel belastend voor de organen, Gelatinaat niet. Er moet om de zoveel tijd nieren en lever worden nagekeken, niet voor niets.

honden page profiel geronimogeronimo

honden foto van geronimo

ik bekijk het eerst willemijn een a twee maanden hoe ze het erop doet blijft het hetzelfde dan ga ik gewoon door met gelatinaat ik wil alleen dat ze geen pijn hebt met opstaan want loopt eenmaal dan hinkt ze niet meer met haar linker achterpoot

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

arthrose dat gaat ook gepaard met stijfheid, zoals bij ons mensen, het opstarten zal altijd wat moeilijk zijn en gaan, veel zwemmen en bewegen is toch goed, maar beperkt, geen overbelasting.

wat je beschrijft, dat als ze eenmaal loopt dat het toch goed gaat, zorg voor een rustige warmingup voor je hond voor je echt gaat wandelen, rustig even in stap en dan gaan. nog een goed advies, laat ze niet meer rennen {wat je altijd doet} achter een bal aan, zorg dat dat niet meer gebeurt. de schokken die ze krijgt met rennen en stoppen zijn te groot voor het gewricht, en veroorzaakt alleen maar pijn bij Liza.

ga je met het hele span, dan hou je of Liza aan de lijn, of je gaat alleen met de anderen twee, Liza niet meer achter een bal aan laten rennen.

HANS (Gast)

BIJ MIJN GORDON SETTER TEEF WERD OMSTREEKS HAAR 4E JAAR ENSTIGE HD GECONSTATEERD. SINDSDIEN KRIJGT ZE EEN MAAL PER 4/5 WEKEN EEN TABLET. NU IS ZE 10 JAAR OUD. ZE VLIEGT DAGELIJKS DOOR HET BOS ALS EEN F16, SAMEN MET HAAR JONGERE NEEFJE. ZE HEEFT OGENSCHIJNLIJK NERGENS LAST VAN. OPSTAAN UIT HAAR STOEL GAAT NIET ALTIJJD EVEN SOEPEL. MOET ZE WEL EVEN OP GANG KOMEN, DAARVOOR GAAT ZE  DAN DE TRAP EEN PAAR KEER OP EN NEER. MAAR GEEN GEPIEP OF GEJANK OMDAT ZE PIJN HEEFT.

WIJ ZIJN ER BAR TEVREDEN OVER.

Hanna (Gast)

Heb voor mijn oudere border dit middel gebruikt, ca. 1, jaar vanwege arthrose en een HD-heup. Soms moet ik aan het eind vd 4 weken iets extra's geven, bijv, Tramadol. Wanneer ik uw bericht lees gaat het hier over een hond die "startkreupel" is. Daar heb ik bij mijn allereerste hond Rustoxidodendron (homeopatische korrels) voor gegeven. Dat heeft een aantal jaar heel goed gewerkt. Misschien heeft u hier ook iets aan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Heb voor mijn oudere border dit middel gebruikt, ca. 1, jaar vanwege arthrose en een HD-heup. Soms moet ik aan het eind vd 4 weken iets extra's geven, bijv, Tramadol. Wanneer ik uw bericht lees gaat het hier over een hond die "startkreupel" is. Daar heb ik bij mijn allereerste hond Rustoxidodendron (homeopatische korrels) voor gegeven. Dat heeft een aantal jaar heel goed gewerkt. Misschien heeft u hier ook iets aan. "

 dit topic is van mei 2014. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "trocoxil" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^