hond verstapt zich en hijgt nu veel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tessatessa

honden foto van tessa

Hallo :-) even een vraagje.
Zoë mijn hondje van 4, 5 sprong net van de bank en gleed een beetje weg op de gladde vloer bij de landing.ze draaide zich meteen om en wou zo snel mogelijk weer bij me op de bank. Je zag duidelijk dat ze geschrokken was..oortjes plat, grote ogen , trillen..en nu steeds hijgen. Nu is mijn vraag waarom ze nu zo hijgt en wat sneller ademt ?

Groetjes tessa en zoë

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

geschrokken!

tenzij je zelf nog andere dingen vermoedt.
Mankeert ze iets?
Is ze de laatste tijd nog meer onrustig, wiebelig, hijgerig?

Van een bank afspringen en uitglijden, geeft een natuurlijke adrenaline reactie; hijgen en ademen. (korte stressreactie)


Gaat snel over; even aanhalen en kalmeren en haar de volgende keer rustig van de bank afhelpen, dan is ze het voorval zo vergeten.

honden page profiel tessatessa

honden foto van tessa

Gelukkig ! Ze heeft 1.5 jaar geleden haar kruisbanden gescheurt toen ze zich verstapte tijdens het rennen achter een bal op de hei. "Gelukkig" gleed nu haar voorpootje weg. Ga morgen meteen kijken naar antislip matje ofzo dat het niet meer gebeurt. Zij schrok van de glibber partij en ik schrok van haar. Fijn dat je reageerde :-) kan ik met een gerust hart slapen. (Ze ligt naast me dus hou haar in de gaten )

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ze zal nu wel rustig zijn.:-)

Slaap lekker!

Volgende forumvraag: Mijn hond kwijlt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^