Puppy-Agility

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Max, Vlekkie en Lela <3

Puppy-Agility, ik vind het zo leuk!! En aangezien ik later met mijn pup Agility wil gaan doen leek het me een goede basis om mee te beginnen! (we doen trouwens ook Canine Freestyle, binnenkort voor het eerst de ring in om lekker te spelen). Wat vinden jullie van Puppy-Agility? Ik persoonlijk ben van mening dat het wel goed gedoseerd moet worden, maar dan erg leuk is en ook goed voor de coördinatie van de hond :-) Hier een filmpje van mij en Pixel, opgenomen over 2 dagen, elke dag 2 sessies van 5 minuten.

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik denk ook dat het niet veel kwaad kan, mits je het inderdaad niet te gek maakt. Helaas zijn de pups zelf nogal enthousiast waardoor dat nogal lastig wordt 

 

Het ziet er al goed uit zeg! 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Een vaste regel is nog steeds om het eerste jaar gedoseerd met een pup bezig te zijn.

Alles moet nog groeien binnen in het lijfje.

Tja tegenwoordig moet elke hondenschool commercieel zijn dus beginnen ze aan puppy agility en puppy frisbee. Over gezond bewegen beginnen ze maar niet.

Ik zou zeggen laat je hondje lekker uitgroeien....
Zelf zou ik hier nooit aan beginnen of mensen dit aanraden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat dit geen kwaad kan .. Je kan perfect oefenen met balkjes op de grond enkel oppassen voor scherpe bochten die zou ik achterwegen laten .. 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik vind dit te veel.... Zeker als je dagelijks twee sessies doet... Wij geven ook puppy frisbee, maar die mensen laten wij niet dagelijks trainen hoor... Die trainen waar wij bij zijn, hoewel je het beter spelen onder begeleiding kunt noemen. En krijgen tips mee om een stabiele basis te creeren dmv oefeningen zonder de frisbee.

Daar komt bij dat je hondje op een harde ondergrond loopt..... Als je dan traint doe het dan op gras ;-) ik weet ook wel dat twee keer 5 minuten echt heeeel kort is, maar ongemerkt ga je al snel te veel doen of te lang door. Ik zou persoonlijk dus wat gaan minderen.

Ik doe met yuna vanaf ong 11 weken al aan frisbee. Maar zeker het eerste jaar niet vaker dan 1 keer per week... En dat was meer dan genoeg, ze doet het super op wedstrijden op het hoogste niveau. Daar waren geen dagelijkse sessies voor bodig. Je hebt nog jaaaaaren de tijd dus pas op dat je niet te fanatiek wordt ;-)

honden foto van Max, Vlekkie en Lela <3

" Ik vind dit te veel.... Zeker als je dagelijks twee sessies doet... Wij geven ook puppy frisbee, maar die mensen laten wij niet dagelijks trainen hoor... Die trainen waar wij bij zijn, hoewel je het beter spelen onder begeleiding kunt noemen. En krijgen tips mee om een stabiele basis te creeren dmv oefeningen zonder de frisbee.

Daar komt bij dat je hondje op een harde ondergrond loopt..... Als je dan traint doe het dan op gras ;-) ik weet ook wel dat twee keer 5 minuten echt heeeel kort is, maar ongemerkt ga je al snel te veel doen of te lang door. Ik zou persoonlijk dus wat gaan minderen.

Ik doe met yuna vanaf ong 11 weken al aan frisbee. Maar zeker het eerste jaar niet vaker dan 1 keer per week... En dat was meer dan genoeg, ze doet het super op wedstrijden op het hoogste niveau. Daar waren geen dagelijkse sessies voor bodig. Je hebt nog jaaaaaren de tijd dus pas op dat je niet te fanatiek wordt ;-) "

 

Ik weet dat het veel is hoor ;-) Dit was enkel voor het filmpje, normaal train ik dit ook maar 1 keer in de week of minder. We trainen wel 1 of 2 keer per dag 5 min gehoorzaamheid en verantwoorde Freestyle oefeningen zoals cirkels, pootjes, etc :-)

 

Zal het voortaan op gras doen :-)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Puppy agility is ok, als voorbereiding om later agility te kunnen doen.
Vb vooruit leren werken, bochtjes, richtingcommando's, leren wachten aan de start.
Dit ? Ok, is wel fijn om te doen maar 'nut' heeft het niet voor later, en die ondergrond ... als je het niet kan laten om te doen, probeer het dan op gras te doen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^