wat kan ik doen als een kat je hond aanvalt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,  

zoals de vraag hierboven al luid, wat kan je doen als een kat, gewoon een die op straat loopt of op een auto zit ofzo,  je hobd aan wilt vallen?  

Dit probleem had ik namelijk vandaag,  hond gewoon aan de lijn kat wou haar aanvallen,  mijn hond wou t liefste onderdanig op der rug liggen en was aan t gillen! ! En die kat had haar nog niet aangeraakt want ik stond ervoor,  ik probeerde hem te laten schrikken door opeens hard in mijn handen te klappen maar het hielp niks, hij kwam alleen dichterbij waardoor de hond nog harder ging gillenen ik hem met mijn voet aan de kant heb geschoven (niet de netste methode,  ik weet het! Vandaar mijn vraag wat ik beter kan doen. .) Kat ging daardoor onder de auto waar we stonden.  

 

Ik was trouwens post asn het bezorgen en er was een nauwe doorgang en precies daar stond de kat, ik kon er echt onmogelijk met een boog omheen,  wat ik anders zou doen.

 

alvast bedankt voor de tips! 

Lavina

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik heb geen tips maar volg even mee... Hier nog geen aanvallende katten gehad richting Chica maar wel katten die uitdagend gedrag vertonen en echt niet grappig dichtbij komen waar Chica dan.op wilt reageren... (Vaak loopt ze katten redelijk "gewoon" voorbij op een paar na)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik lees even mee! Heb al eens gezien hoe een kat een klein hondje aanviel.. de baasjes tilden de hond op, maar de kat bleef maar aanvallen.. klom gewoon tegen de benen van de baasjes op om bij de hond te komen. Was heel heftig om te zien!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien een flesje water mee waar je een straal uit kan knijpen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik ben een paar jaar geleden aangevallen door een verwilderde kat, samen met Santa.
Die kwam uit het niets op mij gesprongen, ik ging voor Santa staan voor zover dat lukte.
Geen leuk verhaal maar ik heb die kat 3 keer op mijn wandelschoen gehad en toen ben ik met Santa heel hard gaan rennen. Onder het schoppen heb ik heel hard geschreeuwd om hulp.
Ik had niks om naar de kat te gooien.
Door mijn spijkerbroek heen had ik mijn been kapot en zat op zaterdag avond bij de huisartsenpost.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Die was echt geflipt dus, telkens opnieuw naar ons toe....
Zag er ook heel eng uit, kapotte oren, brrr. Leek wel een horror film!

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

wat je het beste zou kunnen doen is een blaas-geluid maken, zoals katten ook doen. En idd gewoon opzij schuiven als het kan met je been. Mocht je water bij je hebben kan je dat ook idd gebruiken. 

 

edit: wat ook kan is juist er wat dreigend op af stappen. En alles natuurlijk zonder het dier pijn te doen, maar gewoon een klein stootje geven met de zijkant van je been. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

katten zijn heel bijzonder, soms nergens bang voor , en soms echt aanvallend.

hier een buurkat, komt eten , en opeens viel die zomaar Bamse aan, en Bamse mag een kat niets doen, dat is haar echt afgeleerd, maar de kat heb ik opgepakt en naar de overkant gedragen, wegwezen, zodra die weer op me afkwam, weer weggestuurd.

ze zijn niet bang, dit is geen verwilderde kat, een verwilderde kat is gevaarlijk. en daar mag je best hard tegen optreden.

de overbuurkat zit weer netjes naast Bamse, en zal niet uithalen als IK in de buurt ben..

vaak zie ik ook katten in de buurt die in de aanval houding zitten, ik hou Bamse kort naast me, negeert de katten en loop flink door.

katten leven op het moment buiten op de straat, zomer.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wij hadden zo'n kat in het dorp. Terroriseerde menig hond waaronder de twee Duitse herders thuis. Probeerde dat ook bij onze vorige twee husky's dat was zijn laatste fout. De eigenaren begrepen dat wij hier ook niets aan konden doen. Snap nog steeds niet hoe de kat zo'n fout kon maken...

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Heel erg bedankt voor alle reacties,  en wat veel enge verhalen over katten,  zeker die verwilderde!  Maar ook sat arme kleine hondje.  Gelukkig was deze niet zi klein,  toch 15 kilo... maar ook net afgeleerd niet achter kattenenz. Aan te gaan , dat is wel goed gelukt gelukkig.  

 

VOoral bedankt voor alle tips,  hier kan ik zeker iets mee. En fa ik de volgende keer, al is die er hoop ik niet!  Zeker gebruiken

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Ik volg. Ik heb jaren terug eens iets gedaan waar ik niet trots op ben. Ik liep met het hondje van mijn ouders (was een jaar of 15/16), ras Maltezerleeuwtje. In het donker kwam er een kat op haar af en begon haar aan te vallen uit het niets, de nagels van de kat in de oogjes van ons hondje. Gillen dat ze deed! Ik hoor het nu nog als ik er aan terug denk. Wat was mijn eerste reactie? Het katje weg 'schoppen'.. Echt niet hard, maar wel zodanig dat ik ons hondje op kon tillen en naar huis kon lopen (gelukkig vlakbij huis). Heb enorm spijt dat ik het zo gedaan heb toen..

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik hoop dat je het niet meer meemaakt, ik ben echt voor dieren, maar ik had geen andere keus toen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

" Wij hadden zo'n kat in het dorp. Terroriseerde menig hond waaronder de twee Duitse herders thuis. Probeerde dat ook bij onze vorige twee husky's dat was zijn laatste fout. De eigenaren begrepen dat wij hier ook niets aan konden doen. Snap nog steeds niet hoe de kat zo'n fout kon maken... "

 



Pepper is vaak aangevallen maar ik trok hem gelukkig op tijd weg ( en de kat rende er toen vandoor waardoor pepper hem niet terug kon 'grijpen' ) maar inderdaad als ze de heletijd terugkomen zou het vlug afgelopen zijn , pepper is geen katten gewend en ziet ze als lopend buffet helaas ;-) ook door de zoveel krassen die hij heeft opgelopen, katten zitten altijd in de bosjes of om het hoekje waardoor ik ze niet zie.

Water lijkt me het meest effectief denk ik..

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  



Pepper is vaak aangevallen maar ik trok hem gelukkig op tijd weg ( en de kat rende er toen vandoor waardoor pepper hem niet terug kon 'grijpen' ) maar inderdaad als ze de heletijd terugkomen zou het vlug afgelopen zijn , pepper is geen katten gewend en ziet ze als lopend buffet helaas <img class="/> ook door de zoveel krassen die hij heeft opgelopen, katten zitten altijd in de bosjes of om het hoekje waardoor ik ze niet zie.



Water lijkt me het meest effectief denk ik.. "

 



Mijn man liep met allebei, had ze aan de halsband, vervolgens hij had hij de kat in zijn been hangen en toen kon hij ze niet meer houden en lang languit op straat. Hij vond het ook heel naar, is nota bene zelfs een kattenliefhebber...

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik volg. Ik heb jaren terug eens iets gedaan waar ik niet trots op ben. Ik liep met het hondje van mijn ouders (was een jaar of 15/16), ras Maltezerleeuwtje. In het donker kwam er een kat op haar af en begon haar aan te vallen uit het niets, de nagels van de kat in de oogjes van ons hondje. Gillen dat ze deed! Ik hoor het nu nog als ik er aan terug denk. Wat was mijn eerste reactie? Het katje weg 'schoppen'.. Echt niet hard, maar wel zodanig dat ik ons hondje op kon tillen en naar huis kon lopen (gelukkig vlakbij huis). Heb enorm spijt dat ik het zo gedaan heb toen.. "

 

Ik zou me als ik jou was echt niet schuldig voelen.

Wat had je anders moeten doen? Je hond maar aangevallen laten worden?

Als ze echt komen aanvallen en je ze met je stem niet weg kan jagen, dan maar met je voet toch? Ik ben absoluut tegen het slaan of schoppen van een dier, maar heel soms zijn er gewoon op dat moment geen andere oplossingen (of denk je daar op dat moment niet snel genoeg aan). Zolang de kat niet aan de andere kant van de straat eindigt door je schop, valt het allemaal gerust mee en denkt de kat hopelijk voortaan 2 keer na voordat hij aanvalt.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"  



Mijn man liep met allebei, had ze aan de halsband, vervolgens hij had hij de kat in zijn been hangen en toen kon hij ze niet meer houden en lang languit op straat. Hij vond het ook heel naar, is nota bene zelfs een kattenliefhebber... "

 



Dat js inderdaad erg naar ! ik loop er maar met 1 , maar als er een kat in mijn been hangt kan ik er ook weinig aan doen, met 2 lijkt me dit ook haast onmogelijk als hussen eenmaal iets zien...

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Luna hier mag ook niks doen, weet ze heel goed. en ik woon sinds kort in een studentenwijk met luna... dus enorm veel katten... meesten negeren luna en luna hun, maar soms lopen ze richting ons, weet alleen niet met welke intentie, heb geen verstand van katten (en stiekem best bang voor haha) ik maak nu gewoon een hard geluid (handen klappen ect.)

Luna dan enorm teleurgesteld want die vind katten stiekem wel heel leuk.. haha een oude vriend van mij had een kat die kopjes gaf aan haar en samen gingen slapen...

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik ben pas nog een blokje omgelopen toen een kat toch echt niet van plan was om plaats voor ons te maken.

 

Aysa werd wild, Misty wilde spelen, dus ik hield ze kort...., maar de kat kwam met hoge rug op ons afgestruind.

Ik nog gestampt, ge-kjjssst, geschreeuwd 'ga je weg' ..., maar het mocht niet baten..., dus heel bedaard (met twee stuiterende en blaffende honden) omgedraaid en op mijn schreden teruggekeerd 

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

"

" Ik volg. Ik heb jaren terug eens iets gedaan waar ik niet trots op ben. Ik liep met het hondje van mijn ouders (was een jaar of 15/16), ras Maltezerleeuwtje. In het donker kwam er een kat op haar af en begon haar aan te vallen uit het niets, de nagels van de kat in de oogjes van ons hondje. Gillen dat ze deed! Ik hoor het nu nog als ik er aan terug denk. Wat was mijn eerste reactie? Het katje weg 'schoppen'.. Echt niet hard, maar wel zodanig dat ik ons hondje op kon tillen en naar huis kon lopen (gelukkig vlakbij huis). Heb enorm spijt dat ik het zo gedaan heb toen.. "



 


Ik zou me als ik jou was echt niet schuldig voelen.


Wat had je anders moeten doen? Je hond maar aangevallen laten worden?


Als ze echt komen aanvallen en je ze met je stem niet weg kan jagen, dan maar met je voet toch? Ik ben absoluut tegen het slaan of schoppen van een dier, maar heel soms zijn er gewoon op dat moment geen andere oplossingen (of denk je daar op dat moment niet snel genoeg aan). Zolang de kat niet aan de andere kant van de straat eindigt door je schop, valt het allemaal gerust mee en denkt de kat hopelijk voortaan 2 keer na voordat hij aanvalt.

"


Dat is ook zo. Maar ik ben echt pro dieren en kan me nog voor mijn kop slaan dat ik dat toen zo gedaan heb. Ook al was er geen andere oplossing op dat moment.

Bigfoot_Gizmo (Gast)

Mijn Siberische Boskat (langharige bruine kater van ruim 6 kilo) Bigfoot heeft de laatste tijd de neiging honden aan te vallen. Eigenlijk vooral de Amerikaanse Stafford van een paar huizen verder. Een kat kan zeker ernstige verwondingen aanbrengen bij een hond, maar de hond ook zeker bij mijn kat. Ik probeer hem zo veel mogelijk binnen te houden, maar dat is echt lastig, omdat hij al zo vaak buiten is geweest.

Ook omdat de honden eigenaar deze hond ook geregeld los laat lopen.

Ik heb de eigenaar laatst gesproken en we willen allebei geen problemen hierom. Hij mag mijn kat ook zeker weg jagen of nat spuiten, mocht dat nodig zijn.

Als de hond kwaad wil, zal ik mijn kat moeten laten inslapen, en als mijn kat de hond wat aan doen, zal deze ook zeker naar de dierenarts moeten...

 

Ook als katten eigenaar zit ik in een lastige situatie. Ik probeer dit in de gaten te houden.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan ook je tuin katproof afzetten. 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Je kan als die kat echt naar buiten moet.

Ik had een man gezien die zijn kat aan een tuigje heeft.

Zo kan de kat niet ontsnappen of je tuin katproof maken

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan ook op het gratis itelefonisch spreekuur met een kattengedragstherapeut bellen.

http://www.kattengedragcentrum.nl/9-Contact.html

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Een kat zal toch altijd eerst voor de vlucht kiezen ? Ik heb ook al veel katten tegengekomen, ze schieten altijd weg zo vlug als een haas, of maken een hoge rug , blazen en blijven stokstil staan. 

Misschien omdat het hier allemaal huiskatten zijn die rondlopen ? 

 

Ik zal,maar duimen dat het goed blijft gaan dus ...... 

 

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Niet alle katten, Anny. Hier in de buurt een paar die juist op je af an achter je aan gaan. Dat is nogal eng. 

honden page profiel silsil 3 doggies

Bij komt/kwam er in mijn tuin zo'n kat.Hij sprong zo boven op mijn herder haar hoofd.Mijn honden zijn katten gewoon ik heb er zelf zes ,mijn tuin is vrij goed afgezet en mijn katten komen alleen buiten als ik buiten ben en gaan de tuin niet uit.Maar dit Frank exemplaar komt mijn tuin dus in,zit achter mijn kipjes aan en valt mijn hond aan.Toevallig was ik laatst de planten water aan het geven met de tuinslang en zag met op het dak van het kippenhok zitten.De honden riep ik voor de zekerheid alvast bij me.Ik heb toen de tuinslang is op die kat gezet en.....Hij bleef nog zitten ook.Echt zo'n brutaal exemplaar heb ik nog nooit gezien.Hij was zeiknat.Hij heeft wel een bandje aan ,maar ik heb helaas geen idee van wie hij is.

Dus ik lees mee voor katafschrikmiddelen :-)

floor (Gast)

Zo snel mogelijk doorlopen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^