In het belang van...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

@modjes: mijn vorige topic is verdwenen en aangezien ik ervan uitga dat ik niks fout doe en ook geen bericht van jullie heb gekregen ga ik ervan uit dat het om een foutje gaat. Ik post het daarom nog een keer.

 

In het belang van… Ik heb die term gisteren vele malen gehoord. Maar wat betekent het nou echt?

Voor diegenen die meeleven met Wispa en willen weten hoe het met haar gaat heb ik een update, en het is helaas geen goed nieuws. Ik wil jullie langs deze weg laten weten dat de acties die wij gisteren met zijn allen genomen hebben niet in Wispa’s belang zijn geweest. Er zijn namelijk mensen geweest die per email de stichting op de hoogte hebben gebracht van Wispa’s topic en een heleboel vragen hebben gesteld bij de stichting. De stichting vindt dat er verdraaide waarheden over de stichtingen en Wispa op internet zijn gezet en baalt van alle extra emails die zij nu moet beantwoorden en de verantwoording die ze moet afleggen aan mensen die ze niet kent op basis wat er op internet is geschreven.

 

En dus mag Wispa niet meer terug komen en blijft ze nu in bij de eigenaresse van de stichting die al 13 andere honden heeft en wordt er naar een nieuw gastgezin voor haar gezocht. Dit betekent dus weer meer heen en weer verhuis voor Wispa en weer kennis maken met nieuwe mensen. Ik denk dat dit wel onder de term ‘gesol’ valt en dat was juist wat we allemaal wilden voorkomen volgens mij.

 

Dit is voor mij een grote les geweest. Waar ik heb getracht om zo eerlijk en open mogelijk te zijn omdat ik dacht dat het beste was, in het belang van iedereen en ook van Wispa, blijkt dus dit niet zo te zijn. Ik heb spijt van de dingen die ik gisteren geschreven heb, niet omdat ik er niet meer achter sta, maar omdat ze een klein hondje verder in de problemen hebben gebracht. Ik ben hevig teleurgesteld in de mensheid in zijn algemeen. Ik ben teleurgesteld in de stichting; in de mensen hier op het forum die hun eigen zegje doen belangrijker vonden dan te denken in het belang van Wispa en zeker in die mensen die het nodig vonden om per email bij de stichting verhaal te gaan halen terwijl Wispa daar op dat moment nog zat. Ook ben ik teleurgesteld in het mod team, die ondanks meerdere verzoeken het topic nog steeds niet verwijderd heeft, wat niet heeft bijgedragen aan het handelen in het belang van Wispa. En ook Pauline had dingen anders kunnen doen. Maar misschien ben ik nog wel het meest teleurgesteld in mijzelf, omdat ik deze situatie niet goed heb ingeschat en dit niet goed heb zien aankomen.

 

Ondanks dat het niet meer mogelijk is voor ons om te handelen in het belang van Wispa, wil ik toch een oproep doen. Ik hoop dat jullie, net als ik, leren van deze situatie en verder vooruit gaan denken in de reacties op topics over andere honden die nog zullen komen. Of we het nu over een herplaatser hebben of over een nieuwe forumlid die ontwetend is, laten we als HP alsjeblieft echt gaan denken in het belang van de honden i.p.v. in het belang van wat wij denken dat goed is. In het belang van de hond antwoorden betekent vaak dat je iets anders moet antwoorden dan je zou willen op puur gevoel. Want waar honden zijn, zijn mensen, en als je de mensen niet weet te overtuigen of voor de schenen schopt, handel je niet in het belang van de hond. In Wispa’s situatie is er niet gehandeld in het belang van de hond, en doordat iedereen daarover viel werd de situatie nog slechter voor haar terwijl iedereen het tegenovergestelde voor ogen had.

 

Dus alsjeblieft, laten we niet zeggen dat we het belang van de hond voor ogen hebben, maar laten we daar ook iets mee doen.

 

 

 

 

 

 

Ik hoop dat jullie geschrokken zijn en aan het denken zijn gezet door bovenstaand verhaal. Ik was het in ieder geval wel. Gelukkig is dit niet de waarheid. Gelukkig is Wispa op dit moment veilig terug in Nederland en heeft ze verder geen last gehad van onze menselijke discussies. Wat wel waar is, is dat de stichting lastig is gevallen door meerdere mensen op dit forum, en deze flink boos was hierom (en terecht). Uiteindelijk is de met goede wederzijdse communicatie gladgestreken. Ik heb dit verhaal vanmorgen uit de grond van mijn hart geschreven toen ik me besefte dat dit de werkelijkheid zou kunnen worden. Ik wil geen vingers wijzen. Ik denk dat iedereen fout is geweest, mijzelf inclusief. Laten we dit alsjeblieft als les nemen en echt gaan handelen in het belang van de hond; waar HP tenslotte voor staat.

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Raar dat het vorige topic opeens weg was.. Goed datje hem weer opnieuw geopend hebt.

 

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik denk dat de Modjes willen voorkomen dat het vanavond escaleert! Jou topic wekt ook wel heftige reacties op aangezien de meeste mensen het onderste deel over het hooft zien! :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

maar je bedoeling is goed! Niks mis mee! 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Ik denk dat de Modjes willen voorkomen dat het vanavond escaleert! Jou topic wekt ook wel heftige reacties op aangezien de meeste mensen het onderste deel over het hooft zien! :-) "

 

 

Dan moeten die  mensen beter leren lezen 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik kan me nog goed het topic herinneren waarin werd verteld dat ze niet zomaar meer een topic wilden verwijderen.. Vind het dus erg raar dat er nu zonder ook maar enig overleg gelijk een topic helemaal verwijderd zou worden. Een topic waar nog niets vervelends aan de hand was.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Dan was een berichtje wel zo netjes geweest :)

 

Het is een goede les om mee te nemen, zet geen belangrijke info in de onderste alinea want die leest men niet. Wellicht ook een reden dat er zoveel onbegrip is op dit forum.

 

Maargoed nu weer ontopic :)

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

" Ik kan me nog goed het topic herinneren waarin werd verteld dat ze niet zomaar meer een topic wilden verwijderen.. Vind het dus erg raar dat er nu zonder ook maar enig overleg gelijk een topic helemaal verwijderd zou worden. Een topic waar nog niets vervelends aan de hand was. "

 Misschien zijn de Mods bang dat het gesprek in de topic van Roos zich verplaatst naar hier.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik zou het raar vinden als dit topic verwijderd zou worden en het topic van Roos niet. Niets kwaads tegen Roos, maar naar mijn mening is het wel zo eerlijk als het open mag blijven voor dezelfde tijd of in ieder geval enkel een slotje, zodat mensen het wel kunnen lezen en er over na kunnen denken.

 

Afijn, wat ik dus (ongeveer) had getypt:

Ik ben blij dat ik al wist dat Wispa thuis was voordat ik dit topic opende. Ik schrok er dan ook ontzettend van om te lezen dat er mensen zijn geweest die de "vrijheid" hebben genomen om de stichting te mailen en maar even te vertellen wat zij en Pauline allemaal wel niet fout doen. Ik vraag mij dan ook daadwerkelijk en oprecht af waar dit heen gaat. Waar is het respect voor elkaars methodes en manieren gebleven? Moeten we nu allemaal onze honden allemaal exact hetzelfde gaan behandelen? Want ik kan je nu alvast vertellen dat dat niet gaat werken.

Ik hoop dat de mensen die de e-mails hebben gestuurd zich beseffen wat ze hebben aangericht. Ik hoop dat iedereen zich beseft dat dit een openbaar forum is en de woorden veel verder rijken dan enkel tot de geregistreerde leden. Het aantal gasten dat iedere dag HP bezoekt is daar maar weer het bewijs van. HP is een ongelofelijk bekend forum en als je iets zoekt op Google dan kom je bijna automatisch hier terecht van. Dat kan in het positieve worden gebruikt, maar zeker ook in het negatieve. Ik hoop dan ook van harte dat de moderators het topic van Wispa zouden willen verwijderen, zodat de dingen die daar gezegd en gedaan zijn vergeten en vergeven kunnen worden en iedereen weer verder kan gaan.

 

We maken met zijn allen dit forum en ik hoop dat de dingen die op dit forum gebeuren ook op dit forum kunnen blijven.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Ogen :-)
Ik ook trouwens

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Aangezien het vorige discussietopic gesloten is, sluiten wij dit topic ook. Morgem volgt nader bericht, nu is het tijd om te slapen

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Mijn reactie heb ik gewijzigd, mede omdat HP onderdeel is van het grote WWW en de ervaring die ik beschreef eigenlijk niet daarop gedeeld hoefde te worden..., ter bescherming van de toen betrokkenen.

 

Sorry voor het onduidelijke verhaal !!

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: In het belang van...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^