waarom waakt mijn hond niet en verdedigd hij me niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou dat weet ik eigenlijk niet suzan..ik persoonlijk ben meer van de "open" hondjes...
maar stel, ik zou een waker willen, bescherming in en rond huis...dan zou ik ook verwachten dat hij actie onderneemt wanneer nodig...het lijkt me niet dat dit enkel aan de politie of landmacht is besteed? zoveel mensen die dit zoeken...

en direct afmaken? why? omdat hij een inbreker in zn arm hangt? zo vlot zie ik dat niet lopen...die overtreder heeft helemaal niets bij mij te zoeken.

ik bedoel alleen te zeggen dat ik me kan voorstellen dat iemand dat juist wel zoekt, moet ook kunnen toch

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als je een ringhond neemt,  Mechelaar of Duitse herder, die doet ook waarvoor hij is afgericht. Dus "pakken" .

En ik kan me best voorstellen dat je nu in bepaalde buurten , s avonds je veiliger voelt als je zo een hond bij je hebt. 

Spijtig dat ik zo iets moet schrijven maar het is. 

Trouwens met afgerichte waakhonden is er toch niks verkeerd ? Hoeveel firmas gebruiken ze niet. 

 

Off topic : Suzan zelfs als doorwinterde "gast", moet je je broek aanhouden , dat weet je.

Suzan. (Gast)

Gezien de kwetsbaarheid van de reputatie van dit ras, begrijp ik de uitspraken niet van Olaf. Grijpt gegarandeerd vind ik sowieso al fout van iedere hond.  Mijn eigen hond is zeer waaks en beschermend. Gegarandeerd grijpen zou hem echter tot een drama maken! Er is zoiets als alarm slaan en dreigementen uitslaan, dat kun en mag je inderdaad verlangen van een hond.. begrijp je? Zo las ik toch echt de post van Olaf niet.

honden page profiel --

honden foto van -

waarom laat je je hond uberhaupt zijn behoeftes doen voor andermans deur??

 

in dit geval vind ik niet dat je je hond tegen zo`n persoon mag zetten. Dat hij wou vechten... denk zelf dat hij dat gewoon niet meent. Hij zegt t wss meer om te zorgen dat t niet nog eens gebeurd. Gewoon je hond weghouden van die deuren en excuses aanbieden.

 

honden page profiel --

honden foto van -

je hond moet je overigens niet gebruiken als een hond die iedereen moet grijpen die je niet aanstaat... ook al ben jij de schuldige (aangezien je dat wou in deze situatie, terwijl jij gewoon de schuldige was)

 

laat een hond zoals hij is... vind niet dat je van een hond moet verwachten dat hij gaat waarschuwen en anders gaat bijten.

Blijkbaar is hij niet zo, accepteer dat... de beste karakter! wees er blij mee 

honden page profiel --

honden foto van -

Er is zoiets als alarm slaan en dreigementen uitslaan, dat kun en mag je inderdaad verlangen van een hond.. begrijp je?
_________
 
Vind dat je dat niet mag toestaan in deze situatie

Suzan. (Gast)

Inderdaad niet in deze situatie. Maar ik reageerde op het begrip waken en beschermen.   Gegarandeerd grijpen heeft in mijn beleving niets te maken met waken en beschermen.   Dat komt op mij eerder over als onbegrensd zijn en dat kan een hond zeer gevaarlijk maken.     

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn herder kwam overigens altijd voor mij op, ook als ik de touwtjes prima in handen had, maar toen ik op een avond naar de supermarkt ging voor alleen een pakje melk, deed ik hem even vast. Na 2 minuten kwam ik terug en werd hij in elkaar getrapt door een stel jongelui.. Mijn herder deed niets!!! Hij liet het gewoon toe.. Van mij had hij flink raak mogen happen, maar eigenlijk gelukkig dat hij dat niet deed.. Zelfde geldt word je hond afgemaakt..

 

Mijn herder was een echte knuffel kont, een echte harte dief en een echte allemans vriend, totdat.. Je aan mij kwam, dan was het foute boel..

Maar dat is dus een heel ander ras en als politie hond zou hij absoluut afgekeurd zijn ;)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Suzan...................

 

Gastfunctie...........

olaf (Gast)

Jij hebt een andere kijk op dit ras dan ik als serieus liefhebber blijkt. Ook wordt je gehinderd door gebrek aan kennis over en subjectieve blik op dit ras maar zal je dat niet aanrekenen. Laten we het maar bij pitboels houden daar kan iedereen over meepraten lees ik.

mira (Gast)

Die bewakingsfirmas hun honden moeten,hier in België, altijd gemuilkorft zijn. Mogen niet als wapen gebruikt worden. Ik kan het weten, heb ermee gewerkt. S'nachts, op een verlaten terrein mag muilkorf uit. Alleen politie mag werken met niet-gemuilkorfde honden. Weet niet hoe het wettelijk is in Nederland(zal wel ongeveer hetzelfde zijn).

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

 

Ik heb hier in NL nog nooit een gemuilkorfde terrein verdediger / waakhond gezien..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is alleen jammer dat een vooroordeel van stoere jongens die een pitbull hebben om die te laten doen, wat ze zelf niet kunnen, met dit topic weer eens bevestigd wordt.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geen enkele hond kun je in voren van verwachten dat ie tijdens een conflict tussen zijn/haar baas en een ander persoon ertussen gaat staan. Tuurlijk ertussen staan was al heel fijn geweest maar er zijn hier punten genoemd waar ik het wel mee eens bent.

Jou hond vertrouwt jou en schatte jou in deze in dat je het prima zelf op kon lossen.

De problemen waar jij en je hond in zouden zijn beland als de hond wel gegrepen had. En het ras dat daar weer de schuld van gekregen zou hebben.

Verder kun je sowieso nooit verwachten dat een hond op 1 jaar oud al waaks is en in staat is de beslissing te nemen het baasje te willen beschermen. Veel honden worden pas veel later waaks/beschermend.

En dan is het nog de vraag wat verwacht je daarvan. Volgens de eerlijke hondentaal zou een hond conflictvermijdend te werk willen gaan (behalve de hond agressiedie voor kan komen) en er tussen in gaan staan om afstand tussen jou en de ander te creeren misschien grommen en even de tanden laten zijn... blijf van mijn baas af... veel meer als dat moet je niet willen. Van geen enkele hond. Des te meer omdat ookal verdedigd de hond jou de hond wordt afgerekent om t feit dat ie dan bijt.. je hond kan zelfs herplaatst moeten worden of erger plus de schadekosten waar je zelf voorop zou moeten draaien dat moet je willen.

 

De hond loopt bij je de meeste meesten zouden 2x nadenken voor ze een aanvaring met je aangaan. Oke het is niet netjes als je hond iets bij iemands deur achter laat, maar je hebt de intentie om het op te ruimen en ja een jonge hond kan ook onderweg te laat merken dat ie moet en ineens gaan zitten, is mij met Sadi ook een paar keer gebeurd, en dan is netjes om t ff op te ruimen. Ik snap dan ook niet dat als je het opruimt waarom iemand dan gelijk wil gaan vechten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waarom zijn er geen cursussen hoe je je hond kan leren grommen ? Grommen alleen maar dan op de meest gevaarlijke manier ? 

Dat zou al veel oplossen en op zich  een veilig gevoel geven aan zijn baasje denk ik. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Yara gromt in het donker zeker naar mannen (angst). Zodra ik een praatje maak met diegene is het wel goed, maar in eerste instantie gromt ze.

 

Ik wil juist graag dat ze vlucht(hopelijk richting huis) op het moment dat er wel iets gebeurd. Moet er niet aan denken dat ze haar dan ook nog iets aan doen!

 

En ik denk dat het in jouw situatie ook zeker niet geholpen had. Het is al asociaal dat de hond voor de deur poept (snap dat het kan gebeuren, dus ik bedoel in de ogen van de buurman) en dan komt de hond nog 'agressief' over ook.

Ik denk niet dat het er gezelliger op geworden was 

 

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

" hoi Marlies en Anmy fijn dat jullie als enige hier normaal kunnen reageren, onvriendelijk kliekje de overige passanten. Ik gaf enkel hypothetisch aan dat Mike het niet bij het juiste eind heeft met dat er geen rassen zijn die ingrijpen en dat Kevin indien hij voor dat doeleinde een hond zocht, hij beter een Fila had kunnen nemen. Dat een werklijn Fila als huishond niet deugt durf ik te betwisten, lopen er hier meerdere bij ons en wonen gewoon in Nederlandse woonwijk dus durf te stellen uit eerste hand te weten waar ik over praat. Mvg Olaf H "
 
Je hebt gelijk er zijn honden(rassen) die wel pakken om het zo maar te noemen. Ik vind persoonlijk Fila's prachtige honden!
De meeste Filas, boerboels, Kaukasen pakken zelfstandig op eigen houtje. Maar deze honden pakken dan ook altijd, het maakt hen niet uit of er een bedreiging is ofniet. Als je te dichtbij komt dan wordt je gepakt. Kom je op het erf of in huis dan wordt je gepakt, maw je kan niet even doorlopen als een vriend zijnde.
TS wou dat er situatie afhankelijk gereageerd kan worden door zijn hond. Nou dat kan een de werklijn fila (ongetraind) ook niet, het is alles of niets. Ik gaf aan dat er maar enkele honden die zo stabiel en doortastend zijn, dat ze aan de hand van de situatie juiste beslissingen kunnen nemen. ( dat kunnen ook filas zijn)
Daarna gaf ik aan dat een getrainde hond meer succes op verdediging/bescherming zou bieden als je dat zou willen. Je weet immers nooit hoe een ongetrainde hond zal reageren wanneer de noodsituatie uitbreekt, om het zo maar te noemen.
Ik wil daarbij even vermelden dat je dit niet zou moeten willen, een hond als aanvalsobject gebruiken is "not done ". Dat gaat sowieso finaal mis op den duur.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het is alleen jammer dat een vooroordeel van stoere jongens die een pitbull hebben om die te laten doen, wat ze zelf niet kunnen, met dit topic weer eens bevestigd wordt. "

 Eens, de foute bazen dus! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Waarom zijn er geen cursussen hoe je je hond kan leren grommen ? Grommen alleen maar dan op de meest gevaarlijke manier ? 
Dat zou al veel oplossen en op zich  een veilig gevoel geven aan zijn baasje denk ik.  "

 Luca kan op commando blaffen, schrikt ook af! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kwam iemand tegen met een schotse collie, ze vertelde eens lastig te zijn gevallen door 2 mannen, haar hond, de vriendelijkheid zelve, heeft ze woedend verjaagd

 

Wat een top ras! Maar bij nood, verbaas je niet over je hond! 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Even uit je vorige topic een quote van jou;

"k heb sins vorige maand een american stafford van 5 maand, nu ben ik via de DA te weten gekomen dat hij mishandelt is geweest en ook totaal niet gesocialiseerd is geweest."


Ik snap niet waarom je een hond die mishandeld en niet gesocialiseerd is voor je wil laten waken en verdedigen! Je mag blij zijn als je hond normaal met mensen om kan gaan gezien zijn verleden.. dus absoluut niet proberen dat hij gaat waken of je verdedigen.. dat kan heel verkeerd aflopen met een slecht-gesocialiseerde hond die zo'n verleden heeft!

Jij moet jouw hond beschermen, niet andersom..
Als je omgeving zo onveilig is zou ik of verhuizen of eens contact opnemen met wijkagenten/politie.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Ik heb uit de uitleg van TS toch ook wel een beetje het gevoel dat de reactie van de buurman zelf uitgelokt was en het zou dus onrechtvaardig geweest zijn als de hond had moeten opdraaien voor een foute beslissing van de baas.

Ik heb echter ook wel het gevoel dat mijn lieve dalmaat, als iemand mij fysiek iets zou aandoen, toch zou ingrijpen ... Ik hoop echter dat ik nooit te weten kom of hij dat ook werkelijk zal doen. Ik heb in het verleden wel een hondje gehad dat dit wel gedaan zou hebben, hoe superlief en klein ze ook was (een bastaardteckeltje). Ze heeft immers ooit naar mijn vader gehapt (haar echte baas) toen ze tussen ons in lag en hij me op mijn bil tikte (niet als straf ofzo, gewoon een klopje). Ze lag op dat moment wel te doezelen en heeft voor de rest ook nooit gehapt ofzo, maar toen was het toch bijna raak ... Volgens mij doen ze het dus wel, maar is het echt hondafhankelijk.

Ik zou echter nooit willen dat ik mijn hond door mijn eigen toedoen in zo'n situatie zou brengen ... 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik weet bijna zeker dat Moos me ook zal verdedigen, mocht het er op aankomen. Ruzietjes of stoeipartijtjes vindt hij al vervelend, gaat dan hard blaffen en er omheen "dansen".

Ik zal nooit ruzie maken, mocht ik worden "aangevallen", die kans acht ik bijzonder klein, dan sta ik niet voor de gevolgen in. Maar dan weet ik zeker, dat dat te verdedigen is. 

Maar dat geldt voor bijna alle honden, denk ik.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

da is nie van stoere jongens met pitbulls das zever zoals heel deze topic zever is met pitbulls kun je dus degelijk wel protection doen me de juiste training zoals dit FILMPJE bewijst iedereen voed zijn hond op, op de manier da die het zelf wilt ik gaan ook ni zeggen wa gij moet doen me uwe hond 

 

bedoel wa mij ook al is opgevallen is op deze forumsite da de helft wa er getypt word 1ne pot nat is stom voorbeeld als ge hier op de site zet wa moet ik doen als mijn hond een scheet laat moet hem drekt onder mes hier 

 

laat de reacties hier maar trekt mijn plan wel me mijn hond ik en aleen ik weet wat ik me mijn hond kan en niet kan zonder hem te shade ;)

 

 

provocerend geplaatst filmpje verwijderd door modteam

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 27 maart om 19:20 --

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Kevin , dat filmke.....dat is zó opjuttend en de algehele sfeer die eruit spreekt, muziek, kreten....neen daar kan ik niet inkomen. Dat is niet wat ik wil dat mijn hond ooit zou doen, want dan zou ik hem voor niks meer betroiwen in huis zelf met kinderen ofzo. 

 

Een pitbull  of staff is een mooie hond maar zo maak je er een moordmachine van. Ik ben eerlijk met mijn mening. Dat je dat leuk vindt ?????

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Hey kevin!

 

De hond in dat filmpje is door en door getrained. Dit is werkelijk jaren training en ervaring.

jij verwacht van jouw ongetrainde hond hetzelfde van een getrainde hond. Niet realistisch lijkt mij. Het filmpje laat duidelijk een goed getrainde pakwerker zien. De hond reageert op commandos, althans dat hoop ik anders heb je in dit kikkerlandje een groot probleem. Dit heeft niets met het beslissingsvermogen van een individuele ongetrainde hond te maken. Je haalt wat dingen door elkaar.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Kevin, waarom zou je willen dat je hond iemand aanvalt????

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik sluit me volledig aan bij Mike!

 

Niemand zegt dat je dit niet kan of mag doen met jouw hond, maar het heeft niets met jouw topic te maken. Je vraagt in dit topic naar een specifieke situatie waarin nog niets aan de hand is en jij verwacht dat jouw hond daar op reageert.

In het filmpje zijn de honden erop getraind.

Lijken mij 2 hele verschillende situaties.

 

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Als je buurman van de brug afspringt, spring je er dan achteraan?

 

Laat het ras aub voor wat het is en ga er niet mee lopen kloten!!!

 

Wil je een waakhond zul je toch echt een anders ras moeten kiezen. Pitbulls falen compleet als waakhond. Misschien had je je eerst moeten verdiepen in het  ras voordat je die in huis nam.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

De hond in het filmpje staat duidelijk onder commando en lijkt me niet zomaar aan te vallen. Hij is erop getraind en doet dit niet uit zichzelf Ik denk niet dat ze die kleine ermee zouden laten rondlopen als de hond dit zomaar uit zichzelf zou doen ...

@Kevin Ik vind dat je keuze voor dit filmpje en je reactie hierboven alleen maar toont dat je zelf nogal explosief en ongecontroleerd bent en dat je foute dingen wil van een ras dat spijtig genoeg, door hetzelfde type mensen, al een zeer slechte naam heeft ... (en ik ben nochtans iemand die steeds de verschillende kanten van een verhaal wil zien en iedereen het voordeel van de twijfel gunt).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Welk tuigje voor Franse Bull
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^