waarom heb je je hond deze naam gegeven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

" Ik hoorde de naam van de vrouw van Jaimie Oliver en vond dat gelijk zo'n aparte pittige naam. Jools... 
Om het toch een beetje een hondentintje te geven heb ik de J in een Y veranderd en is t dus Yools geworden, maar je spreekt t wel hetzelfde uit (Djoels dus :-D)
  "

 

Wel een apparte naam Yools! Ik had er nog nooit van gehoord en het is dus meteen herkenbaar! 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" De fokker van India en Irene had een lijst met namen gemaakt die begonnen met een i, ik had India gekozen en zij zelf Irene. Het nest van Neeltje moest beginnen met een n en die heb ik zelf verzonnen. "

 

Wat grappig, je hebt zowel mijn moeder (Irene) als mijn oma (Neeltje) in huis, haha!

 

Ginny heette in het asiel Osa, wat in het Spaans (overigens komt Ginny niet uit spanje, maar uit Texas bij de Mexicaanse grens) zoiets als 'vrouwelijk beertje' betekend. Helaas is het ook een afkorting van een medische aandoening, en dat vond ik niet zo geslaagd. Mijn ex wilde haar perse Marjorine noemen, wat ik weer heb weten te verbasteren tot Ginny. Van Harry Potter

 

Voor Winter, die uit een P-nest kwam, wilde ik graag een naam met een P. Op mijn lijstje stond onder andere Peyton, wat iedereen verstond als Peter, en dat vond ik ook niet zo tof. Daarna Dean nog overwogen, maar daar was hij gewoon niet stoer genoeg voor Jax vond ik ook erg leuk, maar opeens liepen hier 3 Jax-en rond... Ook niet ideaal. Ik weet niet eens meer precies hoe ik op Winter ben gekomen, maar het paste gewoon bij hem. Ik ken geen andere honden die Winter heten, wat ik een pré vond, en met zijn witte vacht... tja

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Senna heette al zo, omdat we op de reservelijst stonden bij de fokker, en op het laatste moment toch een pupje kregen. Senna dus, en gemakshalve hebben we het maar zo gelaten. De naam past wel bij haar..lief en onschuldig.

Amélie is een ander verhaal: zij is vernoemd naar de Franse film Le Fabuleux destin 'd Amélie Poulain; met Audrey Tatu in de hoofdrol, die een jong meisje speelt dat de wereld naar haar hand wil zetten omdat ze wil dat iedereen gelukkig wordt.

Amélie doet haar naam eer aan: ze is net zo onbesuisd, naiief en ontwapenend als de Amélie in de film. Je moet wel van haar houden, of je wil of niet! Menigeen die bang was voor honden is dankzij onze Amélie van de angst afgekomen, dat zegt genoeg!

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools



 
Wel een apparte naam Yools! Ik had er nog nooit van gehoord en het is dus meteen herkenbaar!  "

 

Ja ik denk dat ze de enige hond ter wereld is die zo heet hahaa.

Eerst bestond de naam Yools echt nog nergens voor met een Y... dat merkten we als we op Youtube Yools intypte.. stonden meteen onze filmpjes bovenaan. Inmiddels is er een bedrijf gekomen wat zich Yools noemt. Misschien wel van ons gepikt ;-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

De toenmalige Precedent van Rusland heette  Michail Gorbatsjova zijn vrouw heette Raisa.

Dit was de meest menselijke Precedent van Rusland met een vrouw die heel veel goede dingen deed voor het land. Hij is (als ik het goed heb verbannen).

 

 

Sorry ging fout met de zwarte tekst, waar ik zelf zo'n hekel aan heb.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik ga even de hele lijst langs...

 

Ashley - Van tevoren had ik een rits met namen en Escada haar stamboom naam is ook nog even een optie geweest. Maar toen ze er eenmaal was vond ik haar gewoon echt een Ashley, en dat is ze nog altijd. Ashley komt van een van mijn favoriete mannelijke zangers Ashley Parker Angel en ook ene beetje van Ashley Tisdale. Met name haar karakter in High School Musical is iets waar ik nog wel eens aan denk en de naam Ashley past daar dan ook wel goed bij vind ik.

 

Abby - Heeft haar stamboomnaam gehouden. Zou Abigail worden maar is eigenlijk altijd Abby gebleven. Vonden we best een leuke naam en heeft bij mij de associatie met Abby uit ER.

 

Eevee - Heeft haar stamboomnaan gehouden. Al Abby's pups hebben een Pokemon stamboomnaam gekregen en het was al gauw duidelijk dat Eevee bleef en dus ook haar stamboomnaam als roepnaam zou krijgen.

 

Elphaba - Die naam is heel erg bijzonder voor me... De reden is dat deze naam erg veel voor mij heeft betekend in het verleden en dus symbool staat voor een hele hoop dingen. Te beginnen het boek/musical Wicked waaruit de naam afkomstig is (waarin overigens ook mijn naam voorkomt, moest zo zijn lijkt wel). Het karakter Elphaba hierin is een verkeerd begrepen vrouw die vanwege haar uiterlijk vaak al veroordeeld wordt voordat mensen haar echt goed leren kennen. Ze is namelijk groen dus er zal wel iets mis met haar zijn. Iets wat ik toch wel erg toepasselijk vind bij het ras Chinese Naakthond aangezien hier ook flink wat meningen over bestaan, vaak berust op onzin en niet op hoe dit ras echt is. Daarnaast is Elphaba een strijdlustige vrouw met een grote liefde voor dieren, ze vecht voor hun rechten en trekt zich niks aan van wat anderen van haar vinden. Iets waar ik mezelf erg goed in kan vinden. Ook de musical Wicked zelf heeft veel voor mij betekend mede ook vanwege mijn gezondheidstoestand eind 2011, alle ellende die ik toen doormaakte en het prachtige cadeau wat ik van de cast heb gekregen in die periode via een poster vol met lieve persoonlijke berichtjes als hart onder de riem tijdens die moeilijke tijd... De voorstelling heeft ook de slogan 'niets is wat het lijkt' wat ik bij een Chinese Naakthond met haar (oftewel powderpuff) toch ook wel erg toepasselijk vind want zo zie je maar weer zelfs de naam is niet altijd wat het lijkt (powderpuffjes zien er immers op het eerste oog niet bepaald naakt uit). Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste... Elphaba's kracht heeft mij zelf ook de kracht gegeven om door te vechten tijdens de hel die ik doormaakte vlak voordat onze Elphie hier kwam. Zij heeft mij als het ware leren om te gaan met mijn eigen gezondheidssituatie en die van mijn oma dus als afsluiting van deze moeilijke periode, als nieuw begin en als eerbetoon aan mijn oma (welke 1 februari 2012 is overleden, anderhalve week na de geboorte van Elphie) vond ik de naam zo toepasselijk voor onze eigen Elphie en vandaar dus ook dat ze zo heet.

 

Glacee - Ik heb altijd gezegd dat onze volgende hond Lacey zou gaan heten. In de eerste paar dagen dat Glacee hier was betrapte ik mezelf er op dat ik een keer Lacey tegen haar zei. Toen dacht ik nog... Hoe toevallig is het wel niet dat hier nu een Chineesjes rondloopt met een naam die maar een letterklank verschilt met de naam die ik in gedachte had voor een toekomstig hondje. Een teefje dat ook nog eens zo goed bij ons past en zo is wat wij zoeken in een hond. Niet wetende hoe het zou lopen toen. Inmiddels is ze van ons en al lang niet meer een logé, en heeft ze haar naam gewoon lekker gehouden (die ook weer is afgeleid van haar stamboomnaam).

 

Mijn vorige honden en andere huisdieren hebben ook allemaal een naam met een betekenis, de een afgeleid van een zanger of actrice die mij aanspreekt... De ander vernoemd naar een fictioneel karakter. Zo hebben we onder anderen nog een McDreamy, Hermione en Angel hier rondlopen.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Toen wij wisten dat we een teefje zouden krijgen, hebben we alle leuken namen die we konden bedenken opgeschreven en gekeken welke naam we bij haar vonden passen. Dit werd Tessa. Is puur op gevoel gekozen.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Vlaai.mijn kat kwam uit limburg.samen met zijn broer Vlimmy. ja vond die naam origineel. en mijn buurvrouw die de katjes voor mij meebracht vond Vlimmy een toepasselijke naam afgeleid van.vanlimburg. helaas is Vlimmy na 2jaar spoorloos verdwenen. Lobke heb ik vernoemd naar de personage an het boek Sil de strandjutter. ze heet officieel Katrien. Lodewijk heb ik vernoemd naar de teckel van het oude boekje Lodewijk. ging over een teckel.

 

Overigens had ik al 5jaar voor Lobke,s komst besloten dat als er een teckel kwam haar roepnaam Lobke zou zijn-

 

klopt wel Katrien zou al gauw kaat of kaatje worden en dat past niet bij haar ze is geen Kaat! groeten Hein.

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat een leuk topic, Leuk om te lezen hoe de hondjes allemaal aan hun naam komen 

 

Dusty heette al zo toen ik hem ging ophalen, Er veranderde al genoeg in zijn leven en hij was al bijna 11 maanden, Dus heb ik zijn naam zo gelaten. Hij reageerde gelukkig ook totaal niet negatief op zijn naam. Eigenlijk had ik hem om moeten dopen tot "koekie" gezien hij daar direct naar luisterd  

Gaya, was eigenlijk de naam die ze als stamboom naam heeft gekregen... Ik had de naam Luna in mijn hoofd maar bij toen ik de naam Gaya hoorde vond ik hem eigenlijk wel heel erg bij haar passen. Gaya betekend "godin van de aarde" ... En ach ze zit dagelijks met dr neus in de grond of zwerft tussen de bomen of door weilanden heen, Dus past de naam ook wel weer heel erg bij dr 

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Uppie, met zoveel reacties staat hij er niet bij :(

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

"
" Ik hoorde de naam van de vrouw van Jaimie Oliver en vond dat gelijk zo'n aparte pittige naam. Jools...  Om het toch een beetje een hondentintje te geven heb ik de J in een Y veranderd en is t dus Yools geworden, maar je spreekt t wel hetzelfde uit (Djoels dus )   "
Eva & Yools

 
Wel een apparte naam Yools! Ik had er nog nooit van gehoord en het is dus meteen herkenbaar!  "

Het is een heel bekend nederlands kinderwagenmerk, maar dan geschreven als Joolz

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Ik hoorde de naam van de vrouw van Jaimie Oliver en vond dat gelijk zo'n aparte pittige naam. Jools... 
Om het toch een beetje een hondentintje te geven heb ik de J in een Y veranderd en is t dus Yools geworden, maar je spreekt t wel hetzelfde uit (Djoels dus :-D)
  "

Toen ik dit las dacht ik opeens, zouden de ouders van Jools mss niet zo snugger zijn geweest en was het de bedoeling dat ze 'Jewels' heette?!?! Mss waren Ieren met een zwaar accent ofzo! Hahaha!!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik wil altijd iets origineels voor een hond en hou niet van de veel voorkomende hondennamen.

De vorige heette Flipper, mijn man mocht de naam kiezen....;-)

 

Ik wil altijd twee lettergrepen. Eentje vind ik erg kort en drie of meer te lang. Stel je hond heet Piet en je gaat hem roepen dan wordt dat al snel Piehiet...haha

 

Willem, omdat ik dat een stoere naam vind en hij ook een echte Willem is. Grappig dat er nu in de wijk meer honden zijn die ze Willem hebben genoemd.

 

Morgen komt daar Wammes bij. Waarom Wammes? Automatisch gingen we Willem wel eens Willem wammes noemen. Waarom? Geen flauw idee. Onze vorige heette Flipper zoals ik al zei en ik noemde hem heel vaak Sjors. 

 

Ik vind het leuk om je hond een "mensennaam" te geven, maar dan wel eentje van vroeger. Dus niet de namen van tegenwoordig zoals bv Sterre oid. Willem, Harrie, Louis, Gerda, Jansen etc vind ik erg leuk voor een hond.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Nou onze fretjes die uit de opvang zijn gehaald die hebben hun eigen naampje mogen houden, namelijk Lucky en Misha. Ik vond ze perfect passen bij hun karakters dus waarom een naam veranderen.

 

Onze twee fretjes die we zelf van pup af aan hebben opgevoed noemen Daisuke (grote hulp) en Amaya (nachtelijke regen) omdat die namen perfect bij hen pasten. Daisuke is een sullige man die graag bij je komt om te kijken en zich te moeien en Amaya is een mysterieuze kleine meid die ook nog eens doof is.

 

In 2013 moesten de stamboomnamen met een 'M' beginnen dus vonden we het wel fijn om een roepnaam te zoeken die ook met een 'M' begon. Zo had ik een hele hoop meisjesnamen met een M maar ik wilde heel graag een reutje. Ik wilde ook een originele naam dus ben ik diep gaan graven en uiteindelijk zijn we op Mochi blijven steken daar we deze naam zo schattig vonden klinken. Mochi is van origine een japans dessert dat er een beetje uitziet als een sneeuwbal en tja...een samojeed is ook wel een beetje een kleine sneeuwbal.

honden page profiel IkkesIkkes

honden foto van Ikkes

Montgomery Scott zijn naam komt uit Star trek (Beam my up Scotty)

Onze vorige honden hadden de namen Gilbert en Guustaaf. (moesten met een g beginnen.) Barend had zijn naam al en Boyke had ook al zijn naam.

De kat die we vroeger hadden hete Lord Wanhoop en de princes of wales parkiet hete Tinus Plotseling. Beide namen kwamen uit oude boeken.

honden page profiel MarleenMarleen

 Rakoes. Wij zijn een Indisch gezin en Rakoes betekent gulzig in het Indonesisch.

En gulzig is hij zeker!

honden page profiel PP

"  Rakoes. Wij zijn een Indisch gezin en Rakoes betekent gulzig in het Indonesisch.
En gulzig is hij zeker! "

 

Haha, zo noemde mijn Indonesische ex mij altijd  Vind ik ook echt een hele leuke naam voor een huisdier :) (niet zo voor mezelf, haha)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Mikey heet volluit eigenlijk Lexis Mikeyla.

 

Mijn partner heeft een zoon altijd de naam Michael willen geven. Maar in een vorig huwelijk werd het een dochter dus die naam was nooit gebruikt. We hadden dus gezegt dat we een hond de naam Michael zouden geven.

Toch wou ik echt liever een teefje dan een reutje en ja, dan is Michael toch wel een beetje raar ;) Dus werd het Mikey. Om tot mikey te komen werd het op papier Mikeyla.

Mikey komt uit een L nest, dus de papier-naam moest met een L. Dit is Lexis geworden, afgeleid van Alexis, wat net als Alexandra een afgeleide is van Alexander.  :D

 

Maar in het dagelijks leven is het gewoon Mikey of Mike. :)

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Tja, ik had een heel namenlijstje, met de meest tuttige namen, vond ik juist wel leuk bij een staffy...

maar toen ik de 1e keer was wezen kijken en knuffelen, dacht ik ja, het moet lola worden, ze heet gewoon lola

 

gewoon omdat ik het een leuke naam vond, verder niets speciaals mee of diepe betekenis

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Onze overige dierennamen:

 

Kattennamen:

Eagle & Sharky (naar dieren genoemd)

Dusty & Shadow (die waren allebei zwart)

Stoffie (deze kat is vertaald vernoemd naar de overleden kat Dusty)

Jaiden (echt zo'n plaatje van een kater die verdiende een mooie stoere naam)

en

Boe Boe

Dit is wel een verhaal dat afwijkt omdat we haar als jonge herplaatser hebben overgenomen. Toen heette ze Malibu. Maar het was (en nog wel) zo'n angsthaasje dat zo'n grote stoere naam helemaal niet bij haar paste. Om een klein beetje de klank er in te houden hebben we er Boe Boe van gemaakt (ook passend bij het schrikkarakter).

 

Overige:

Een vogelspin die heet Spinny. (haha, geen uitleg nodig)

We hebben een slang gehad die heette F16. Dit kwam omdat we haar in Amsterdam hadden gekocht en dit hebben gecombineerd met een middagje vliegtuigspotten.

Een baardagame genaamd Lucky. Geen echte reden, vonden we gewoon een leuke naam.

Sinds kort hebben we 3 gifkikkertjes en die heb ik maar Kwik, Kwek en Kwak genoemd. :)

 

Als er ooit nog een hond bijkomt zou ik hem graag Jovi willen noemen, naar Bon Jovi uiteraard. Maar het moet dan natuurlijk wel passen bij de hond. :)

 

 

 

 

honden page profiel Anneloes en BoefjeAnneloes en Boefje

honden foto van Anneloes en Boefje

Boefje omdat ze ook echt een boefje is!! <3

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

angel  had de fokker al verzonnen en aangezien ze eraan gewend was en ik het wel een passende naam bij haar vond heb ik het zo gelaten

 

cookie(monster) vind ik wel een lieve naam voor een bully lol

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Fennah was ons eerste, mijn vriend en ik kwamen maar niet overeen over de naam... Toen kreeg ik het idee om mijn stageverslagen af te gaan en tijdens mijn stage hydrotherapie met honden hadden de een cane corso genaamd Fennah. Ik vond de naam toen al zo mooi dat ikhet dus voor had gesteld aan mijn vriend en hij was meteen voorstander!

Larah is twee maanden na we Fennah als pup hadden gekomen. Ze was toen 3 jaar en noemde Lesley in het asiel. Ze luisterde echter absoluut niet naar haar naam en we vonden het ook niet passen bij haar. Merijn kwam op de naam Larah en haar kopje ging naar boven, dus dat was beslist :)

Kilo hebben we vorige zomer geadopteerd en noemde toen ook al Kilo. Zijn stamboomnaam is dan ook kilobyte from fixy's ID. We wouden hem Kamiel noemen maar zijn toch bij Kilo gebleven omdat het wel een leuke naam is voor een chihuahua!

 

 

Anoniem (Gast)

Ik heb mijn hond Coda genoemd, verwijzend naar zijn stamboomnaam: Wildfowlers here comes the sun   Voor degene die niet zo een muzikale kennis hebben: Dat is een nummer van the Beatles. Coda is een teken in de muziekliteratuur.   Daarnaast is Koda de naam van het schattige beertje in Brother Bear, een film die zich afspeelt in Canada (Nova Scotia Duck Tolling Retriever?).   En het roept gewoon lekker :). haha

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

"
" " Ik hoorde de naam van de vrouw van Jaimie Oliver en vond dat gelijk zo'n aparte pittige naam. Jools...  Om het toch een beetje een hondentintje te geven heb ik de J in een Y veranderd en is t dus Yools geworden, maar je spreekt t wel hetzelfde uit (Djoels dus )   " Eva & Yools   Wel een apparte naam Yools! Ik had er nog nooit van gehoord en het is dus meteen herkenbaar!  "
Paul, Bo en Pip!!!!

Het is een heel bekend nederlands kinderwagenmerk, maar dan geschreven als Joolz "

 

Oh nooit van gehoord hahaa.

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Anoniem was ik trouwens :)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

"
" Ik hoorde de naam van de vrouw van Jaimie Oliver en vond dat gelijk zo'n aparte pittige naam. Jools...  Om het toch een beetje een hondentintje te geven heb ik de J in een Y veranderd en is t dus Yools geworden, maar je spreekt t wel hetzelfde uit (Djoels dus )   "
Eva & Yools

Toen ik dit las dacht ik opeens, zouden de ouders van Jools mss niet zo snugger zijn geweest en was het de bedoeling dat ze 'Jewels' heette?!?! Mss waren Ieren met een zwaar accent ofzo! Hahaha!! "

Hahaa Hilde... wie weet :D

Soms denken mensen wel dat ik Jewels roep, maar die naam had ik dus juist nooit gekozen. Beetje te.. voor een hondje wat er ook al zo uit ziet ;-)

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

Dubbel

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Rakoes. Wij zijn een Indisch gezin en Rakoes betekent gulzig in het Indonesisch.
En gulzig is hij zeker! "

 

 

Hey die is leuk! 

Wij noemen ze tijdens familie bezoek ook vaak Rakoes en Nakal! Heb er ook serieus over nagedacht om die namen aan toekomstige honden te geven.....

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik zag Jazzy voor de 1e keer en toen ontstond spontaan de naam Jazzy- Lee.klink wel lekker Jazzy

en Poppy is vernoemd naar haar mama

pagina 4 van 6 12 3 45 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^