Ervaring webshop zoofast.nl

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

:)

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

ja staat haar erg mooi roosje....

 

verder klinkt het allemaal goed, dus ga ook maar eens rondkijken...

dankjewel voor het delen saar....

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Mooie riem en halsband! Staat inderdaad leuk bij Dribbel!

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tnx allemaal :-)

Sylvia (Gast)

Zojuist de bestelling van zoofast ontvangen! Ik heb email kontakt gehad met Maciek die redelijk goed Nederlands schrijft.

.Ziet er prima uit! De zakken zijn extra geseald.  Het voer is houdbaar tot eind 2015. Ik heb aan de deur betaald, waarvoor géén extra kosten worden gerekend. Ook kreeg nog eens extra 5% korting omdat ik vaste klant ben !! Dit was mijn eerste bestelling!! Er zat ook nog een extra kluifje bij, en Per zak 15 euro goedkoper dan de reguliere prijs!!  Kortom zéér tevreden!! 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Hou er rekening mee dat Orijen en Acana het niet leuk vinden als ze met de prijs stunten. Dan blokkeren ze de toezending van producten net zo lang tot de normale prijs voor de producten gerekend wordt. Oftewel: dan worden die producten ineens slecht leverbaar of niet meer leverbaar..

Op die manier dwingen ze de verkoper om zich aan de afgesproken prijs te houden, ookal zijn prijs afspraken verboden.

 

Dit is namelijk niet voor het eerst dat dit gebeurd. Ik heb het al 2x eerder gezien.

honden page profiel BertBert 3 doggies

Ik heb 3 zakken hondenvoer en 1 zak kattenvoer besteld bij zoofast.nl. Direct betaald met Paypal (= veilig) en met 4 dagen geleverd. Ik ben dik tevreden.

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~ 3 doggies

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

Ik ga ook eens een kijkje nemen op de site. is er ook de mogelijkheid om
te betalen via mastercard ; bancontact of overschrijving. want heb geen maestro..

Nog allemaal tevreden?

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Absoluut tevreden!

honden page profiel Roxiejh*Angel*LivRoxiejh*Angel*Liv 3 doggies

honden foto van Roxiejh*Angel*Liv

Hmmz ga eens kijken

honden page profiel Roxiejh*Angel*LivRoxiejh*Angel*Liv 3 doggies

honden foto van Roxiejh*Angel*Liv

Zoooo die gedroogde snacks kosten er ook niks. 30 kippenpoten 3.90 wow

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

" Hou er rekening mee dat Orijen en Acana het niet leuk vinden als ze met de prijs stunten. Dan blokkeren ze de toezending van producten net zo lang tot de normale prijs voor de producten gerekend wordt. Oftewel: dan worden die producten ineens slecht leverbaar of niet meer leverbaar..

Op die manier dwingen ze de verkoper om zich aan de afgesproken prijs te houden, ookal zijn prijs afspraken verboden.

 

Dit is namelijk niet voor het eerst dat dit gebeurd. Ik heb het al 2x eerder gezien. "

 



Dit kreeg ik te lezen toen ik Orijen in mijn mandje probeerde te droppen:

"ORIJEN Adult 340g
Geachte!

Rekening houdend met uw behoeften, willen we toegang tot alle van onze producten tegen een betaalbare prijs u verstrekken.

Helaas, door de Acana en Orijen producent opgenomen acties en ook haar Europese partners, door beperkten mogelijkheiden van de levering van goederen, op dit moment voorkomen problemen met de beschikbaarheid van de bovengenoemde voedsels. Rekening houdend met de ervaring van vele bedrijven, allerei handelsbeperkingen kunnen in de toekomst leiden tot een stijging van de productprijzen. Wij willen u verzekeren, dat we doen onze best om de beschreven situatie te voorkomen.

Zorgen voor uw viervoeters, op basis van advies van dierenartsen, evenals veel van onze klanten willen wij u Taste of the Wild bieden, welke in samenstelling overeenkomt dichtst met Acana en Orijen merk, kan zorgen voor een volwaardige vervanging voor Acana/Orijen voer. Een ander voordeel is het feit dat voedsel wordt geproduceerd in Noord-Amerika , die afkomstig is uit dezelfde gebieden als tijdelijk niet beschikbaar voedsel. Wij nodigen u uit om te lezen van de beschrijving van de samenstelling van de voorgestelde voeding, welke kan uw hieronder vinden. "

Oftewel: Ze doen al moeilijk.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

" Ik ga ook eens een kijkje nemen op de site. is er ook de mogelijkheid om
te betalen via mastercard ; bancontact of overschrijving. want heb geen maestro..

Nog allemaal tevreden? "

 

Ik betaal altijd met overschrijving. Je krijgt gewoon een mail waar alle betaalgegevens instaan. 

 

En nog steeds tevreden hoor, ik verwacht vandaag mijn 2e bestelling :)

 

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~ 3 doggies

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

Ok danku
Zou het voedsel wel degelijk dezelfde kwaliteit zijn dan deze die ze hier verkopen.
Tegenwoordig kunnen ze alles namaken..

Zoals kleding bv. Dezelfde merk uit een ander land. Ziet er niet fake uit. Maar qua inhoud niet goed. dus een slechte kwaliteit.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Op de zak TOTW die ik laatst bestelde, staat gewoon in het engels wat er in zit.

Anoniem (Gast)

Heeft er nu niemand van die verkopers eens de ballen om een dikke klacht tegen Orijen in te dienen ivm die prijsafsraken,invoerder van NL heeft ook al mails liggen sturen naar winkels in NL/BE en toch geen 1 die er dutrft tegen inkomen:prijs afspraken zijn verboden bij wet ma nee ze laten liever met zich spelen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Nou.. Ik heb even meegelezen hoe het bij jullie is gegaan en vandaag ook maar een bestelling geplaatst. Ik ben benieuwd of het allemaal goed gaat lopen. Ik vind de site wel wat omslachtig.. vooral de manier van betalen (zonder ideal) en de soms slecht vertaalde pagina's maken het voor mij toch best spannend om te proberen. Maar uiteindelijk bespaar ik dan wel 20 euro op het voer ten opzichte van zooplus. En dat is voor mij toch het proberen waard.

Heb gelijk een heuptasje voor beloningsbrokjes mee besteld en een bal aan touw. Ik ben benieuwd.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Heeft er nu niemand van die verkopers eens de ballen om een dikke klacht tegen Orijen in te dienen ivm die prijsafsraken,invoerder van NL heeft ook al mails liggen sturen naar winkels in NL/BE en toch geen 1 die er dutrft tegen inkomen:prijs afspraken zijn verboden bij wet ma nee ze laten liever met zich spelen "

 

Zo denk ik er idd ook over..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Nou ja, we weten niet waar het prijsverschil uit voort komt. Dat maakt een klacht lastig te omschrijven. De prijs is opgebouwt uit productiekosten, transportkosten, salariskosten, belastingen, winstmarges en nog veel meer zaken. Wie wat wat het verschil veroorzaakt. Wel is de conclusie terecht dat het verschil wel erg groot is. Ruim meer dan die  paar euro's die het verder online van elkaar scheelt.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nou ja, we weten niet waar het prijsverschil uit voort komt. Dat maakt een klacht lastig te omschrijven. De prijs is opgebouwt uit productiekosten, transportkosten, salariskosten, belastingen, winstmarges en nog veel meer zaken. Wie wat wat het verschil veroorzaakt. Wel is de conclusie terecht dat het verschil wel erg groot is. Ruim meer dan die  paar euro's die het verder online van elkaar scheelt. "

 

De welpenhoeve en food4pets hadden ook vele malen goedkopere prijzen als ze nu hebben, maar kregen toen ook lever problemen en later bevestigden ze beiden dat Orijen niet meer wilde leveren ivm hun lage prijzen. Later gingen hun prijzen flink omhoog en toen ineens konden ze wel geleverd krijgen..

 

Zelfs het bedrijfje dat ik ken, die goedkoop breukzakken verkoopt, die kreeg moeite met Orijen. Ze haalden die breukzakken uiteraard niet van Orijen, maar van bijvoorbeeld zooplus. Toen Orijen erachter kwam, wilde Orijen zelf ineens al die breukzakken retour hebben.. (aldus dat bedrijf)

Nu hebben ze af en toe mondjes maat nog wat.

Anoniem (Gast)

Frank ding is dat alle winkel in Nl/BE die Orijen/acana verkopen die dus hun brok bij de verdeler champion petfood nl allemaal een mail van champion petfood nl hebben gekregen met de mededeling dat ze hun prijzen moesten aanpassen aan die zij oplegde:prijsafspraak dus wat bij wet verboden is in de EU.

Dus winkel weten zeker vanwaar die prijsverhoging komt alleen heeft er niemand het lef om er iets tegen te doen ze krijgen immers toch hun geld zij hebben niet echt verlies de consument  is wel de dupe.

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Vandaag weer mijn bestelling binnen gekregen, mét gratis botje :-). Beetje klein voor Saar, maar och...

Behalve de brokken en wat lekkers (runderoor) had ik ook de adaptil spray besteld. Dat was ook erg de moeite waard qua prijsverschil! Beetje jammer dat door hun manier van inpakken het doosje geplet was, maar de spray zelf was nog prima.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Wordt dat eigenlijk als prijsafspraak gezien, als er een prijs opgelegd wordt voor een eigen product. Apple legt ook de prijs voor zijn producten op aan al zijn verdelers en dat mag ook ... Prijsafspraken zijn toch tussen concurrenten? En uiteindelijk bepaal je als producent nog altijd aan wie je je producten wil leveren eh, er is niemand die je kan verplichten om iets te leveren in dit geval denk ik. Niet dat ik het eens ben met hun aanpak hoor ... Ik vind het ook raar trouwens, want zij hebben toch hun verkoopprijs aan hun klanten, met hoeveel winst die klanten dan willen doorverkopen, maakt dan voor hen toch niet uit? OK, nu met Zoofast komt het uit een ander land en dat kan wel een invloed hebben op hun eigen verdiensten denk ik, als ze daar zelf voor een goedkopere prijs verkopen, maar dat ze dat tussen verschillende winkels in Nederland doen, vind ik zeer raar. Maar ik denk niet dat het wettelijk niet mag.

Anoniem (Gast)

Is verboden en een opgelegde prijsafspraak want je schakelt elke vorm van concurrentie uit door te dreigen met het voer niet meer te leveren.

Aplle is trouwens veroordeeld geweest voor hun prijsafspraak.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zo ver ik weet mogen ze een advies prijs geven, maar geen verkoopprijzen opdringen.

Anoniem (Gast)

Klopt advies prijs mag gegeven worden

Afspraken tussen leveranciers en meerdere distributeurs om eenzelfde prijs te hanteren zijn  verboden.

 

Anoniem was ik Btw

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

...ik dus. Er zijn uitzonderingen een kartel mag wel en die mogen wel prijs afspraken maken maar onder deze voorwaarde -Max 8 winkel mogen aan deze afspraak mee doen -Max 1.1 miljoen euro omzet per jaar Denk niet dat dit in deze van tel si bij Orijen/Acana

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Mag een leverancier mij verkoopprijzen opleggen?

Het maken van verticale prijsafspraken

Europese en Nederlandse mededingingsregels staan niet toe dat leveranciers prijzen opleggen aan wederverkopers. Dit geldt zowel voor directe als indirecte prijsbinding. Dit is verticale prijsbinding.


Directe prijsbinding

Er is sprake van directe prijsbinding wanneer de leverancier zijn afnemer vaste of minimumprijzen oplegt. Wanneer dit in een (verkoop-) overeenkomst is vastgelegd, is duidelijk dat er mededingingsregels worden overtreden. Dit soort prijsbinding zal minder vaak voorkomen dan indirecte prijsbinding.



Indirecte prijsbinding

Ook indirecte prijsbinding is verboden. Een voorbeeld hiervan is een leverancier die kortingen geeft wanneer zijn afnemer een bepaald prijsniveau ophoudt. Andere voorbeelden van indirecte prijsbinding uiten zich in bedreigingen, intimidaties, waarschuwingen, sancties, vertraagde leveringen, opschortingen van leveringen of zelfs beëindigingen van overeenkomsten wanneer het door de leverancier gewenst prijsniveau niet wordt toegepast door de afnemer.



Advies-en maximumverkoopprijzen

Een leverancier mag wel advies-en maximumprijzen 'opleggen'. Een belangrijk criterium hierbij is dat een maximumprijs niet zó laag mag zijn dat een nóg lagere prijs zou leiden tot een bijzonder lage marge voor de afnemer. Dit zou namelijk in de praktijk alsnog leiden tot een vaste prijs en dat is dus verboden. De afnemer moet te allen tijde in staat gesteld te worden om een eigen prijsbeleid te voeren.


Redactie MKB Servicedesk


Maw Winkels neem het op voor je klanten en dien een klacht in.

Ashley (Gast)

Ik heb uitstekende ervaring met dit bedrijf. Voer aan de deur betaald wat niets extra's kostte. Zakken waren geseald en zag wr net zo uit als ik gewend was. Kortom: DOEN !

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Qua snacks zit er ni direct iets tussen voor wifi.

 

maar van de prijs van taste of the wild valt mijn mond open.

goed om te weten als we volgende keer. Op reis gaan!

pagina 4 van 12 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: iemand ooit van carob gehoord?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^