Rottweiler probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

doe je ook denkspelletjes met hem? Hoe lang is hij buiten, gaat dat goed?

 

Belangrijk is dat je zelf rustig bent en dat ook weet over te brengen op je hondje. Maar een pup is af en toe natuurlijk ook wel lekker wild. Zorg dat hij niet overprikkeld raakt en doseer wilde spelletjes, en nogmaals niet binnen zo wild spelen.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ik zou als ik jou was ten eerste alle speeltjes weghalen.
Laat 1 kauw speeltje liggen, maar vooreerst alles weg.
Als jij gaat spelen met hem, niet te wild en te lang! want dan raakt hij waarschijnlijk weer overprikkeld en gaat dan extra happen en wild doen. Dus bouw het spelen op eerst maar gewoon eens een minuutje en dan steeds iets langer, en als hij vervelend wordt gelijk speeltjes opbergen en hem negeren.

Als hij bijt in hand en fouten is het AUW! roepen!
Voorderest daarna GELIJK! negeren..

Want doordat jij hem grijpt in zijn nekvel en op zijn rug legt, dat is niet als negatief straffen maar da tik gewoon fout straffen!
Het is heel vernederend en de pup wordt daar inderdaad alleen maar wilder van want snapt niet waarom.
Negatief straffen bij een pup is bij het in voeten bijten bv. AUW! roepen en dan negeren.
En niet een beetje negeren maar gewoon compleet, hij bijt in je voeten maar gewoon negeren.
Want negatieve aandacht zoals auw roepen etc. is ook aandacht.
En als hij merkt dat hij geen aandacht krijgt houdt het wel op..
En ja dat is heel moeilijk en vervelend, maar geloof me het stopt wel.

Dat zijn even de puppystreken.
Een speeltje aanbieden wilt ook wel helpen,maar hier hielp dat niet en was het vooral negeren, wat mijn broertjes erg lastig vonden!
En tijdens het de puppy negeer periode hebben de krassen op mijn armen en benemen gestaan (Heb je eenkat? Wat heb jij gedaan?!?!) Maar het stopt echt!

Maar hou alsjeblieft op met in het nekvel grijpen en op de rug leggen, want dat moet niet bij een hond maar daar heb je ook echt het verkeerde ras voor!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik zou maar niet meer de hond in zijn nekvel pakken.het is nog een baby.hij moet alles nog leren.hoe jij met hem omgaat,kan tegen je gebruikt worden.op een dag pikt hij het niet meer en dan?ga je hem dan ook op zijn rug leggen als hij ouder is?
ik had ook krassen van de hondjes.nog nooit heb ik wat uit hun mond gehaald of op de rug gelegd.en dat hij de chi achterna zit is spelen.10 minuten spelen en rusten.maar lief doen met de pup.
niet schreeuwen.en wat Alya zegt,je hebt het verkeerde ras voor je.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik heb even alles door gelezen en dit zou ik adviseren:

 

  • Je zegt dat je pup van 8:30 tot zowat 11:00 slaapt en dan pas om 16:00 weer gaat slapen? van 11:00 tot 16:00 is een lange tijd. Probeer hem tussen 13:00 weer te laten slapen. Pups nemen zelf geen rust, dus in de bench zetten, er bij gaan zitten met de rug naar hem toe (negeren) en wachten dat hij slaapt. 
  • Hou de regelmaat er in, dus na het spelen -> plasje/poepje -> Indien nodig is eten -> na het eten plasje/poepje -> slapen en telkens opnieuw.
  • Bijt je pup ergens in mag je hem best corrigeren met een 'Nee of foei'. Bied hem wat anders aan, gaat hij door sta je op en negeer je hem. Gaat hij dan nog door, geef je hem een time-out in zijn bench of mand.
  • Dit doe je ook met je Chi. Blijft hij je Chi treiteren voor een spelletje en je Chi geeft aan dat het nu zat is je pup een time-out geven in de bench.
  • Niet te lang spelen en niet te wilde spelletjes, pups raken makkelijk overprikkeld en dan kunnen ze vervelend worden net als kleine kinderen.
  • Fysiek corrigeren is een grote NEE NEE, je pup snap er toch niks van en jij hebt best een sterk ras, wat als je hem zo corrigeert als hij 1 jaar is en hij pikt het niet?

Pups zijn nu eenmaal kleine duveltjes af en toe, net kleine kinderen en die pak je ook niet bij het nekvel op.

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Stop asjeblieft met hem op de grond te leggen!
Je hond gaat jou op deze manier zien als een bedreiging.
En zal hij hierdoor minder lief gedrag laten zien.
Het is inderdaad zo dat honden elkaar wel is op de grond leggen, honden kennen elkaars taal en weten dit op het goede moment te doen.
Mensen zullen dit nooit op het goede moment doen.
Overgins hebben honden geen dominantie, dat is achterhaald.
Honden communiceren met elkaar door middel van kalmerings signalen.

Het bijt gedrag is eigenlijk speels gedrag, mijn hond deed dit ook op die leeftijd. Ik begrijp heel goed dat dit erg vervelend is, en het komt je de keel uit.
Maar los het asjeblieft op een hondvriendelijke manier op.
Leer eerst je hond "nee" aan. Aangezien je pup nog 9 weken is, weet hij niet nog niet. Oefen het met een snoepje in je handen, als hij het meteen op wilt eten zeg je duidelijk "nee" draaid hij zijn kop weg, beloon hem dan!
Je hond weet ook nog niet wat een honden speeltje is, en wat niet.
Speel veel met je hond met de honden speeltjes. Als hij zelf met een speeltje aan komt, is niet erg, hij ziet dat dat een hondenspeeltje is, en beloon hem dan door te spelen. Komt hij met een schoen aan, pak hem rustig af, en leg hem weg, en negeer je hond dan. Op die manier merkt hij dat het niet leuk is en geen resultaat geeft. Dat kan je ook met andere dingen doen. Bijt hij in je broek, zet hem rustig in zijn bench "om even af te koelen" en negeer hem, ook als hij uitdagend zit te blaffen. Zo leert hij dat dit gedrag geen resultaat boekt en het niet leuk is wat hij doet.

Anoniem (Gast)

dat positieve geneuzel en voldouwen met snoepjes werkt niet bij alle rassen dametjes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

op de grond duwen wel dan? Hoe gevaarlijk als je straks een grote sterke hond hebt die het eens een keer niet zal pikken en iemand aanvalt uit pure stress en onbegrip. Dat moet er weer een hond ingeslapen worden door menselijk falen.

 

 

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" dat positieve geneuzel en voldouwen met snoepjes werkt niet bij alle rassen dametjes! "

Vandaar dat staffords vaak slecht in het nieuws staan! Op hun neus meppen en op de grond leggen gaat echt niet werken hoor!

Een kind mep je toch ook niet met een liniaal op zijn vingers tot dat hij het exact goed doet? Wat voor kind zal je dan krijgen denk je?

Is ook zo met honden, een positieve opvoeding is ook een positieve hond

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" dat positieve geneuzel en voldouwen met snoepjes werkt niet bij alle rassen dametjes! "
 
Echt heel stoer van je dat je dat anoniem doetWat werkt bij jou om je aan je verstand te brengen dat dat niet de manier is? ook bij je nekvel grijpen?
Mijn nekharen gaan in ieder geval overeind staan door jouw reactie

Anoniem (Gast)

dat positieve is de hype van dit moment, er leiden echter meer wegen naar Rome.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Hoi!

 

allereerst leuk dat je een pupsel erbij hebt. 

Ik lees dat hij nu 9 weken is? Dus dan heb je hem echt nog maar een paar dagen?

 

hij moet jou ook nog leren kennen hè , en jij hem ook.

je hebt hier super goede tips gekregen!

 

en die dingen die je eerst deed, heel fout , maar heel goed dat je hier je vragen stelt.

 

Heb hier nu een hond van 8 maanden, en hij deed ook speels bijten in het begin.

gewoon negeren en weglopen werkte hier na een paar keer bijten wel, of net zoals de andere zeggen een speeltje pakken en hem bij z'n bekkie doen.

je mag echt wel nee of foei zeggen. Gewoon op een rustige manier natuurlijk.

 

dat negeren kun je alleen doen als die bijv in je handen bijt of voeten tijdens het aaien/spelen. Want als die ergens aan knaagt kun je dat natuurlijk niet negeren haha.

 

hoe heb je het eigenlijk bij je chihuahua gedaan? Deed die ook speels bijten in het begin?

 

heel veel puppy's hoor. Wij hebben handen om dingen aan te raken en te voelen. En hondjes doen dat natuurlijk via hun bekkie. :) 

 

mijn hond boefke doet niet meer bijten , heel af en toe als die heel opgewonden is enz. Maar dit is dan ook zo weer klaar. 

 

Heel veel succes en plezier natuurlijk!!

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Sommige pupjes zijn inderdaad heel energiek, maar het is toch belangrijk dat hij zijn rust krijgt dus dan maar even slapen met het deurtje dicht. Ik heb zelf een huskita van 5 maanden en daarbij nog twee honden, spelen is natuurlijk veel leuker dan uitrusten. Maar toen ze nog zo piepjong was stopte ik haar in de bench, dan portesteerde ze een minuutje en viel als een blok in slaap. Iemand bij mij uit de buurt heeft een hele energieke Ridgeback pup, daar heeft ze ook een hele kluif aan, maar geduld blijft het toverwoord. Plaatsbepalen hoort binnen een roedel, zorg dat jullie de baas blijven maar nooit op een fysiek hardhandige manier. Oh ja, gromt hij met de tanden bloot of niet? Kaida daagt de andere twee namelijk altijd uit met een grommetje, maar daar bedoelt ze niks kwaads mee =). Succes met alles en houd ons op de hoogte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De speeljes liggen in de kamer door waar ook zijn mand ligt. Ik speel met hem hoor. Negatief zal ik nu het nekvel proberen, maar positief beloon ik hem met snoepjes.  "

 



Yasser lees je de berichtjes van anderen wel ? je blijft het bemoedigen van ik zal hem negatief in het nekvel grijpen......

Wendy heeft boekjes aangegeven, die je kan lezen, anderen hebben geprobeerd om advies te geven hoe het wel moet, nimmer op de rug leggen en... nimmer in het nekvel vastpakken, niet doen, lees alle adviezen eens door , en ga dan eens kijken wat je fout doet.

een pup moet nog heel veel leren, en kent alleen bijtgedrag, aan jou om dat goed in goede banen te leiden, dat is niet corrigeren door de hond op de rug te leggen of in het nekvel te corrigeren. lees eens alles nog eens door vanaf het begin van je topic.

honden page profiel BlaiseBlaise

@ anoniem: Jij hebt zelf geen opvoeding gehad aan je woordkeuze te zien....dametjes.??

Meer wegen naar Rome? Naar de hel bedoel je met dat asociale brute aanpak waar anderen de klos van zijn. Als je zelf geen opvoeding hebt gehad hou de schade beperkt en neem geen hond.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" dat positieve geneuzel en voldouwen met snoepjes werkt niet bij alle rassen dametjes! "


Als het voor hyena's werkt, enige wat je nodig hebt is een competente trainer.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Anoniem waarom kom je niet even met je naam online?

En alles positief doen is ook moeilijk maar probeer het wel hier hebben we 3 Rothweilers groot gebracht en ook deze waren wild als pup maar door je pup goed te bekijken observeren zie je wat zijn plannen zijn net als kinderen die wat in hun schild voeren en dan kan je voorkomen door de aandacht te roepen op dat moment. Desnoods ga je even een klein blokje lopen op dat moment het is nog een pup die moet toch vaak naar buiten. Daarna is hij weer moe en kan je hem laten rusten in zijn bench. Zo doe je 3 dingen tegelijk eigenlijk.

Verder zag ik iemand schrijven over de bekende liniaal vroeger nou soms denk ik ook wel eens dat de kinderen tegenwoordig ieders harder aangepakt mogen worden en ook niet met slaan of zo maar iets gerichter zonder dat de ouders gelijk op hoge poten op school staan want wees eerlijk waar gaat de jeugd nu nog heen , kijk op tv en je ziet geweldplegingen en overvallen door jongeren. Dit is wel toegenomen nadat het pak slaag verbannen is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aaaa, je doet het goed hoor Yasser, heb even de eerste berichtjes gelezen en niet verder, mijn schuld.

de ene hond slaapt meer dan de andere hond, hier ook geen slaper, maar dan zal je wat meer aandacht moeten geven, en als je pup zo bijt, steeds maar weer wat in zijn bek stoppen, botje , en flostouw, wel samen vasthouden, en op een gegeven moment gaat je pup het snappen hoor, dat tie niet in jou mag bijten of in spullen waar het niet mag.

het is wel een prachtig pupje wat je daar hebt Yasser, en 9 weken oud, moet nog zoveel leren :-D traktaties is niet nodig, snoepjes of wat dan ook, je kan ook met je stem je handen een aai een knuffel veel bereiken, voeren als er wat goeds gedaan is is niet nodig, stem , en knuffelen , zoals een aai en schouderklop is meestal al voldoende.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat, wanneer je positief opvoeden ziet als geneuzel met snoepjes door dametjes, je je er gewoon niet goed in verdiept hebt.
Mijn man is 2 meter, en beslist geen figuur van pappen en nathouden, maar wel een groot voorstander van positief bekrachtigen en samenwerken. Opgegroeid met slipkettibg en alfa achtige uitgangspunten, maar ziet hoeveel prettiger dit is voor baas en hond.

Anoniem (Gast)

kinderen harder aanpakken en honden dood knuffelen moet niet gekker worden, vroeger werden ze ook steviger aangepakt en luisterden ze net als kinderen beter!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" kinderen harder aanpakken en honden dood knuffelen moet niet gekker worden, vroeger werden ze ook steviger aangepakt en luisterden ze net als kinderen beter! "



Nou ik zeg bij de kinderen ook dat slaan niet nodig is maar dat het wel een feit is dat de kinderen vroeger beter luisterden.

Maak je gewoon eens bekent Anoniem

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Wederom spijtig dat er een laffe, anonieme "gast" het topic komt vervuilen :( 

Vroeger werd dwang algemeen aanvaard om dieren af te richten. Je leest het goed, africhten! Nu zijn we gelukkig tot het inzicht gekomen dat je een dier kan opvoeden. Wanneer je de opvoeding positief en zonder dwang benadert, bekom je veel betere resultaten. Daarbovenop is't voor allebei ook gewoon heel wat aangenamer. Want wees nu eerlijk, wie wordt er blij van als ie z'n dier met pijn of agressie moet straffen?? En nee, hier ook geen 'dametje' aan het woord. Wel een volwassen dame die 'in roedel' is opgegroeid met 3 grote, sterke reuen en 2 paarden. Momenteel leef ik samen met een knuffel Kangal...

 

Ik kan niet anders dan me aansluiten bij de rest van de (positieve) reacties en tips... 

 

Yasser, nog even duiden waarom je bijtgedrag niet mag beantwoorden met nekvel-grijpen: op deze manier beantwoord je bijtgedrag met bijtgedrag waarbij jouw handen dienst doen als 'mond'.  Meestal zie je een 'bijtaanval' wel aankomen, neem dan snel een speelgoedje en steek dat tussen z'n tandjes. 

 

Hetzelfde voor dat op z'n rug leggen... jij beantwoordt speels gedrag met agressie. Dus leer je ook aan je pup dat het ok is om tegenover speels gedrag agressie te gebruiken. Kan je het je al inbeelden op een hondenspeelweide? Enkele hondjes maken een speelboog naar jouw hond en krijgen een diepe grom of hap als reactie.

 

Zorg ervoor dat jouw pup zo weinig mogelijk (en bij voorkeur helemaal niet) met agressie (mens => hond / hond => hond / ...) in contact komt. 

 

Geniet van je puppenkindje en maak werk van de vertrouwensband tussen jouw pup en jezelf. Enkel door die vertrouwensband bekom je een loyaal, trouw maatje voor de rest van zijn leven. En ja, t'is nu ff doorbijten en veel werk. Maar al het werk, aandacht en tijd die je nu investeert, krijg je later dubbel en dik terug!!

 

Veel succes nog!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" dat positieve geneuzel en voldouwen met snoepjes werkt niet bij alle rassen dametjes! "
 
Nou Knulletje, dan ben ik wel benieuwd naar jouw ervaring, kennis en oplossingen?

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" dat positieve geneuzel en voldouwen met snoepjes werkt niet bij alle rassen dametjes! "


Ga ergens anders commentaar leveren. ;-)

honden page profiel BlaiseBlaise

@ anoniem: Asociale gek !!! Niet honden maar JiJ zelf hebt een harde aanpak nodig.

Waar woon je? 

 

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Zullen we gewoon normaal doen in dit topic? En laten we weer on topic gaan en probeer het andere langs je heen te laten gaan. Geen aandacht aanschenken:) 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Zullen we gewoon normaal doen in dit topic? En laten we weer on topic gaan en probeer het andere langs je heen te laten gaan. Geen aandacht aanschenken<img class="/> 

  "

 



Dan bloed het vanzelf dood ;-)

honden page profiel UnknownUnknown

honden foto van Unknown

Laten we vooral blij zijn dat iemand in zo'n vroeg stadium al advies komt vragen. Er zijn er genoeg die het niet doen met alle gevolgen van dien. Er zijn tientallen methoden om een hond op te voeden en iedere hond is anders. Observeer je hondje ook eens; in de omgang met z'n omgeving, met andere honden. Kijk wat bij jouw pupje werkt zonder gelijk 'te lief of 'te agressief te zijn. Tof dat je de pup een goede opvoeding wilt geven en advies komt vragen .

Anoniem (Gast)

blaise: in Nijmegen en je bent welkom

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Anoniem kunnen we niet serieus nemen, dus gewoon links laten liggen lijkt me ...

 

Yasser, wij hebben op dit moment een Ridgeback pup van 4,5 maand in huis, daarnaast nog een Ridgeback teef van ruim 2 jaar en een Maltezer reu van ruim 10 jaar.

Natuurlijk wil onze pup met beide honden spelen, maar de teef geeft heel duidelijk als ze het genoeg vindt of als ze geen zin heeft.

De maltezer is een makkelijk 'slachtoffer', ik kijk dat meestal even aan, maar als t te hard gaat of te lang duurt en de maltezer heeft er geen zin in, dan haal ik de pup weg en help de maltezer. Doordat te blijven herhalen (de pup is vanaf 9 weken bij ons) luistert hij nu heel goed en stopt ook 9 van de 10 keer.

 

Voor wat betreft dat slapen, wij hebben onze pup vanaf het begin iedere keer na een uurtje wakker zijn in de bench gelegd met het deurtje dicht, eerst bleven we er bij zitten, maar dat is nu niet meer nodig. In het begin was het zeker 1 uurtje wakker, 2 uur slapen.

Als ik merkte dat de pup veel begon te happen in onze handen of ergens anders in, was dat voor mij een teken dat hij moe was/werd en ging hij de bench in.

Ik denk dat je pup overprikkeld is door het spelen en te weinig slaap, dus ook mijn advies is meer verplicht laten rusten in de bench op een rustige plaats.

 

succes en wel genieten van m hoor, t gaat veel te snel!!

honden page profiel Frank LambrechtFrank Lambrecht

Hallo, al eens gehoord van de hond "een time-out" geven.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van zijn bench ( heel belangrijk voor opvoeding pups).

Wanneer je hond in de fout gaat en je corrigeert hem op de gepaste manier en hij luistert niet of gaat terug in de fout, dan geef je hem en "time out".

Dit is nl. zonder er woorden aan vuilte maken, je pup vastnemen en in zijn bench steken met deur dicht, voor een 5 tal min tot hij terug rustig is, zolang hij niet rustig is blijft hij erin, derna mag hij er terug uit.

Gaat je pup terug in de fout, opnieuw time out en herhalen tot hij goed gedrag vertoond, volharding van het is baasje is belangrijk.

Op locatie heb je natuurlijk geen bench bij, dan leg je je pup aan een paal vast met de leiband, zodang dat hij enkel kan zitten, geen mogelijkheid geven tot liggen, en dan neem je wat afstand en negeren, na een 10tal min ga je terug naar je pup, en als hij rustig is, dan mag hij terug los, indien niet rustig, terug weggaan en herhalen.

Als je dit consequent toepast heb je zeker succes, is uit eigen ervaring.

Veel succes Frank

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Honden vechten na het eten!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^