wat zouden jullie doen? vriendin niet goed voor hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mariska (Gast)

ik ben lid van HP, maar om privé redenen reageer ik zo, (sorry als het niet mag)    ik zit met een dubio, een vriendin van me heeft een tijdje geleden een hond aangeschaft, een herplaatser, volgens mij nog redelijk jong, de vorige baasjes van de hond waren niet bepaald goed voor haar, waardoor ze een grote angst heeft voor o.a. mannen, (met name wat gezette mannen) en het alleen zijn,   in het begin leek alles goed te gaan, (ik sprak mijn vriendin maar heel af en toe via watsapp) ze was ook heel positief over de hond, ''een droomhond'', en de berichtjes, foto's en filmpjes die ik voorbij zag komen op Facebook zagen er ook erg leuk/lief uit. maar toen ik meer contact met haar kreeg en ook vaker naar haar toe ging en zij naar mij, viel me het een en ander op...:  wordt weinig uitgelaten, ondanks dat ze pas ontslagen is, (dus niet werkt, en in feitte zeeen van tijd heeft) maar soms zit er tussen de wandelingen die hooguit 20 minutjes aan de lijn zijn 10 uur,(los kan ze niet want dan gaat ze er vandoor)  -ze heeft toch al in huis/bench gepoept/geplast, dus hoeft er toch niet meer uit? zijn haar woorden dan ze vergeet soms de hond eten te geven, of ze krijgt veel te weinig weinig tot geen uithoudingsvermogen/conditie,   erg dun, (botten zijn duidelijk te voelen)  zit veel in de bench, met name als ze ''vervelend'' is.  bijna geen spiermassa,  de vacht is ook niet bepaald zoals de vacht zijn moet,  heeft verlatingsangst, (urineert veel in huis, en sloopt, jankt) de hond veel fysieke correcties geven, -als de hond bijv. niet wilt komen eerst ''vriendelijk'' lokken daarna een correctie,    ik heb er mijn mening al eens over gegeven, en dat zelfs mijn hond, die HD heeft ongeveer een gelijk uithoudingsvermogen heeft als haar hond, maar dit zie ik helemaal verkeerd, en ik ben geen echte vriendin omdat ik zo aan haar twijfel of ze wel goed is voor haar hond of niet, want dat is ze naar eigen zeggen wel...   soms neem ik mijn honden mee naar haar, of komt ze met haar hondje naar mij, maar als Zoe mijn hondjes ziet, reageert ze zich eerst af op mijn hondjes.. daarna gaat het prima, maar alles wat zoe doet wordt gecorrigeerd door mijn vriendin...    mijn vriend zei al maak een melding bij de dierenbescherming, maar stel dat er actie ondernomen zou worden? waar komt de hond dan terrecht? want ik zou het echt niet over mijn hart kunnen verkrijgen als ze in een loods of zo terrecht zou komen, dat verdient ze niet, het is echt een schat van een hond. en als mijn vriendin er niet is, is het een hele andere hond.   wat zouden jullie doen? 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Lastige situatie Mariska.

Ik zou eens om de tafel gaan zitten en dit goed bespreken.

Het is natuurlijk goed dat ze een hond heeft gered, maar het moet niet zo zijn dat nu een ander de hond van haar moet redden! Als ze er niet voor kan/wil zorgen, moet ze er afstand van doen. Dat is beter voor beide.

 

Waar de hond terecht komt als ze in beslag wordt genomen durf ik niet te zeggen. Er zitten wel eens inbeslag genomen dieren in het asiel (laatst nog 10(!) collie x tervuerense herders in leeuwarden), maar in de opslag zou ook zomaar kunnen. Ik weet het niet, maar je zou het aan de desbetreffende organisatie kunnen vragen.

 

Succes meid!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

In een loods? 
Ik denk eerder dat de kans groter is dat die hond een betere thuis treft dan een slechtere..

 

Ik zou zeker wel eens de dierenbescherming inschakelen. Vaak kan dit ook gewoon een wake up call zijn voor de baasjes, zien ze dan in dat ze fout bezig zijn, of zijn ze bang dat de hond anders wordt weggehaald. In ieder geval denk ik dat het alleen maar goed kan doen aan de hond. Want hoe je vriendin er nu mee omgaat vind ik echt niet kunnen. Dat arme beestje, een slechte thuis gehad als jonge hond en dan weer terecht komen bij mensen die haar totaal niet begrijpen. Hoe kan je je hond nu vergeten eten te geven?? Zeker als ze er zo mager uit ziet. En zo vaak in een bench, triestig..

Ik zou het zeker proberen. Het is anoniem en er valt niets mee te verliezen.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

heeft de hond eten?

heeft de hond drinken?

heeft de hond een dak boven het hoofd?

leeft de hond niet in eigen ontlasting?

 

Op alles NEE, dan kan je bellen wat je wilt, maar er gebeurd niks.

Een hond is een ding volgens de wet.

En met dingen kan je doen wat je wilt.

Zolang je het maar gebruikt, als hoe je het hoort te gebruiken.

 

Jammer, maar zo is de wet...

 

Niet dat ik het ermee eens ben, maar wil het even zeggen

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou idd een melding maken. Misschien een wake up call en wordt de hond beter verzorgd omdat ze bang zijn om hem/haar kwijt te raken

Mariska (Gast)

bedankt voor jullie reacties! ik heb haar al meerdere keren signalen afgegeven, maar ook gezegd dat dit eigenlijk niet de normale gang van zaken is zoals je een hond opvoed/hebt, (natuurlijk wel anders verwoord,) ik weet dat ze psychische problemen heeft, en niet altijd even stabiel is. maar ze zegt zelf dat ze goed is voor de hond en de hond niet weg wilt doen.   ik weet ook niet precies waar de hond dan mee naar toe wordt genomen, (geen ervaring hier mee) ik hoorde toevallig dat inbeslag genomen honden soms naar een loods gaan of zo vandaar dat ik het op deze manier zei,   de dierenbescherming is inderdaad een hele goede optie, maar in hoeverre blijf ik er dan onbekend in? want ik heb er niet echt behoefte aan dat ze te weten komt dat ik het geweest ben die de dierenbescherming heeft ingeroepen, (zeker omdat ik niet weet wat zij, en eventueel haar vriendjes zullen doen) (ik had trouwens op de dierenbescherming gelezen dat ze met anonieme tips niks doen.   Terry, ze heeft wel eten in huis, maar vergeet de hond te voeren, (soms zit er n dag of wat tussen) drinken? ja, als ze er achter komt dat die lege waterbak door het huis gesleept wordt vult ze hem, *als ik bij haar was, heb ik die bak ook meerdere malen moeten vullen waarna zoe die halve bak eerst weer leegdronk. dak heeft ze boven het hoofd, eerder tralies, maar ja, ontlasting ruimt ze op. omdat ze er anders zelf in zit.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik denk dat je gewoon moet proberen met het bellen naar de dierenbescherming. En Terry, bij mij stonden er op een gegeven moment dierenambulance of dierenbescherming, omdat een vrouw ging verhuizen en de kat die elke dag bij haar at dan geen eetplaats zou hebben... Bleek het gewoon onze kat te zijn die elke dag bij die vrouw nog een portie eten kwam halen... (En wij gaven die kat echt genoeg te eten..)

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Dubbele post

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als dit samenvalt met het ontslag van je vriendin is er met haar misschien ook wat aan de hand. Misschien kun je via die weg met haar in gesprek en komt het vanzelf op de zorg voor de hond.

Mariska (Gast)

bedankt voor jullie reacties,     ze had Zoe al toen ze ontslagen was, (niet zo heel lang volgens mij maar toch)  denk eerlijk gezegd niet dat dit met elkaar te maken heeft, aangezien ze haarzelf wel 'cadeaus' kan geven of bepaalde activiteiten onderneemt,    ik zou het liefst zeggen tegen haar wat ik denk, maar mede -deels angstig voor haar reactie- houdt me dat tegen, zeker omdat ze niet altijd realistisch reageert,   klein voorbeeld, er is een flink stuk van haar tand afgebroken, omdat ze uit die bench wilt, haar woorden zijn dan 'eigen schuld moet ze maar niet aan die bench gaan lopen kauwen', als ik dan zeg, je moet dit even in de gaten houden of mee naar de dierenarts, dan haalt ze nonchalant haar schouders op, en krijg ik net nog geen rollende ogen.      maar als er bijvoorbeeld mensen langs komen om te kijken, in hoeverre word ik dan bijvoorbeeld nog serieus genomen als blijkt dat zij een mooi verhaal heeft opgehangen, en mijn melding zogenaamd niet waar is...?   

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou het toch proberen. Niet geschoten is altijd mis ;) 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Kan je misschien niet met een andere vriend(in) die zij ook kent naar haar toe gaan en dan zeggen wat jij ervan denkt? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou je vriendin proberen over te halen om naar een hondenschool te gaan met haar hond. Wie weet lukt het.. dan adviseer je er één die lekker positief bezig zijn en beloningsgericht werken. Die mensen kunnen je vriendin dan op het rechte pad helpen en haar erop wijzen (het is hun taak) en ik kan me voorstellen dat jij ALS VRIENDIN dat heel erg lastig vindt. 

 

Van de andere kant... als het er nu al niet is... dan wil ze misschien ook niet naar de hondenschool. Ze zal na het ontslag sowieso niet zo lekker in der vel zitten lijkt me. Maar focussen op iets anders is erg positief en kan verhelderend werken. 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Wat sneu voor die hond :-(. Woont die vriendin nog samen met iemand anders? Of is zij de enige die zorg draagt voor de hond?

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Hmm.. lastig inderdaad. 

 

Het is een beetje hetzelfde als tegen ouders zeggen dat ze niet goed voor hun kind zorgen/dat hun opvoeding niet goed is. Ik vind dat je daar altijd voorzichtig mee moet zijn. Zeker als het je vriendin is. Wel als je haar als vriendin wilt houden in ieder geval ;)

 

Je kan inderdaad contact opnemen met de dierenbescherming, maar ben bang dat ze hier weinig tot niks mee kunnen. Ze kunnen sowieso al weinig, gezien een dier in de Nederlandse rechtstaat een ding is. Maar misschien kun je ze wel bellen voor meer informatie en tips hoe dit aan te pakken? 

Het is moeilijk om je vriendin op fouten te wijzen. Misschien kan je met een omweg toch nog wat bereiken? Hebben jullie misschien niet nog een andere gezamelijke vriendin die ook een hond heeft? Als jullie dan samen afspreken kunnen jullie een aantal probleemgevallen van je jullie eigen honden bespreken en elkaar dan tips geven (dus jij met de derde vriendin, dé vriendin luistert vanzelf naar jullie verhalen). Wie weet steekt ze er wat van op?
Of haar mee vragen om te wandelen? Lekker naar het bos of naar het strand? Onder het mom "Nou mijn hond heeft echt even een lange wandeling nodig hoor, hij is vandaag nog maar 30 minuten buiten geweest". Dat ze toch hoort dat een hond beweging nodig heeft. 
Of geef haar een hondenboek cadeau? haha ik weet het ook niet.. als ze van lezen houdt, heeft ze misschien wat aan. 
Of geef aan dat er leuke forums zijn? Dan leest ze vanzelf ervaringen van anderen en leest ze ook dat het anders kan.. 

 

Ik zou in ieder geval bovenstaande dingen proberen, of iets in die trant. Het blijft moeilijk om het rechtstreeks te zeggen.. 

 

Succes! 

Mariska (Gast)

ja ik ken wel 2 mensen die haar ook kennen, maar ik ken hun niet zo goed zijn een stuk jonger als haar, en ben bang dat hun het met haar eens zijn uiteindelijk, (ze kan heel goed iemand overtuigen) beloningsgericht werken werkt naar wat ik gezien heb voor haar niet, ze vind het raar dat ik nog steeds beloningssnoepjes mee neem voor mijn 6 jaar oude hond... ze heeft geen geld voor de hondenschool zegt ze, ze draagt alleen de zorg voor Zoe, ze woont alleen, heeft wel een zoon maar is uit huis geplaatst, ik werk in de geestelijke gezondheidszorg, en heb al veel dingen geprobeerd via een omweg, ook qua tips e.d. maar ze vindt dat ze zelf niks verkeerd doet! en dat ze o.a. fysieke correcties MOET geven omdat de hond anders niet zou luisteren?! als ik tegen haar zeg zullen we een eind gaan wandelen met de honden, want die van mij heeft vanmorgen maar 10 minuutjes gelopen krijg ik 9 van de 10 x te horen ooo die van mij ook nog niet, en dan gaan we ook wandelen. maar ik wil mijzelf eigenlijk niet verplicht voelen om haar dagelijks te bellen, en haar te vragen of ze zin heeft om te wandelen, en benoemen of haar hond al gegeten heeft, 't voelt zo als een verplichting,dat ik de halve zorg draag voor de hond, en niet voor de gezelligheid, zoals 'vriendinnen' dat zouden moeten hebben. ik doe het met plezier en gun hetzoe heel erg, daar niet van maar toch............ze is lid op dit forum, en ik heb een aantal topic's van haar gelezen, maar het verbaasde me eigenlijk een beetje, een aantal dingen die zij zegt zijn simpel weg niet waar, of dat ze in het ene topic zus zegt, spreekt ze zich in een ander topic weer tegen. ik zal morgen is contact op nemen met de dierenbescherming... Je zou eigenlijk verwachten dat de dierenbescherming in actie komt als de hond duidelijk 'verwaarloost' is, valt me vies tegen van de Nederlandse wet.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

heel goed dat je eens contact op gaat nemen, zelfs al kunnen ze niets doen, het kan toch al indruk maken.

 

Euh ze zit hier op het forum, ben je niet bang dat ze zich in je topic gaat herkennen?

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

ik ben misschien een rare...maar zo iemand zou nooit mijn vriendin zijn...walg van dit soort mensen, ga aktie ondernemen voor die hulpeloze hond en laar haar aub snel barsten.

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

zoals marian de waard zegd , vriendin of geen vriendin ik zou in actie komen voor de hond

zulke vrienden ben ik liever kwijt dan rijk .

ikzelf zou het zelfs gewoon zeggen , als je niet veranderd hoe om te gaan met je hond doe ik een melding

 

heb zelf ook een hondje gehaald uit een verveelende situatie en ben zelf rolstoel gebonden en kan ook maar zo'n 20 meter lopen per dag

maar mijn hondje is ook niet zindelijk plast ook wel eens binnen .

toch ga ik 6 x naar buiten met hem lopen , het zijn dan wel korte stukjes maar toch

 

dus ... doe er wat mee voor het hondje

Mariska (Gast)

ik moet ook eerlijk toegeven dat een van de reden dat ik nog met haar om ga die hond is.  vindt het zo sneu voor het beestje   gelukkig zijn er hier wel mensen die van honden houden,    

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik heb niet alle reacties gelezen want zo heel veel tijd heb ik nu even niet.

 

Maar hoe is je vriendin zelf er aan toe?

Een ontslag kan heel erg zwaar vallen. Misschien zit ze er zelf helemaal doorheen maar durft ze het niet zo goed te laten zien.

Naar buiten gaan is dan ineens een hele zware taak. Kan dus zijn dat ze er als een berg tegenop ziet om naar buiten te moeten gaan.

 

Weet natuurlijk niet hoe ze verder is met dingen ondernemen maar het kan zijn dat dit meespeelt.

Neemt niet weg dat het een excuus is om een dier zo te behandelen!

 

Praat eens met haar. Vraag eens oprecht hoe het met haar gaat en hoe ze zich voelt bij het ontslag wat ze heeft gekregen.

Marie-Rose (Gast)

Een ontslag kan zwaar vallen, dat weet ik maar al te goed.  Ik ben reeds 3 keer ontslagen door stopzetting van de bedrijven, dan ging ik heus niet bij de pakken neerzitten en had ook een hond, hij was mijn grote steun en als je oprecht van je hond houdt dan ga je niet binnen blijven en de hond aan zijn lot overlaten. Ik ging er net op uit en zocht ondertussen actief naar een nieuwe baan. Uitwaaien en met de hond bezig zijn is meer de oplossing dan in de zetel te hangen. Het is al erg genoeg dat dit dier reeds vroeger slechte baasjes had, nu is het welletjes vind ik. Ik zou dus wel degelijk heel duidelijk met haar praten en zeggen dat het zo niet kan, de hond heeft geen stem, iemand moet het voor hem opnemen. En bij ons is het zo dat, als een hond in beslag wordt genomen wegens slechte verzorging (en ik denk dat dit in Nederland ook zo is, is immers geen agressieve hond) dat ze in het asiel terecht komen. Leuk is anders, maar altijd beter dan verwaarlozing en ik vind dat jouw vriendin zich daar schuldig aan maakt.  Dus als ze niet luistert zou ik wel degelijk de dierenbescherming contacteren.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Niet iedereen is zoals jij Marie-Rose...

Zoals ik al zei, het is geen excuus. Absoluut niet, maar sommige mensen hebben een duw in de goede richting nodig.

 

En de dierenbescherming inschakelen zou ik persoonlijk niet doen.

Ondanks dat het diertje het nu slecht heeft betekend het niet dat de sitautie niet kan veranderen.

Een dier van iemand afnemen kan ook een hele nare gevolgen hebben.

 

Zoals ik zei, sommige mensen hebben een duwtje in de goede richting nodig.

Een hond afnemen (ongeacht de conditie van de hond) kan een hele harde klap zijn en daar zal die vriendin zich ook niet beter van gaan voelen.

Mariska (Gast)

aan haar ontslag zal het niet liggen, ze krijgt een uitkering en vind het allemaal prima. (lekker lang uitslapen, geen verplichtingen etcetera) ze onderneemt allerlei ''activiteiten'', (o.a. met mannen) ik denk echt dat zij gewoon het probleem is, en niet omliggende zaken zoals haar ontslag. als ik hoor en zie wat ze verder allemaal doet en kan ondernemen. maar dit zijn alleen de dingen die zij leuk vind, dingen die ze niet leuk vind onderneemt ze ook niet en is ze kort gezegd ziek zwak en misselijk.    vrijdag de dierenbescherming gebeld en uitleg gegeven.  ze begrepen me volkomen, maar ze kunnen inderdaad helaas niks doen. dan moet het al zodanig slecht gaan met de hond,  (medische zorg nodig hebben, of meerdere klachten krijgen enzovoort)  wel kon ik een melding maken bij de wijkagent.    ik heb een aantal adviezen van de dierenbescherming gekregen, en ga binnenkort naar haar moeder, voorzichtig proberen te peilen hoe zij er over denkt, (misschien wilt zij me wel helpen, en heeft zij iets meer invloed dan ik)      iedereen bedankt voor jullie reacties 

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat goed dat je hebt gebeld! Je doet wat je kunt, dan kun je later nooit tegen jezelf zeggen; ik heb niks gedaan of had ik maar.. 

 

Praten met haar moeder is inderdaad wel een goeie. Ik neem aan dat haar moeder zich ook zorgen maakt.. als ik jouw verhaal over haar zo lees, gaat het niet zo goed met haar. Haar instelling is nou niet echt om trots op te zijn.. wie weet heeft haar moeder wat invloed op haar. En de wijkagent is ook nooit verkeerd, als die een beetje weet wat er speelt. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Mag ik deze omhoog schoppen? Ik ben nl benieuwd hoe het afgelopen is/nu gaat en hoop dat TS het voorbij ziet komen

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik ben ook benieuwd, was een stille meelezer...
Ts was als gast hier.... dus geen idee of er nog reactie op komt...

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ze heeft een profiel hier staat er, vandaar :)

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

" Ze heeft een profiel hier staat er, vandaar :-) "

 Aaaaahaaaa haha sorry ik zag alleen de reacties als gast 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Sentina , ik schop het even  mee omhoog. Ik hoop dat dit bepaalde forumlid dit zeker leest Daar zijn geen excuses voor. 

 

Echt je gelooft het soms niet dat zo een persoon hier op forum zit en zelfs topics opent. Ons allemaal een rad voor ogen draait over haar dierenliefde dus ? 

 

Zo iemand zou trouwens NOOIT mijn vriendin kunnen zijn, Mariska ....lozen die vriendschap en goed gedaan meisje. 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Enquête over de Engelse Bulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^