Vakantie inentingen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel natasja.. Quinta en Angelnatasja.. Quinta en Angel

honden foto van natasja.. Quinta en Angel

" 27-11-13

Recentelijk zijn er bij de invoer van honden uit Bulgarije meerdere honden met rabiësbesmetting Nederland binnengekomen.

België heeft daarop het volgende ministerieel besluit genomen:
Frankrijk en Nederland worden geschrapt van de lijst van rabiës-vrije landen en alle honden, volwassene en puppy’s komend van deze landen moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen rabiës alvorens ze in België mogen ingevoerd worden. Deze statuswijziging zal minimaal 6 maanden blijven bestaan.

Dit betekent dat honden jonger dan 3 maanden wel België binnen mogen, maar uitsluitend als ze gevaccineerd zijn. Bovendien moet die vaccinatie minimaal 21 dagen geleden uitgevoerd zijn. Indien u van plan bent om een hond naar België te exporteren houdt dan rekening met deze geldigheid van 21 dagen na eerste vaccinatie.

Van de overkoepelende dierenartsen organisatie (KNMvD) heeft de Raad van Beheer melding ontvangen dat er in Nederland alleen rabiës vaccinaties geregistreerd zijn die gegeven mogen worden vanaf een leeftijd van 12 weken.

Wanneer u een hond naar België exporteert moet u na de vaccinatie nog minimaal 21 dagen wachten, dit betekent dat u honden op zijn vroegst pas op een leeftijd van 15 weken legaal naar België kunt exporteren.

http://www.raadvanbeheer.nl/meta-menu/nieuws/nieuwsbericht/news/update-verplichte-rabies-vaccinatie-belgie/newsback/25/hash/efd0c22e93195f90584c943029d2fd81/ "


.Juist ! :-D wilde net zeggen die status blijft 6 maanden staan en rabiës kan pas van af de 3 maanden geent worden plus de 21 dagen .....

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

even nog een vraagje, ik ga in juni met de honden naar belgie hoelang van te voren moet ik ze laten inenten?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Liza: minimum 21 dagen voor vertrek. Met stickertje van het product, datum en handtekening van de DA in het boekje.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

O dan heb ik nog even. dat geldt alleen voor de rabiës inenting of ook voor de cocktails of niet want ik wil ze liever titeren of mag ik dan niet de grens over ?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Liza: enkel rabies is verplicht. Met de andere vaccinaties kan je doen wat jou het best lijkt, dus geen wettelijke verplichting voor Belgie wat andere entingen betreft.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

dankje Christel :-D

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Cremeren of begraven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^