Bazen overschatten zichzelf.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Veel baasjes zeggen hun hond te kunnen lezen en onder controle te hebben, overmoed?

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

" Veel baasjes zeggen hun hond te kunnen lezen en onder controle te hebben, overmoed?

Geef ook jouw stelling van de dag door ! "


.ja,overmoed.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

eens!;-)

honden page profiel SajesySajesy 3 doggies

honden foto van Sajesy

Ja en nee, je weet zelf als baasje wat het beste is voor je hond (meestal), maar ik vind ook dat je hierin kunt doorslaan en teveel leest op  bv internet waardoor je denkt dat je het goed doet maar eigenlijk niet...
Vind het een moeilijke maar goede stelling!

honden page profiel PP 3 doggies

Vaak wel. Soms niet.

Om mezelf als voorbeeld te noemen; ik was overmoedig toen ik een Podenco aanschafte. Het zal allemaal wel goed komen. Jachtinstinct? Trainen we er wel uit. Ik heb verstand van honden en zal de wereld eens laten zien dat een Podenco bést los kan lopen en dat ik hier goed in ben.

Tja, en toen kwam Cosmic, en die leerde mij een lesje over respect, vriendschap, dingen vragen in plaats van dwingen, en nog veel meer. Ik voelde me de eerste zes maanden een mislukking. Maar nu heb ik het gevoel dat ik goed met haar om ga. Niet op een quick-fix manier, maar wel op een manier die voor ons beide werkt. En ja, regelmatig hoor ik om me heen, mág ze dat zomaar? Geef je haar nou niet op d'r donder? Je moet strenger worden, je laat over je heenlopen! En dat is precies wat ik tegen mezelf gezegd zou hebben voordat ik Cosmic leerde kennen.

Misschien is dit wederom overmoed, maar ik durf te zeggen dat ik momenteel goed bezig ben en mijn hond steeds beter leer lezen. Ik maak me echter geen illusies dat ik haar onder controle heb ;-)

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

Hoi, dit is de eerste stelling die ik lees van het moderatorteam...

Ik ben het er mee eens.

Waarom?
Ik denk dat de maatschappij bepaald soort honden ( vooral terriërs) waaronder de staf, pitbull en ja ook JACK RUSSEL ( die ik zelf heb) enz in een soort monster veranderd

waardoor de baas het ras probeert te verdedigen , terwijl ze eigenlijk hun eigen hond verdedigen... en daardoor vertellen dat je een hond kan ''lezen''

Mijn Jack Russel is een hond met een gebruiksaanwijzing, maar hem kunnen ''lezen"' en daardoor zijn foute gedrag voor kan zijn.........NEE dat kan ik niet ookal zou ik het wel willen.

dus ja OVERMOED

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik heb mijn hond onder controle

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Bij jonge honden kun je het idd op 'overmoed' gooien, uiteindelijk krijg je pas volledige 'lezing' van je dier na een aantal jaar.('onverwachte actie' kan tot op de volledige wasdom nog altijd)

Bij een oudere hond denk ik wel dat het kan.

eerlijke kennis en reflectie.... :-)

baas afhankelijk. ;-)

globaal; Overmoed.

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Eens

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Denk dat ik mijn hond wel onder controle heb. .maar je hond is geen "ding" dus ja soms overmoed omdat er wel eens dingen gebeuren die je niet voorzien heb. helaas

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje 3 doggies

honden foto van Hondenbaasje

Een hond blijft toch een dier en op zekere hoogte dus onvoorspelbaar.
Dus je hond voor 100 procent onder controle? Overmoed.

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Onverwachte reacties zijn inherent aan het hebben van een huisdier. Dan heb ik het over bijvoorbeeld honden, katten en paarden, van wandelende takken heb ik totaal geen verstand.
Dus of je het 'overmoed' kan noemen? Kweenie, je neemt de verantwoordelijkheid in de context van dat moment. En daarbij zal het wel eens voorkomen dat je dier onvoorspelbaar reageert, dieren eigen. Al kan je je dier nog zo goed lezen, onverwachte situaties zullen zich altijd voordoen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Helaas wel.
 Als je kijkt naar het aantal bijt incidenten, blijken er een hele hoop mensen te zijn die hun hond niet konden lezen. De signalen die altijd voor af aan bijten gaan hebben ze niet gezien.
Daarbij hadden ze geen controle over hun hond, anders was dit niet gebeurt.
Ze hebben zich zelf in relatie met hun hond zeker overschat

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ja ik ken mijn honden ,maar hier gaat het ook wel eens anders als ik dacht Hein.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Veel baasjes zeggen hun hond te kunnen lezen en onder controle te hebben, overmoed?


Het deel over mijn honden 'kunnen lezen'.., absoluut, dat is geen overmoed.
Het deel over mijn honden 'onder controle hebben' ..., daar zal ik nooit ja op kunnen zeggen..., de ene is redelijk te sturen na 3 jaar..., de ander heb ik na (bijna) 1 jaar mijn handen nog net zo vol aan als op de dag van aankomst..., daar is de controle zo af en toe heel ver te zoeken en gezien haar ras zal de 'controle' hopelijk ooit zo stuurbaar worden als bij de eerste :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hoewel het deels ligt aan je eigen definitie van onder controle hebben, zit het volgens mij in de menselijke natuur om zichzelf te overschatten. Misschien maar goed ook, anders hadden we nog in berenvelletjes rondgelopen, denk ik.

Maar aan de andere kant: je zit altijd met een vertaalslag. Wij mensen zullen honden nooit zo goed kunnen lezen of manipuleren als andere honden dat kunnen.

Het belangrijkste is misschien wel dat mensen hun best doen en hun verantwoordelijkheid nemen als het gedrag van hun hond gevaar oplevert voor de hond zelf of voor andere mensen en dieren in de maatschappij.

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Ligt er aan wat je verstaat onder "onder controle " hebben..
En daarvan durf ik rustig te zeggen: nee, geen overmoed hier, maar 99% controle!En daarbij is er geen sprake van zelf-overschatting of overmoed.
Onze honden zijn ontzettend baas-gericht, luisteren eigenlijk altijd, en zoeken bij vreemde, of onverwachte situaties meteen eerst contact in afwachting van onze reactie voor ze tot handelen overgaan.
Kan ik mijn honden "lezen"? Mwah..nee, ze blijven verrassend uit de hoek komen soms! O-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Veel baasjes zeggen hun hond te kunnen lezen en onder controle te hebben, overmoed?

Ik weet niet of het echt overmoed is. Ik kan mensen ook lezen, toch verbazen mensen mij ook af en toe. Honden zijn levende wezens, dus ik denk niet dat het mogelijk is om zij altijd 100% onder controle te hebben en je kan een hond lezen, maar dan kan hij nogsteeds onverwachten dingen doen.

Ik denk dat het ligt aan de perceptie die mensen hebben bij het kunnen lezen en onder controle hebben. Voor iedereen betekend dat wat anders, waardoor het vaak over komt als overmoed.

Voor de een betekend je hond onder controle hebben, dat hij altijd onder appél staat, dat hij altijd luisterd voor de ander betekend het dat hij de riem niet uit je handen trekt, ik roep maar wat.
Voor de geen die vind dat een hond 100% moet luisteren, komt de geen die blij is dat zijn hond de lijn niet uit zijn handen trekt overmoedig over.

Wij positieve opvoeders komen overmoedig over, bij de harde hand opvoeders en andersom.

Ik denk een beetje overmoed er wel is, maar dat het meer valt onder de catogorie liefde maakt blind. Je houd zo veel van je hond dat je sommige dingen niet ziet die andere zo zien.

En dan heb je natuurlijk ook nog de opscheppers, van mijn hond is geweldig en luisterd altijd en bij het eerste konijn is de hond er vandoor en dan krijg je te horen, maar dat doet hij anders nooit!

Dus verschilt per persoon en per perceptie van die persoon.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Mensen die zeggen hun hond 100% onder controle te hebben, overmoed. Het blijft een dier, een levend wezen, en deze heb je dus nooit 100% onder controle. Ik legde bij mezelf bij mijn eerste hond ook die druk op om mijn hond 100% onder controle te krijgen (zeker omdat het een heel baasgericht ras is), maar je moet wel realistisch blijven.

Ik denk dat mensen die verstand van zaken hebben wel prima kunnen zeggen dat ze hun hond kunnen lezen.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik ben erg goed in het lezen van mijn hond, maar heb hem niet altijd onder controle. Vorige week nog een wegren incident voor een loopse teef. Nou, doe dan maar eens een poging om interessanter te zijn...;-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Ik ben erg goed in het lezen van mijn hond, maar heb hem niet altijd onder controle. Vorige week nog een wegren incident voor een loopse teef. Nou, doe dan maar eens een poging om interessanter te zijn...;-) "


.Je kon wel lezen wat hij van plan was XD

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Geen overmoed, eerder hard werken van hond en baas.

Ja..ik kan mijn hond aardig lezen, en daar door kan ik controle hebben over de hond.

Dat er iets mis kan gaan, ja.
We zijn beiden geen robot.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik durf eerlijk toe te geven dat ik echt niet alles zie en ik ze echt niet 100% onder controle heb.. Maar aan de andere kant..wat is 100% Controle?

Misia kent vrij weinig commando's maar luistert erg goed buiten, ze komt eigenlijk altijd als ik haar roep.. Maar goed, ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat ze in de toekomst altijd terug zal komen als ik haar roep..
Lady.. tsja, ik dacht dat zij altijd degene was van de 2 die het best luisterde. Lady kent veel commando's..is erg baasgericht.. Maar van de week, toen ik een afgelegen, verlaten, omheind terrein vond en haar los liet.. bleek mevrouw na een half uur perfect luisteren even geen zin om te luisteren.. dr neus zat aan de grond geplakt en ze was duidelijk iets op het spoor en dan kan ik roepen wat ik wil, maar dan hoort ze me letterlijk niet meer.. (achteraf bleek dat op dit verlaten terrein voorheen een zeugenslachterij was..wellicht had dat er mee te maken O-) )

Vaak zie ik dingen ook wel aankomen, zoals toen er een tijdje terug buiten mot was tussen Misia en Lady, ik zag het gebeuren, waarschuwde mijn vriend nog niet zo dichtbij te komen met Lady..en ja hoor..mot. Ook buiten zie ik heel snel aan Lady (of Misia) als er meer afstand genomen moet worden en ik zie ook vaak wel wanneer lady of Misia iets niet prettig vind.
Maar ik heb geen ogen in mn achterhoofd en ik herken gewoon nog niet alle kleine subtiele signalen, dus ja..af en toe ben ik iets niet voor.

Maar goed, ik ben nou eenmaal niet de meest perfecte baas misschien..en mijn honden zijn zeker ook niet de gemakkelijkste..dus of ik ooit die 100% controle ga bereiken.. dat betwijfel ik, maar goed, met zn allen blijven we (van elkaar) leren :-)

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Overmoed hoor, voor mij toch, ik ken mijn hond nog helemaal niet zoals het moet dus dat blijft opletten geblazen.
Heb redelijk wat ervaring met honden maar onverwachte situaties zijn soms moeilijk in te schatten dus is het beter om geen 100 % te denken jouw dier in handen te hebben en voorbereid zijn op het gevaar dat zich kan voordoen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Lezen, de woorden kunnen uitspreken maar geen idee hebben in welke taal het is.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Als je als baas weet wat je beperkingen zijn en ook die van je eigen honden dan is er geen sprake van overmoed. Het kunnen lezen van andermans hond is niet van belang gezien je daar niet verantwoordelijk voor bent.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Het kunnen lezen van andermans hond is niet van belang gezien je daar niet verantwoordelijk voor bent. "


In zekere zin waar.. Als ik naar Lady kijkt, die toch niet in contact komt met andere honden, is het inderdaad niet perse van belang dat ik de lichaamstaal van een andere (passerende) hond volg.

Maar met een hondsociale hond als Misia doe ik het wel, zeker ook uit bescherming, zodat ik het ook zie als er een hond zonder goede intenties op haar af komt..
Bovendien is het allemaal actie-reactie. Als ik wil weten waarom mijn hond bepaald gedrag vertoont kan ik ook veel informatie halen uit het gedrag van een andere hond.

Dus verantwoordelijk nee, maar kijken naar het totale 'gesprek' tussen meerdere honden kan wel erg handig zijn.

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Waar! Laatst verloor een man de controle over zijn Jack Russel. Dat stomme beest hing vervolgens in mijn Valentijn en liep met een bek vol haar weer verder. Die man zei: 'Sorry, ik kon hem niet meer houden. Je daagt het ook wel een beetje uit als je met 3 honden gaat wandelen.'
Uhm... 1: jij kunt een Jack Russel niet houden? 2: al zou ik hier met 5 honden lopen! Wat gaat iemand dat aan? Ze blaffen niet, ik grijp de grootste bij zijn halsband en de andere twee neem ik mee aan een korte lijn.
Mijn zusje en vader hebben een marktplaats shitzu (ze ging mee naar een show en toen pas zag ze hoe ze er echt uit zien, lol) en die hebben ze echt niet onder controle. Hij gromt bij iedereen en grijpt van zich af als het hem uit komt. En dan toch zeggen: wat is hij toch lief...

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

"

In zekere zin waar.. Als ik naar Lady kijkt, die toch niet in contact komt met andere honden, is het inderdaad niet perse van belang dat ik de lichaamstaal van een andere (passerende) hond volg.

Maar met een hondsociale hond als Misia doe ik het wel, zeker ook uit bescherming, zodat ik het ook zie als er een hond zonder goede intenties op haar af komt..
Bovendien is het allemaal actie-reactie. Als ik wil weten waarom mijn hond bepaald gedrag vertoont kan ik ook veel informatie halen uit het gedrag van een andere hond.

Dus verantwoordelijk nee, maar kijken naar het totale 'gesprek' tussen meerdere honden kan wel erg handig zijn.

"


Dat is hier niet aan de orde, ik bekijk het puur vanuit mijn oogpunt.

Ik snap echter wel wat je bedoeld.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"

Dat is hier niet aan de orde, ik bekijk het puur vanuit mijn oogpunt.

Ik snap echter wel wat je bedoeld. "


Nee inderdaad..in deze discussie was het niet heel relevant.. Maar toch wou ik het even zeggen, haha O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tommy (kat) meets Joey (hond)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^