Wandelen met tuig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hallo iedereen,

 

We hebben Mochi steeds uitgelaten met een halsband en hem geleerd van niet te trekken. Als ie trekt dan stoppen mijn benen met werken ;) hij blijft wel proberen af en toe maar hij snapt prima dat het niet gewenst is.

 

Nu hebben we hem recent ook een tuigje gekocht van Hurtta dat ie absoluut de max vindt. Hij vindt het vervelend als de halsband om moet maar als ik het tuigje omdoe dan komt hij aangestormd om zijn kop door de lus te steken en dan maar trappelen ter plaatse tot het tuigje vast zit. 

 

Nu vind ik het prima om met dat tuigje te gaan wandelen en hij geniet ook met volle tuigen. Mijn vraag is echter, is het prima dat ik hem in het tuigje wel de lijn laat strak houden? Met de halsband om mag hij absoluut niet trekken maar met het tuigje vind ik dit absoluut geen probleem daar ik hem ook later wil aanleren om te trekken met een aangepast tuigje. 

 

Wat denken jullie? Best de lijn doortrekken en met niets laten trekken of toch laten merken dat er in het tuigje wel getrokken mag worden?

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Tijdens aangelijnde wandelingen vind ik dat er niet getrokken mag worden. 

In jou geval, als je het wilt aanleren te gaan trekken later... Is het een ander verhaal ;-) 

Dan zou ik speciale momenten (met commando) gaan inplannen waarop er getrokken mag worden, alleen op dat moment en stoppen wanneer jij dat wilt. 

Anders word het voor de hond (denk ik) te ingewikkeld, de ene keer is het goed als die trekt en de andere keer niet. 

 

Zo heb ik bij onze honden geleerd dat ze langs de weg naast me moeten lopen en niet voor me uit of snuffelen/plassen, op bospaadjes waar ze wel aangelijnd moeten blijven mogen ze voor me uit en snuffelen/plassen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

haha, hij geniet met volle tuigen :-D :-D

tja, maar net wat jij wilt? het handigst en meest duidelijk is nooit trekken.
hier mag trekken met het tuig dan weer wel, zolang ze niet mn arm uit mn kom trekt, wel in het redelijke blijven :-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Bij mij mogen ze met tuig WEL trekken. zonder tuig niet.

 

Dat is omdat ik ook wil canicrossen en ze dan juist moeten trekken in een tuig. Als ik gewoon een stukje rustig wil wandelen dan zorg ik dat ze al gerend hebben en een halsband om ;)

 

PS: als jij hier heel consequent in bent leren ze echt het verschil wel hoor

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Lijn strak houden zou ik niet aanbevelen, bij een tuig levert het minder schade op voor de hond maar het loopt uiteindelijk zowel voor jou als de hond prettiger met een losse lijn.

Volgende forumvraag: Wat een nacht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^