Maylo aangevallen - tips gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Dit is al de 2de keer dat Maylo door de zelfde hond is aangevallen.

 

De 1ste was, toen Maylo nog intact was. Spike een zwarte labrador intacte reu is eigenlijk al een brompot, maar negeert honden over het algemeen. Met zijn voetbal of tennisbal in de bek en Spike is tevreden, maar er moet niemand aan komen.

 

Nu kom ik sowieso Spike en zijn eigenares elke dag zowat tegen, meestal loopt met haar mee een rottweiler teefje genaamd Laika en der eigenares. Toen was bij de 1ste Laika niet mee maar wel een andere hond, een teefje genaamd Woepie. Maar die liep in de weide, Maylo was daar na aan het kijken, terwijl Spike op hem af liep. Geen probleem doet hij wel vaker en ze snuffelen dan en negeren elkaar verder. Maar nu liep Spike wel heel statig op hem af, Maylo wilde langs hem heen lopen en grijpt hem.

Maylo wilde wegkomen en kwam ook bijna weg maar Spike sprong weer boven op hem.  Ik was al zowat terug aan het rennen, want ik stond op 4 meter afstand. Gelukkig stond de eigenares van Spike naast hun en trok Spike van Maylo af. Maylo kwam met zijn staart tussen de benen op mij afgevlogen en ging zielig tussen mijn benen zitten.

 

Ik Maylo gecontroleerd alleen wat schaafwondjes op zijn achterpoten, door de val naar achter. Maar verder niks. Spike kreeg behoorlijk op zijn kop, van ze eigenares want die was zo geschrokken omdat Spike eigenlijk nog nooit zo heeft gedaan. Ik was ook wel geschrokken, maar was meer nuchter onder de zaak. Uitkomst was wel, dat Maylo dus behoorlijk geschrokken was van Spike en Spike op elk vlak meed als hij hem tegen kwam.

 

Laats kwam ik der tegen en ze vroeg hoe het met Maylo ging, ik zei dat hij ondertussen gecastreerd was en dat het eigenlijk wel goed ging. Alleen dat hij wel bang voor Spike was en dat was ook  te zien. Spike stond er ook bij aan de lijn en Maylo scheet zowat 7 kleuren stront. De eigenares van Spike vertelde dat het wel eens kon komen doordat er toen der tijd heel veel loopse teefjes waren en dat Spike de hormonen zo hoog heeft zitten dat hij aanvalt.

 

Nu net ging ik weer wandelen en kwam Spike weer tegen nu samen met Laika. Beide eigenaresses vonden het niet erg dat ik mee liep. Zo kon Maylo een beetje wennen aan Spike en zien dat er niks engs aan was. Maylo en Laika liepen los en op een gegeven moment ging Spike ook los. Maylo liep naast me, omdat hij natuurlijk bang was voor Spike. Maar op een gegeven moment relaxed hij wat en liep tussen ons in.

 

Spike en Laika waren samen achter dennenappels aan het rennen. Maar opeens raakte Maylo aan de zijkant klem tussen de eigenares van Spike en Laika. Hij wilde daar weg maar toen was het al te laat. Spike knalde boven op hem en startte gelijk de aanval. De aanval zelf duurde nog geen 10 sec, Maylo vloog weer naar mij toe en Spike die kreeg een verbale afbranding van eigenares. Spike aan de lijn en een sorry van de eigenares.

 

Maar ja moest wel mee die kant op, want anders kwam ik niet thuis. Nou Maylo gewoon los gelaten en Laika ook gewoon los. Je hoorde Spike echt brommen dat hij er niet mee eens was. Maar daar had zijn eigenares geen boodschap aan. Ik liep naast Spike en zijn eigenares en Maylo die liep 3 meter voor ons, geschrokken en wat ontdaan van het voorval. Ik zelf was er weer wat nuchter onder, Maylo had niks en aanstellen dat kan hij als de beste. Laats was perongeluk een hond op zijn poot gaan staan, nou die kijkt hij ook niet meer aan en doet alsof de hond heel wat heeft gedaan.

 

Nu merkte ik al na de eerste aanval dat Maylo vrij snauwerig was op formaat labrador honden en dan met name reuen. Kleine of hele grote honden geen probleem, maar echt formaat labrador is uit den boze. Hij snauwt ze dan gelijk af, en na mijn idee om al te laten zien van 'Ik ben de baas en jij luistert' om zo te voorkomen dat ze hem afsnauwen, wat eigenlijk niet echt nut heeft.

 

Vooral met een bruine labrador heeft hij dit genaamd Bucket. Bucket is een heel dolle dwaas, zelfde leeftijd als Maylo en boeit hem ook totaal niet dat Maylo snauwt (Bucket en Maylo kennen elkaar al vanaf pup zijn). Ik corrigeer Maylo dan met een "Laat het' commando en dan houdt hij ook wel op. Maar hoe kan ik Maylo het beste laten zien dan formaat labrador hond niet hoef te betekenen dat het gelijk zo'n voorval moet betekenen zoals bij Spike.

 

Hij hoef niet elke hond leuk te vinden maar hij hoef ze ook niet af te snauwen, want je weet nooit hoe andere honden reageren? Vooral omdat ik het fijn vind om af en toe naar het losloopgebied te gaan waar iedereen dus losloopt en met name dus labrador formaat honden.

 

Dus hoe kan ik hem nu het beste laten zien dat formaat labrador niet eng is en niet hoef te betekenen dat het zelfde gaat gebeuren wat Spike heeft gedaan? Voor de rest is Maylo eigenlijk een hele nuchtere hond, staat wel zijn mannetje want geen enkele reu hoeft in zijn hoofd te halen om op hem te gaan rijden nu dat hij gecastreerd is.

 

Ow en vergeet het nu bijna, wat te doen met Spike en Maylo. Voorlopig elkaar even vermijden? Want ik kom hun eigenlijk zowat elke dag tegen dus echt echt vermijden gaat niet. Of toch mee lopen met hun, alleen beide honden aan de lijn en zo een band proberen te scheppen of iets anders?

 

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Wat een verhaal zeg en dan twee keer zo'n aanval niet zo leuk voor jou maylo. Als je wil heb een heel sociale bruine labrador waar maylo misschien over zijn angst heen kan gaan. Leska valt geen hond aan en als er naar haar gesnauwd wordt laat ze zien dat dat niet nodig door gewoon dat te negeren. Weet niet waar je woont?

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Hoi, wat vervelend zeg! Twee keer door dezelfde hond aangevallen! ;-)

Lukie is ook meerdere keren aangevallen door een zwarte/donkere labradorformaat hond..

Als hij nu bepaalde honden ziet gaat hij al brommen en blaffen.. Ook bij een samojeed hier in de buurt heeft hij dat erg, terwijl die juist heel lief is en geen vlieg kwaad doet!

Ik negeer dat meestal of leid hem af. Als het echt erg is zorg ik dat hij rustig wordt en laat ik hem snuffelen als dat kan.

Sinds dat we Macy hebben gaat het al veel beter, ik denk omdat hij nu ook met een hond samenleeft..

Je kan afspreken met iemand met een stabiele lab, zodat hij ziet dat labs helemaal niet zo eng zijn. :-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Wat een verhaal zeg en dan twee keer zo'n aanval niet zo leuk voor jou maylo. Als je wil heb een heel sociale bruine labrador waar maylo misschien over zijn angst heen kan gaan. Leska valt geen hond aan en als er naar haar gesnauwd wordt laat ze zien dat dat niet nodig door gewoon dat te negeren. Weet niet waar je woont? "

 

Ik woon in Venlo in Limburg. Nu moet ik zeggen dat Bucket ook een goede stabiele labrador is, die boeit het snauwen niet zo en negeert Maylo gewoon

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een upje

 

Net naar de EHBO cursus geweest voor honden met Maylo...iedereen had de hond dus mee. Nou...nou...ik zie nu pas was de impact is geweest op Maylo met de labrador.

 

Geen enkele vreemde hond tolereerde hij bij zich, behalve de honden die hij kende al van de cursus. Iedereen dacht meteen...'Goh wat een valse hond typisch gevalletje terriër' Ik kon wel zowat janken....ik had de tranen ook echt in de ogen staan.

 

Mijn vriendin de GT kwam meteen bij me en zag ook dat Maylo echt uitviel uit angst en dat het hem eigenlijk allemaal te veel was. Maylo was ook aardig overprikkeld en zat mij ook constant te vervelen door in mijn jas te bijten en van alles was hij maar kon bedenken.

 

Ik had echt zoiets...'Wie is deze hond? Wat ik ken hem niet'. Ik heb meer dan de helft niet mee gekregen en toen de andere zagen dat Maylo wel met Dobey (cain terriër) en met Lulu (dwergkees) overweg kon, vroegen ze me waarom hij dan zo uitviel naar de anderen.

 

Ik uitgelegd dat hij twee keer was aangevallen door een labrador en dat alles was formaat labrador was of net zo groot als hem dat dat voor hem echt een probleem is. Daarbij was het ook veels te druk, waar ik zelf en Maylo dus al helemaal niet tegen kan.

Toen snapte ze het wel,  want mijn vriendin de GT zei ook 'Zo is hij in het echt normaal niet, hij doet gezellig mee en speelt leuk'.

 

Nu gaan we zondag een groepswandeling doen...ik ben eigenlijk een beetje bang dat Maylo weer zo gaat uitvallen. Want het zusje van mijn vriendin die is ook GT en die heeft een nieuwe Duitse dog pup (allowel het geen formaat pup meer is), daar viel hij ook al tegen uit en die gaat ook mee. En er gaan nog andere honden mee die ik dus ook niet ken....ik maak me daar toch wel zorgen over. Ze lopen in dit geval wel los dan en niet aan de lijn dat is ook al een verschil....

 

Pfff...weet het niet kan wel janken...door een aanval van een hond veranderd mijn hond in de negatieve zin....terwijl Maylo niet eens iets uitlokte.

 

 

Volgende forumvraag: holly vermist
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^