Hondenfietsmand. Stuur of achterop...? De stuurmandjes zijn die stevig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hey, Ik zou graag nu het beter weer word met Wappi gaan fietsen. Ik zoek dus een stevige hondenmand. Wat ik vooral graag zou willen is: Een mand die goed stevig is (Zijn die van 10kg stevig?) Liefst aan m'n stuur zodat ik Wappi kan zien. Qua prijs niet te duur, maar veiligheid gaat boven alles! Ik had een mandje gevonden voor 22€, tot 10kg en aan het stuur. Nu zei iemand anders dat zij vroeger zo'n soort mandje gehad heeft en dat de hond van 6kg met mand en alles de fiets af viel. Dat wil ik dus vermijden. Dus vraag ik me af of jullie ook zo'n soort stuurmand tot +/-10kg hebben en wat jullie ervan vinden. Ik had zelf al gedacht om het dan toch te kopen en het goed vast te maken met een ketting door de haken te doen die over het stuur hangen en het zo aan het ijzerwerk van het mandje te bevestigen. Dan kan het er volgens mij toch niet meer af vallen...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik vind deze er wel heel stevig uitzien:

http://t.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/rond_om_de_fiets/fietsmandjes/25114

 

Ik heb ze zelf het liefst aan het stuur zodat ik ze kan zien. Deze heeft een goede bevestigingshaak zodat je hem echt vast kan zetten. Ik heb zelf een mandje met alleen van die gebogen pinnen die je om je stuur hangt. Ik kan me voorstellen dat zoiets kan vallen als dat niet goed om het stuur heen zit of als de hond te zwaar is.

 

deze lijkt me dus wel heel stevig, maar ervaring heb ik er zelf niet mee

honden page profiel MattieMattie

Ik heb er een voor aan het stuur met een clicksysteem zodat hij er makkelijk af kan als de hond niet mee gaat of als er boodschappen in zitten en zodat hij stevig vast zit als de hond er wel in zit. Hij is zeer stevig en er zit een uitneembaar kussentje in met riempje zodat je de hond vast kunt maken. Ik heb er al vele km mee gefietst en Bonny trots voorop! Hij is van het merk Ferplast! Mijn hond weegt 8 kg en dat gaat prima.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik kan niet op de site klikken. Maar bedoel je zo'n mand die je in zo'n ijzerstuk moet schuiven? Ik had zo ene gezien die dan aan het stuur maar ook aan de zadel (voor achterop) te bevestigen is...



Ik ga sowieso eerst bij itek kijken wat ze er allemaal hebben. Maar zo'n mandje met gebogen pinnen gelijk gij hebt kunnen denk ik ook met een ketting en tiaribs beter vast gelegd worden zodat 't mandje er niet af kan vallen...? Daar zal denk ik altijd wel iets op te vinden zijn, maar zo'n mand moet natuurlijk ook echt een 10kg aan kunnen zoals er altijd bij die foto's staat en daar heb ik 't meeste schrik voor.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Raar dat je er niet op kan klikken.. Het is de aumuller fietsmand van zooplus. Voordeel van deze mand is dat het aan het frame bevestigd is aan de voorkant. Hierdoor draait de mand niet mee met het stuur en dat is met 10 kg zeker wel ideaal (wordt anders heel zwaar sturen)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Mattie: Heb je er een foto van?


Judith: Wappi weegt maar een 4a5kg, maar ik vind een mand van 10kg veiliger lijken en het is ook handiger voor mij als ik moet gaan winkelen. Ik heb enkel de fiets en het zou dan wel fijner zijn om ook iets in 't mandje te kunnen leggen ipv alles in zakken aan het stuur

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik heb ook heel lang gezocht naar een goede fietsmand voor mijn hond. Dezelfde twijfels die jij hebt had  ik ook. Uiteindelijk heb ik bij Halford een fietsstandaard gehaald. Voor op je voorkant waar je een krat op kan zetten. Was 20,-. Mn pa heeft hem erop gemonteerd en voor 10,- heb ik een krat gehaald en vast gemaakt. Ik zeg ideaal! Niet alleen mijn hond zit veilig maar ik kan nu ook meerdere spullen kwijt op mijn fiets. En het is steviger dan een hondenmandje die aan je stuur "hangt"

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Merry: Idd zo'n rekje heb ik hier ook liggen die ik op m'n fiets wou gaan zetten en een krat om te kunnen winkelen maar ik weet niet of het wel zo'n goed idee is om dit ook te gaan gebruiken voor wappi omdat ze voor zo'n dingen nogal angstig is en heb schrik dat ze eruit gaat willen springen..

Volgende forumvraag: Agressie na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^