hondenverzekering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gast (Gast)

Als je een pup gaat kopen is het dan wijs om een hondenverzekering af te sluiten?

Of is het wijzer het geld zelf te sparen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Ik ben ook benieuwd naar de ervaring van andere.
Wij zijn ook aan het denken om een hondenverzekering af te sluiten,bij welke verzekering hebben jullie goede ervaring mee?

gr mariaa

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoihoi,

Misschien is het slimmer om zelf iedere maand wat opzij te leggen... Door twee-euromunten te sparen kom je al een heel eind....

Ik heb al ruim 30 jaar honden en heb nooit een verzekering voor m'n honden afgesloten....
Ik had de kosten er nooit uitgehaald...
Daarbij moet je héél goed de kleine lettertjes lezen... Er wordt nl. een hoop NIET vergoed... :(
En goedkoop is de premie van zo'n verzekering zeker niet....

Ik heb altijd "gezonde" honden gehad tot nu toe, gelukkig..!

Zowel met m'n bastaard/mix-honden waren bere-gezond.

Zo ook m'n honden met stamboom...
Maar een "garantiebewijs" hangt er nooit aan.... Ook niet bij een rashond...!

Misschien geluk gehad ???
Ja, kan....

Natuurlijk kan je ook grote pech hebben... :(
Een hond is een "levend wezen"....
Je kunt ook een hond treffen die zwakker is en altijd nét pech heeft ...
Misschien heb je net het zwakste/zieligste hondje gekozen uit het nest...

Toch denk ik, dat je er ook wel wat "zelf" aan kan doen, door je hond een gelukkig en gezond mogelijk leven te geven;
Goede voeding, voldoende lichaams beweging en hersengymnastiek zijn een weldaad en doen wonderen voor een hond....

Heel veel honden worden ziek door stress, ongezonde voeding, eenzaamheid en eentonigheid...
Door niet te "mogen" zijn wie hij of zij is... "hond" in de ruimste zin van het woord...

Lieve groet, Ilja
high-five van *Sterre*

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Klopt wat Ilja zegt maar had ik het geweten had ik het voor ons Zyta wel gedaan. Maarja, een gezonde pup, dan ga ik ook niet zoveel geld spenderen natuurlijk. Nu zie ik dat ik met haar misschien dat beter wel had gedaan. Al denk ik toch nog steeds dat ik het bij een volgende hond toch weer niet ga doen maar wel een rekening afzonderlijk open bij de bank en daar echt maandelijks een vast bedrag op stort want een ongelukje is snel gebeurd, vaak meer als één ook.

Lieve groetjes van ons

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Ik heb geen verzekering afgesloten.

Niet omdat ik een rashond heb en er vanuit zou kunnen gaan dat ik geen kosten zou krijgen, maar juist omdat 'de grote kosten' niet of maar deels worden vergoed.

Rashond of niet, kosten maak je altijd en eeuwig onverwachts.

Daarnaast is het echt slim om inderdaad per maand een euro of twee a drie in de hondenpot te doen.

Barca heeft ook een eigen hondenspaarpotje. Dat is ons verzekeringssysteem en bijna alle dierenartskosten worden daarvan betaald. Wij ledigen elke week ons klein geld en dat gaat ook in die pot. Daarnaast spaar ik -daar komen ze weer!- Appie zegeltjes. Vervolgens hou ik het statiegeld apart en al dat geld gaat ook in die pot en zo loopt het aardig op.

Mocht er dan iets gebeuren dan kan ik het betalen. Op die manier zijn Barca zijn heupfoto's betaald. Gewoon via die pot.

Barca heeft dus zijn eigen huisspaarpotverzekering.

Wat ik wel jammer vind is dat Albert Heyn niet meer een spaarregeling heeft. Dat mis ik echt. Lotje is grotendeels op die manier groot gebracht en die had een eigen spaarrekening, waar ik altijd bij kon. Desnoods moest ik een dag wachten, maar dat systeem was werkelijk uniek. Afgeronden bedragen -zegelboekjes- statiegeldbonnetjes....het spaarde zo lekker weg!

Nee, hier geen verzekering via een verzekeringskantoor, maar gewoon via een spaarpotje....met een slotje voor grijpgrage zaterdagavond kinderhandjes. :-)

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

hoi hoi,

Ik heb bij mijn vorige hond heel wat DA-kosten gehad. Er zaten soms rekeningen bij die over de 1000 euro liepen! Vandaar dat ik me nu verdiept heb in het verzekeren van onze Morris. Toch ben ik van mening dat je zonder verzekering voordeliger uit bent. Natuurlijk wel uitgaande van dat je hond een oudere leeftijd mag behalen. Heel veel dingen worden helaas niet vergoed via de hondenverzekering, waardoor je nog met onkosten zit. Als ik kijk naar onze Flos, die krijgt jaarlijks zijn inentingen en verder is hij maar 1 keer in de 15 jaar onder narcose geweest voor een tand te trekken en zijn gebit te reinigen. De totale kosten voor die behandeling waren toen 100 euro...Zou ik voor hem een verzekering afgesloten hebben, dan had ik dit dus heel duur betaald. Vandaar uit heb ik nu ook besloten om Morris niet te verzekeren. Morris is van goede afkomst en ik ga er vanuit dat hij niet zo veel pech heeft als zijn voorganger bij ons... Ik heb voor beide een bedrag gereserveerd en als dit spaarpotje op begint te raken, dan zorg ik er wel voor dat het weer aangevuld wordt. Ik zou zelf eens kijken wat het jou per maand gaat kosten als je de hond wil verzekeren. Kijk dan ongeveer wat de verwachting is hoe oud je hond wordt en bekijk wat je dan ongeveer kwijt bent aan de verzekering. Misschien dat je dan tot het besluit komt, om toch zelf een spaarpotje aan te maken....Je kunt alles in je leven verzekeren, maar is het verstandig??

Monique

honden page profiel Joey-DancerJoey-Dancer

honden foto van Joey-Dancer

Hallo allemaal,

Toen wij Joey net in huis hadden genomen, een pup van 8 weken, hebben wij wel een verzekering afgesloten.

Na veel wikken en wegen, moeten we dit doen of niet. Wij hebben dit besloten door onze gemakzucht, het spaarpotje thuis vullen wij toch niet.

Nu heeft Joey aan bijna alle kinderziekte's meegedaan. (Gelukkig niet allemaal). Joey is nu 15 maanden, wij hebben tot nu toe wel profijt van de verzekering.

Hij is verzekerd bij Proteq, hoe jonger je hond des te goedkoper kun je verzekeren.

Met andere verzekeringsmaatschappijen heb ik geen ervaring.

Lieve groet en een poot van Joey,
Cella.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi,

Heb Loek met 4,5 jaar uit het asiel gehaald en helaas de eerste maand de dierenarts ietsje te vaak gezien (gelukkig niet heel ernstig). Toen ook zitten denken om een verzekering af te sluiten en het hier ook met de DA overgehad maar die gaven zelf aan daar geen voorstander van te zijn omdat zoals monique ook al aangaf veel onkosten met een beetje pech alsnog niet worden vergoed en je wrsl dus alleen maar duurder uitbent. En als ik ook kijk naar de kosten die ik met Loek in die eerste maand heb gehad zou een verzekering niet goedkoper geweest zijn.

Voor Loek spaar ik dus ook gewoon zelf voor de onvoorziene gevallen en de overige vaste kosten (inentingen, ontwormen, ed) weet je opzich dus kun je makkelijke maandelijks zelf apart zetten.

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ik weet en hoor van vele mensen die hun hond wel verzekeren dat proteq er als 1 van de beste uitkomt , zo heb je bv ook pico bello en die verzekering is ronduit slecht

en wijzelf hebben ook geen verzekering , dit omdat wij heel vaak oude en/of zieke honden opvangen , en die in de verzekering doen is heel duur , wij hebben hier een flinke pot voor de 4 dogs

honden page profiel Mary-AnnMary-Ann

honden foto van Mary-Ann

Ook wij hebben besloten geen verzekering te nemen voor Howy.
Het is hier al veel gezegd, als je iedere maand je kleine geld in een stenen varken stopt heb je best snel leuke bedragen..

Ik heb er wel naar gekeken maar kwam inderdaad al snel tot de conclusie dat het zinloos is. Héél veel dingen zijn niet verzekerd en al helemaal niet bij grote honden.. Onze duitse dog valt al helemaal buiten de boot.
Ik zal toch wel gek zijn om dan iedere maand een premie te betalen om zo af en toe eens wat pijnstillers vergoed te krijgen

Mijn pleegzusje heeft een duitse dog en deze heeft 2 heup operaties moeten ondergaan, werkelijk niets daarvan heeft ze vergoed gekregen. Zelfs de antibiotica niet.
Pff en maar betalen aan die premies.
Nee, ik spaar het zelf wel bij elkaar.

kim (Gast)

mijn twee newfoundlanders zijn wel verzekerd bij petplan en ik heb tot nu toe alles vergoed gekregen zonder moeilijkheden, ik ben zelf niet zo'n spaarder en het is lastig als je geen geld hebt en je hond is ziek

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

ik hoor en lees veel goede verhalen over petplan...een verzekering die juist wel bijna alles vergoed!

ik ga mezelf hier nog even goed in verdiepen.
sparen is ook helaas niet mijn beste kant....

gr mariaa

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Hoi,
Ik heb zeker nu met het gezeur met Luna ook aan een verzekering gedacht. Het zou mij ongeveer € 13,- per maand gaan kosten.. Inentingen worden niet vergoed, tenzij je aanvullend verzekerd. Nu maak ik wel wat kosten aan Luna, maar daar hoef ik niet iedere maand aan te blijven betalen. Mijn da heeft het mij ook afgeraden, aangezien ze dan gechipt zou moeten worden (wat nu ook gaat gebeuren, maar keurig onder verdoving tijdens de sterilisatie) en een Jack russell is niet een ras dt erg gevoelig is voor ziektes.. of toch wel??? ;-) zullen het morgen te horen krijgen..

Groetjes,
Nathalie
Pootje van Luna en Keya

honden page profiel NikkieNikkie

Ik ga onze pup ook verzekeren, het is een cavalier king charles spaniel en daar komen helaas veel ziektes in voor, ik wil een verzekering bij proteq afsluiten, de andere ken ik eigenlijk niet.

maasa (Gast)

ik heb geen verzekering afgesloten omdat ik er geeneen heb :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

Wij hebben ook geen verzekering afgesloten.We zetten elke maand een bedrag opzij.Gaat automatisch dus zonder moeite.Ik kijk ook nooit op die rekening wat er op staat omdat ik mezelf te goed ken.Staat er veel op dan krijg ik allerlei wilde plannen en denk dan dat ze toch wel niet ziek zullen worden hjahahahaaha
Toen anderhalf jaar geleden alle ellende van ziektes en operaties kwam hadden we daar dus genoeg aan.

honden page profiel lienlien

hoi,

wij hebben onze (helaas beiden overleden) honden jaren verzekerd gehad bij Proteq. Dat beviel goed en viel qua kosten nogal mee. Voor de shar pei betaalden we ongeveer 15 euro p/mnd en voor de lhasa apso 12 euro p/mnd. (als je per jaar betaalt krijg je korting.

Nu hebben we een mopshondje en krijgen we binnenkort nog een bordeaux dog. Deze gaan we verzekeren bij Pico Bello of bij Briass. Nog even goed de voorwaarden doorlezen maar op het eerste gezicht lijkt het zeer aantrekkelijk. Als je bij Google dierenverzekering intypt, krijg je diverse mogelijkheden. Je kunt zelfs bij het kruidvat een verzekering afsluiten.

Bij proteq kreeg je nagenoeg alles vergoed, m.u.v. de btw en bij geslachtsoperaties krijg je slechts 50%. Bovendien is HD volgens mij uitgesloten. Hoe jonger de hond, hoe goedkoper. Bovendien moet je als de hond al wat ouder is, een gezondheidsverklaring van de DA overleggen. Als er dan al een dossier is van een bepaalde ziekte, wordt dat voor vergoeding uitgesloten. Dus even goed opletten. Heel veel suc6 ermee. ;-)

honden page profiel

Nooit enige verzekering gehad voor huisdieren, maar toen Jazz kwam heb ik er wel eentje afgesloten. Waarom? Ik maakte van dichtbij mee hoe een supergezonde hond een darmperforatie kreeg en een paar keer geopereerd werd + intensive care... Er ontstond een geweldig hoge rekening en dat allemaal door een stukje bot. Ik ging nadenken en concludeerde dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Ik wil voor mijn hondje het allerbeste en ik wil nooit hoeven beslissen dat een behandeling niet door kan gaan door gigantische kosten. Geld opzij zetten is een heel goede optie, als je het kunt. Ik kan het niet, ongetwijfeld wordt het gespaarde geld op een gegeven moment voor iets totaal anders gebruikt...ik ken mezelf, vandaar de keuze voor een verzekering: de uitgebreide van Proteq. Meteen afgesloten toen Jazz bij ons kwam (9 weken oud) en dat betekent dat de premie voordeliger is (jonge hond en geen dossier) en zijn leven lang gelijk blijft. Ik vind het toch wel een fijn idee dat ik nu nooit 'nee' hoef te zeggen.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

wij hebben een spaarpotje gekregen vorm van een hond
daar doen we elke keer geld in en mensen die bij ons komen "moeten" er ook wat in doen O-)
als er dan wat is hebben we mooi wat gespaard ;-)

( niet op mn man zn gezicht letten hoor dit was al de 20ste foto ofzo ;-) )

honden page profiel Heleen Heleen

honden foto van Heleen

Ik heb het voor onze pup wel gedaan. M'n ouders moesten geld lenen om hun hond in leven te houden. Heb m zelf bij Kruidvat afgesloten, iets meer dan 15 euro p.m. Daarvoor is zelfs de castratie en inetingen inbegrepen.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

ik heb voor Spiky ook een verzekering bij Proteq/ Betaal 20 euro in de maand en dan is ze voor alles verzekerd ook in t buitenland. Nu zijn er nog betere verzekeringen bijgekomen die een stuk voordeliger zijn da proteq, maar ik ben erg tevreden. Eerste jaar de premie er al uit door serilistatievergoeding (50%). Heb m ook puur om de enge verhalen van ernstige ziektes en of gebreken waardoor de kosten zo hoog op kunnen lopen. Als je dat risico kunt dragen dan is t handiger om het niet te doen. Hoorde trouwens wel laatst van een hond die chemo moest 2000 euro alleen al die therapie en dan de rest nog. Die man die zei tegen mijn vriend echt spijt te hebben nooit een verzekering af gesloten te hebben. Niet omdat hij het niet kon betalen maarja hij had nu wel al voor een aantal jaar die premie eruit gehaald.

groetjes

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ik heb al meer als 30 jaar honden nooit een verzekering afgesloten.toen die tyd bestond het nog eens niet.
moet er ook wel eerlijk bij zeggen dat me honden ook nooit ernstig ziek zijn geweest.
alleen de ster bij de vrouwtjes.
dus ja ik zit niet zo op verzekeringen te wachten.en een hond van 14 en 12 verzekeren ja doen ze volgens mijn niet meer.


groetjes joke en dr hondjes :-D

Wilma (Gast)

Hoi,

wij hebben een duitse herder pup van 16 weken en ik heb wel vanaf het begin een verzekering afgesloten bij pet-plan en die heb ik er dit jaar al uit, ik heb tot nu toe alles vergoed gekregen en ik betaal 20 euro per maand, ze heeft alle inentingen vergoed gekregen en de kennelhoest ik heb haar gechipt werd ook betaald en ik ben in 1 week 3x bij de DA geweest omdat ze zo ziek was, dus die kuur en de kosten van bezoek heb ik ook vergoed gekregen. Ik ben zelf ook geen spaarder en als ze nu ziek is dan kan ik zo naar de DA gaan zonder na te denken van kan het nu wel.

Veel succes met het besluit

Gr. Wilma en een (gezonde)poot van Maddy

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

kijk zo heeft iedereen er weer andere ideeen over O-)

Anoniem (Gast)

honden page profiel lienlien

hoi,

ik moet toch terug komen op mijn eerdere bericht. Ik dacht de voorwaarden goed doorgelezen te hebben maar helaas, ik kwam bedrogen uit. Pico Bello is geen goede verzekeraar. Het zijn ronduit oplichters die blijkbaar in het buitenland vertoeven op onze centen. Bij proteq heb ik nooit problemen gehad. Helaas zijn deze behoorlijk in prijs gestegen en wordt het erg duur, zeker voor onze bordeaux dog. Wij sparen nu zelf in een potje.
de reacties op het forum pico bello geven aan dat de mensen die door Pico Bello zijn opgelicht, voor het merendeel zijn overgestapt naar petplan of dier en zorg en daar tevreden over zijn.
suc6 allemaal en dat jullie honden maar lang gezond mogen blijven.
groetjes

christiane (Gast)

hallo

wij hebben voor ons noa nog geen verzekering,
maar zijn er wel van plan 1 te halen,
en ook druk aan het zoeken naar een goede, want helaas word bij veel heel veel niet vergoed.
Maar wij lopen met noa erg vaak bij de dierenarts
zo zijn we in 1 jaar tijd al op zulke hoge kosten, dat het op een gegeven moment niet op te brengen is, noa is dan ook een hondje dat altijd wat heeft.
Zo heeft ze elke maand nieuwe medicijnen nodig voor haar oortjes, kost ook ff 18 euro per flesje (word vergoed veel verzekeringen) dus voor ons kan het er alleen al uit voor 1 zo`n flesje. daarbij willen wij wel kijken voor het steraliseren van noa. dat het er voor 50% bij in zit. want ze heb 1 nest met pups gehad( niet de bedoeling door kennis waar ze toen tijdelijk zat) en dat is gigantisch mis gegaan waardoor we in 2 weken tijd op bijna 3000 euro aan dierenarts kosten zaten, en ons noa er bijna bij kwijt waren.
als ik het zo bekijk kan het er voor ons makkelijk uit zo`n verzekering moet ik alleen nog een goede vinden, voor de rest van onze honden doen we het niet, komen we ook vaak alleen mee bij de dierenarts voor inentingen

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

hoi hoi

ook ik heb in het begin mijn 2 honden verzekerd
bij proteq..

omdat ik ook zoiets had altijd handig !
maar als je het zo bekijkt het is tog wel ff
voor 2 honden 42 euro per maand..

mijn niewe pup ga ik niet ook nog eens verzekeren
daar maak ik dan ook een apart potje voor..
want al die maanden niet na dierearts geweest te zijn
had ik wel elke maand die 42 euro apart kunnen houden..

maarja toen wist ik niet beter

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hallo iedereen,
ik ben van mening dat het slim is om een honden verzekering te nemen voor ze..
ik heb 2 jongere honden en toen missy 5 maanden oud was is ze aangevallen door een groep honden.. heeft mij klauwen vol met geld gekost echt erg, en doordat ik een verzekering had heb ik het voor 80% vergoed gekregen..
als dat niet het geval was geweest had dat me heel erg veel geld gekost..
je weet het maar nooit, je kan jaren geluk hebben met je hond maar er hoeft maar 1 keer iets mis te gaan en dan ben je blij dat je die verzekering voor je honden hebt..
groetjes mandy missy en molly

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: hondenverzekering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^