Losloopgebied/verzekering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Ik heb een aantal vragen over een losloopgebied en een verzekering. Of het in het juiste topic staat, weet ik niet.

Zo'n 2 maanden geleden is mijn hond gebeten in een losloopgebied. Mijn hond zat aan een lange lijn (5 meter) en we kwamen een andere hond+eigenaar tegen die haar hond los had. Normaal gaat het altijd goed tussen die twee honden, maar haar hond dook uit het niets op mijn hond (mijn hond lag al op zijn rug) en haar hond gromde en beet. (haar hond was los, mijn hond aan de lange lijn)

Het wondje aan de lip v mijn hond hoefde niet gehecht te worden, maar wel een AB-kuur. Kosten: 70 euro. Ik ben met de rekening naar haar gegaan en zij zou het indienen bij de verzekering. Na 2 maanden gevraagd hoe het stond met de verzekering, zegt zij dat de verzekering het niet dekt omdat het een losloopgebied is? weet iemand hoe dit zit/klopt?

Toevallig hoorde ik van iemand uit mijn straat met ook een hondje dat haar hondje ook gegrepen is, door dezelfde hond en ze ook wist dat het bij een andere hond ook gebeurde door dezelfde hond.

Al is het een losloopgebied, dat wil toch niet zeggen dat je je hond zomaar los laat lopen terwijl je weet dat hij al meerdere honden gegrepen heeft?

Vorige week liep ik dezelfde ronde, maar zag haar hond en die wilde ze vast doen, hij luisterde niet en rende onze kant op, ik liep stevig door. Haar hond bleef snuffelen bij een andere hond en ik was inmiddels al de straat over gestoken, bijna hoek op, kwam die hond ons verder achterna. Ik ben voor mijn hond gestaan en uiteindelijk droop hij gelukkig af. Maar het is toch vreemd dat ik moet gaan vluchten?

Ik heb haar en meerder mensen aangesproken dat ze haar hond moet vasthouden, maar ze zegt, tis een losloopgebied (sinds 3 maanden) en ik kan hem aan de riem niet houden..



honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik weet niet precies hoe het zit, maar wel dat de hond die los is volgens de wet altijd schuld heeft. Zeker als die schade aanricht bij een hond aan de lijn (of dat nou is een losloop gebied is of niet). Beetje raar dat zij de kosten niet wil vergoeden als de verzekering dat niet voor haar doet.. 

 

Maar ik volg graag ook even mee voor de regels. Veel beterschap voor je hodn!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Trouwens: 

als dit al meerdere keren is gebeurd en ze er blijkbaar niets aan doet zou ik een klacht indienen bij de wijkpolitie.. Dit kan natuurlijk niet.. Dat ze die hond los blijft gooien.. En dat gaat een keer echt fout.

misschien met een paar mensen tegelijk een klacht indienen?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik denk eerder dat ze het gewoon niet ingediend heeft, want een losloopgebied heeft er niks mee te maken.

Je hoort je hond onder controle te hebben en deze mag geen schade aanrichten aan anderen (of dit nu een hond of mens of zelfs een prullenbak is), maakt niet uit waar je bent.

 

Jammer trouwens dat dit weer zo'n baasje is die denkt: losloopgebied is mijn hond losgooien en laat maar gaan. Moe word je er van... En het is inderdaad niet lekker wandelen wanneer je steeds op je hoede moet zijn :(

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou aangifte doen bij de politie.. Haar hond is gevaarlijk en de baas lost het niet op Waardoor er al meerdere gewonden zijn gevallen.

Als haar verzekering niet betaald, heeft ze daar een brief van. Verder dient zij dan zelf jullie rekeningen te betalen.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Volgens mij dekt een verzekering gewoon uit in een losloopgebied.
Tenzij ze niet verzekerd is natuurlijk.


Ik vind trouwens niet dat deze hond los mag lopen ( ook niet in een losloopgebied ) aangezien hij al vaker honden heeft aangevallen en niet luisterd.
Losloopgebied is géén vrijbrief.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat het aan de verzekering ligt, áls de mevrouw al verzekerd is en áls ze het al ingediend heeft.

 

Toen Dobby (los) en een andere hond (los) een keer aan het knokken gingen in het losloopgebied (door de gemeente bepaald), ging het bij mijn WA verzekering om wie er begon. Maar aangezien ik dat niet gezien had (ik stond een poepzakje weg te gooien en was met mijn gezicht de verkeerde kant op) kon ik dat niet vertellen.

 

Overigens moest ik toen het gebeurde samen met de mevrouw in kwestie een schadeformulier invullen en het origineel van de rekening meesturen. Hebben jullie een schadeformulier ingevuld? Dan weet je ook meteen welke verzekering het is.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Of de verzekering wil uitkeren of niet, doet niets af aan haar aansprakelijkheid. Alleen je recht krijgen is een dure zaak. Dat zou via de rechter moeten. En bij onze rechtsbijstandsverzekering  moet je 75€ betalen voor ze aan je zaak beginnen. 

Overigens zou ik wel aangifte doen. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Een WA verzekering vergoed naar mijn weten alle schade die je aan een ander toe brengt, maar.. Als je er te veel gebruik van maakt kan het zijn dat ze je eruit gooien of een clausule aan je verzekering plakken.

Maar of de verzekering nu wel of niet vergoed, hebben jullie geen boodschap aan.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Dank jullie wel allemaal.

En nee, ik heb nog nooit een schadeformulier gezien...Zij zou mijn rekening (origneel vd dierenarts) en het terugkoppelen.

Ze zegt nu dat ze geen geld geeft..(ze heeft me ook ooit eens verteld dat ze geen hondenbelasting betaald)Mijn man heeft al gezegd, al betaal het je het maar in kleine deeltjes..
Als we weer aan de deur gaan, zal ik gelijk vragen om de afschrift van de verzekering waarin zou staan dat ze niets vergoed krijgt voor de schade aan mijn hond omdat het een losloopgebied is.

Ik zal eens navraag doen bij de rechtsbijstand. Mijn man zegt dat je zo over die 70 euro zit vd kosten en als zij niets betaald, worden de proceskosten ook nog eens voor onze rekening.

Ik zal ook even verder uitzoeken m.b.t. wijkagent en vragen aan de andere dame waarvan haar hondje ook aangevallen is of ze ook aangifte tegen deze dame en haar hond wil doen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Echt om misselijk van te woorden, dat soort mensen.. Schade gemaakt = betalen en niet anders..

 

Het is ook te gek voor woorden dat jullie bij hun aan de deur moeten komen. Dat zou andersom moeten zijn. En dan nog dat ze er dus duidelijk niet van leren en de hond los blijven houden..

 

Ik heb hier in de wijk ook zo'n stel. Ik kan ze niet uit staan

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

aanvankelijk leek ze mij fatsoenlijk en aardig..

Ik kan alleen echt niet begrijpen dat je je hond niet gewoon vasthoudt als hij steeds honden grijpt.

Tja, die 70 euro, al zou ze maar 5 euro per maand betalen ipv 'ik kan het niet betalen', maar dat kent ze mijn man nog niet, hij blijft gewoon aan de deur komen net zolang dat ze het beu wordt.

Jammer idd dat het zo moet lopen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als je hond een ander bijt, is de eigenaar verantwoordelijk, waar dit ook gebeurd, of de honden nou los of vast zijn.

Dat de verzekering dit niet dekt, wil niet zeggen dat de eigenaar niet verantwoordelijk is, ze zal jou de kosten moeten vergoedden.

 

Stel je kind maakt iets van een ander stuk in een speeltuin, is jou kind ook verantwoordelijk. 

 

Een verzekering kan van alles uitsluiten in een polis, heeft niets te maken met de schuldvraag.

 

Probeer er achter te komen welke honden nog meer zijn gebeten en aangifte doen. Ik zou ook de politie vertellen dat ze de schade niet willen vergoedden, misschien kunnen zij er iets mee? 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Ik ben niet verzekerd, weet zelfs niet of dat in België bestaat. Ik heb wel een

famimiale verzekering die wschl wel zou tussenkomen in zo'n geval, maar ik denk dat de plaats daar misschien toch wel een invloed zou hebben. Ik vergelijk het dan met een auto-ongeval op een parking, daar is het vaak ook elk die zijn eigen schade moet betalen, gedeeld risico en gedeelde schuld in zo'n geval. Maar ik weet dus niet wat de interpretaties van de verzekeringen zijn en of er überhaupt wel een overeenkomst bestaat over dergelijke interpretaties. Plus de interpretatie kan ook verschillen van land tot land natuurlijk ...

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

volgens mij hoort de wa verzekering dit soort dingen gewoon te betalen, losloop gebied of niet.

mijn flatcoated retriever heeft een keer een labrador in het oor gebeten, ook in het losloop gebied ( die labrador probeerde steeds op haar te rijden, en dat wilde zij niet,  op een gegeven moment was ze het zat en beet ze van zich af ), ik heb het toen de rekening bij mijn wa verzekering ingedient, en deze hebben alles netjes betaald.

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Is grote onzin dat de verzekering dan niet betaald.

Helaas heeft mijn hond 2x op een uitrenvels een hond verwond en dat heb ik gewoon ingediend bij mijn WA verzekering en dat is gewoon vergoed.

het kan natuurlijk zijn dat ze al vaker wat ingediend heeft en dat de verzekering zegt 'wij vergoeden niets meer', maar dan nog vind ik dat zij t gewoon moet betalen.

Ook al is t losloopgebied wil dat nog niet zeggen dat je hond gewoon maar zn gang kan latwn gaan.

Succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Is grote onzin dat de verzekering dan niet betaald.
Helaas heeft mijn hond 2x op een uitrenvels een hond verwond en dat heb ik gewoon ingediend bij mijn WA verzekering en dat is gewoon vergoed.
het kan natuurlijk zijn dat ze al vaker wat ingediend heeft en dat de verzekering zegt 'wij vergoeden niets meer', maar dan nog vind ik dat zij t gewoon moet betalen.
Ook al is t losloopgebied wil dat nog niet zeggen dat je hond gewoon maar zn gang kan latwn gaan.
Succes! "

 Elke verzekering kan in de polisvoorwaarden van alles opnemen. Het kan dat een verzekeraar schade ontstaan in een losloop gebied niet vergoed.

 

Mij lijkt dit zeer vreemd, vraag me af of ze het überhaupt wel hebben ingediend???

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Ik ben niet verzekerd, weet zelfs niet of dat in België bestaat. Ik heb wel een
famimiale verzekering die wschl wel zou tussenkomen in zo'n geval, maar ik denk dat de plaats daar misschien toch wel een invloed zou hebben. Ik vergelijk het dan met een auto-ongeval op een parking, daar is het vaak ook elk die zijn eigen schade moet betalen, gedeeld risico en gedeelde schuld in zo'n geval. Maar ik weet dus niet wat de interpretaties van de verzekeringen zijn en of er überhaupt wel een overeenkomst bestaat over dergelijke interpretaties. Plus de interpretatie kan ook verschillen van land tot land natuurlijk ... "

 

Volgens mij zit het in de familiale tenminste dat heeft de verzekering tegen ons toch gezegd.

Mijn vorige hond heeft ook schade gehad na een bijtincident (beiden liepen los) en dat werd niet vergoed door de familiale verzekering van de tegenpartij omdat je boven een bepaald bedrag moet komen. (franchise)

De eigenaar heeft het (na wat tegenstribbelen) zelf betaald.

Volgende forumvraag: Loslopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^