Chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sielkesielke

honden foto van sielke

Hallo,

ik wil al erg lang een chihuahua en denk dit ook later in huis te nemen.
alleen wil ik wel eens het karakter, de aanschaf ervan en zo weten.
zou dit een goede keuze zijn? (en welke het best? lang- of kortharig?)

Mvg sielke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HILLHILL 2 doggies

honden foto van HILL

kort haar is gemakkelijker..zou wel curcus doen,,want ook kleine hondjes moeten opvoeding hebben..zou mn leven style eens onder de loep legen,en kijken welke hond dan beste bij je past? staan op deze site bij rassen fokkers en de aard van hondje..

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Dag Sielke,

Beste een pittig hondje. Ze zitten graag bij je op schoot maar wandelen net zo graag in 't bos. En wat ze heel graag doen is rennen! Dat is hun favoriete spelletje in het park.
Er wordt vaak gezegd dat je ze prima op een appartement kan houden (wat ook zo is) maar ik vind wel dat ze zoals iedere andere hond alle dagen recht hebben op een wandeling.
Mijn reutje is niet zo lief voor kinderen en dat heb ik al meer gehoord van andere chi - baasjes ook al staat er overal geschreven dat ze prima met kinderen overweg kunnen. Ze zijn ook best schuw naar vreemden toe maar als ze iemand een paar keer hebben gezien is dat helemaal over. Hondenschool is geen overbodige luxe voor ze.
Verder zijn ze waaks en heel speels.
Kort of langhaar is een persoonlijke keuze, er wordt gezegd dat de kortharige iets pittiger is van karakter maar daar kan ik niet over meespreken ik heb twee kortharige.
Vachtverzorging hebben ze niet nodig, wel moeten hun nageltjes ongeveer iedere 3 maanden geknipt worden omdat ze die niet genoeg vanzelf slijten omdat ze te weinig wegen.
Op het internet kan je goede fokkers vinden. Zorg dat ze zich alleen met dat ras bezighouden en geen meerdere rassen fokken. Ook is het belangrijk dat ze in huis gehouden worden bij de fokker. Een mini - chihuahua bestaat niet! Die van mij wegen 2,3 en 2,7 kilo en geloof me, dat is klein genoeg.
Hopelijk heb je hier wat aan.
Had zelf nooit gedacht vroeger dat ik voor chihuahua's zou kiezen maar heb dit wel gedaan omdat hun verzorging aansluit bij wat wij ze kunnen bieden en heb er nog geen moment spijt van gehad. Het zijn echt geweldige honden!

honden page profiel LiesjeLiesje 3 doggies

honden foto van Liesje

Hai,

Ik heb zelf al 5 jaar Chihuahua's. Het zijn super aanhankelijke hondjes. Je kunt het ze niet aandoen ze heel veel alleen te laten zijn.
Als je de pup bij een goede fokker koopt, dus in de huiskamer geboren en opgegroeid. Dan zijn Chi's dol op mensen. Pups horen naar je toe te komen en enthousiast te zijn.
Als ze pup af zijn komt de waaksheid wat meer naar boven, daar bedoel ik blaffen mee. Als je dat niet wilt, moet je dat meteen afleren.
Kortharige Chi's verharen het hele jaar door, langharige komen 2 x per jaar in de rui.
Ze zijn gemakkelijk en rustig in huis, maar vinden het heerlijk om buiten te zijn. Lange wandelingen zijn niet echt noodzakelijk.
In sommige lijnen komt eenkennigheid voor. Dit merk je al tijdens de pup-periode. Dit soort hondjes staan bekend als bitches. Ze houden niet van vreemden en kunnen grommen en bijten naar vreemden.
Mijn Chi's zijn heel erg sociaal naar mensen, eentje blaft wel bij vreemd bezoek en vreemde honden. Aan vreemde mensen is ze vrij snel gewend en kruipt dan op schoot en gooit haar charmes in de strijd.
Met vreemde honden gaat dat wat moeilijker, ze blijft dan geruime tijd blaffen.

Ik vind het heerlijke wezentjes, zou ze nooit meer willen missen ;-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Allereerst, er word héél veel gerommeld door broodfokkers met deze honden. Pas alsjeblieft goed op!

De chihuahua's die ik ken, zijn pittige, energieke en toch ook wel vrij dominante hondjes. Wel erg loyaal naar hun baas toe en lekker aanhankelijk.
Een cursus is dan ook wel gewenst, want ook deze honden zijn gewoon honden die zich moeten leren gedragen! ;-) Ze kunnen prima leren zitten etc.
Ze hebben hier en daar een lange wandeling nodig, want ze blaken van de energie! Mijn Brammetje is altijd helemaal bekaf als we terugkomen van visite!

Laat je lekker informeren door eigenaren, en sla eens lekker een informatief boek open of ga lekker neuzen op internet! Ontzettend veel plezier met je zoektocht!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik vind het pittige hondjes met heel veel humor, energie en karakter. Prachtige hondjes, die je niet de hele dag moet dragen in een tas, maar die lekker moeten rennen! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^