Opvoeden kruising Amerikaanse bull x argentijnse dog/stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Pfff even mijn verhaal kwijt hoor.
Onze Spike is zondag 12 weekjes. Ik probeer hem de basisdingen zoals zit , in je mand en blijf aan te leren. Wanneer ik alleen ben , lukt dit aardig.
Maar zodra de kinderen er zijn , lachen zij mij vierkant in mijn gezicht uit en is het luisteren van Spike ver te zoeken. Ik heb de kids nu al een paar x gewaarschuwd , maar helaas.
Hoe los ik dit nu verder op , buiten dat ik de kids af en toe achter het behang kan plakken.
Spike moet natuurlijk ook gewoon luisteren wanneer de kinderen er bij zijn.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Nou dat is idd stikvervelend dat ze zo doen. Dat is hetzelfde als flink aan het lijnen zijn en goed afvallen en dan proberen ze je uit  alle macht over te halen slagroomtaart en andere foute dingen te eten, omdat het zo gezellig is.

Ik zou daar toch heel resoluut in zijn naar je kinderen toe, want anders zit jij dadelijk met een hond (die je wel achter het behang wil plakken).
Het is jouw hond en jij bepaald hoe en wat m.b.t. de hond.
Leg je kinderen uit dat het ras wat je hebt een consequente opvoeding nodig heeft om een prettig dier te laten worden, nu is het misschien nog lachen als de pup gromt en bijt maar hij wordt wel groter en zijn kaken óók.

Assertief zijn hoor in het belang van Spike!! Succes.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dat een pupje snel afgeleid is, is wel logisch, ik zou er dus wel op letten dat je als je oefeningetjes met de pup doet (uiteraard alleen op een ontspannen leuk manier) er even rustig gedaan wordt door de kinderen. Misschien kan je de kinderen er ook bij betrekken en kan je zo op een speelse manier het leuk maken voor alle partijen. Kinderen en honden spreken niet automatisch dezelfde taal dus is het belangrijk dat jij de kinderen regels leert en er ook op toeziet dat die nagevolgd worden.

Hier is nog een leuke link over kinderen en honden met veel tips

https://hondenbescherming.nl//ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Wat een lekker koppie heeft je pup!

Moeilijk dat de kinderen niet luisteren, dat maakt het opvoeden zeker niet makkelijker. Dobry geeft een goed advies, betrek de kinderen bij de opvoeding, vaak voelen ze zich heel groot als ze verantwoordelijkheid krijgen. Hoe oud zijn je kinderen? 

Later is het ook leuk om ze een kind-hond cursus te laten doen, heel goed voor de onderlinge band en bovendien heel leuk voor zowel kind als hond. Mijn dochter heeft het ook gedaan hier

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Kinderen zijn 13 ,12 ,8 en 7.
Zondag ga ik sowieso beginnen met de pupcursus.
Op de link die Dobry door heeft gegeven ben ik ook al aan het kijken.
Spike zijn karakter is sowieso wel pittig natuurlijk , maar dit wist ik van tevoren.
Maar ondanks zijn pittige karakter is het ook wel een schoothond. Is leuk voor nu , maar ik zie het al gebeuren dat er straks 45+ kilo op mijn schoot ligt.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Eigenlijk heeft dit alleen te maken met je kinderen en ook een stuk respect voor jou.
Ik zou ze één keer geduldig uitleggen wat je aan het doen bent, en dat een goed opgevoede hond ook, of misschien wel vooral in hun belang is.
Geef aan dat daar geen commentaar meer op gegeven hoeft te worden, en er eventueel een sanctie aan verbinden.

Ik heb dus geen kinderen, misschien sla ik de plank volledig mis, maar je pup kan er niks aan doen, je kinderen zijn in mijn ogen oud genoeg.
Sterkte en succes! :-)

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Nee hoor Santa , je hebt helemaal gelijk. Spike kan er ook niks aan doen.
Heb net nog maar een keer duidelijk uitgelegd dat ze zich er even niet mee moeten bemoeien wanneer ik met Spike bezig ben. En dan ben ik ook weer een bitch. Ook gezegd dat wanneer Spike hun straks bijt , ik geen medelijden met hen heb. Natuurlijk laat ik het zover niet komen , maar ze mogen best even schrikken en inzien wat de consequenties zijn van hun gedrag.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

probeer het wel zo te brengen dat je kinderen niet gefrustreerd raken en dit misschien dan weer op Spike afreageren. :-D Veel uitleggen dus, waarom.

Die kindercursus met de hond lijkt me een heel goed plan ook.

:-D


honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Toen wij onze uit het asiel haalden moesten we en tijdje wachten op de cursus. Om de tijd te overbruggen, we zaten met wat probleempjes, gingen we naar de theorie van de puppy's.
Dat zaten ook kinderen bij, en die kregen toen goed uitgelegd hoe en wat over opvoeding van een pup.
Dat maakte indruk,.de uitleg van een vreemde.
Hopelijk doen ze dat bij jullie cursus ook.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Bij het aanleren en bevestigen van gedrag (trainen) moet je rekening houden met de drie d's. Duration, distance, distraction. Ik gebruik even zit als voorbeeld.
Eerst leer je je hond de beweging van zitten, dan de cue (meestal zit). Dan heb je een hond die begrijpt dat ie als jij zit zegt, moet gaan zitten. Maar hij begrijpt nog niet dat ie langer kan blijven zitten, gaan en blijven zitten als jij er niet pal voor of naast staat, gaan en blijven zitten wanneer er iets interessants is of in een andere omgeving. Het uitbouwen gaat echt ministapje voor ministapje waarbij je in het meest ideale geval het zo opbouwt dat je hond het altijd goed doet. 
Die drie d's moet je allemaal apart uitbouwen/trainen en pas later kan je twee d's gaan combineren (alle combi's) en daarna alle drie. Dan ben je een behoorlijke tijd verder. 
De lastigste d is de distraction en dat is precies wat jouw kinderen zijn ;-)
Je kan het zoveel mogelijk managen door je hondje niets te vragen wat ie nog niet kan of wat je niet met hulp uitgevoerd kan krijgen. (Zoals je woorden betekenis kan geven door bv zit te trainen, kan je woorden hun betekenis ontnemen door ze vaak te gebruiken terwijl het gewenste gedrag niet gaat volgen. Dat heet desensitiseren, kan vrijwel elke hondeneigenaar uitstekend).
Zorg ervoor dat je pup niet in de problemen kan komen door bv een bench te gebruiken. En train naar ook luisteren met de kinderen in de buurt, opbouw bv kinderen in een andere kamer, hoorbaar.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als je tijd en zin hebt zijn dit nuttige boekjes. Ian Dunbar before and after you get your puppy

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

zou je kinderen even flink op hun donder geven en uitleggen hoejij wil dat de vork aan de steel zit en de volgende keer dat ze jou of Spike nog zo respectloos (dat is wat ik er uit op maak) behandelen dan ontneem je hun maar een pleziertje (bv. die dag geen pc ofzo).
ik vind dat als je kinderen je zo staan ut te lachen je als ouder wel respect mag afdwingen en ze ook wel respectvol mogen leren omgaan met je pup... straks probeert hij zijn nieuwe tandjes uit op hun broek en krijgt hij van hun een flinke (fysieke) correctie...

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

" Nee hoor Santa , je hebt helemaal gelijk. Spike kan er ook niks aan doen.
Heb net nog maar een keer duidelijk uitgelegd dat ze zich er even niet mee moeten bemoeien wanneer ik met Spike bezig ben. En dan ben ik ook weer een bitch. Ook gezegd dat wanneer Spike hun straks bijt , ik geen medelijden met hen heb. Natuurlijk laat ik het zover niet komen , maar ze mogen best even schrikken en inzien wat de consequenties zijn van hun gedrag. "


Pamela, vind je jezelf dan een bitch of vinden je kinderen dat? Als dat laatste het geval is, zou dat wel een serieus probleem zijn. T klonk al zo respectloos als de kinderen hun eigen moeder vierkant uitlachen. Natuurlijk heb je wel eens je lolletjes.. Maar ze moeten wel respect voor je blijven houden. Als ze dat al niet eens kunnen opbrengen voor hun eigen moeder, dan hebben ze later nog heel wat moeilijke lessen te leren...

En het komt vast helemaal goed met je pup hoor. Je hebt genoeg tijd om met hem te trainen, de kids zullen ook op school zitten. Nu is hij nog jong, een baby die de wereld ontdekt, en snel afgeleid is. Het heeft tijd nodig, maar uiteindelijk zal ie het gedrag van de kinderen kunnen negeren als je goed blijft oefenen, en consequent en kalm blijft ;-).

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

"

Pamela, vind je jezelf dan een bitch of vinden je kinderen dat? Als dat laatste het geval is, zou dat wel een serieus probleem zijn. T klonk al zo respectloos als de kinderen hun eigen moeder vierkant uitlachen. Natuurlijk heb je wel eens je lolletjes.. Maar ze moeten wel respect voor je blijven houden. Als ze dat al niet eens kunnen opbrengen voor hun eigen moeder, dan hebben ze later nog heel wat moeilijke lessen te leren...

En het komt vast helemaal goed met je pup hoor. Je hebt genoeg tijd om met hem te trainen, de kids zullen ook op school zitten. Nu is hij nog jong, een baby die de wereld ontdekt, en snel afgeleid is. Het heeft tijd nodig, maar uiteindelijk zal ie het gedrag van de kinderen kunnen negeren als je goed blijft oefenen, en consequent en kalm blijft ;-). "

 Dat zijn mijn eigen woorden hoor , moest er nog eens bijkomen dat de kinderen dat vinden.
Nu zijn die 2 oudste mijn stiefkinderen dus dat maakt het ook al moeilijker.
Maar inderdaad zolang ik rustig en consequent blijf komt het allemaal wel goed. Ik heb ook veel aan het forum , daar ben ik ook heel blij mee.
Ik mag zometeen weer werken , ben benieuwd hoe het dan met Spike en de rest van het gezin af gaat. Waarschijnlijk ligt ie dan op de bank bij baasje , wat ik dus weer absoluut niet wil hebben :-)
.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

haha wat herkenbaar.........kinderen zijn een stuk lastiger als een pup en de combi kan soms ergernis nummer 1 worden ;-)

Wat ik heb gedaan toen hier 2x een pup kwam was duidelijke regels opstellen, opgeschreven en op de keukendeur geplakt!
Als ze klein zijn is alles nog leuk, o hij hapt grappig en kijk eens hoe leuk hij springt whaaaa humor we liggen in een deuk.
Maar ja als ze groot zijn en 25 kilo wegen is het niet zo grappig meer!

Door met die regels te werken ging het heel goed omdat die redelijk basis waren, niet naar de hond als hij slaapt, als hij op z'n plek zit laat je hem met rust, springen/bijten verboden is stilstaan en omdraaien en negeren, niet gillen en rennen in huis (NOOIT hihi).
Daarnaast heb ik ze altijd heel veel betrokken bij de opvoeding van beide pups, samen mochten ze met de pups dingen aanleren, spelletjes doen en buiten in de tuin spelen en natuurlijk uitlaten.
Mochten mee naar cursus waar ze weer een hoop dingen oppikken.

Dit zijn ook wel leuke sites om eens op rond te neuzen,
http://www.kinderenendieren.nl/kind-en-hond.html
http://www.minderhondenbeten.nl/wcs/mhb/nl/4387/hond-kind.html

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


Kan je je kinderen niet naar het asiel brengen?

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

Zo weer even een updateje. Oudste 2 zijn weer bij hun mama. Spike is ook weer veel geconcentreerder gelukkig.
Ik wil nog wel graag tips van jullie hoe het happen af te leren. Heel mijn linkerarm zit vol met tandafdrukken :-(

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Fijn dat de rust weer is wedergekeerd ;-). Wanneer hapt hij in je arm? Gezien het nog een puppy is en je arm in zijn buurt moet zijn wil hij deze in z'n bek krijgen: stop dan gelijk met wat je doet. Is dat tijdens spelen, dan sta je gelijk op en loop je weg van hem. Is dat tijdens training dan heeft z'n koppie er even genoeg van, laat hem even met rust. Is dat tijdens knuffelen, zet hem dan op z'n eigen plek, en ga zelf (weer) op de bank zitten. M'n bedoeling is iig duidelijk: als hij jou bijt, vanaf de eerste tand in je vel weglopen en negeren. Dan is de lol er gelijk vanaf en leert ie het snel genoeg ;-) veel plezier met je puppy!

honden page profiel pamela en Spikeypamela en Spikey

honden foto van pamela en Spikey

" Fijn dat de rust weer is wedergekeerd ;-). Wanneer hapt hij in je arm? Gezien het nog een puppy is en je arm in zijn buurt moet zijn wil hij deze in z'n bek krijgen: stop dan gelijk met wat je doet. Is dat tijdens spelen, dan sta je gelijk op en loop je weg van hem. Is dat tijdens training dan heeft z'n koppie er even genoeg van, laat hem even met rust. Is dat tijdens knuffelen, zet hem dan op z'n eigen plek, en ga zelf (weer) op de bank zitten. M'n bedoeling is iig duidelijk: als hij jou bijt, vanaf de eerste tand in je vel weglopen en negeren. Dan is de lol er gelijk vanaf en leert ie het snel genoeg ;-) veel plezier met je puppy! "


Het is meestal gewoon wanneer ik op de bank zit of lig. Meestal negeer ik het ook wel maar ja vast is vast en weglopen wordt dan moeilijk :-)
.

Volgende forumvraag: Help!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^