Speels bijten van een pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GeraldeGeralde

honden foto van Geralde

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier dus het kan maar zo zijn dat er al een onderwerp hierover bestaat.
Ik zal mij eerst even voorstellen.
Ik ben Geralde en heb een pup genaamd Vinny.
Vinny is een Black and Tan teckel kortharig.
Hij is heel erg speels en altijd vrolijk.. een schatje!

Maar nu mijn vraag...
Vinny bijt op alles, maar dan ook echt op alles en dat is natuurlijk pup eigen maar hij bijt zo hard dat het gewoon zeer doet en heb ook al wat wondjes door hem. Hij valt je ook uit het niets aan door in je gezicht te bijten of in de enkels.
Wat en hoe is de beste manier om dat af te leren? 

Liefs Geralde

honden page profiel Anna, Senna*  Amélie* MayaAnna, Senna* Amélie* Maya 1 doggies

honden foto van Anna, Senna*  Amélie* Maya

Puppies hebben geen handen om de wereld om hun heen te verkennen dus moeten zij gebruik maken van hun bek. Het is geen kwade opzet van Vinny, maar het is wel handig om het zo snel mogelijk af te leren.
Als hij bijt tijdens het spel kan het helpen om hard "auw" of "nee" te roepen, en het spelen direct te stoppen. Consequent zijn is essentieeël! Hij zal snel genoeg door hebben dat het onacceptabel is dat hij zijn tandjes ( en die zijn vlijmscherp..ik weet 't!)gebruikt. Zorg in elk geval voor voldoende materiaal waar hij wel zijn tanden in mag zetten, zoals een kauwbot bv.
Een troost: het gaat voorbij! Lekker genieten van je droppie!

honden page profiel GeraldeGeralde

honden foto van Geralde

Dankje wel voor het goede advies!
Maar dan heb ik nog een vraag.
Ik lees veel op sites en hoor van mensen dat je niet te hard naar een pup mag schreeuwen?!
Is dat een feit of...


Wat betreft dat genieten komt zeker goed!!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Schreeuwen zeker niet doen, maar onder schreeuwen versta ik "EN NU HOU JE POTVERDORIE OP! "
Dat niet doen dus.
Hard auw roepen is niet om te straffen, en ook niet boos, maar om duidelijk te maken dat het pijn doet.
Persoonlijk voelde ik me altijd heel ongemakkelijk om auw te roepen, sommige honden worden daar ook alleen maar drukker van en begrijpen niet wat je probeert te vertellen. Andere honden zullen er juist weer heel goed op reageren.. Toen Rhowdy nog pup was leidde ik haar af met een speeltje of snoepje of botje. En als het echt te dol werd liep ik weg zodat ze niet bij me kon komen, ik ben geen kauwspeeltje. O-)

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Ik roep geen AU of NEE, dat doen pups onderling ook niet....
Zelf probeer ik het geluid na te doen wat pups onderling ook maken, een soort jammer gilletje. Tot nu toe stoppen alle pups met het harde bijten, onze eigen hond en de door ons gefokte pups... een flink aantal bij elkaar.
Maar beter is nog je af te vragen waarom de pup zo hard gaat bijten, vaak doen pups dit omdat ze moe en overprikkeld raken (net als kleine kinderen die dan flink vervelend kunnen worden). Als onze pups dit gedrag gingen vertonen dan was het toch echt tijd voor de nodige rust en mochten ze lekker in hun bench slapen. Maar vaak is dit bij ons ook niet voorgekomen, omdat na 1 a 2 uur activiteit standaard 2 a 3 uurtjes bench ingebouwd worden om alle prikkels die de pup heeft opgedaan te kunnen verwerken.

honden page profiel GeraldeGeralde

honden foto van Geralde

Jullie geven allemaal goede tips en adviezen daar ben ik blij mee. :-)
Nu is het allemaal aan mij om het goed te doen. Hihi
Ik twijfel soms aan mezelf of ik het wel goed doe.
Hij slaaptook al vanaf het begin dat hij er is in de bench beneden ipv naast het bed wat gezegd was en hij jankt niet meer!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Zeker weten. Pups willen gewoon bijten. Op zich is dit niet erg, alleen waarin ze bijten wel. Ik had toen mijn hond een pup was, heel veel bijt speeltjes op de grond liggen en elke keer als ze wilde bijten, pakte ik een speeltje waar in ze mocht bijten. Als ze per ongeluk in mijn hand beet, zei ik: auw! (Als een pup in een ander bijt en het doet pijn, piept de pup die pijn heeft, de ander stopt gelijk.)  En na de auw loop je even weg. Niet te lang, dan pak je een speeltje en ga weer spelen. Zo leert de pup vanzelf dat er dingen zijn waar je in mag bijten en dat bijten in de baas betekend even niet spelen en geen aandacht van de baas. Als ze uit zich zelf iets pakt waar ze niet op mag bijten, pak je het af en geef haar een eigen speeltje. Maar zorg voor genoeg om te bijten, ook een kluif.


Leuke hond heb je, ik had vroegen ook n  black&tan teckel, maar dan ruwhaar. Ze zijn zo leuk!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dankje wel voor het goede advies!
Maar dan heb ik nog een vraag.
Ik lees veel op sites en hoor van mensen dat je niet te hard naar een pup mag schreeuwen?!
Is dat een feit of...


Wat betreft dat genieten komt zeker goed!! "


.wat Ian Dunbar deed, hij schreeuwde naar zijn hond en gaf een snoepje, hij schreeuwde iets harder en gaf 2 snoepjes, hij schreeuwde nog iets harder en gaf 3 snoepjes en hij schreeuwde echt hard en gaf 4 snoepjes. Zijn hond leerde zo dat schreeuwen niet erg en eng is. Ik vind dit een super training, er wordt altijd wel een keertje geschreeuwd of ruzie gemaakt en de meeste honden krimpen ineen terwijl het niet voor hun bedoelt is. Zijn hond heeft geleerd dat het geen kwaad kan. Geniale man Ian

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

Butch deed dat ook en dan echt heel hard. Zijn hoektanden staan dan ook best ver naar achter dus makkelijk los laten kon hij niet. Ik riep heel hard AUW en dan wist hij dat hij het niet moest doen. Nu bijt hij niet meer

honden page profiel GeraldeGeralde

honden foto van Geralde

Oké ja soms dan valt die je in een keer aan en dan is het hap in je gezicht bijvoorbeeld.
Best grappig achteraf maar op dat moment niet haha

Volgende forumvraag: Commando's leren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^