dubbele riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvetteYvette

Sinds ik twee honden heb was het met het uitlaten iedere keer weer feest met de lijnen die in de knoop raken. Nu loop ik altijd met een uitrolriem zodat de kleintjes alle ruimte hebben, maar voor mijzelf was het drama. Ik ben opzoek gegaan naar een dubbele riem, ik kwam als eerste bij zo'n splitter terecht, zo'n kort stuk riem die je aan je eigen riem kunt maken. Nadeel was alleen dat de kleintjes bij elkaar moesten blijven. Dat vonden ze helemaal niets, de jongste houd van lekker snuffelen en overal kijken en de oudste loopt liever rustig met mij mee. Ik was gewoon opzoek naar een riem met 1 handvat en twee riemen. Nou nu ben ik anderhalf jaar verder en inmiddels heb ik er 1 gevonden. 

De freedom leash, het is een riem met 1 handvat en twee uitrolbare riemen. De riemen draaien om elkaar heen en raken  niet in de knoop. Ik gebruik hem nu zo'n twee maanden en het bevalt mij erg goed. Nadeel is alleen dat er niet veel winkels zijn die hem verkopen, vooralsnog alleen gevonden bij een webshop. 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik heb even gekeken maar lijkt me eerder gevaarlijk dan handig eerlijk gezegt. Ik vind een normale flexi al gevaarlijk omdat veel mensen er niet mee om kunnen gaan. Laat staan dit ding. 

Yvette (Gast)

Persoonlijk vind ik dit veiliger dan twee losse flexi's. Bij deze riem heb je 1 knop om beide riemen te stoppen, waardoor je niet meer hoeft te zoeken welke stopknop je moet hebben

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Maar je kunt je honden hiermee toch nooit sturen?

 

ik hoop maar dat er niet teveel op de nederlandse markt verschijnen. Heb al last genoeg van de normale flexi,s die zorgen voor flinke blandblaren omdat iemand weer niet op tijd de stopknop in kan drukke.

Yvette (Gast)

Tsja ik snap wat je bedoeld. Ik leid ze zelf altijd met mijn stem, wat bij de mijne goed werkt.   Ik denk dat het ook te maken heeft met de oplettendheid van het baasje en het kennen van je hond. Dan weet je hoe hij reageert en zouden brandblaren bij anderen niet nodig hoeven zijn. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik ben geen fan van de flexiriem en ook niet van de freedom leash, als ik dat zo zie : 

 

Je hebt dan volgens mij veel te weinig kontakt met je hond(en).  Ik zou bang zijn voor ongelukken omdat de honden zo ver weg lopen.

Ik wandel vaak met iemand met één hond aan een flexi en die hond loopt me vaak voor de voeten, ik vind het echt nix.

Zelf loop ik met één hond aan een gewone leren riem van 2 meter, ideaal en makkelijk 'binnen te halen'.

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat mij dan als eerste opvalt bij de foto is de vrolijk bellende mevrouw... 

En een Flexi (om het even welke) en mensen die meer bezig zijn met hun telefoon, is over het algemeen niet zo'n hele goede combinatie.

 

Zelf loop ik wel met een Flexi (in het bos), maar ik heb maar 1 hond.

Met 2 honden weet ik niet of het zo handig is, of het nou een gewone Flexi is of deze duo-Flexi.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik vind het wel een goede oplossing!

 

Vind het zelf altijd sneu als ik 2honden aan zo'n koppelstukje zie lopen, zo dicht op elkaar is toch niets!

 

Nee, ik zal nooit zo'n lijntje kopen, ookal is deze volgens mij redelijk lang...bij ons in de buurt loopt iemand met 2honden en zo'n koppelstuk en die honden kunnen niet eens los van elkaar lopen

 

Ik ben trouwens wel fan van de Flexi, zolang hij maar goed gebruikt word

 

 

EDIT:

ziet hij er zo uit?

 

 

Hahah vind het een grappig ding :D

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik heb 3 honden. 

1 hond loopt altijd aan een flexilijn, maar dan wel op de juiste manier. Als ik zeg dat er meer ruimte genomenm ag worden gebeurd dat, anders loopt hij netjes naast me.

 

De 2 andere dames lopen (op de stukken dat ze vast lopen) aan een koppelriem.

Ik loop namelijk samen met de 3 honden ook nog met een kinderwagen waar ze zolang ze vast lopen altijd naast moeten lopen.

Ik kan ik 1 hand niet 3 riemen vasthouden. Ik heb voor de honden maar 1 hand ter beschikking, met de andere hand moet ik namelijk de kinderwagen duwen.

 

Zodra we bij het losloop gedeelte zijn gaan de dames los en kunnen ze rennen. Dan krijgt mijn reu mee bewegingsruimte. Hij kan alleen los in het bos waar geen katten in de buurt zijn, of waar niet niet erg is als hij eens een sprint trekt omdat er daar geen auto's in de buurt zijn. Hij heeft nog te veel jachtinstikt om dit dicht bij huis te doen, ik wil hem namelijk niet kwijt en hij heeft al 4 x bijna onder een bus gelegen, vandaar dat hij dus vast loopt maar wel aan een flexilijn.

 

Persoonlijk ben ik van mening dat als je niet in een gebied loopt waar de honden daadwerkelijk kunnen sneffelen ze naast je moeten lopen. Ik wil geen honden die constant zelf bepalen waar ze heen lopen en hoe snel ze lopen.

De riem is er niet voor jan doedel. En als de honden dan dus (als ze toch bij je moeten lopen) aan een koppelriem moeten lopen, zie ik geen nadeel aan het feit dat ze weinig ruimte hebben.

Ze hebben hier ieder hun eigen plaats om te lopen en dat veranderd niet, je moet (als je meerdere honden hebt) ze leren bij elkaar te lopen. Het is een kunst om met meerdere honden te lopen en niet iets wat je zomaar doet. Je honden moeten dit ook leren, ze moeten leren terwijl er een andere hond naast hun loopt. Hier lopen ze schouder aan schouder op de plaatsen waar ze vast lopen. Dit hebben ze moeten leren en heeft veel tijd gekost. De 2 oudste doen dit prima en de jongste (nu bijna 17 maanden) heeft af en toe nog een commando nodig om in het gareel te lopen, omdat ze nog wel eens afgeleid is.

 

Je kan dus niet verwachten dat dit vanzelf gaat, je zal dit moeten trainen en niet verwachten dit binnen een paar dagen opgelost te hebben.

Een combiflexilijn is daar dus niet het juiste voorbeeld voor. Je kan best 2 lijnen gebruiken, maar je kan nooit 2 honden tegelijk bij je halen, je zal ze ieder voor zich (juist omdat elke hond anders is) moeten leren wat jij wil hebben.

Een koppelriem is er dus niet voor bedoeld om een gehele wandeling mee te lopen, het is bedoeld om in situaties waar de honden naast je lopen ervoor zorgt dat je niet 2 lijnen vast hebt. 

 

Dus als je wil dat beide honden doen wat je wil, zal je altijd eerst met 2 lijnen moeten starten en ervoor zorgen dat je beide honden kan laten doen wat je wil voordat je ze extra vrijheid geeft. Pas als dat gaat zoals jij het wil hebben kan je van riem wisselen.

 

honden page profiel MarijkeMarijke

Wanneer ik met 3 honden loop heb ik er een aan een buikriem met een gewone leideband (waardoor ik 2 handen vrij heb), en 2 aan de flexi. Gaat goed, en het was de goedkoopste oplossing.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

het is geen geheim hier op het forum dat ik geen fan ben van de flexi

en twee aan een flexi lijkt mij persoonlijk een regelrechte ramp.

 

als jij je medemens en medehond er verder geen problemen mee bezorgd.....

dan ben ik voor jou blij dat je een goede oplossing hebt gevonden.

maar mocht ik je tegen komen loop ik met een wijde boog om je heen

honden page profiel MarijkeMarijke

" het is geen geheim hier op het forum dat ik geen fan ben van de flexi
en twee aan een flexi lijkt mij persoonlijk een regelrechte ramp.
 
als jij je medemens en medehond er verder geen problemen mee bezorgd.....
dan ben ik voor jou blij dat je een goede oplossing hebt gevonden.
maar mocht ik je tegen komen loop ik met een wijde boog om je heen "

Ben het helemaal met je eens! Maar een flexi is slechts een hulpmiddel voor als je je hond niet kunt/wilt laten loslopen. Ik moet zeggen dat ik geen langere lijnen heb dan 5 meter. Langer is echt niet te doen. Ook de kleur van de lijn, d.w.z. de band want zo'n rond touw vind ik niks, is fel. Knal geel en oranje. De flexi's met band zie je veel beter dan die met touw. Ze raken niet makkelijk in de knoop en mijn honden luisteren prima. Wanneer ik iemand aan zie komen, roep ik ze terug en zet de flexi op een meter vast. Ik snap je reserves. In het begin vond ik het een ware kunst om er goed mee te leren omgaan.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Ben het eens met Veronique over de koppelriem.

Zelf gebruik ik hem momenteel niet, maar vooral omdat ik nog niet bij de winkel er aan gedacht heb.

Hier lopen de honden op het stuk dat ze vast zitten keurig naast me. Ze lopen schouder aan schouder en als er eentje teveel naar voren gaat lopen is 1x zeggen let op voldoende.

 

Dat ze kort naast elkaar lopen maakt voor die stukken niks uit.

Zelf heb ik nog geen koppelriem, maar ik loop dus met 2 lange leren lijnen van ruim 2 meter in de hand.

Dan liever 1 lijn met koppelriem, makkelijker te hanteren.

 

Flexi's ben ik absoluut geen voorstander van, genoeg brandplekken gehad.

Maar wat ik me dan afvraag bij dat ding, je hebt 1 stopknop zeg je.

Stel, je ik wil naast je lopen hond is dus ook echt bij je, je snuffelhond is op 5 meter afstand.

Je drukt op de stopknop omdat er een hond aan komt, tijdens het binnen hengelen van degene die te ver weg is, heeft je ik wil naast je lopen hond dus vrij spel? Of is de lijn van je ik wil naast je lopen hond dan wel nog op slot tijdens het hengelen naar nr 2?

Al met al, uhh lijkt me ontzettend irritante riem.

 

Hier enkel 2 meter riemen, en als ik aan het trainen ben met de hond zit er een speurlijn/lange lijn van 10 meter aan. Een flexi komt hier niet aan me hondjes. Buiten dat het mij kan verwonden kan het ook hun zelf verwonden als ze even een rare bokkesprong om elkaar heen maken. Moet er niet aan denken.

Wilbert (Gast)

Ik heb ondertussen al mijn 5e hond en ook een flexlijn, als wij onze lange wandelingen gaan maken is tie altijd aangelijnd aan deze, lopen we in de stad altijd aan een halsterlijn van 2 meter die ook makkelijk kort te pakken is, praat hier wel over een pitbull die super lief is,  maar zal ook altijd zijn flex kort zetten als we andere honden tegenkomen, ben echt fan van de  flex maar ja ik durf makkelijk van mezelf te zeggen dat ik ermee om kan gaan maar dat gaat voor veel mensen helaas  niet op,  me pa en ma hebben 3 chihuahua's en die hebben wel de dubbele flex want is echt niet te doen anders met 3 losse flexis maar ja die kunnen er ook mee omgaan want wat ik net al zei ik zit al aan me 5e hond en bij hun zijn er ook al meerdere hondjes de revue gepasseerd dus die weten ook echt wel wanneer de flex te gebruiken of de korte riemen. Als je een flex gebruikt ga er dan ook verantwoord mee om, kun je dat niet moet je niet eens aan een hond beginnen. 

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Ik ben ook geen fan van een flex riem. Voor mij gevoel krijgt de hond elke keer een klap in de nek als je de rem erop zet.

Hier voor de kleintjes een splitter, ik vind het ideaal en Tessa en Bo lopen toch altijd naast elkaar. Amber hebben we of aan de buikgordel of aan een gewone riem.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Ik ben ook geen fan van een flex riem. Voor mij gevoel krijgt de hond elke keer een klap in de nek als je de rem erop zet. En heb je weinig controle.

Hier voor de kleintjes een splitter, ik vind het ideaal en Tessa en Bo lopen toch altijd naast elkaar. Amber hebben we of aan de buikgordel of aan een gewone riem.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik vind de flex eerder een gevaar.  De keren dat je een hond de straat ziet oversteken en de baas nog op de stoep staat, of de hond komt de hoek om en enkele meters later de baas... het nodigt uit tot nonchalance.

Ook als je met een groepje wandelt en er één hond aan flexi is en de rest loopt los, moet je ze verdomd goed in de gaten houden of er struikelt ééntje over de flexi van die hond, ze lopen er tegenaan.  De meeste flexi's die ik hier zie, zijn er dan nog met een touwtje ipv een platte lijn, die touwtjes zie je helemaal niet hangen.

Ik gebruik altijd een gewone lijn of een politielijn zodat ik het om mijn middel kan vastmaken en zo nog een hand vrij heb.  Loop ik met drie honden dan heb ik er twee in één hand en één in de andere hand.  De makkelijkste loopt alleen en de twee die wel eens durven trekken neem ik in mijn andere hand zodat ik ze beiden tegelijk kan terugtrekken.  Het vergt wat oefening, maar dan lukt het wel.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik heb politieriemen voor mijn honden (eerst 4, nu nog 3).

Voor even een plasje had ik 2 honden aan 1 riem (deze riemen hebben aan beide kanten een musketonhaak) en voor de langere rondjes deed ik dan 2 riemen aan elkaar per 2 honden, ik vind het ideaal.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik loop 9 van de 10 keer altijd met een flexi lijn.

Ik vind het een ideaal ding!

Wij hebben er 1 met een lint.

 

Aan het tuig heb ik een zelfgemaakte korthouder (paracord) zitten, zodat ik haar, indien nodig, kort kan houden waar dat wel even handig is.

Ze mag ook niet meters voor mij uit lopen, maar waar dit wel kan (braakliggend terrein bv) kan ze even lekker rennen en gek doen.

 

Helaas gaat niet iedereen er verantwoord mee om.

Vaak zat dat ik ergens loop en er dan opeens een hondje met zijn snufferd in mijn hond haar gat loopt. En die van ons...vindt dat echt geen pretje.  En ik ook niet! 

 

Een dubbele flexi lijn? Nee, liever niet!  Ik wist niet eens dat ze bestonden.

Moet er niet aan denken dat toen ik nog met onze hond en haar zusje tegelijk liep! Ik denk dat ik dan mijn pols gebroken had... 

Lijkt me ook dat je dan toch minder controle hebt uiteindelijk.

Francisca (Gast)

Zou heel graag zon uitlaatriem willen..

Alleen niet te koop in Nederland.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Heb een flexi van wel 8 meter.Hou hem kort als het moet en verder in het bos losser.Geen enkel probleem.Maar het vergt wel oefening.Een gewone lijn gebruik ik ook,voor een korte wandeling in het straat.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Zou heel graag zon uitlaatriem willen..
Alleen niet te koop in Nederland. "

 Wat bedoel je met uitlaatriem?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik snap niet dat het voor mensen zo lastig kan zijn.

 

Bruno en Charlie lopen beide aan een vaste kant van mij. Bruno rechts en Charlie links. De riemen raken hier echt nooit in de knoop...

 

Moeite doen met dubbele riemen enz. nergens voor nodig. Vind het zelf zielig en onhandig. Als de ene gaat plassen, plast die bijna over de ander heen. Hier iemand met een X Labrador en Jack Russel die aan elkaar gekoppeld zijn...  ... vreselijk!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb de flex ook afgezworen voor onze dagelijkse wandelingen.

Inderdaad als je even staat te praten en je blijft niet duwen met je duim , of je hebt hem niet vastgezet.....loopt je hond zó de rijweg op of struikelt er iemand over. Mag je blij zijn dat die persoon geen trap geeft.

 

Ook merk ik dat Lance scheef ging lopen tegen de zachte druk vd flexie  in....hij is klein misschien dat hij dan de druk extra voelt ? Ik vind het alleszins geen goede loophouding dan.

 

De flexie , een hele grote dan van vijf meter , wordt wel gebruikt als we bv ergens zijn waar hij even goed kan rennen, maar toch nog onder  controle moet blijven.

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik had, wanneer ze aan de riem liepen, de twee groten links van mij en de kleintjes rechts van mij en allen hadden 2 meter riem. Ging goed.

Ik heb er toen ook over gedacht om een heupgordel aan te schaffen maar dat was waarschijnlijk een hilarische toestand geworden

Nu Vera er niet meer is heb ik Lexi alleen links van mij en Mara en Pientje samen rechts.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik had, wanneer ze aan de riem liepen, de twee groten links van mij en de kleintjes rechts van mij en allen hadden 2 meter riem. Ging goed.
Ik heb er toen ook over gedacht om een heupgordel aan te schaffen maar dat was waarschijnlijk een hilarische toestand geworden
Nu Vera er niet meer is heb ik Lexi alleen links van mij en Mara en Pientje samen rechts. "

 en waar loopt t trouwsel  dan      

 

Sorry off topic

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik had, wanneer ze aan de riem liepen, de twee groten links van mij en de kleintjes rechts van mij en allen hadden 2 meter riem. Ging goed.
Ik heb er toen ook over gedacht om een heupgordel aan te schaffen maar dat was waarschijnlijk een hilarische toestand geworden
Nu Vera er niet meer is heb ik Lexi alleen links van mij en Mara en Pientje samen rechts. "

 

Ik draag zelf wel een heupgordel, maar dat is vooral omdat Charlie anders mijn arm uit de kom trekt onderweg naar het losloop park   nou ja, dat is misschien wat overdreven, maar het loopt wel fijn met zo´n trekpaardje voor je uit!

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik geen twee honden maar ik liet de honden voor een vriendin uit. Alles liep netjes naast me en ik had er gemakkelijk 4 dan bij me.

 

Wat ik deed is een politielijn pakken en die hebben aan iedere kant een musketon nou aan elk eind een hond vast klippen en ik had 1 lijn in de hand. Ik ga niet liggen klooien met lijnen. Ooit een keer gedaan en ik zat in de knoop. Nu doe ik het zo heb ik meer dan 2 honden bij me en het werkt prima. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

"  en waar loopt t trouwsel  dan      
 
Sorry off topic "

Goeie Anny, die kan naast Lexi aan de linkerkant, heb nog riem van Vera hangen

honden page profiel JessicaJessica

" Ben het eens met Veronique over de koppelriem.
Zelf gebruik ik hem momenteel niet, maar vooral omdat ik nog niet bij de winkel er aan gedacht heb.
Hier lopen de honden op het stuk dat ze vast zitten keurig naast me. Ze lopen schouder aan schouder en als er eentje teveel naar voren gaat lopen is 1x zeggen let op voldoende.
 
Dat ze kort naast elkaar lopen maakt voor die stukken niks uit.
Zelf heb ik nog geen koppelriem, maar ik loop dus met 2 lange leren lijnen van ruim 2 meter in de hand.
Dan liever 1 lijn met koppelriem, makkelijker te hanteren.
 
Flexi's ben ik absoluut geen voorstander van, genoeg brandplekken gehad.
Maar wat ik me dan afvraag bij dat ding, je hebt 1 stopknop zeg je.
Stel, je ik wil naast je lopen hond is dus ook echt bij je, je snuffelhond is op 5 meter afstand.
Je drukt op de stopknop omdat er een hond aan komt, tijdens het binnen hengelen van degene die te ver weg is, heeft je ik wil naast je lopen hond dus vrij spel? Of is de lijn van je ik wil naast je lopen hond dan wel nog op slot tijdens het hengelen naar nr 2?
Al met al, uhh lijkt me ontzettend irritante riem.
 
Hier enkel 2 meter riemen, en als ik aan het trainen ben met de hond zit er een speurlijn/lange lijn van 10 meter aan. Een flexi komt hier niet aan me hondjes. Buiten dat het mij kan verwonden kan het ook hun zelf verwonden als ze even een rare bokkesprong om elkaar heen maken. Moet er niet aan denken. "

 Dit vroeg ik mij ook af

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn hond word vaak aangevallen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^