Hartwip van huiszoekende hond..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Ik kreeg net een marktplaats link doorgestuurd van iemand op Marktplaats. Ik kreeg een halve hartwip toen ik de pagina opende. Ik dacht serieus even dat iemand een foto van Punk gebruikt had.. De tranen sprongen al in m'n ogen vóórdat ik gelezen had dat hij op 10 jarig leeftijd moet wieberen vanwege een allergisch kleinkind..

Maar goed, ik ga binnenkort weer bij mijn moeder wonen, mijn moeder houdt niet van honden (maar hield wel van Punk). Tegen beter weten in stuurde ik een foto van de hond naar mijn moeder. Haar reactie was; "Oh wat leuk, een oude foto van Punk, waar heb je die gevonden?" Dus begon ik met uitleggen.. Dat het Punk niet is, dat hij weg moet vanwege een allergie, dat hij 10 jaar oud is.. Met m'n adem ingehouden zag ik dat mijn moeder aan het terug typen was. "Ga maar kijken, maar niet meteen meenemen zonder overleg."

Ik heb de mensen gemaild voor wat meer informatie over Troop. Verstandelijk gezien is dit waarschijnlijk een slecht idee. Hij is al op leeftijd, een tweede hond is financieel gezien sowieso al kantje-boord, maar zeker met een hond die mogelijk ouderdomsproblemen heeft/snel gaat krijgen. Daarbij is twee honden gewoon een hoop.. hond, en weet ik niks van deze hond af. Aan de andere kant wil Cosmic heel graag een maatje, en stik ik bijna bij het idee om het NIET te doen, want hij lijkt zo op Punk.. wat ook weer een valkuil is, want het IS Punk natuurlijk niet..

Ik twijfel heel erg.. Bellen om een afspraak te maken, of zoals ik altijd doet, de pagina dicht klikken en hopen dat ik dit ooit weer vergeet..

honden page profiel MariskaMariska 3 doggies

honden foto van Mariska

Je moet eerst bekijken waarom wil je hem eventueel? Omdat hij dus op Punk lijkt? Of lijkt het je dus oprecht leuk? 
Als je hem voornamelijk wilt omdat hij op Punk lijkt, dan kan hij flink tegenvallen, en is jouw valkuil dus het vergelijken. 'Oh dat deed Punk niet, dat weer wel' 

Wat betreft niks van hem afweten, daarvoor bestaat vragen he :-D. Je kan er eventueel wel heen gaan samen met je moeder of iemand anders die er met een frisse blik voor kan kijken. Dat als het toch niet oké klinkt,  maar jij dus niet objectief kan kijken, dat het niet door gaat. 

Soms moet je met je verstand beslissen, niet met je hart.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

een allergisch kleinkind....


wat een dilemma, het is Punk niet dat is al duidelijk, ze is niet meer de jongste en wie weet heeft ze binnen afzienbare tijd dure medicijnen nodig, en dan weer een afscheid....aan de andere kant ...


ik wens je veel wijsheid bij de beslissing.

Ik dacht als de allergie van het kleinkind de reden is dat ze misschien wel willen bijdragen in de eventuele dure medicijnkosten? Omdat ze opgelucht zijn dat de hond goed terecht komt?

honden page profiel Chiara ContinoChiara Contino 3 doggies

honden foto van Chiara Contino

Ik zou gewoon eens gaan kijken. Kijken kan geen kwaad. Wie weet hebben jullie direct een band, en moest dat zo zijn is het super! Evengoed kan het tegenvallen. Zou zeker eens gaan kijken! :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Bezint voor ge begint. Ge hebt nu al problemen met woonst en geld ? Ik zou het heel erg vinden moest jouw moeder later haar mening herzien omdat het finaciele plaatje te hoog is. 
Toch even goed nadenken hoor, wat zeggen ze op de andere fora waar ge zit ? Ik zal zeker niet alleen zijn met mijn twijfels. ?
Een oude zieke hond lang begeleiden is heel moedig maar ben je daartoe in staat Pauline ? 
Het feit dat ge het ons vraagt , laat al zien dat ge er nog niet zelf aan uit bent. Moeilijk om hierin raad te geven.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Deze advertentie ,ook gezien moest gelijk aan Punk denken,inderdaad sprekend kwa uiterlijk ,maar als ik jou was zou ik het niet doen,je gaat al gauw dingen zien die punk bijvoorbeeld nooit zou doen ,dat is niet eerlijk tegenover Troop. zelf heb ik mijn tweede ruwhaar teckel een wildkleur, er waren twee teefjes Lobke leek in het geheel niet op mijn oude teckel haar zusje wel Lobke was heel donker wildkleur als pup nu is het zo,n beetje de zelfde als mijn oude teckel gelukkig wel met een heel anderkarakter maar soms denk ik wel eens Goh dat zou Sasja wel doen er zit 7jaar tussen maar af en toe wil ik wel eens vergelijken. .doe wat je verstand in geeft Hein.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mag ik nog even zeggen, maar dat weet Pauline even goed, dat zgn allergie de hoofd drog reden is om een hond te droppen....heel wsch is de hond ziek. :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

och, Pauline ik begrijp je zo goed, een beetje het evenbeeld van jouw lieverd, en nu dat deze weg moet wegens allergie.

denk er heel goed over na Pauline, als je deze hond neemt dat tie niet meer weg kan, dat wennen voor jou en ook voor Cosmic tijd nodig zal hebben, en dat deze hond niet verdiend om weer weg te moeten.

goed over nadenken Pauline, twee honden je weet waar je aan begint, maar een al op grote leeftijd daar zullen kosten voor aankomen, maar als je mams het goed vind.... dan zal ze zeker je steunen in de kosten.

dan..... ga maar eens kijken of het klikt. :-D

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Oh wat lijkt hij goed op punk :'( ;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Hij lijkt inderdaad erg op punk, maar of het verstandig is... Ik weet het niet.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

bij twijfel niet doen, zo twijfelde ik bij bolt ook direct en toen ik ermee thuis kwam wist ik waarom, hij kan gewoon niet met andere honden, nu heb ik bolt wel kunnen herplaatsen maar dat is niet makkelijk, zo simpel is het niet meer, er moeten veel honden weg en er zijn maar weinig baasjes.
praat er eerst eens goed over met je moeder en als ze dan er nog achter staat gaan kijken en als je niet twijfelt dan hem meenemen maar als je wel twijfelt hem daar laten

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Heel goed over nadenken, voor jezelf alles op een rijtje zetten, en een of twee nachtjes over slapen...
Heel veel succes en sterkte met het nemen van deze moeilijke (en belangrijke)beslissing.

honden page profiel PP

Het is een gevecht tussen gevoel en verstand. Negen van de tien keer wint mijn gevoel deze strijd. Maar ik ben bang dat ik deze keer met mijn verstand mee moet gaan.. Ik wil simpelweg niet het risico lopen dat ik om financiele redenen een hond zou moeten herplaatsen, dat zou mijn hart breken. Cosmic is momenteel duur bij de dierenarts, ze heeft problemen met haar blaas, er komen nog wat onderzoeken aan om erachter te komen wat het is, maar mogelijk is het een nierprobleem (met bijpassend duur dieet) of Leishmania (met bijbehorende medicatie). Da's een flinke tegenvaller, en het gooit roet in het eten m.b.t. een voor haar zo belangrijk maatje.. Ik had hier twee dagen de hond van mijn vader te logeren en Cosmic vond het heerlijk, zocht hem steeds op, sliep tegen hem aan, had geen verlatingsangst meer.. Voor haar zou het zo onwijs fijn zijn..

Was mijn portemonnee maar half zo groot als m'n hart..

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Het is moeilijk als je verstand en je gevoel niet op een lijn zijn.
Maar zo te lezen, weet je al wat het beste is, in ieder geval voor nu, op dit moment..
Veel sterkte !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pauline, je weet best dat het niet gaat, het hondje wat daar zit, lijkt op Punk, maar is Punk niet !! en als ik nu lees wat Cosmic kost, dan is het niet verstandig om er nog een hond bij te nemen, wees verstandig, hoe naar het ook is voor deze hond.

er zijn zoveel anderen honden die in dezelfde situatie zitten, we kunnen ze niet opnemen soms.

honden page profiel PP

" er zijn zoveel anderen honden die in dezelfde situatie zitten, we kunnen ze niet opnemen soms. "


Jammer is dat, wel.. O-)

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Ik denk: kijk en informeer eerst! Waarom zou ze, omdat ze wat ouder is, ziek zijn? Dat is een aanname, je weet het niet. Mijn vorige hond is 16 jaar geworden en heeft bijna nooit een da gezien. Dus, informeer en beslis met verstand en hart.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Ik begrijp je helemaal! Maar soms is het beter met je verstand te kiezen, kan best zo zijn dat deze hond weg moet vanwegen allergie (al vind ik dit heeel erg dat je hierom je hond weg doet) maar dat weet je niet 100% zeker en straks zit je met een hond met veel gezondheidsproblemen wat je eigen hond eigenlijk ook heeft. Dan kan deze leukerd beter door iemand anders geadopteerd worden toch :-) ondanks dat het een leuk maatje is voor Cosmic. 

Niemand in je omgeving of die je kent die een hond zoekt misschien :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Jammer is dat, wel.. O-) "



ja heel verdrietig, maar we kunnen ze niet allemaal opnemen, hoe graag we dat ook willen.

ik praat nimmer over dat ik graag nog een hond erbij zou willen, maar Pauline, een hond kan je veel geven, qwa dierenarts kosten is het vaak toch te overzien, een tweede hond erbij, als die ook een kosten plaatje gaat krijgen, wat dan ?
.

honden page profiel PP

Dat is wel zo, maar als er hier geen tweede hond meer komt, dan zou ik technisch gezien Cosmic beter ook kunnen herplaatsen.. Het is duidelijk dat ze zich met een andere hond erbij véél prettiger voelt. Zij zou, ergens anders, dus veel gelukkiger kunnen zijn..

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

En zou familie niet wat financieel kunnen helpen met de verzorging van een 2de hond?

honden page profiel PP

" En zou familie niet wat financieel kunnen helpen met de verzorging van een 2de hond? "


Helaas helaas heeft mijn familie het niet zo op honden. Bovendien ben ik al voor een groot deel afhankelijk van familie om überhaupt mezelf te kunnen voeren :'(

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik snap je heel goed maar zou het in je huidige situatie niet doen.

Wij zaten laatst ook al bijna in de auto voor een pup die ik op MP zag met een reden om te huilen.
Maar momenteel is het financieel gezien niet slim.
Op het moment dat de omstandigheden je beter gezind zijn, is er vast ook een hond die bij jou past!

honden page profiel PP

De eigenaar van Troop heeft me terug gemaild. Een erg nette mail, net taalgebruik. Troop is kerngezond, nog nooit bij de dierenarts geweest (behalve voor zijn entingen), maar begint wel wat staar te ontwikkelen. Speelt nog graag met een balletje. Kan een halve dag alleen zijn en is sociaal naar andere honden en kinderen. Heeft wel wat moeite met loslopen omdat hij dan nog wel eens met andere honden mee wil lopen.

Ik heb gereageerd dat ik hoop dat Troop een fijn baasje vindt, dat ik momenteel veel financiële tegenslagen met mijn eigen hond heb en dat ik Troop alleen zou willen adopteren als ik hem (en mezelf) kon garanderen dat hij bij mij zijn eindstop maakte. Cosmic heeft tot volgende week medicatie. Wishful thinking, in het beste geval, is de ontsteking weg, daarmee de pH-waarde normaal, en heeft ze genoeg gedronken om de kristallen uit te plassen.. Is dit niet het geval dan volgen er meerdere onderzoeken, en zou er wel eens iets uit kunnen komen dat haar hele leven veel geld gaat kosten (medicatie, dieet, o.i.d.). In dat geval houdt het gewoon op.

Ik heb dus gevraagd of ik volgende week nog even contact met haar op mag nemen, en of ze mij op de hoogte wil houden over Troop, mocht hij eventueel al een nieuw baasje vinden. Want dan is het ook goed.. Ik wil eerst zeker weten hoe het verder gaat met Cosmic's gezondheid, en of Troop dan nog in het budget zou passen..

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Spijtig dat de eigenaar (om de lieverd toch zeker een goede thuis te gunnen) niet aanbied om zelf de eventuele medische kosten te blijven dragen. Dat gebeurde in het verleden wel eens met andere honden, gewoon omdat ze echt wilden dat hij of zij een gouden mandje kreeg en daar dus graag voor wilden bijdragen. Erg triest dat een hond weg moet wegens allergie van het kleinkind, hoor je wel meer en dan is het nog maar zeer de vraag of dat inderdaad zo is, vaak blijkt het later iets totaal anders.

Een hond dump je niet zomaar, is iets anders als het je eigen kind is en echt allergisch, een kleinkind is er toch niet de hele tijd, tenminste zou toch niet mogen, de ouders zorgen voor het kind. Dan zijn er toch andere oplossingen.

Ik vind het wel super dat jij zo aan Troop denkt, lijkt me een echte lieverd !!! Hoop dat het verder ook beter en beter mag gaan met Cosmic en dat jullie een fijne Kerst mogen kennen !!

honden page profiel PP

" Spijtig dat de eigenaar (om de lieverd toch zeker een goede thuis te gunnen) niet aanbied om zelf de eventuele medische kosten te blijven dragen. Dat gebeurde in het verleden wel eens met andere honden, gewoon omdat ze echt wilden dat hij of zij een gouden mandje kreeg en daar dus graag voor wilden bijdragen. Erg triest dat een hond weg moet wegens allergie van het kleinkind, hoor je wel meer en dan is het nog maar zeer de vraag of dat inderdaad zo is, vaak blijkt het later iets totaal anders.

Een hond dump je niet zomaar, is iets anders als het je eigen kind is en echt allergisch, een kleinkind is er toch niet de hele tijd, tenminste zou toch niet mogen, de ouders zorgen voor het kind. Dan zijn er toch andere oplossingen.

Ik vind het wel super dat jij zo aan Troop denkt, lijkt me een echte lieverd !!! Hoop dat het verder ook beter en beter mag gaan met Cosmic en dat jullie een fijne Kerst mogen kennen !! "


Bedankt.. Ik vind het ook een rare reden om een hond te "dumpen", zeker op 10-jarige leeftijd, en let's face it, een Mechel Whippet kruising is ook niet een hondje waar nu iedereen naar op zoek is.. 

Ik probeer er maar niet aan te denken en vooral de link niet aan te klikken..

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ikzelf vind het een beetje vreemd om een hond die je al 10 jaar hebt weg te doen, omdat een kleinkind allergie ervoor heeft. 
t voelt voor mij persoonlijk daarnaast ook niet als iemand die in de eerste plaats een zeer goed huis en baasje zoekt voor de hond maar klinkt een beetje als liever kwijt dan rijk dan, ik zou hemel en aarde bewegen in zo'n situatie om te zorgen dat de hond kan blijven en zorgen voor een oppas adres waar de hond een dagje of weekendje heen kan als het kleinkind komt.

Dat de hond zo op Punk lijkt is misschien ook wat trikkie. (Aan de andere kant hebben wijzelf gekozen voor opnieuw een Berner Sennen)

Lijkt me dat als je tot de keus zou komen dat je toch voor Cosmic graag een maatje wilt je dan toch beter niet zou kunnen gaan voor een hond waar je mogelijk al snel weer afscheid van moet nemen. Het verlies is jouw niet in koude kleren gaan zitten en Cosmic zeker ook niet. Ik zou dan geneigd zijn te zoeken naar een stabiele jongere hond met meer kans dat Cosmic niet nog eens zo'n afscheid hoeft te ondergaan. (al ben je er nooit zeker van maar met een hond van 10 jaar weet je in voren dat die voor Cosmic zal gaan... en ze opnieuw weer afscheid zal moeten nemen, zal dat haar in haar huidige stadium dan niet te veel uit balans brengen?)

Je hoeft je keus niet te laten afhangen van wat ik hier schrijf natuurlijk he? Ik probeer alleen in jou en Cosmics belang mee te denken maar misschien zit ik er wel compleet naast. En dan is er nog gevoel dat als iets compleet goed voelt dan is het moeilijk om daar langs heen te kijken.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Het is een gevecht tussen gevoel en verstand. Negen van de tien keer wint mijn gevoel deze strijd. Maar ik ben bang dat ik deze keer met mijn verstand mee moet gaan.. Ik wil simpelweg niet het risico lopen dat ik om financiele redenen een hond zou moeten herplaatsen, dat zou mijn hart breken. Cosmic is momenteel duur bij de dierenarts, ze heeft problemen met haar blaas, er komen nog wat onderzoeken aan om erachter te komen wat het is, maar mogelijk is het een nierprobleem (met bijpassend duur dieet) of Leishmania (met bijbehorende medicatie). Da's een flinke tegenvaller, en het gooit roet in het eten m.b.t. een voor haar zo belangrijk maatje.. Ik had hier twee dagen de hond van mijn vader te logeren en Cosmic vond het heerlijk, zocht hem steeds op, sliep tegen hem aan, had geen verlatingsangst meer.. Voor haar zou het zo onwijs fijn zijn..

Was mijn portemonnee maar half zo groot als m'n hart.. "


een nier dieet hoeft echt niet duur te zijn hoor.. bij een echte verslechtering van de nieren kun je het beste rauwe voeding geven met minimaal 25% groente.

Sterkte met je besluit.

honden page profiel PP

" een nier dieet hoeft echt niet duur te zijn hoor.. bij een echte verslechtering van de nieren kun je het beste rauwe voeding geven met minimaal 25% groente.

Sterkte met je besluit. "


Het ligt wat.. gecompliceerd. Aangezien ik niet weet wat er mis is. Maar met haar vorm van kristallen is mij aangeraden juist absoluut geen plantaardige dingen te voeren. Er is een nierdieet van Bandit maar dat kost 10 euro per kilo ;-)

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Lastig is dat hé als je tussen verstand (budget) en gevoel moet kiezen hé.
Zelf kriebelt het ook wel eens bij mij om er een tweede bij te nemen.
Qua voer en hondenbelasting zou het misschien best kunnen bij ons en ik weet zeker dat Rasta best gelukkig zou zijn met een maatje er bij maar ja, je zult maar net de pech hebben dat er dierenartskosten bij komen, dan zit je toch te kijken.
Is het misschien een idee om voor een opvang als gastgezin te gaan werken?
Ik meen dat stichtingen bepaalde kosten zoals dierenarts dan zelf betalen, voer en zo dat weet ik niet maar misschien zijn er hier wel forumleden die je daar antwoord op kunnen geven.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^