Gesloten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Eigenlijk ben ik opzoek naar HPers die zelf in opleiding zijn tot Kynologisch Instructeur of Kynologisch gedragstherapeut voor honden of die deze cursussen al hebben gedaan (en eventueel behaald) of bezig zijn met iets anders in deze richting. Omdat ik van deze mensen graag wat ervaring wil horen waar zij dit nu volgen. En waarom voor deze gekozen. (omdat er zo vele zijn).

Ben zelf al weer even bezig en Ethologie hond, Kynologisch Instructeut en Gevorderd Kynologisch instructeur behaald en nu bezig met gedragstherapie. De cursussen die ik nu heb behaald heb ik veel van geleerd en niet willen missen, maar vraag me toch af of ik bij hun die dit aanbieden op me plek zit. Aantal dingen waar ik nu toch tegen aanloop en vooral bij de laatste cursus waar ik mee bezig ben. En dus hoor ik graag van andere hun ervaringen waar hun dit doen of hebben gedaan omdat ik misschien van de ene over wil stappen naar de andere. Om ook andere inzichten te krijgen, andere meningen en theorie.


Ben benieuwd!:-D

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Vast toch wel iemand? O-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Upje voor mezelf :-D

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik loop nu bij Dogvision. Heb Module 1 en 3 gedaan. In april ga ik module 1a doen en in september module 2. Als ik module 2 heb afgerond ben ik Kynologisch Instructeur. :-) 3 t/m 7 is voor gedragstherapeut. Ik heb 3 alvast gedaan omdat 2 vol zat en module 3 eigenlijk min of meer de theorie is op module 2.

Ik zit nu op mijn mobiel en dat typt niet helemaal lekker, dus zal als ik op de computer zit wat meer uitleg geven. En ondertussen: vraag maar raak! :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Sorry, dubbele post. ;-) mijn mobiel is erg enthousiast.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik loop nu bij Dogvision. Heb Module 1 en 3 gedaan. In april ga ik module 1a doen en in september module 2. Als ik module 2 heb afgerond ben ik Kynologisch Instructeur. :-) 3 t/m 7 is voor gedragstherapeut. Ik heb 3 alvast gedaan omdat 2 vol zat en module 3 eigenlijk min of meer de theorie is op module 2.

Ik zit nu op mijn mobiel en dat typt niet helemaal lekker, dus zal als ik op de computer zit wat meer uitleg geven. En ondertussen: vraag maar raak! :-) "


Oke. Zat ook aan Dogvision te denken. Hoe is jouw ervaring met hun? hoe geven hun les en wat heb je ervaren met de docent(en)? Waarom heb jij voor Dogvision gekozen? (omdat er zoo veel zijn haha)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik volg even!
Ben van plan de cursus bij Dogvision te gaan volgen, maar ook Groenhorst Cursuscentrum spreekt me erg aan...

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik volg even!
Ben van plan de cursus bij Dogvision te gaan volgen, maar ook Groenhorst Cursuscentrum spreekt me erg aan... "


Ik denk ook aan Dogvision, maar ook Martin Gaus of Turid Rugaas!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Oke. Zat ook aan Dogvision te denken. Hoe is jouw ervaring met hun? hoe geven hun les en wat heb je ervaren met de docent(en)? Waarom heb jij voor Dogvision gekozen? (omdat er zoo veel zijn haha) "


De docenten komen allemaal uit het vak en zitten er nog steeds in. De één is onderzoeker en docent bij de Universiteit van Wageningen terwijl de ander haar eigen bureau heeft tot gedragstherapeut. Wij hebben bijvoorbeeld een gastles gehad van iemand van Dutch Cell Dogs. Reuze interessant en je merkt echt dat ze veel kennis bezit. Ze kon goed praktijk voorbeelden geven en je merkt ook dat alle docenten mee gaan met de tijd en alle onderzoeken kennen.
Dogvision is theoretisch ingesteld. Eerst de theorie kennen, daarna gaan we dat in de praktijk toepassen. Zonder theorie geen praktijk. Ik vind het een fijne methode, omdat je eerst alles kent en die kennis daarna kunt testen in de praktijk. Wat werkt voor jou prettig en wat niet? Het is wel zo dat je nog steeds theorie krijgt bij de praktijk lessen, zoals hoe je bijvoorbeeld les moet geven.  Ik heb nu twee modules gedaan: 1 over de hond in het algemeen (geschiedenis, signalen, enz.) en één over de leerprincipes van de hond en alles er omheen. In april ga ik beginnen met de module over de biologie van de hond en in september ga ik pas mijn praktijk gedeelte doen tot Kynologisch Instructeur. Daar in krijg ik dus ook theorie over hoe je mensen nu geboeid kunt houden, welke verschillende methodes er zijn om les te geven, enz. Voor de rest bezit ik dus al een groot deel van de theorie.
Qua methode zijn ze van het positief trainen, maar we moeten wel de andere methodes en manieren kennen. Zo hebben we ook een les gehad over de verschillende hulpmiddelen. Waarom? Het kan zo zijn dat je op consult komt bij iemand wiens hond een slipketting om heeft en weigert de hond een andere halsband te geven. Je kunt dan kiezen door niet verder te gaan met de cliënt, maar je kunt de persoon ook laten zien hoe die daar het beste mee om kan gaan en helpen met het afbouwen er van.

Zo, denk dat dit alles wel een beetje is in een notendop. Kan zijn dat ik nog wat over het hoofd heb gezien. :p Als je vragen hebt, let me know!

Volgende forumvraag: Geboortedatum van jullie honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^