slow motion agility!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Echt een mooi filmpje! Al wordt je er wel aan herinnerd hoe belastend behendigheid kan zijn!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik ben aan het kijken en denk bij iedere beweging aw ai aaaw oei 
Vind het parcours wel niet zo vriendelijk opgesteld, zo korte bochten!

ik hou het lekker bij obedience :-)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

oh prachtig als je die gedrevenheid in hun blik ziet ;-)

maar niet leuk om te zien als het fout gaat, natuurlijk lijkt alles in slow motion erger maar dit doet je inderdaad even stilstaan.
Soms ben ik ook bang dat Tosca op latere leeftijd door deze sport last zou krijgen van HD, geen idee hoe hard zo'n sport de kans vergroot, maar als je dit ziet, die scherpe bochten, de paaltjes,..

Heb wel genoten van het filmpje!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Jeetje ja..

Dit is ook één van redenen waarom het me niet zo geschikt lijkt voor Obi.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Naar filmpje, die honden slippen weg, botsen tegen alles aan, komen raar meer op de gromd
Zoals die van 5.18, hond komt uit de palen, krijg geen kans een normale bocht te maken doordat t baasje zo vlak langs rent, waardoor de hond een rare bocht maakt en tegen hem aan botst

Wel handig dit soort filmpjes, maakt men wat bewuster hoe het voor de hond is

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

" Jeetje ja..

Dit is ook één van redenen waarom het me niet zo geschikt lijkt voor Obi. "


ik vind het ook geen geschikte hond voor zulke grote herder. In de les zit een duitse herder en op wedstrijd zagen we een zwitserse herder, het viel enorm op dat die honden eigenlijk veel te log waren voor deze sport. Hond kan maar net door de buis, moet zich eigenlijk wat bukken. Ze hebben ook veel meer moeite met scherpe bochten en paaltjes.
Als ik zo'n hond had zou ik een andere sport kiezen ja ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Bijij zit er een oudduitse herder in de groep, hij doet het heel leuk,maar wat je zegt, wat rustiger en beheerster omdat hij niet zo wendbaar is ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Maar duitse herders hebben ook problemen met hun heupen toch? Die gaan sneller zakken als je ze laat klimmen over stijle schuttingen etc.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Als je dit filmpje bekijkt zou je gelijk de sport willen verbieden, maar er is natuurlijk heel veel verschil in hoe je behendigheid met je hond uitvoert. Het parcours in dit filmpje is gewoon niet goed, waardoor de honden rare bewegingen moeten maken.
Ik heb jarenlang met heel veel plezier behendigheid gedaan, maar dan werden er gewoon geschikte, veilige parcours gemaakt. Zodat het leuk blijft voor baas en hond.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Maar duitse herders hebben ook problemen met hun heupen toch? Die gaan sneller zakken als je ze laat klimmen over stijle schuttingen etc. "


.hij heeft een rechte rug :-). Het baasje houd ook goed rekening met zijn bouw  qua oefeningen en trainingen ;-) het is ook niet dat ze wedstrijden wil lopen.. Maar gewoon voor de fun :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Als je dit filmpje bekijkt zou je gelijk de sport willen verbieden, maar er is natuurlijk heel veel verschil in hoe je behendigheid met je hond uitvoert. Het parcours in dit filmpje is gewoon niet goed, waardoor de honden rare bewegingen moeten maken.
Ik heb jarenlang met heel veel plezier behendigheid gedaan, maar dan werden er gewoon geschikte, veilige parcours gemaakt. Zodat het leuk blijft voor baas en hond. "


Ja dit is ook niet in nederland, dat verschilt ook ;-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Is het miss deze?
http://www.youtube.com/watch?v=5VyNUuw1a2M&feature=youtube_gdata_player
Ik zit namelijk achter telefoon en kan alleen de letters en cijfers zien en geen filmpje en/of naam...
Ik vind deze eigenlijk wel heeeel grappig :-D :-D
er komen ook soms zielig stukjes in voor maar bij sommige stukken kwam ik echt ff niet meer bij :-D

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Die blik in die ogen, geweldig. Bij iedere hondensport kan je wel zo'n filmpje maken. Bij alle sporten kan er wel eens wat mis gaan, en speel dat allemaal achter elkaar af dan heb je al heel snel een negatief beeld van de sport.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Die blik in die ogen, geweldig. Bij iedere hondensport kan je wel zo'n filmpje maken. Bij alle sporten kan er wel eens wat mis gaan, en speel dat allemaal achter elkaar af dan heb je al heel snel een negatief beeld van de sport. "


Ja precies :-) als je bij flyball ziet hoe hard ze op die bak knallen (Europese bak)
maar dit parcours iwat ze in het filmpje laten zien heeft wel wat rare hoeken..als je als handler dan aan de verkeerde kant loopt kom je behoorlijk in de knoop..

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Prachtig filmpje! Enne, in slowmo lijkt het altijd erger dan het is maar je moet niet vergeten dat op het moment het natuurlijk veel sneller gaat. Wat in slowmo een hele harde botsing lijkt is in het echt maar een kleine aanraking zeg maar. Ik vind het een mooi filmpje om te zien.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Leuk filmpje, staat zelfs nog een bekende van ons op... Op 2.42 komt Manca met Lin voorbij. Manca komt uit Slovenië en heeft al een paar keer een workshop behendigheid bij ons thuis gegeven.

Dit filmpje valt nog mee, in slow motion lijkt het idd altijd erger dan dat het is. Er is ook een filmpje in omloop waarbij je tranen in je ogen krijgt, een enorm nat en slecht veld, waardoor de honden echt over het veld glijden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Leuk filmpje, staat zelfs nog een bekende van ons op... Op 2.42 komt Manca met Lin voorbij. Manca komt uit Slovenië en heeft al een paar keer een workshop behendigheid bij ons thuis gegeven.

Dit filmpje valt nog mee, in slow motion lijkt het idd altijd erger dan dat het is. Er is ook een filmpje in omloop waarbij je tranen in je ogen krijgt, een enorm nat en slecht veld, waardoor de honden echt over het veld glijden. "


Aww ja dat is wel erg triest..dan weet ie zeker dat je blessures aan het creëren bent...maar zijn er vaste data dat zij workshops geeft? Of was het een eenmalige actie?? Ik zou namelijk best geïnteresseerd zijn! ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb agility altijd al mooi gevonden om te zien en ook de band die hierbij nodig is tussen baas en hond, samenwerking aansturing, alleen val ik op een ras waar je dit soort dingen niet mee moet doen. Het bijft prachtig om te zien, en ja het is hard werken ook voor de baas om de hond af te remmen en netjes de rode vlakken te raken van bij voorbeeld de wip.


Mijn nicht deed destijds agility op hoog niveau mat haar tervurenseherder en flyball ook op wedstrijdniveau e.d. daarnaast gaf ze zelf g&g les en mocht examens af nemen. Tijdens een stage daar stage gelopen en heb 1x 1 g&g les mogen verzorgen en heb een wedstrijd flybal met haar tervurenseherder meegedaan, zelf heb ik een langere tijd als vrijwilliger bij de flybal(les) geholpen en koffie geschonken. 

Op zich hele leuke ervaringen aan overgehouden behalve dat de organisatie van de club nogal ondankbaar was en de nodige steken liet vallen.

En ja ik vind inderdaad wel dat welke sport je ook met je hond beoefend per omstandigheid gekeken moet worden of het verantwoord is door te gaan. Die honden zijn zo gedreven die gaan wel dus je moet als baasje voor je hond besluiten of wel of niet verantwoord is en zo nodig je hond voor ongelukken of blessures behoeden en aan de kant houden.

Het blijft mooi om baas en hond samen bezig te zien en de gedrevenheid bij die honden, ik vind het filmpje wel heel mooi opgezet zo want je kunt inderdaad erg goed zien dat er een hoop bij komt kijken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Agility is een hele belastende sport voor de hond zeker op hoog wedstrijd niveau waar de parcours moeilijk opgesteld worden. 

Maar voor de leuk de sport doen met lage sprongen valt het wel mee. Behalve  de paaltjes en die wil ik ook niet te veel doen omdat dit toch belastend is. 

Je moet in eerste instantie aan de hond denken. En niet aan de prestaties.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik begin er met Sadi op voorhand niet aan, misschien dat we nog gaan kijken of speuren iets is voor d'r maar zijn we nog niet helemaal over uit.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Bij frisbee maakt de hond ook soms erg belastende bewegingen. Bij flyball botsen ze hard tegen de bak en noem maar op. 
Wij moeten als baas de verantwoordelijkheid nemen dat we er niet te ver en te moeilijk ( voor de hond) in gaan.

Anoniem (Gast)

"

Aww ja dat is wel erg triest..dan weet ie zeker dat je blessures aan het creëren bent...maar zijn er vaste data dat zij workshops geeft? Of was het een eenmalige actie?? Ik zou namelijk best geïnteresseerd zijn! ;-) "


Manca is afgelopen jaar 2 x geweest. Vrienden van ons doen de organisatie van de workshop, maar zodra ze dit op facebook aankondigen zit de workshop ook binnen een half uur vol...

Onze dochter Michelle van 14 jaar heeft ook beide keren meegedaan en heel veel geleerd. Ze is dit jaar begonnen met wedstrijden met Eazy en op het NK op 24 november heeft ze op de jumping een 3e plaats behaald en op het 2e vast parcours een 1e plaats in de A-klasse.

Maar Lianne, als je het leuk vindt mag je altijd bij ons langskomen om te trainen, we hebben een wedstrijdbaan thuis staan en ook eigen schapen om mee te drijven......

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

" DIT WAS IK DUS....

Manca is afgelopen jaar 2 x geweest. Vrienden van ons doen de organisatie van de workshop, maar zodra ze dit op facebook aankondigen zit de workshop ook binnen een half uur vol...

Onze dochter Michelle van 14 jaar heeft ook beide keren meegedaan en heel veel geleerd. Ze is dit jaar begonnen met wedstrijden met Eazy en op het NK op 24 november heeft ze op de jumping een 3e plaats behaald en op het 2e vast parcours een 1e plaats in de A-klasse.

Maar Lianne, als je het leuk vindt mag je altijd bij ons langskomen om te trainen, we hebben een wedstrijdbaan thuis staan en ook eigen schapen om mee te drijven...... "

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Dat is ook leuk! Kunnen we er een combi-dagje van maken? behendigheid - schapendrijven? Mara is niet uitgeteld van een uurtje behendigheid.. :-) en bij de schaapjes werken, vind ze altijd leuk!
Ik pb je even :-)

.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

wow mooi filmpje. ziet er soms heftig uit. vooral als ze misstappen maar de slomo zal het wel erger laten lijken. ben dan ook altijd wel benieuwd naar de beelden met normale snelheid

blijf het een leuke sport vinden. ben wel benieuwd wat ivy der van zou vinden. wie weet zullen we het ooit eens proberen.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Wat mooi maar heftig.
Bij Max doen we het toch rustiger aan zodat het niet belasten wordt en leuk blijft. Max heeft zich nog maar 1 keer een beetje pijn gedaan. Doordat hij te snel ging. Maar nu letten we goed op en is het een fantastische sport! ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"

ik vind het ook geen geschikte hond voor zulke grote herder. In de les zit een duitse herder en op wedstrijd zagen we een zwitserse herder, het viel enorm op dat die honden eigenlijk veel te log waren voor deze sport. Hond kan maar net door de buis, moet zich eigenlijk wat bukken. Ze hebben ook veel meer moeite met scherpe bochten en paaltjes.
Als ik zo'n hond had zou ik een andere sport kiezen ja ;-) "


.
Nee idd. Kwa wat ie leuk vind om te doen zou agility echt geschikt zijn. Maar zeker Obi is echt groot en totaal niet wendbaar daardoor. Op de cursus lag ook een tunnel en daar kon hij al niet super goed doorheen. Doggydance is om diezelfde reden ook niet geschikt haha.. Al trekt me dat zelf ook niet zo.

Volgende forumvraag: Wat een heerlijke kerstavond!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^