Probeer ik het?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Vandaag heb ik weer eens een avontuur beleefd met Koji: toen we eindelijk weer eens samen een wandeling maakten sinds ik terug ben van m'n skivakantie mét verkoudheid, kwamen we de vriendjes van Koji tegen. Toen ze aanstalten maakten om te gaan spelen probeerde ik ze van elkaar gescheiden te houden aangezien ik niet wil dat er aan de lijn gespeeld wordt (vooral ook omdat het zo onhandig is), liet het andere baasje ze begaan wat ervoor zorgde dat de lijnen in een knoop terecht kwamen. Pas dan besefte hij zich dat het niet zo'n goed idee is om ze de kans te geven om te spelen aan de lijn en had hij het geniale idee om ze terwijl ze nog bezig zijn uit de knoop te halen. Met als resultaat dat Koji zich uit zijn halsband wurmde en losliep. 

 

Uit ervaring weet ik dat ik niet naar hem toe maar van hem weg moet wandelen zodat hij meekomt. En ja hoor, hij nam niet de benen maar bleef binnen een straal van 10 m van mij! Wanneer hij toch aanstalten maakte om te vertrekken was paar keer een 'kom' genoeg om hem van gedachten te veranderen. Hij heeft wat rondgelopen, kennis gemaakt met een Malteser, gespeeld met z'n Husky x Malamute vriendin en ging dan uitgeput liggen tussen de blaadjes (gelukkig is het zo'n warm weer!) zodat ik hem terug zijn halsband kon omdoen en we terug konden keren naar huis. 

 

Kortom, een aantal maanden geleden zou het zeker niet zo goed afgelopen zijn. Hij wordt nu echter volwassener, reageert beter op wat ik van hem vraag en is gewoon vriendelijk naar andere honden toe en gaat er of niet of in boogjes naar toe. Daarom dat ik mij afvroeg of ik hem kon loslaten als we ergens zijn waar ik niemand zie in een straal van pakweg 30 meter. Denken jullie dat dit een goed idee is of juist een heel slecht idee? Tot de tijd dat ik een longleerlijn heb zou er een touwtje hangen aan zijn halsband. 

 

Ik zou het graag eerst proberen in een afgesloten gebied, maar daar komen we altijd veel honden en reageert hij dus slechter op mij (drukte etc.). Een afgelegen gebied zonder prikkels zou perfect zijn om te oefenen en zo ken ik er wel een paar. Maaaar voor ik iets probeer wou ik dus zeker om jullie mening vragen 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ah, ik ben een losloop-fan, dus ik zeg: doen! 

 

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Ah, ik ben een losloop-fan, dus ik zeg: doen! 
  "

 

Hihi, top! 

Zou hem sowieso alleen loslaten (vooral in het begin) in gebieden waar bijna niemand komt zodat er niets mis kan lopen en omdat hij ook het meest van onze wandelingen geniet in zulke gebieden.... Vind het zo spannend! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Gewoon doen, hoor! En meteen lekker samen plezier maken en heerlijk door het bos ploeteren! Vindt ie vast geweldig 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Hier ook een losloop fan. Als mijn hond losloopt en ze speelt niet met anderen, ben ik veel samen met haar bezig. Roepen, komen is voertje, bij me laten zitten, ik probeer dit steeds van een grotere afstand, liggen, weg lopen en roepen. Een voertje in het gras gooien en laten zoeken, onder een bankje laten kruipen, er op laten springen ergens om heen laten lopen enzo. Dit doe ik zodat mijn hond en ik samen bezig zijn, zo is het voor mijn hond leuk om bij mij te zijn. Baas is aandacht. Als ze ergens wilt snuffelen, wacht ik op haar.

Je ziet wel eens mensen wandelen met hun hond, terwijl ze aan het bellen zijn, besteden totaal geen aandacht aan de hond. Dan gaan ze naar huis, roepen de hond en dat betekend voor de hond riem om en naar huis. De hond heeft geen zin te komen en dat nog gek vinden ook. 

 

Gewoon je hond lekker los laten en heel actief met hem bezig zijn , weet zeker dat jullie het kunnen! Succes

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Gewoon doen, hoor! En meteen lekker samen plezier maken en heerlijk door het bos ploeteren! Vindt ie vast geweldig  "

 

Lijkt me inderdaad heerlijk 

Vandaag gaan we naar een vrij rustig gebied  om te wandelen/picknicken dus misschien dat ik m'n kans waag... Het zou eigenlijk niet erg zijn als het druk zou zijn qua mensen, maar wel qua honden omdat sommige honden interessanter zijn dan mij 

 

Soit, ga het tasje met koekjes, zijn halsband met touwtje en, om mij bezig te houden, m'n ipad met de ebook van 'Het voorseizoen' meenemen en als ik zie dat het rustig genoeg is en Koji al wat moe is zal ik hem misschien loslaten! 

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

" Hier ook een losloop fan. Als mijn hond losloopt en ze speelt niet met anderen, ben ik veel samen met haar bezig. Roepen, komen is voertje, bij me laten zitten, ik probeer dit steeds van een grotere afstand, liggen, weg lopen en roepen. Een voertje in het gras gooien en laten zoeken, onder een bankje laten kruipen, er op laten springen ergens om heen laten lopen enzo. Dit doe ik zodat mijn hond en ik samen bezig zijn, zo is het voor mijn hond leuk om bij mij te zijn. Baas is aandacht. Als ze ergens wilt snuffelen, wacht ik op haar.
Je ziet wel eens mensen wandelen met hun hond, terwijl ze aan het bellen zijn, besteden totaal geen aandacht aan de hond. Dan gaan ze naar huis, roepen de hond en dat betekend voor de hond riem om en naar huis. De hond heeft geen zin te komen en dat nog gek vinden ook. 
 
Gewoon je hond lekker los laten en heel actief met hem bezig zijn , weet zeker dat jullie het kunnen! Succes "

 

Bedankt om te reageren! Je hebt me net moed ingesproken en het klinkt ook gewoon SUPER leuk om bezig te zijn met je hond op zo'n manier dat je er allebei echt van geniet. Het is gewoon een kwestie van het aan te durven... Want soms is hij echt Oost-Indisch doof Ik zou hem sowieso voortdurend in oog houden, maar wel gewoon op een rustige en niet paniekerige manier. Zo van: "Hij komt wel... Geduld"  Andere mensen en honden stoort hij sowieso niet echt aangezien hij de omgeving stukken belangrijker vindt.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je kan z'n interesses net in jouw voordeel gebruiken, Rana. Een hond die graag op onderzoek gaat op de heide of in het bos? Ga het samen doen, dan gaat ie vanzelf op jou letten: "Hey, wat heeft ze daar gevonden?" "Hey, wat doet ze nu?" Dus speel net in op wat ie zo leuk vindt, en je zal zien dat de hond het geweldig vindt om zo samen op ontdekkingstocht te gaan. 

Je kan de eerste keren ook afwisselen: stukjes los en lekker intensief samen bezig zijn, en dan weer een stukje gewoon wandelen aan de lijn. Zo pik ie spelenderwijze op: los meelopen met baasje = fun!!!!!!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Bedankt om te reageren! Je hebt me net moed ingesproken en het klinkt ook gewoon SUPER leuk om bezig te zijn met je hond op zo'n manier dat je er allebei echt van geniet. Het is gewoon een kwestie van het aan te durven... Want soms is hij echt Oost-Indisch doof Ik zou hem sowieso voortdurend in oog houden, maar wel gewoon op een rustige en niet paniekerige manier. Zo van: "Hij komt wel... Geduld"  Andere mensen en honden stoort hij sowieso niet echt aangezien hij de omgeving stukken belangrijker vindt.   "

 Luca wilt altijd naar een andere hond en is op dat moment ook oost indisch doof. Ze weet wel waar ik ben, alleen iets anders vind ze op dat moment leuker. Ik wacht dan even, ze zoekt me altijd weer op. Ik liep een keertje door, kijken wat ze zou doen, kwam ze heel hard zoekend aanrennen, was erg lief.

Hele jonge honden zijn echt nog zo veel afgeleid, die luisteren niet altijd. Na mate ze ouder worden gaat dat steeds beter. Luca is nu 1.5 en net gaat heel goed vind ik zelf.

Heb vertrouwen in je zelf en je hond! 

 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Lekker laten loslopen. Ze blijven over het algemeen echt wel in de buurt. Die van mij is ook wel eens oostindisch doof, rustig blijven, en geen paniek. Desnoods loop je terug en lijn je hem ff aan, paar minuten aan de lijn en weer los.

Hoe ouder ze worden, hoe beter het gaat, jong geleerd is oud gedaan! 

 

Die van mij loopt mee onder langs de dijk, hij weet dat hij niet naar boven, naar de weg mag. Op de uitlaatplaats kan hij los,  in het bos, in verkeersarme omgevingen, hij vindt het prettig en ik ook. Want vaak loop ik samen met een ander en kunnen de honden lekker rennen. Als hij niet los zou kunnen was dat niet leuk voor hem.

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne* 3 doggies

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Wat een losloopfans hier haha :) Ik fann maar mee :)_

Ik zeg doen! Als ze het zo goed doet, kan t best.

Gewoon lekker naar het bos of een afgelegen plek gaan.

Veel succes

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Bedankt allemaal voor de tips en ervaringen! 

 

Denk dat ik het volgende zondag eens ga proberen, op een heel vroeg uur zodat we lekker alleen zijn. 

 

Vandaag was het veel te druk met dit warme weer dus heb ik hem gewoon bij mij gehouden, het zou anders echt niet goed afgelopen zijn denk ik. Te veel mensen, kinderen en honden 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^