Dominanter aks ik dacht ;-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Vandaag hebben we een logeetje. Casper is altijd efn onderdanige rustige relaxte hond. Rustig en relaxt is hij nu ook maar het is wel heel duidelijk dat Casper de baas is. Zijn eigen kussen is leeg, zijn plek op de bank is leeg en zijn kussen uit de auto waar hij zelden op ligt en nu voor haar in huis ligt... Tsja foto spreekt voor zich... Zij mag heerlijk op de grond liggen... En ook niet op zijn grote kussen. In de bank mag ze thuis niet dus hier ook niet.

Daar heeft zij overigens geen moeite mee hoor. Casper hangt dus wel degelijk de baas uit maar wel op een hele rustige manier. Geen grommen, grollen, haren omhoog of dominant gedrag. Voor mij duidelijk dat t hele stabiele hond is die zich makkelijk aanpast. Zowel dominant als onderdanig kan zijn. Duidelijk dat dominantie heel anders is dan veel mensen denken en dus weinig te maken heeft met agressiviteit. Maar wel veelnmet energie en lichaamstaal.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zou ik denk ik niet als dominant zien, hij laat alleen wel blijken dat het wel het huis is waar hij woont. 
En gezien hoe subtiel hij dat doet is heel netjes toch. Ze mag er gewoon zijn, maar het tis wel zijn huisje.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper



Het is heel duidelijk dat hij de baas is. Hij controleert haar echt met energie. Net heerlijk gewandeld maar duidelijk wie bepaalt.

Vindt dit niet vervelend maar juist positief. Casper laat heel vaak met zich sollen. Voor mij wordt t steeds duidelijker dat hij zelfverzekerder is als ik dacht. En op een manier die helemaal goed is!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In elk geval zelfverzekerd als ie thuis is.
Duidelijk een plek die hij als zijn plek heeft aanvaard.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Mooi !!!

Duidelijkheid zonder uiterlijk vertoon.., daar houden wij van ;-)
Leuk zoals ze je soms (aangenaam) kunnen verrassen..., Casper weet dus heel goed hoe het hoort..., en de witte dame ook zo te zien :-D

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Misschien zie ik het anders, maar het komt bij mij eerder wat onzeker over dan dominant.
Als hij zelfverzekerd zou zijn dan zou het hem niet veel uitmaken waar zij ligt. Nu is hij zijn eigen spullen aan het verdedigen/opeisen, of uit een soort bezitterigheid, of omdat hij daarmee zijn plaats duidelijk wil maken (die is misschien een heel klein beetje onduidelijk voor hem) en ik zie dat niet als dominantie.

Maar ik bedoel het niet slecht hoor!! Want het is fijn als ze zo lekker samen een plekje hebben en dat het gewoon heel duidelijk is op deze manier ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nee hoor hij is ju helemaal niet onzeker. Hij ligt heerlijk te maffen en zij loopt rond te snuffelen. Ze mag uit zijn bak drinken ( hij heeft wel eerst gedronken ) ze maag aan zijn speelgoed komen. Ze had net zijn botje te pakken en dat mocht ook. ( heb ik wel afgepakt omdat ik er maar een heb een geen onderlinge strijd wil. )

Het gaat prima. Ik was bang dat zij Casper onder zou sneeuwen op de manier waarop herders dat kunnen. Maar beide passen zich prima aan.

Ben zelfs trots op Casper en zijn gedrag. Iig geen macho gedrag van beide kanten.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Dan las ik het denk ik verkeerd. (ik las dat ze nergens mocht liggen meer in de zin van onzekerheid)
Het is heel mooi dat hij zonder agressie of iets heel duidelijk kan 'vertellen' wat hij graag wilt. Of dat nu uit dominantie is of niet doet er in mijn ogen ook niet veel toe, maar het zegt wel veel over hoe goed hij de hondentaal beheerst en daar mee omgaat. ;-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik denk niet dat het onzekerheid is.., Misty is hier in huis de grootste goedsul die je je voor kan stellen.
Aysa kan (als ze de kans zou krijgen) haar tot het uiterste tergen zonder reactie van Misty behalve een heleboel kalmerende signalen die Aysa totaal niet kan of wil begrijpen.

..., maar kom niet op haar plek op de bank of in haar mand (maar net hoe haar pet staat) als ze daar geen toestemming voor heeft gegeven..., dan opeens weet Misty heel goed duidelijk te maken wat 'van haar is' .., en begrijpt Aysa opeens heel goed wat de lichaamshouding van Misty betekend.
Nooit een grom of grauw van Misty, maar langslopen en Aysa bijna wegkijken van de plek is genoeg om ruimte te maken.

Nee.., geen discussie over 'op de bank' .., daar mogen ze alleen als wij het toelaten ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

[quote=41462]Zou ik denk ik niet als dominant zien, hij laat alleen wel blijken dat het wel het huis is waar hij woont.  En gezien hoe subtiel hij dat doet is heel netjes toch. Ze mag er gewoon zijn, maar het tis wel zijn huisje.[/quote] terwijl dit nou precies dominant is. Hij neemt voorrang op die ander over een bron (ligplaats). 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

"

terwijl dit nou precies dominant is. Hij neemt voorrang op die ander over een bron (ligplaats). 

"


Hier heb je wel gelijk in. Maar Mikey van mij bijvoorbeeld heeft toen Lady -hondje van mijn moeder- voor het eerst kwam echt heel onzeker gedrag laten zien, althans in mijn ogen dan :)

Lady mocht nergens op liggen wat van Mikey was, aan geen enkel speeltje zitten en ook deed Mikey lelijk als beide honden een snoepje kregen. Bij iedere stap die Lady deed stond Mikey er boven op en viel Lady echt lastig. 

Misschien is dat dan ook wel dominant, maar ik zie het meer als onzeker. Ik denk dan bij mezelf, als Mikey zekerder was geweest hoefde ze niet zo te reageren.

Nu gaat alles helemaal goed hoor en kunnen beide hondjes gaan/staan/liggen waar ze willen zonder elkaar lastig te vallen. Maar die eerste paar keer had Mikey deze beheersing nog niet.

 

Gr. Alexandra

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"Vindt dit niet vervelend maar juist positief. Casper laat heel vaak met zich sollen. Voor mij wordt t steeds duidelijker dat hij zelfverzekerder is als ik dacht. En op een manier die helemaal goed is!"

 

Ik weet natuurlijk niet op wat voor een manier en je kunt niet alle honden over een kam scheren maar ik vind het vaak een fijne eigenschap die door eigenaars soms wordt ondergewaardeerd. (Ik heb het natuurlijk niet over honden die angstig, trillend en bevend hardhandig worden ondergesneeuwd door een 'grensloze bully')

Volgende forumvraag: Koekjeeeeee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^