engelse bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

zal de engelse bulldog dan echt ons ras worden (Gast)

  Al een hele tijd zijn mijn man en ik gek op een bulldog en in eerste instantie helemaal dol op een franse bulldog. De gezondheidsklachten houden ons echter telkens weer tegen om echt ervoor te gaan. Echter elke keer op internet toch weer op een bulleke terug komen, filmpjes forums etc naspeuren, en toch kwam ook elke keer vaker de engelse bulldog in beeld. Eigenlijk is het nu zo omgedraaid, dat de engelse bulldog qua wens hoger staat dan de franse bulldog. Het is niet dat we op stel en sprong een nieuw hondje willen aanschaffen, want het besef is er terdegen, dat je vooral bij een bull goede info moet zoeken en vragen.  Maar ooh, wat zijn ze geweldig, tuurlijk hangt er veel van de opvoeding af, maar naar wat ik lees, zijn het gezellige honden en tamelijk relaxed qua no nonsense en gehyper. En het is een ras wat natuurlijk uitdaging nodig heeft en beweging, maar naar mijn idee, geen continue mentale uitdaging om tevreden te zijn, en zeker net de nood aan flinke wandelingen en naast de fiets om energie kwijt te kunnen. Wandelen doen we graag, maar niet zo dat we als hobby hebben om elke dag kilometers en uren erop uit te trekken. Nu is mijn vraag of er hier mensen zijn met echte praktijk ervaring met een engelse bulldog en waarom heb je voor dit ras gekozen. En ook niet onbelangrijk hoe is de gezondheid, want dit blijft natuurlijk toch een belangrijk punt bij dit ras! En qua vacht, het korte haar, verhaart dit echt gigantisch of valt het op zich wel mee?      

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hier ook een engelse bulldog in huis ^_^

 

Wij hebben hiervoor gekozen omdat we een hond wilden die niet te groot was maar toch een echte hond. Eentje met een stoer uiterlijk maar een zachte binnenkant zeg maar ;-)

 

De onze is redelijk gezond maar heeft hier en daar een kwaaltje. Zo is hij al geopereerd aan zijn oogjes omdat hij naar binnen groeiende wimpers had. Hij heeft ook last van zijn knieën, maar nog niet zo erg dat ze geopereerd moeten worden.

 

Maar vergis je niet hoor, niet alle bullen zijn lui. Onze bulldog heeft net ADHD. Hij vind lange wandelingen super, wilt uren rond rennen met andere honden, wilt dolgraag nieuwe dingen leren, ... Momenteel is hij iets luier geworden maar dat is mijn "schuld". Ik kan er niet zoveel meer doen als vroeger omdat ik ziek geworden ben. Vroeger gingen we met hem naar de hondenschool en dat kan ik niet meer. Ipv hele lange wandelingen doe ik er nu meerdere korte mee en dan samen met mijn vriend iets langere.

 

Wat ik wel gemerkt heb, met het ziek zijn, is dat hij heel aanhankelijk kan zijn. Hij wilt zien wat er met je gebeurd bij bvb verzorging of als je spuitjes moet zetten. Het is toch een heel gevoelige hond in mijn ogen.

 

Er zitten hier nog baasjes met een bull :-) Misschien hebben zij een ander type bulletje dan ik ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Naar mijn idee is de Engelse Buldog niet (on)gezonder dan de Franse.

In ieder geval dan op zoek gaan naar een goede fokker.

En je moet tegen het gesnurk en gesnuif kunnen, vanwege de platte neus.

Maar buiten dat zijn het inderdaad leuke honden!

In ieder geval heel goed, dat je je zo goed laat informeren.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reaktie's, ja, qua gezondheid blijft het een risico ras, maarja, als je kijkt naar labradors, herders etc, zijn daar tegenwoordig ook aardig wat gezondheidsklachten bij, alleen heeft een bull natuurlijk een lichaam wat sneller complicaties kan veroorzaken. Dus ja, ik ben me er heel erg van bewust, dat het zoeken naar een goede fokker bij dit ras, nog meer noodzaak is dan bij menig ander ras. Of het echt slechter is gesteld met de engelse dan met de franse bulldog? daar twijfel ik echter nog wel aan. En inderdaad het snurken daar moet je tegen kunnen, maar persoonlijk heb ik daar geen problemen mee, als het maar niet uit benauwdheid voorkomt. Kristina, wat een geweldige bul heb jij zeg, ja, zit al meteen te zwijmelen als ik alleen al de foto's zie, moet ook wel lachen, dat jij juist een bull met ADHD trekjes hebt, maar merk je nu ook aan jouw hond, dat nu het wat minder mogelijk is om echt veel met hem te ondernemen buiten, dat hij daar echt geestelijk hinder van heeft, qua onrust of heeft hij zoiets van okee, t is niet anders. Ben benieuwd naar de ervaringen van andere bullen eigenaren.    

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Eigenlijk niet, ik moet hier nog maar gewoon zeggen "Gaan we wan...." en hij staat al recht en hup naar de deur. Hij wilt elk moment van de dag graag gaan wandelen :-) Behalve als het regent ;-)

 

Ik merk wel dat als Luca wilt spelen hij het nooit aan mij vraagt. Het is net alsof hij weet dat ik dat nu niet aan kan. Maar zodra er (mannelijk) bezoek is neemt hij zijn trektouw en gaat met hen spelen. Want bulletjes zijn echt wel slim hoor.

 

Maar wat ik dan wel met hem kan zijn nieuwe trucjes leren :-) Dat is voor mij niet zo uitputtend en hij doet het ontzettend graag. Zo kan hij al : zitten, liggen, recht, voet, achteruit, draaien, poep omhoog, poot, andere poot, high five, five, omrollen, kijk, blijf, af, dood (bijna). Ik denk nog wel een paar maar mijn geheugen laat me in de steek.

 

En dan commando's zoals "waar is je touw" "waar is je kong" "in je mand" "op je kussen" "waar moet je zitten" ... Hij kent echt veel namen van zaken en plaatsen.

 

Maar je moet inderdaad op zoek gaan naar een goede fokker en zeker achter testen en dergelijke vragen. Ik ga de onze niet aanraden omdat ik toch niet helemaal tevreden ben. Maar dat heb je pas achteraf door :-)

Anoniem (Gast)

Wat een lekker ding is jullie Luca zeg! Mooi is dat hé, dat ze het zo goed aanvoelen dat iets niet kan, maar ook leuk dat hij er plezier aan heeft om met jouw allerlei dingen te leren. Ja, ze zeggen altijd wel in het algemeen, dat bullen dom zijn, maar ik geloof er echt helemaal niets van, alleen het is natuurlijk geen border collie hé. Maar daarom vind ik ze ook zo super. Het zijn gewoon geen slaafse honden he. dat lekkere eigenwijze bullen karakter vind ik ook zo geweldig. En het is ook wat je zelf leuk vind natuurlijk. Hondenschool etc vind ik echt leuk, maar alleen als hond en mens er plezier aan beleven, en niet omdat ik een super gehoorzame hond wil. Basis dingen natuurlijk wel, maar niet meer dan huis tuin en keukendingen. het aanhankelijke en nieuwsgierige vind ik ook geweldig, ergens mee bezig zijn, en meteen die kop erbij van hé wat doe je allemaal. Het zoeken naar een goede en bovenal eerlijke fokker, lijkt mij nog de moeilijkste opgave, fokkers doen wel alsof het allemaal geweldig is en dat zij het beste met alles en iedereen voorhebben, maar achter af, als er dingen niet echt super gaan, is mijn ervaring dat maar heel weinig fokkers er echt voor jouw en jouw hond zijn. Dus dat maakt het allemaal wat complexer bij vooral dit ras.

Iris (Gast)

Ik heb weinig verstand van engelse/franse bulldogs, maar als ik ze zie lopen heb ik altijd een beetje meedelijde...veel halen zo moeilijk adem, hun lichaam zit ze toch in de weg...ze willen wel maar kunnen niet. En dan zijn er nog vele kwaaltjes die je van de buitenkant niet kan zien. Sneu vind ik dat wel.   Daarbij vind ik ze wel heel leuk kwa voorkomen, maar doordat ze zelf niet "lekker in  hun vel" zitten zou ik er zelf nooit voor kiezen een hond met zo'n extreem lichaam te laten "maken".   Er zijn ook bulldogs met een betere bouw. Ik zou niet voor de hele extreme brede kortneuzen gaan. Maar zoek een fokker die de gezondheid hoog in het vaandel heeft. Waar ze wat proporties betreft niet te extreem zijn. Misschien een ouder type als de old english bulldog?   Ik zou eerder kiezen voor zoiets:   Dan voor zoiets:

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Oeps niet ingelogd...Hierboven was ik.

 

De plaatjes nog eens:

 

Ik zou eerder voor zoiets kiezen:

 

 

Dan voor zoiets:

 

 

 

Nog een mooie lijdraad vind ik: Zodra de honden niet meer op een natuurlijke manier ter wereld kunnen komen is de mens te ver gegaan met het fokken, dat het niet meer lukt zonder kunstmatige inseminatie en keizersnede is niet voor niets.

Anoniem (Gast)

Hoi De dames, inderdaad ik ben het met je eens, mijn voorkeur gaat zeker uit naar de bovenste. Maarja, zoals ik al aangaf, t wordt nog een hele flinke zoektocht naar een fokker die hier ook  zo over denkt. Het is al wel aan het verbeteren qua rastypische voorwaarden qua uiterlijk, maarja, shows vind ik daarom altijd een beetje foute boel, omdat daar weer vaak de keurmeester(/es) de smaak en het boegbeeld op fokgebied bepaald. En het is juist de bedoeling om de extremen op het gebied van het uiterlijk eruit te halen. Maarja, die discussie is al aardig aan de gang geloof ik. je moet maar net de fokker tegen komen. en dat vind ik juist zo moeilijk. Maar oké, wie zoekt zal vinden zeggen ze wel eens hé.  

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Hier ook een Engelse bull, hij heet BULLY. Zou nooit meer anders willen. Een top karakter hebben ze. Heeft alles over voor de baas. Ontzettend lief voor kinderen. Mijne wandelt elke dag sowieso naast kleinere wandelingen ook een wandeling van twee uur. Hij is dus niet lui, maar als hij thuis is houd hij ook wel van een slaapje... hahahah. Als jezelf niet lekker in je vel zit, heeft hij dit gelijk door. Hij legt dan zijn kop op je... echt lief. Qua gezondheid.. mijn bull is een herplaatser... weet dus niet precies zijn afkomst. Maar als ik voor pup zou gaan zou ik wel goed informeren en bij een erkende fokker een pup kopen. De ouderdieren zijn getest op erfelijke afwijkingen en das gewoon belangrijk bij dit ras. Wat ook belangrijk is, is je hondje niet te dik laten worden. Verder goede voeding is belangrijk..Ik ben een kvv voorstander.. dit voorkomt al vele eventuele huidproblemen (geld voor elk ras) Zie www.voerwijzer.com om je in te lezen over voeding. Ik krijg vaak de opmerking van is dat een engelse Bull, en dan zeg ik jah... , en dan krijg ik de opmerking van hoe goed hij er uit ziet en zo sportief is... dat ze dat niet veel zien! Men heeft veel vooroordelen naar mijn mening. Jah met 25 a 30 graden doe ik geen lange wandelingen... maar jah.. hebben wij zelf daar met die temperaturen ook zin in.??? Met die temperaturen hebben ze wel meer last van de hitte, en dan doe ik alleen kleine wandelingen. Das eigelijk het enige. Hier wat foto's van mijn Bull.

Anoniem (Gast)

Ha, Katoo, mooie bull ook hoor jullie Bully, gave foto ook die laatste ha,ha. Hoezo stoer!! Super dat jullie zo'n heerlijke bull hebben, en wat ons betreft, het is zeker geen must hoor om een pup te willen. Maar kom ze zelf niet gauw tegen als herplaatser, daarbij hebben wij ook wel de eis, dat de hond goed met kinderen moet kunnen, omdat wij zelf kinderen hebben. Geen kleintjes meer hoor, maar toch. Er komen hier wel wat kinderen over de vloer. en wat betreft luiheid, dat heb ik eigenlijk nergens gezegd, volgens mij. Je hebt zelf veel in de hand uiteraard, als je helemaal niets met jouw hond onderneemt, dan zal de hond uiteraard ook passief worden en zit er voor de hond niets anders op dan of te luieren of gedragsproblemen te ontwikkelen. Dus qua beweging heb ik zeker niet het idee, dat je niets hoeft, maar ik heb meer zoiets in vergelijk met bijv. een border collie etc, die hebben volgens mij toch echt meer uitdaging en beweging nodig dan een engelse bulldog. En nogmaals, het is ook net wat je ze gewend maakt. En uiteraard geen lange wandelingen met 25 graden! Maar dat lijkt me logisch toch. Qua gezondheid, wij wonen vlakbij sleeuwijk, en daar zit een hele goede dierenarts die is gespecialiseerd in bullen, dus zal waarschijnlijk qua gezondheid ook wel e.e.a. kunnen adviseren, en uiteraard zijn goede onderzoeken en testen van de ouderdieren van groot belang. Je zegt dat ik nogal wat vooroordelen heb, welke bedoel je hiermee dan als ik vragen mag?  

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Oeps typfout.. ik bedoel dat jij geen vooroordelen heb maar men over het algemeen.. SORRY

" Ha, Katoo, mooie bull ook hoor jullie Bully, gave foto ook die laatste ha,ha. Hoezo stoer!!

Super dat jullie zo'n heerlijke bull hebben, en wat ons betreft, het is zeker geen must hoor om een pup te willen. Maar kom ze zelf niet gauw tegen als herplaatser, daarbij hebben wij ook wel de eis, dat de hond goed met kinderen moet kunnen, omdat wij zelf kinderen hebben. Geen kleintjes meer hoor, maar toch. Er komen hier wel wat kinderen over de vloer. en wat betreft luiheid, dat heb ik eigenlijk nergens gezegd, volgens mij. Je hebt zelf veel in de hand uiteraard, als je helemaal niets met jouw hond onderneemt, dan zal de hond uiteraard ook passief worden en zit er voor de hond niets anders op dan of te luieren of gedragsproblemen te ontwikkelen. Dus qua beweging heb ik zeker niet het idee, dat je niets hoeft, maar ik heb meer zoiets in vergelijk met bijv. een border collie etc, die hebben volgens mij toch echt meer uitdaging en beweging nodig dan een engelse bulldog. En nogmaals, het is ook net wat je ze gewend maakt. En uiteraard geen lange wandelingen met 25 graden! Maar dat lijkt me logisch toch. Qua gezondheid, wij wonen vlakbij sleeuwijk, en daar zit een hele goede dierenarts die is gespecialiseerd in bullen, dus zal waarschijnlijk qua gezondheid ook wel e.e.a. kunnen adviseren, en uiteraard zijn goede onderzoeken en testen van de ouderdieren van groot belang. Je zegt dat ik nogal wat vooroordelen heb, welke bedoel je hiermee dan als ik vragen mag?

  "

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

 hier ook een bull, echt een actief mannetje! voetballen rennen .. en zo lief knuffelen  de gezondheid valt echt wel heel goed mee  kijk gewoon uit naar een goede fokker !

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

voor herplaatsers weet ik trouwens nog wel een goede site op facebook. Het heet: platte snuiten op zoek naar een nieuw baasje.

Misschien heb je er wat aan. ;-)

Anoniem (Gast)

Hey Katoo, geeft niet hoor, ik ben het met je eens hoor, dat er veel vooroordelen zijn t.o.v. bullen. En ik heb zelf zoiets van ook bij herders, boxers en oa. labradors komen tegenwoordig aardig wat problemen voor, maar je kunt met gezond verstand en goed informatie zoeken bij mensen met ervaring al heel veel uitsluiten. En je hebt altijd nog een geluks factor, maarja, dat heb je ook met alles uiteraard. Het doet mij in elk geval goed en sterkt mij zelf in elk geval al in het gevoel dat het gewoon hele prettige honden zijn met een goed karakter, en dat is ook onderhevig aan opvoeding uiteraard. Consequent zijn is bij mij iets wat met stip op nr. 1 staat, dus daar kom je naar mijn mening altijd ver mee, duidelijkheid voor baas als hond hé. Ha,ha, Evy, wat een geweldige foto!!! Lekkere pretbek hoor. Nog even terug komend op herplaatsers ik heb via internet wel een opvang voor engelse bullen gezien in belgië, maarja, daar moet ook net een passende hond ter herplaatsing zijn. Mocht die langst komen, staan we daar zeker voor open, en zoals ik al zei, we hebben geen haast, wil ook nog graag eens mee met een bullen wandeling om ze zo ook eens in het echt mee te maken, want een engelse bull kom je niet vaak tegen vind ik. Ik zie ze echter maar zelden in het echt helaas.  

Anoniem (Gast)

Inderdaad die heb ik ook op mijn facebook, platte snuiten op zoek naar een nieuw baasje, hou het in elk geval altijd wel in de gaten. Je weet maar nooit wat er zomaar op je pad kan komen natuurlijk. Bedankt voor de tip in elk geval hoor.

honden page profiel GilbertGilbert

honden foto van Gilbert

Ik heb een Old English Bulldog van 1,5 jaar, en dit klopt wel:

 

"gezellige honden en tamelijk relaxed qua no nonsense en gehyper"

 

Het was ook de voornaamste reden dat we voor dit ras zijn gegaan. Ik wilde graag een gezellige, maar wel relaxte hond hebben die goed met kinderen overweg kan. We hebben wel bewust gekozen voor een Old English Bulldog omdat we het gevoel hadden dat bij de gewone Engelse bulldog de rasstandaard een karikatuur was geworden en de Old English wat gezonder was.

 

Wat betreft het bewegen, het is een echte diesel, als ik de riem pakt zie je hem zuchten, en al gaat ie altijd wel mee, het is net of ie nooit zin heeft. Maar als we in het bos of op een rustige plek zijn en hij los mag, dan is het net Speedy Gonsalez en racet hij door tot zijn tong over de grond sleept. Thuis is hij enorm gezellig, hij kruipt het liefst tegen je aan.

 

Nadelen:
-Hij luistert niet bijzonder goed (maar dat is een kwestie van opvoeden)
-Elke keer als hij water drinkt staat de keuken blank
-Alles wat op de grond ligt is van hem, wanneer het kapotgekauwd is mag jij het weer hebben. Dit is op te lossen door hem regelmatig kauwdingen toe te stoppen.

Irisje (Gast)

Hey, ik weet dat de laatste post van 2014 is maar ik ben hier op dit forum gekomen via google en wie weet zijn er nog wel mensen die dit forum bezoeken.

 

Ikzelf heb een Engelse Bulldog pup van 5 maand op dit moment. 2x/week naar de puppyles maar eigenlijk is dit meer een vorm van socialisatie dan leren. De meeste zaken leer je makkelijker thuis. Wanneer hij los kan lopen en met andere honden spelen is hij super gelukkig. Ook wanneer hij aandacht krijgt kwispelt zijn staartje welig. Hij is de ster van de plaatselijke maxi zoo en is dol op kinderen.

Het ras is eigenlijk gekozen door mijn man (ik wou meer een hond-hond bouw) maar ik moet bekennen dat hij mij al helemaal voor zich gewonnen heeft. Engelse bulldogs to the top :)

Volgende forumvraag: Klein actief hondje, maar welke?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^