waakse pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" We zijn druk aan het oefenen! Door de verschillende meningen en tips vind ik het lastig om het 'juiste' te kiezen. Ik ben het ermee eens om er niet teveel aandacht aan te besteden. Dus af en toe doe ik haar naar binnen. Ik probeer haar nabijheid te bieden met klaar, is al goed of kom maar. En het grootste gedeelte van de tijd leid ik haar af met een speelgoedje of met trucjes oefenen zodat ze haar aandacht op mij richt. Eigenlijk merk ik nu al dat ze op minder dingen reageert. Haha dat uurtje scheelt wel weer ja, haha! "

 

 

Super   Leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan.

 

Een tip van mij, soms helpt het om even tijd te nemen alles tot je te nemen en dan te bekijken en te voelen wat bij jullie als span past. Daar maak je dan een plan van aanpak voor en daar ga je eens een tijd mee aan de slag. Soms helpt het je om (bv in dit geval) te turven hoe vaak en lang je hond door blaft en of je daar verschil in merkt. Veranderingen gaan soms zo snel dat je haast hoe het begon uit het oog verliest.

 

Als je dit een tijd hebt volgehouden en je merkt dat het niet werkt of zelfs erger wordt dan stop je en ga je kijken of je een nieuwe insteek kunt vinden.

 

Waarom ik deze tip nog meegeef is omdat het heel verwarrend voor jezelf en voor de hond kan zijn als je van alles door elkaar gebruikt of heel kort achter elkaar afwisselt. Ik weet niet of je dit doet en zo nee, beschouw mijn verhaal dan maar als goedbedoelde 'gebakken lucht'

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

"

" We zijn druk aan het oefenen! Door de verschillende meningen en tips vind ik het lastig om het 'juiste' te kiezen. Ik ben het ermee eens om er niet teveel
aandacht aan te besteden. Dus af en toe doe ik haar naar binnen. Ik probeer haar nabijheid te bieden met klaar, is al goed of kom maar.
En het grootste gedeelte van de tijd leid ik haar af met een speelgoedje of met trucjes oefenen zodat ze haar aandacht op mij
richt. Eigenlijk merk ik nu al dat ze op minder dingen reageert. Haha dat uurtje scheelt wel weer ja, haha! "




 


 



Super   Leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan.


 



Een tip van mij, soms helpt het om even tijd te nemen alles tot je te nemen en dan te bekijken en te
voelen wat bij jullie als span past. Daar maak je dan een plan van aanpak voor en daar ga je eens een tijd mee aan de slag. Soms helpt
het je om (bv in dit geval) te turven hoe vaak en lang je hond door blaft en of je daar verschil in merkt. Veranderingen gaan soms
zo snel dat je haast hoe het begon uit het oog verliest.


 


Als je dit een tijd hebt
volgehouden en je merkt dat het niet werkt of zelfs erger wordt dan stop je en ga je kijken of je een nieuwe insteek kunt vinden.



 


Waarom ik deze tip nog meegeef is omdat het heel verwarrend voor
jezelf en voor de hond kan zijn als je van alles door elkaar gebruikt of heel kort achter elkaar afwisselt. Ik weet niet of je dit
doet en zo nee, beschouw mijn verhaal dan maar als goedbedoelde 'gebakken lucht'

"


Je hebt helemaal gelijk! Normaliter ben ik wat consequenter in mn aanpak, alleen nu wil ik er een niet te groot ding van maken. Dus doe ik wat verschillende dingen zodat ze niet een vast iets linkt aan het blaffen. Door het afleiden en naar binnen doen is ze het blaffen eigenlijk al heel snel weer vergeten, dus eigenlijk werkt dat nu het beste voor mijn gevoel. De tip van het bijhouden is een goede, dankjewel!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Goed bezig zo te horen.

Er is niet een vaste methode om je hond of kinderen op te voeden. Er zijn heel veel manieren en het belangrijkste is, dat je iets vind waar jij en je hond je prettig bij voelen. Ik zelf lees stapels honden boeken, speur het internet af, heb les, vraag veel en doe waar mijn hond en ik ons fijn bij voelen. 

 

Hier op dit topic, heb je wat handvatten gekregen. Het fijne (maar ook verwarrende) is dat er hier veel manieren worden genoemd. Lezen en kijken wat jou aanspreekt.

 

 

Wat Petra zegt is wel belangrijk, een ding volhouden want een hond heeft tijd nodig om iets te leren en het echt verankerd te krijgen. 

Je hebt wel een heel slim hondje en het gaat vast goed komen! 

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Je hebt helemaal gelijk! Normaliter ben ik wat consequenter in mn aanpak, alleen nu wil ik er een niet te groot ding van maken. Dus doe ik wat verschillende dingen zodat ze niet een vast iets linkt aan het blaffen. Door het afleiden en naar binnen doen is ze het blaffen eigenlijk al heel snel weer vergeten, dus eigenlijk werkt dat nu het beste voor mijn gevoel. De tip van het bijhouden is een goede, dankjewel! "

 

Super dat je er niet teveel 'ding' van wilt maken. Dat voelt je hond ook en dan moet het wel 'heel belangrijk' zijn. Als je maar voor jezelf helder hebt wat je doet (en consequent in zijn) en wat je wilt bereiken. Dan komt het vast goed

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik kan de video's niet bekijken op mijn gsm :( 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" We zijn druk aan het oefenen! Door de verschillende meningen en tips vind ik het lastig om het 'juiste' te kiezen. Ik ben het ermee eens om er niet teveel aandacht aan te besteden. Dus af en toe doe ik haar naar binnen. Ik probeer haar nabijheid te bieden met klaar, is al goed of kom maar. En het grootste gedeelte van de tijd leid ik haar af met een speelgoedje of met trucjes oefenen zodat ze haar aandacht op mij richt. Eigenlijk merk ik nu al dat ze op minder dingen reageert. Haha dat uurtje scheelt wel weer ja, haha! "

 Je moet ook niet overal te serieus mee zijn. Toen ik Bruce kreeg, las ik alles wat los en vast zat, struinde fora af, omdat ik mijn hond zo goed mogelijk wilde opvoeden. Maar door al dat lezen werd ik ook onzeker, want oh jee, als ik het niet goed deed, kreeg ik een monster in huis.

het opvoeden voel best tegen, Bruce was geen modelpupje. Tot ik dacht, waar ben ik mee bezig. Ik ga mijn eigen gevoel volgen. Het is me ook gelukt met de kids, moet een hond ook lukken. 

Vanaf toen heb ik mijn eigen regels gemaakt en mijn eigen oplossingen gezocht. Soms ook wat gedaan met tips van anderen, en soms wat gemengd, een beetje van mezelf en een beetje van maggi, zeg maar en het is allemaal goed gekomen.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Hellup! Een puber!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^