scheren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Als ik het zo lees, ben ik toch blij met mijn kortharig hondje. Geen gedoe met wel of niet scheren, plukken of ontwollen ! Maar wel enorm veel klein haartjes die overal in blijven steken tijdens de rui  ! Sorry, dit is helemaal off-topic

 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Maar zo een ontwol mes zeg maar, snijd dat dan de haar niet gewoon af ipv uithalen?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Als je het goed gebruikt niet, je moet je wel even laten adviseren door iemand

die iets weet van trimmen en ontwollen, want er is wel verschil in die mesjes.

 

Ik maak ze ook altijd nog een beetje botter, door ze over een steen te halen.

Maar ik wol echt onderwol, zelfs als de bovenvacht er gewoon op staat.

 

Mijn huidige schnauzer heeft 2 overvloedige vachten, en om dat mooi te houden

moet ik af en toe goed wollen, maar niet eens zo vaak hoor, dat valt best mee.

En wat ik er dan af haal in een uurtje..... das echt heel veel.

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Hey moet ik ook doen hoor met m'n chihuahua, na haar sterilisatie komen haar haren tot aan de grond en word het nog langer ( lijkt erop dat het niet stopt met groeien ) ben ik ermee naar de dierenarts gegaan en die zei ook dat sommige honden dit door sterilisaties krijgen ( m'n hondje had 2 jaar geleden baarmoederkanker en was zichzelf helemaal aan het vergiftigen dus moest haar baarmoeder en stukje van de darm verwijdert worden ) dus gaat ze nu elk jaar naar de trimster om uit te dunnen en wat te scheren ( ze blijft langer haar hebben maar niet meer tot aan de grond, is abnormaal bij een chihuahua haha ) ze vind het heerlijk en komt helemaal gek na haar trimbeurt, moest het zoooo erg zijn voor je hond waarom bestaan er dan trimsalons voor je huisdieren?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik heb nu zo'n ontwol mesje in huis, werkt goed moet ik zeggen.

Echt hele ballen haalde ik er uit.

Evengoed blijf ik toch wel een voorstander van het korter scheren. Er wordt hier veel aan zwemmen gedaan, uren lang zaten ze voorheen met een natte jas aan, ze werden er haast akelig en koortsig van!

Droog blazen was een ramp, ik moest bijna bovenop ze gaan zitten.. veelste eng!

Vandaar dat het scheren begon (in de winter doe ik dat overigens niet)

Ik zie het net als Goja, toch meer als gewoon ''korter'' maken. Er wordt niet gemillimeterd ofzo. Dus ja, ook de ondervacht raakt korter, maar kan toch evengoed zijn nut behouden?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik vind dat sommige mensen wel heeel overdreven reageren!! Voor sommige vachten is scheren toch wel echt het beste.. Om nou te zeggen dat alleen verwilderde vachten geschoren moeten worden.. Dan zit je wat mij betreft goed mis. Er zijn veel honden rassen die wel geschoren worden.. Neem bv veel gezelschapshonden.. De hond van topicstarter heeft inderdaad geen vacht om te scheren, maar nu dat eenmaal gebeurd is vraag ik me af of het voor de hond wel zo fijn is om daar nu opeens mee te stoppen. Je kunt het proberen flink uit te dunnen, maar als dat niet lukt moet je toch wat..

 

er worden geen poten afgezaagd mensen... Dus iets rustiger aan kan toch ook wel?! 

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

En ja.. Mijn maltezer word geschoren.. 4x per jaar zelfs het arme ding... Van verdriet rent ze allemaal rondjes als het gebeurd is.. Zo erg mist ze al die haren.. 

 

Arme, arme masha... 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Wat prettig voor de hond is weegt inderdaad ook mee.

Ik noemde eerder al de Berner die rond sprong als een jong kalfje in de wei toen hij een scheerbeurt had gehad, valt toch wel van te zeggen of niet?

En ook het zwemplezier gaat ons makkelijker af met een korter jasje, het drogen gaat echt 3x zo snel!

Zo maakt een ieder zijn afwegingen.

En we hebben het hier over haren knippen, niet over couperen, stembanden doorknippen of amputaties. Ik vind sommige reacties haast overkomen alsof het mishandeling is… dan zou ik me liever druk maken om ernstigere zaken.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" En ja.. Mijn maltezer word geschoren.. 4x per jaar zelfs het arme ding... Van verdriet rent ze allemaal rondjes als het gebeurd is.. Zo erg mist ze al die haren.. 
 
Arme, arme masha...  "

 

wat een volwassen reactie zeg   zo ga je zeker je punt halen "kuch" 

 

 

je moet eens leren lezen voor je iets zegt.. 

 

"geen vachten die niet horen geschoren te worden" 

zo ver ik weet mag bijna elke gezelschapshond wel geschoren worden.. aangezien niemand echt een maltezer kan onderhouden zoals ie moet zijn ... zelfs voor een shih tzu, lhasa apso, een boomer, ect ... 

maar vachten a la newfoundlander ect mogen niet schoren worden omdat ze net door te scheren een dikkere vacht krijgen, en dat weer lekker veel broei opleverd.. 

maar goed, als je alles geschoren wilt zien, of vind dat alles geschoren kan worden, kan je beter de schapenwereld eens induiken .. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Maar bij een Golden mag het naast het ontwollen, ook wel wat korter toch?

Ik bedoel, die haren hoeven de grond toch niet te raken?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ok,hondjes die er zo uitzien MOET je scheren,hier is scheren een redding,iets anders kun je in dit geval niet doen! :'( ;-) "

 Charly.. Over volwassen reageren gesproken...

 

maargoed.. Speciaal voor jou even het stukje gequote.. Daaronder staat een filmpje van een vervilte hond.. Ook een gezelschaps honden vacht.. 

 

Verder zal ik niet op je reactie ingaan.. Vind het nogal een laag bericht

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Paarden en koeien "horen" ook niet geschoren te worden, maar het gebeurd wel vaak.

Ik denk dat heel veel hondenvachten zo overvloedig zijn tegenwoordig dat het weinig meer te maken heeft met een natuurlijke vacht die in de winter warmte isoleert en in de zomer de kou buiten houdt en ook nog waterafstotend is.

En als een eigenaar dan ziet dat de hond blij is met een gekortwiekte vacht...... laat hem dan lekker.

En ik ken menig trimster, maar die scheren echt wel hoor, misschien nog met een protest of een kanttekening, maar als een klant dat graag wil dan gebeurd dat, het is geen doodzonde, een vacht scheren.

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

" Dju dat ik dit nu pas lees :-(

Heb ze beiden gisteren geschoren.. Kyro heeft het enorm snel warm en geniet van zijn scheerbeurt. Maar hij is een Spaanse kruising van vanalles en nog wat.. Dacht eerst door zijn ruw haar dat hij geplukt moest worden. Maar bij de trimmer bleek hij toch geen plukvacht te hebben. Het lijkt het meest op een ruwere herdershond vacht. Geen wol eronder. En ook enkel op de rug en schouders. De rest is dunner. Zijn vacht groeit ook gewoon netjes terug aan en knoopt nooit.

Bea daarentegen is een wollige langharige teckel. Heel vroeg gesteriliseerd en heeft eigenlijk gewoon een rotvacht. Ik kam en borstel haar wekelijks. Heb ook een furminator voor haar gehaald maar heb dat maar 2 keer gedaan. Bovenvacht kwam los en de wol bleef zitten. Ruien boeit me niet. Hier wordt vaak genoeg geveegd.

Jammer dat ik die truc met dat kammetje en elastiek niet wist... Nu is ze al geschoren.. Of kan ik het dan net wel doen? Nu is ze kort pluizig ipv lang pluizig. Oja kort is niet kaal he. Heb de trimkop van 3 cm gebruikt. "

 



Waarschijnlijk was dat pluizige haar, door haar, wat je er gewoon uit had kunnen plukken. Zelfs zonder kammen en borstels.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik heb een australian shepherd in de trimsalon die ik 2x per jaar scheer. Hoort niet nee maar de hond wordt er echt niet slechter van. Baasje kan 'm niet borstelen dus onder zijn buik heeft ie altijd enorme klitten. Dat is niet prettig hoor, dan beter een korte vacht. En de vacht is na zo vaak scheren totaal niet veranderd. 

Heb ook wel eens kortharige jack russels geschoren of idd een golden retriever. Nooit heb ik gemerkt dat het nadelige gevolgen had voor de vacht en hond.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Liesbeth: nee ze kwamen echt niet los met plukken hoor. Anders had ik dat wel gedaan. Ik heb vroeger een herderxcollie gehad en die kon je met de hand helemaal ontwollen en plukken. Een borstelbeurt erna en het beestje was als nieuw! Maar dit lukt dus bij Bea niet :-(

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Maar bij een Golden mag het naast het ontwollen, ook wel wat korter toch?

Ik bedoel, die haren hoeven de grond toch niet te raken? "

 

dat scheer je dus niet, dat word met de effileerschaar gedaan..

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Charly.. Over volwassen reageren gesproken...
 
maargoed.. Speciaal voor jou even het stukje gequote.. Daaronder staat een filmpje van een vervilte hond.. Ook een gezelschaps honden vacht.. 
 
Verder zal ik niet op je reactie ingaan.. Vind het nogal een laag bericht "

 

lees nog eens ; GEZELSCHAPSHONDEN WORDEN WEL GESCHOREN OF GEKNIPT (kan je het nu wel lezen?) 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Joh, waar maak je je druk om
Veroorzaakt scheren hondenleed ofzo?

Ik vind het ook zonde als ik een schnauzer tegen kom die in principe een plukvacht heeft en hij/zij is kort geschoren, erger nog vind ik als de baard eraf wordt gehaald, of bijna eraf gehaald wordt.

Neem dan geen schnauzer, dat is vachtzorg en dat is baard in huis (met heel wat gevolgen voor het schoonhouden van je huis oa), maar die hond in kwestie leidt er echt niet onder hoor, die voelt alleen maar een schone open vacht, en dat prefereert hij vermoedelijk ver boven een verklitte vieze baard en een onverzorgde plukvacht.

Wat hoort........ er hoort zoveel, en dan vind ik persoonlijk een vacht scheren waar hond en baas blij mee zijn, nu niet bepaald een groot probleem.

btw
met hoofdletters gaan gooien is erg onbeleefd

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik vind de de toon die overheerst op dit topic ook wel lichtelijk extreem te noemen. Nogmaals, we spreken hier niet over amputaties of gruwelijke ingrepen, come on!

ingrid (Gast)

Elke hondenkapster heeft in de realiteit wel ondervonden dat scheren absoluut niets doet aan het haar. Scheren is hetzelfde als kort knippen met een schaar. Er is gewoon geen verschil tussen beiden. Misschien wat minder lezen en mensen geloven die jarenlang ervaring hebben. Er komen honden in het kapsalon die jaren lang geschoren worden. Niks aan te zien.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Elke hondenkapster heeft in de realiteit wel ondervonden dat scheren absoluut niets doet aan het haar. Scheren is hetzelfde als kort knippen met een schaar. Er is gewoon geen verschil tussen beiden. Misschien wat minder lezen en mensen geloven die jarenlang ervaring hebben. Er komen honden in het kapsalon die jaren lang geschoren worden. Niks aan te zien. "
 
ik zie genoeg om te weten wat ik moet geloven  
en als ik dan bvb naar ons mama haar hondje kijk, dat altijd goed haar had, maar dan door een trimster dat DENKT dat ze haar vak, geschoren geweest is, dat nu een ragbol is, waar niks meer mee aan te vangen valt..
 
zie ik genoeg om te weten dat het WEL effect kan hebben
 

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

" Elke hondenkapster heeft in de realiteit wel ondervonden dat scheren absoluut niets doet aan het haar. Scheren is hetzelfde als kort knippen met een schaar. Er is gewoon geen verschil tussen beiden. Misschien wat minder lezen en mensen geloven die jarenlang ervaring hebben. Er komen honden in het kapsalon die jaren lang geschoren worden. Niks aan te zien. "


Er is maar een klein aantal rassen wat geknipt wordt. Ik loop stage in een trimsalon en zie wel degelijk verschil bij vachten die geschoren zijn en vachten die gewoon de goede vachtverzorging krijgen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Er is maar een klein aantal rassen wat geknipt wordt. Ik loop stage in een trimsalon en zie wel degelijk verschil bij vachten die geschoren zijn en vachten die gewoon de goede vachtverzorging krijgen. "

 

maar je ziet ook verschil

ik zie in 1 oog opslag of een schnauzer geplukt wordt, of geschoren.

en ik ben niet eens trimster, al ben ik best handig met een schnauzervacht inmiddels

en iedere raskenner/trimster zal dat in 1 blik zien

 

en dan vind ik het jammer dat er geschoren wordt

heel vaak is er trouwens een goede reden, soms is het gemakzucht en dat is jammer

 

maar de honden worden er zelden slechter van en daar ging het in mijn reactie om

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik vind het eigenlijk wel zeer prettig dat onze Landseer dame met dit warme weer ...gewoon relaxt de hele dag binnen op de koude tegels ligt te slapen.... 

Beetje de Zuid Europees inslag.....

Gewoon aanpassen aan de omstandigheden..

 

 

 

 

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Precies, ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik bemerkt dat een kortere vacht plezieriger is in de zomer!

Om alleen al het broeien na een zwempartij als voorbeeld te geven.

Nogmaals, een afweging die je maakt.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  
lees nog eens ; GEZELSCHAPSHONDEN WORDEN WEL GESCHOREN OF GEKNIPT (kan je het nu wel lezen?)  "

 Gelukkig ken ik je langer dan vandaag en zie ik vaker van dit soort berichten van jou voorbij komen. Ik houdt daarom de eer aan mezelf.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hardlooplijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^