Nostalgie, oude asielhondjes..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Zoals sommige van jullie weten heb ik 3,5 jaar vrijwilligerswerk gedaan in een asiel. Daar is mijn passie voor honden ontzettend aangesterkt, haha. In zo'n tijd zie je enorm veel honden komen en gaan. Pauline heeft voor mij een DVD'tje gebrand met foto's van alle hondjes uit "onze" tijd, inmiddels al weer 11 jaar geleden.. (wat worden we toch oud). Het is dus aannemelijk dat geen van deze honden nog in leven zijn, maar ik wilde toch even de honden die voor mij eruit sprongen met jullie delen, al dan niet met hun verhaal.


Balou! Op mijn eerste dag werd Balou meteen vernoemd. "Als Balou je accepteert, dan hoor je erbij!". Enneh, daar moest je hard voor werken hoor, want het heeft even geduurd voordat ik Balou veilig van zijn kennel naar het losloopveldje kreeg! ;-)


Boyke! Oh, wat heeft Boyke veel tijd gespendeerd in het asiel.. En zo vervelend was ie niet eens, haha, het was gewoon een.. apart hondje! ;-)


Chorizo! Op de foto niet goed te zien, maar hij had héle korte pootjes, typetje Basset. Een ingekorte Rottweiler dus, haha. Vreselijk beest was het, hihi.


Digit! De overblijver uit een nestje pups dat we aangeboden hadden gekregen. Familie van Punk! (kleinzoon, als ik me niet vergis)


Ee! Punk's dochter! Bijna had ik haar aangesmeerd aan mijn zus, haha. Haar baasje was gestorven aan een overdosis en uiteindelijk is ze geadopteerd door zijn ouders.


Fay.. Broodmager en onder de wonden kwam ze binnen. Ze had een apart plekje in het kantoor.


Fred de Basset! Ook een echte langzitter. Uiteindelijk mee gegaan met échte Basset mensen!


Frodo, een pupje dat helemaal onder de mijt en schurft binnen kwam, en geadopteerd is door één van de medewerkers. En vandaag de dag leeft hij nog en doet hij het onwijs goed! :-)


Frodo toen hij gevonden werd..


Frodo nu :-)


Froggy. Een langzitter uit Amsterdam, die ook bij ons in Tilburg lang gezeten heeft nadat hij aankwam via een uitwisseling. Froggy beet, en niet zo zuinig. Aanlijnen kon wel, maar na de wandeling terug in zijn kennel vrat ie je op. Je moest Froggy dus óf optillen voor je bij zijn kennel was, lijn eraf, letterlijk in z'n kennel "werpen", en snel de deur dicht doen.. óf hem in z'n kennel doen, hek dicht, en dan voorzichtig tussen de spijlen door de riem los klikken. Ik vond 't een heerlijk beest! ;-)


Gooi en Smijt, twee dames op leeftijd die hun namen te danken hebben aan het feit dat ze hun bakken door de hele kennel smeten! 


Rocky, een hele sterke eigenwijze draak, hihi. Geadopteerd door een oude vriend van me, daarna nog regelmatig terug gezien op het asiel want hij is een expert-wegloper! Ook hij leeft vandaag de dag nog!


Jake. Moeilijke hond die vermoedelijk pakwerk training gehad had. Hij was niet mis..


Joey kwam ook bij ons na een uitwisseling met het asiel in Amsterdam, en ook Joey heeft nog heel lang bij ons gezeten. Zou je niet zeggen, want hij heeft zo'n leuk toetje!


Kale! Helemaal in de klit toen hij aan kwam, geschoren, en tja, toen heette hij Kale. 


Kasha, de grote favoriet op het asiel. Hele lieve hond, aanhankelijk, gehoorzaam, maar.. ze had last van ongerichte agressie. Kwam je een hond tegen op straat, dan draaide ze om en hing ze in je been. Niet echt bevorderlijk voor de plaatsingskansen.. Ze is uiteindelijk ook ingeslapen, het hele asiel was ervan ondersteboven..


Kyto, ook een geweldig leuke hond. Had ook zo zijn probleempjes, als in, hij ging in je arm hangen en liet dan niet meer los. Oeps. Geplaatst maar heeft toen een kindje aan z'n arm door de tuin heen gesleurd en is teruggebracht. Uiteindelijk beet hij een stagiaire in z'n gezicht toen hij Kyto's dekentje op wilde schudden, en toen is hij ingeslapen.


Lady, teef op leeftijd, die altijd met bakstenen liep te sjouwen. Had bijna geen tanden meer in haar bek staan!


Ladymexx. Het lieverdje en de vaste train-hond van Pauline.


Leo, één van mijn favorieten ;-)


Levis, onze ENIGE Amerikaanse Stafford mét stamboom! Deze foto's komen uit de tijd dat de Pitbull-wet van kracht was, en alles wat op een Stafford/Pitbull leek moest bekeken worden door de schouwer, en ingeslapen worden als ie aan een aantal uiterlijke kenmerken voldeed. Maar Levis niet, want die had een stamboom. Leuke maar héél erg sterke hond was 't!


Mexx heeft een hartverscheurend verhaal. De eerste maanden van zijn leven heeft hij opgesloten gezeten in een schuur. Daar is hij nooit meer van bekomen. Hij heeft in een gastgezin gezeten maar kroop daar onder de kast en kwam er niet meer onderuit. Lang geprobeerd, toen is hij over gebracht naar een ander asiel om hem daar een kans te geven. Ook daar verbeterde zijn gedrag helaas niet, en uiteindelijk is hij ingeslapen.


Mischa, een hele lieve hond met gruwelijke baknijd. Helaas daardoor ook ingeslapen..


Nouska! Prachtige meid. Was snel geadopteerd, maar kwam de volgende dag weer terug omdat ze de vensterbank van de muur afgesloopt had.. O.O


Powerrrrr! Een prachtige mooie windhond, vond hem echt te gek! ;-)


Raisa, ook één van mijn favorietjes ;-)


Rudolph! Enneh, komt deze hond jullie bekend voor? Dat kan..


Vandaag de dag wordt dit hesje nog steeds in de winkel verkocht met Rudolph's foto erop! ;-)


Sissie, een héél klein bang meisje. Zo lief.. ;-)


Staffie. Eens een hele lieve hond, favoriet van menig vrijwilliger. Hij liep altijd lekker tussen de kleine hondjes, vaak los op de binnenplaats als wij aan het schoonmaken waren. Op een dag gestolen werd hij gestolen. Samen met een paar andere Stafford-achtigen en een paar windhonden verdween hij na een inbraak bij het asiel. Waarschijnlijk zochten ze honden voor gevechten en om te stropen. Staffie werd teruggevonden maar was daarna niet meer hetzelfde. Hij vloog een vriendin van me naar de strot en had problemen met alle blonde vrouwen. Niet lang daarna beet hij een Shih Tzu dood en is hij ingeslapen.


Starsky! Heerlijk wollig windhondje ;-)


Toy! Een heerlijke, sterke teef, en ze was mijn vaste trainingshond! Ze viel uit naar kleine hondjes. Ze was dusdanig sterk dat na een training de blaren op m'n handen stonden.. Maar het resultaat mocht er wezen, na een tijdje kon ik haar los uitlaten en negeerde ze kleine hondjes! Ze is kort daarna geplaatst.


Vanco! Vanco was, zonder grap, mijn grootste nachtmerrie. Vreselijk eng beest vond ik het! Hem aanlijnen was eigenlijk geen optie, zijn hok werd open gezet, de deur van de losloopweide werd open gezet, en dan was het maar hopen dat je het er zonder kleerscheuren vanaf bracht, haha. Hij hield van balletjes en duwde deze dan tegen je aan, terwijl hij hem beter vast probeerde te pakken, waardoor er áltijd een velletje tussen zat.. ;-)

Zo, dat zijn er toch nog meer dan mijn bedoeling was.. Maar ze zijn ook zo leuk.. Die asieltijd was misschien wel de mooiste tijd uit mijn leven, en niet alleen omdat ik Punk daar heb leren kennen! ;-)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Mijn lieve ladymexx ^^ als ik op mezelf had gewoond had ik het wel geweten ^^

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Maarre plien, zo'n lieverdje was het niet, met haar omgerichte agressie probleempjes ^^ en haar auto jagen en vervolgens omgerichte agressie als je ook maar iets van spanning op de lijn stond. Ze heeft Peter nog in zijn bips gehapt ^^ maar als je haar gebruiksaanwijzing wist een heerlijke hond.

honden page profiel PP

" Maarre plien, zo'n lieverdje was het niet, met haar omgerichte agressie probleempjes ^^ en haar auto jagen en vervolgens omgerichte agressie als je ook maar iets van spanning op de lijn stond. Ze heeft Peter nog in zijn bips gehapt ^^ maar als je haar gebruiksaanwijzing wist een heerlijke hond. "


Hahaha, in Peters bips gehapt? :-D Dat zou ik nóóit durven!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^