Contact krijgen met mijn 'agressieve' hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik heb al een poosje problemen met mijn hond tijdens het wandelen. We gaan met ups and downs, maar ik zit nu weer even met de handen in mijn haar..

Onze hond is erg beschermend naar mij (in training met GT kwamen we uit op bescherming/sterk voelen naast mij en dominantieproblemen) Hier hebben we aan gewerkt maar vanwege financien kan ik op het moment niet verder en ik weet waar het probleem ligt dus kan er ook grotendeels zelf op letten/ geattendeerd worden door anderen op verkeerd gedrag van mij richting mijn hond. Aan de riem uit dit gedrag zich aan heel fel uitvallen naar andere honden, wielrenners en soms andere mensen. Mensen die hem in de ogen kijken/staren worden 'afgestraft' door heel fel blaffen. Hier voelt hij zich enorm door bedreigd.

Daarnaast heb ik heftige problemen met voorbijgaan van andere honden. Op het moment dat hij een andere hond ziet wordt hij geobsedeerd en is hij niet meer af te leiden. Ik loop met een Halti om iets meer controle te houden en dit heeft wel enigszins verbetering geleverd. Daarvoor was hij totaal niet te houden, nu heeel iets beter. Zowel zitten als doorlopen heb ik lange tijd geprobeerd, maar beide methoden zijn even onsuccesvol.

Bij het loslopen kan hij zich overigens goed gedragen, maar door zijn reputatie in de buurt ben ik daar erg voorzichtig mee

 

Nu het probleem: Omdat het gaat om een extreem sterke hond die op dat soort momenten totaal niet meer reageerd/voelt kan ik totaal geen contact met hem krijgen. Ik weet dan ook totaal niet meer hoe ik hem tot de orde moet roepen. Iemand goede ideeen hoe ik hem in zo'n situatie weer rustig krijg?

Afleiding met beloning is écht totaal niet mogelijk. Daar is hij veeeeel te heftig voor.

 

 

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Misschien is het te proberen om met een boogje om andere mensen en Honden heen te lopen.
Zoek uit vanaf welke afstand de hond niet meer reageert maar wel even kijkt.
Als hij niet reageert belonen.
Als dat goed blijft gaan , iets kleinere boog maken.
En ook weer belonen als hij niet reageert.
Zo steeds een stapje terug doen.
Steed een kleinere boog maken.
Als hij wel reageert gewoon negeren.
De hond is slim genoeg om dan het negeren en belonen aan zijn gedrag te koppelen.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik loop standaard naar de andere kant van de weg als er een hond aankomt. En anders andere mensen wel ;)

Er zit dus standaard al zeker wel 8 meter tussen. Dat is nog niet genoeg.. Op het moment is het weer erger, en ik denk dat dit kan komen omdat zijn chemische castratie is uitgewerkt. Dus die moet weer worden herhaald. Maar dan nog zal ik ook trainingsstappen moeten ondernemen, want dit loopt uit de hand.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je hond kan de confrontatie duidelijk niet aan. Je moet de confrontatie vermijden.

 

niet op drukke plekken uitlaten, niet op drukke tijdstippen uitlaten (regenachtige dagen zijn de beste uitlaatmomenten, 's ochtends vroeg), enkel wandelen op plaatsen waar je afstand kan nemen (geen smalle straten/steegjes of smalle wandelpaden), je omdraaien bij confrontatie, niet te veel prikkels aan je hond geven.

Zorg dat je hond voldoening krijgt met hersenwerk ipv lange wandelingen.

Speel geen ophitsende spelletjes (zoals ballen gooien of dingen gebaseerd op snelheid denk agility) met je hond. Kijk eens of treibal niets voor jullie is. leer het positief aan. zonder bevelen is zelf aan te raden. laat je hond zelf denken.

 

 

Lees je in in de lichaamstaal van je hond. voel je hond aan. Bij de minste stress stop je de wandeling. ook al wil dit zeggen dat je maar 500m ver geraakt. Beter minder stress dan een lange wandeling...

 

Je hond zal je op deze manier leren vertrouwen. baasje beschermd me wel, ik moet het niet doen. als het stressniveau daalt zal je hond wel kunnen omgaan met confrontaties, maar dat duurt even.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Ik loop standaard naar de andere kant van de weg als er een hond aankomt. En anders andere mensen wel ;-)
Er zit dus standaard al zeker wel 8 meter tussen. Dat is nog niet genoeg.. Op het moment is het weer erger, en ik denk dat dit kan komen omdat zijn chemische castratie is uitgewerkt. Dus die moet weer worden herhaald. Maar dan nog zal ik ook trainingsstappen moeten ondernemen, want dit loopt uit de hand. "

 

Dan moet je voor wandelingen kiezen waar je meer dan 8m afstand kan nemen, als je hond 8m niet aankan (dat geeft hij zelf aan)

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik had in gedachten om misschien de Halti af te wisselen met een ander anti-trektuig (zodat hij niet gevoelloos wordt op altijd de Halti)?

 

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

"  
Dan moet je voor wandelingen kiezen waar je meer dan 8m afstand kan nemen, als je hond 8m niet aankan (dat geeft hij zelf aan) "

 

Daar heb je gelijk in ja.

En inderdaad, ik kies al bewust om hem rustig te houden, dus geen ballen, geen trektouw e.d.

Hij kwam als enorm bange hond bij ons, en dit heb ik samen met hem overwonnen. Nu voelt hij zich enorm gesterkt in mijn aanwezigheid en volgens mij heeft hij de taak beetje over genomen, en neemt hij mij nu mee op stap..

Verschil is ook enorm als ik met hem loop of mijn vriend.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

halti's of uleads pakken het probleem niet aan, ze zijn hooguit een hulpmiddel (of zelfs een lapmiddel). verder ben ik absoluut geen voorstander van een halti, volgens mij krijgt een hond net stress van zo'n ding op zijn kop...

 

een u lead vind ik veel hondvriendelijker. maar alleen een ulead lost niets op.

 

Graag je reactie op de tips die ik gaf, wat doe je? wat doe je niet? 

 

Dan kunnen we verder op zoek gaan.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Dan is het idd een idee om te beginnen met de meest rustige momenten.
Er is altijd wel iemand met een hond dus daar kan je mee oefenen.
Ook dan wanneer hij niet reageert belonen voor zijn goede gedrag.
Als hij heel erg te keer gaat kan je ook rechtomkeerd maken.
Een stuk de andere kant op lopen en weer omdraaien.
Waarschijnlijk is de rede van zijn gedrag al vertrokken.
Als je op dezelfde plaats ben waar je omgedraaid ben hij niet meer tekeer gaat dan belonen.
de hond weet dat je daar bent geëindigd tot je omdraaide door zijn reuk.
Dus als je hem beloont als hij op hetzelfde stuk niet tekeer gaat komt hij er vanzelf achter dat dat gedrag niet getolereerd word.
Het heeft wel veel tijd en geduld nodig.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoe is het contact dan met je hond binnenshuis?

Misschien 'moet' je beginnen om te kijken, hoe je hele contact is met de hond.

En het contact met je hond als jij alleen met hem thuis bent, of samen met je vriend.

Daar kunnen ook al punten zijn, die je kan veranderen/verbeteren.

Wat dan misschien kan doorwerken als je naar buiten gaat met de hond.

 

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Waar het binnenshuis met name op fout ging is dat hij extreem claimerig was en ik daar op in ging. Ging ik naar boven, was hij ook boven, was ik achter de computer, lag hij aan mijn voeten. Had hij 5 minuten geen aandacht gehad, dan kwam ie bij me en gaf ik m eigenlijk meteen de aandacht. Bij een commando gaf ik m standaard 2x omdat hij er de eerste keer niet naar luisterde..  

Binnenshuis hebben we enorme stappen gemaakt. Nu is het al wel zo dat ik zorg dat ie zichzelf wat meer red: als ik door het huis loop mag hij me niet meer op de voet volgen en dit geeft hem duidelijk veel meer rust. In de tuin achter het poortje gaat het ook perfect als hij andere honden ziet: 1x met de vinger knippen en hij gaat rustig zitten.

 

De wandelingen zijn gewoon 'het spannendst'. Op het moment dat we naar buiten gaan pakt hij de riem al en gaat hij als een dolle rondjes rennen met de riem in de bek. Of hij sleurt me met riem en al naar buiten.. Hier heb ik met de GT ook op getraind, maar ik merk dat ik soms wat verslap in mijn alertheid op dit soort gedrag. Denk dat dat het grootste probleem is. Ik weet wel waar het fout gaat, maar ik merk het vaak achteraf pas  op..

 

Tijdens de wandelingen moeten ze op commando ook 'passief' achter me lopen, afgewisseld met stukken vrij. Reden hiervoor is dat ik de rust er zo beter in hou tijdens de wandelingen. Tijdens wandelingen kan ik ook heel goed merken hoe alert hij wordt op bepaalde huizen enzo. Voorbeeld: een week geleden stond er achter een hek een hond te blaffen. Nu een week verder is hij nog steeds compleet van slag/gestresst bij het passeren van dat hek.

  

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

ik snap je reactie op de hulpmiddelen, en ik snap ook dat niet iedereen hier voor is. Toch grijp ik liever tijdelijk naar een hulpmiddel, en sta ik wat sterker in mijn schoenen, dan dat ik in soort van paniek raak omdat ik bang ben dat ik totaal de controle verlies. Als ik mij zekerder voel zal ik dat ook uitstralen naar hem, en zal ik beter op zijn gedrag kunnen reageren en verbetering zien, dan wanneer ik mij al zenuwachtig maak omdat ik bang ben dat het fout gaat.

 

Is mijn mening ;)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik denk dat je je doel beter anders kunt stellen, namelijk: Hoe krijg ik in normale situaties de optimale aandacht van mijn hond. En dan bedoel ik ook échte aandacht, niet even een blik van 'hoi baasje ben je er ook, en weer doorlopen'. Maar echt die aandacht van:

"Oke, ik ben nu echt met mijn baasje aan het werk, goed opletten want ik krijg zo vast een belangrijke taak, en daarna vast nog 1, en ik kan er iets belangrijks mee verdienen dus kom maar op met die taak .." -aandacht. 

:)

 

In een moeilijke situatie de aandacht krijgen is gewoon heel moeilijk en ik denk dat het beter kan werken als je daarvoor al de aandacht hebt en deze dus alleen moet zien vast te houden.

 

Stel je hebt iets gevonden waarmee/waardoor je hond jou even het aller belangrijkste vindt, dan ga je dit in 'normale' situaties heel goed oefenen. (misschien binnen, in de straat vlak bij huis, op een stille weg enz..) gaat dit goed, dan ga je tijdens een wandeling hetzelfde eens doen wanneer er helemaal in de verte een hond loopt. Lukt dit jippie!!! en heel goed belonen. Lukt het nog niet, dan weet je dat deze situatie toch nog net een stapje te groot was.

En begin ook steeds in iedere nieuwe situatie even vanaf je eerste stappen. Zelfs een commando als 'zit' kan in een nieuwe situatie helemaal vreemd zijn en zal even met een beetje geduld moeten worden gevraagd alsof je hond nog maar net het commando beheerst. Je hond koppelt heel snel commando's aan plaatsen en door allerlei dingen op zoveel mogelijk plaatsen te vragen maak je dat commando's meer losstaande dingen worden en ook steeds beter worden uitgevoerd. (naast, zit, kijk, volg enz. bijvoorbeeld)

 

En met aandacht vragen kun je heel ruim zijn natuurlijk hè, want reageren op een commando als 'kijk' zodat je hond je aankijkt is aandacht; maar als je 'zit' zegt en je hond gaat zitten is dat ook aandacht. 'Touch': waarbij je je hond leert je hand aan te raken met zijn neus kan ook een fijn commando zijn omdat je hiermee je hond een andere richting in kunt sturen terwijl hij zijn aandacht dan op je hand houdt. En of je hond nu iets doet omdat hij er iets leuks of lekkers mee kan verdienen, of omdat hij dan een stembeloning krijgt maakt ook niet uit, zolang het maar werkt voor jullie.

 

En tot die tijd zou ik toch zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat je (vlak) langs andere honden moet, door zoveel mogelijk de ruimte op te zoeken, andere richtingen op te lopen en dat soort dingen. Mocht het 'mis' gaan zou ik hem gewoon met alle kracht schuin proberen mee te trekken. (Schuin omdat je hond dan wat uit balans raakt en niet zijn hele gewicht en kracht in de lijn kan gooien) Niet boos worden of schreeuwen, want dan blaf je met hem mee en volg je eigenlijk zijn voorbeeld.

 

Gr. Alexandra

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

" Ik denk dat je je doel beter anders kunt stellen, namelijk: Hoe krijg ik in normale situaties de optimale aandacht van mijn hond. En dan bedoel ik ook échte aandacht, niet even een blik van 'hoi baasje ben je er ook, en weer doorlopen'. Maar echt die aandacht van:
"Oke, ik ben nu echt met mijn baasje aan het werk, goed opletten want ik krijg zo vast een belangrijke taak, en daarna vast nog 1, en ik kan er iets belangrijks mee verdienen dus kom maar op met die taak .." -aandacht. 
:-)
 
In een moeilijke situatie de aandacht krijgen is gewoon heel moeilijk en ik denk dat het beter kan werken als je daarvoor al de aandacht hebt en deze dus alleen moet zien vast te houden.
 
Stel je hebt iets gevonden waarmee/waardoor je hond jou even het aller belangrijkste vindt, dan ga je dit in 'normale' situaties heel goed oefenen. (misschien binnen, in de straat vlak bij huis, op een stille weg enz..) gaat dit goed, dan ga je tijdens een wandeling hetzelfde eens doen wanneer er helemaal in de verte een hond loopt. Lukt dit jippie!!! en heel goed belonen. Lukt het nog niet, dan weet je dat deze situatie toch nog net een stapje te groot was.
En begin ook steeds in iedere nieuwe situatie even vanaf je eerste stappen. Zelfs een commando als 'zit' kan in een nieuwe situatie helemaal vreemd zijn en zal even met een beetje geduld moeten worden gevraagd alsof je hond nog maar net het commando beheerst. Je hond koppelt heel snel commando's aan plaatsen en door allerlei dingen op zoveel mogelijk plaatsen te vragen maak je dat commando's meer losstaande dingen worden en ook steeds beter worden uitgevoerd. (naast, zit, kijk, volg enz. bijvoorbeeld)
 
En met aandacht vragen kun je heel ruim zijn natuurlijk hè, want reageren op een commando als 'kijk' zodat je hond je aankijkt is aandacht; maar als je 'zit' zegt en je hond gaat zitten is dat ook aandacht. 'Touch': waarbij je je hond leert je hand aan te raken met zijn neus kan ook een fijn commando zijn omdat je hiermee je hond een andere richting in kunt sturen terwijl hij zijn aandacht dan op je hand houdt. En of je hond nu iets doet omdat hij er iets leuks of lekkers mee kan verdienen, of omdat hij dan een stembeloning krijgt maakt ook niet uit, zolang het maar werkt voor jullie.
 
En tot die tijd zou ik toch zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat je (vlak) langs andere honden moet, door zoveel mogelijk de ruimte op te zoeken, andere richtingen op te lopen en dat soort dingen. Mocht het 'mis' gaan zou ik hem gewoon met alle kracht schuin proberen mee te trekken. (Schuin omdat je hond dan wat uit balans raakt en niet zijn hele gewicht en kracht in de lijn kan gooien) Niet boos worden of schreeuwen, want dan blaf je met hem mee en volg je eigenlijk zijn voorbeeld.
 
Gr. Alexandra "

 

Bedankt voor je reactie. Ik weet alleen niet hoe ik zijn aandahct vast kan houden.

Hij wil enorm graag voor me werken. Tijdens de wandelingen zeg ik regelmatig 'wacht', 'zit', of 'af', zonder een andere hond in de omgeving. Dit vind hij prachtig en reageerd binnen een seconde. Beloning vind ie dan ook fantastisch. Zodra er een prikkel in de buurt is zit er al vertraging op en wanneer hij dan luisterd dan heeft ie alsnog de gedachten er niet echt bij

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/


De wandelingen zijn gewoon 'het spannendst'. Op het moment dat we naar buiten gaan pakt hij de riem al en gaat hij als een dolle rondjes rennen met de riem in de bek. Of hij sleurt me met riem en al naar buiten.. Hier heb ik met de GT ook op getraind, maar ik merk dat ik soms wat verslap in mijn alertheid op dit soort gedrag. Denk dat dat het grootste probleem is. Ik weet wel waar het fout gaat, maar ik merk het vaak achteraf pas  op..
    "

 

je merkt het op, al is het pas achteraf. komt wel dat je het tijdig opmerkt.

 

De riem is een trigger... neem de riem eens en zorg dat er niets gebeurt. lijn hem aan en ga zitten, vertrek pas als de rust terug in het koppie is. als je met een ongeleid projectiel op wandeling vertrekt dan komt het sowieso niet goed...

vertrek dus niet voor hij rustig is (doe dit nooit meer) met het hyper gedrag heeft hij blijkbaar slaagkansen, want je gaat wandelen...

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

In tegenstelling wat gezegd is dus geen bal  gebruiken zou ik dit juist wel doen.

 

Geen trektouw maar wel een bal aan een touw. Of een ander speeltje. Als voertjes niet helpen moet je dus iets anders gaan verzinnen.

Ik zou dus mijn hond gek maken op een speeltje om het even wat je wil gaan gebruiken. Deze wordt dan alleen gebruikt als beloning en wordt alleen mee gespeeld met jou. Voorwaarde is dus wel dat hij gek is op het speeltje anders heeft het net als voertjes geen enkele zin. 

 

Ik zou ook meer naar de bossen gaan (als die mogelijkheid er is) naar rustige plekken gaan waar je bijna niemand tegenkomt. 

 

Ik proef ook een beetje uit je verhaal dat je op deze momenten onzeker wordt, probeer daar aan te werken. Onzekerheid wordt door je hond heel goed aangevoeld. Je kan met je halti het koppie van je hond voorzichtig naar je toe draaien zodat zijn aandacht naar jou uit moet gaan. Dat zal zeker niet meevallen maar je moet op een of andere manier zijn aandacht fixatie naar de andere hond doorbreken. 

 

Heb je het achteruitlopen al geprobeerd, ik bedoel eigenlijk ben niet voorspelbaar doe net eens wat anders wat je nog niet gedaan hebt.  Jou hond weet nu precies hoe jij reageert dat moet je proberen te doorbreken.

 

Zoals ook gezegd geef hem een taak, laat hem wat meedragen tijdens de wandeling.

 

 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hij wil enorm graag voor me werken. Tijdens de wandelingen zeg ik regelmatig 'wacht', 'zit', of 'af', zonder een andere hond in de omgeving. Dit vind hij prachtig en reageerd binnen een seconde. Beloning vind ie dan ook fantastisch.

 

Zodra er een prikkel in de buurt is zit er al vertraging op en wanneer hij dan luisterd dan heeft ie alsnog de gedachten er niet echt bij.

 

Het is dan juist de 2e situatie die je zo vaak mogelijk kan proberen te herhalen. Dus een kleine prikkel, waarbij er nog wel geluisterd wordt al is het niet van harte, en dan onwijs overdreven belonen en blij zijn als het lukt :)

Stel je geeft normaal iets lekkers terwijl je blij 'goed zo' zegt.. dan doe je in deze situatie iets van: lekkers geven + GOED ZO, GOED ZO, GOED ZO!! JEETJE WAT BEN JIJ EEN BRAAF KIND!! Dan huppel je 2 passen en houdt al huppelend nog een keer iets lekkers naast je dat hij dan mag pakken + ECHT GOED HOOR :D ..enz en daarbij blijf je eventjes overdreven vertellen hoe trots je wel niet bent ;)

 

Probeer deze kleine momentjes steeds iets beter te laten gaan en neem daarbij ook zeker niet te grote stappen. Want ieder klein succesje is goed voor je zelfvertrouwen en daarbij ook voor je hond. En na 3x overdreven belonen, dan kun je weer 1 a 2 keer 'normaal' belonen. Daarna weer 1x overdreven. Zo blijft het voor je hond interessanter omdat hij niet van te voren weet wanneer er een grote beloning volgt.

 

Het lijkt misschien allemaal wat overdreven maar het kan werken. (Al is het maar om de routine te doorbreken).

 

En met het pakken van de riem om naar buiten te gaan zou ik proberen dit wat rustiger te laten verlopen. Het is geen heel feest, maar 'gewoon' een lekker loopje. Als jij de riem hoog legt kan hij er al niet bij. En daarbij kun je een nieuwe bepaalde routine instellen bijvoorbeeld: hij moet zitten op het moment dat je de riem pakt. Je zegt 'zit', pakt de riem en waarsschijnlijk staat hij dan op en draait alle kanten op. Dan blijf je met de riem (hoog) in je hand stil en zwijgend staan. Misschien sta je de eerste keer wel 15minuten te wachten, maar er zal echt een moment komen dat hij even stopt en je aankijkt van.. hmm.. wat doet het baasje nu.

Op dat moment kun je hem rustig/neutraal bij je roepen en opnieuw het commando zit geven (1x) en nog steeds stil blijven staan met de riem vast in je hand. Pas als hij echt even zit is het heel rustig 'goed zo' of 'kom maar' en is de beloning het aanlijnen. :)

Met de deur uitgaan het zelfde idee: Eerst laten zitten, en gewoon met veel geduld wachten tot dit is gelukt. Is het gelukt dan pas de deur uit.

 

Ipv het druke gedrag te belonen, krijgt alleen rustig en beheerst gedrag de beloning: namelijk het naar buiten gaan. :)

 

Ook hierbij met stapjes opbouwen. Dus probeer eerst het rustig worden bij het aanlijnen bijvoorbeeld, daarna pas het rustig zitten bij aanlijnen én vlak voor het naar buiten gaan. Een volgende stap kan zijn zitten met aanlijnen en blijven zitten tot het naar buiten gaan, of na het zitten volgend (achter je aan) naar buiten gaan enz.. Ook kun je aan gaan leren eerst naar buiten lopen, dan weer zitten en pas daarna echt de wandeling starten bijvoorbeeld. 

 

En met dit alles kun je zelf natuurlijk opzoek gaan naar wat werkt, wat niet en welke commando's handig zijn, welke niet en ook het tempo kun je naar gevoel natuurlijk verhogen of verlagen enz. enz. 

 

Gr. Alexandra

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Bedankt voor de reacties. Ik ga weer met goede moed verder ;)

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Je hebt al fantastische antwoorden op je vraag gekregen,en ik wil daar een dingetje aan toe voegen.

Zorg ervoor dat je hond niet in een opgelaten stemming,het huis verlaat.

Je kan dus proberen,alles,maar dan ook écht alles,vanuit een ontspannen situatie te doen.

Let inderdaad ook heel erg goed op,hoe jou stemming is.

Ben jij gespannen,of onzeker,dan weet je hond dit direct,dat pikken ze gelijk op.

Dus,een kalme,ondergeschikte,ontspannen houding,daar moet je aan gaan werken.

Dit gaat een hele lange tijd duren,maar waar een wil is...,is een weg.

Heel veel succes samen. ;-) ;-) ;-)

honden page profiel HondenwijzerHondenwijzer 3 doggies

Pas geleden heb ik een (wetenschappelijk onderbouwd) artikel over agressie geschreven, lees wel alle pagina’s om een volledig beeld te krijgen: http://www.hondenwijzer.com/agressie.html

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Ben je zeker dat je hond uit dominantie en niet uit angst reageert als ie aan de lijn is?

Ook uit angst kan hij je gaan beschermen ...

 

Er zijn hier al veel goede tips gegeven. Wat ik momenteel zou proberen als ik jou was, als je toch iemand tegenkomt, is proberen zoveel mogelijk afstand nemen en me concentreren op kalm blijven. Niet gestresseerd proberen om de aandacht van de hond te krijgen en zo die stress op hem overbrengen en de situatie verergeren. Conflictsituaties zoveel mogelijk vermijden terwijl je met je hond probeert te werken maar als je toch iets tegenkomt, zoveel mogelijk kalm blijven, niets tegen je hond zeggen zolang het toch niet werkt, maar hem gewoon onder controle houden en kalm blijven, een beetje met de mentaliteit "het is nu zo en momenteel kan ik er niets aan doen, maar we zijn eraan aan het werken".

Als je de aandacht wil afleiden, moet je dit al doen voor de hond zelf het "gevaar" gezien heeft en zelfs dan is het nog moeilijk (ik spreek uit ervaring ).

Ik zou zeker ook proberen werken met andere (niet reactieve) honden om je hond te trainen en niet zomaar zien wat je op straat tegenkomt. Hem eerst laten wennen aan die honden en met dergelijk type honden trainen, voordat je weer de straat op gaat. Misschien kan je hier op HP mensen vinden die je daarmee kunnen helpen?

Als de snoepjesmethode (of speeltje, of, ...) niet werkt is er ook een methode die Constructional Aggression Treatment noemt. Ik zet hier effe 2 links van een podcast die ik niet slecht vind en die hierover gaat ...

http://www.quickanddirtytips.com/pets/dog-behavior/how-to-get-your-dog-to-stop-barking-and-lunging-on-leash

http://www.quickanddirtytips.com/pets/dog-behavior/4-tips-to-handle-your-lunging-barking-dog

Wat bij mijn eigen hond geholpen heeft (maar ik denk dat het probleem minder erg was als bij jou) zijn begeleide spelklasjes, waarin de hond stilaan leert om weer met andere honden om te gaan en zijn eigen hondentaal leert gebruiken en die van andere honden leert lezen. Ik heb ook gehoord dat het ook helpt voor andere problemen (zoals het uitvallen naar mensen). Als je hier meer over wilt weten, dan wil ik je er wel over inlichten, maar het kost spijtig genoeg ook geld en ik weet niet of het bij je in de buurt bestaat.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^